Crash24 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Το YouTube λανσάρει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους δημιουργούς να χρησιμοποιούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένη ορχηστρική μουσική υπόκρουση που μπορεί να προστεθεί στα βίντεό τους. Σύμφωνα με ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Creator Insider αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά σταδιακά την κυκλοφορία μιας ενημέρωσης στο Creator Music marketplace, η οποία θα επιτρέπει στους δημιουργούς να παράγουν νέα μουσικά κομμάτια χρησιμοποιώντας προτροπές (prompts) τεχνητής νοημοσύνης. Tο YouTube δηλώνει ότι η λειτουργία αυτή κυκλοφορεί "σταδιακά" στους δημιουργούς που έχουν πρόσβαση στο Creator Music, την πλατφόρμα αδειοδότησης εμπορικής μουσικής που ξεκίνησε το 2023. Η αγορά αυτή σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τους δημιουργούς στην εύρεση μουσικής για τα βίντεό τους και στην κατανόηση του κόστους που συνεπάγεται αυτή η διαδικασία. Η μουσική με τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο, θα τους προσφέρει μια επιπλέον δωρεάν επιλογή. Οι δημιουργοί με πρόσβαση στη νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης θα δουν μια καρτέλα "Music Assistant" να εμφανίζεται στο Creator Music. Στο πεδίο ελεύθερου κειμένου, μπορούν να περιγράψουν τον τύπο της μουσικής που θέλουν να δημιουργήσουν, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών όπως τα όργανα, τη διάθεση, τον τύπο του βίντεο που δημιουργούν και άλλα. Κάτω από το πεδίο προσφέρονται επίσης μερικές προτεινόμενες προτροπές για να βοηθήσουν τους χρήστες να ξεκινήσουν. Μετά τη δημιουργία των κομματιών, οι δημιουργοί μπορούν να τα κατεβάσουν και να τα προσθέσουν στα βίντεό τους. Το YouTube επισημαίνει ότι η μουσική είναι δωρεάν για χρήση, οπότε οι δημιουργοί δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Το Creator Music είναι αρχικά διαθέσιμο στους δημιουργούς των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο YouTube Partner Program. Το YouTube είχε νωρίτερα δοκιμάσει μια παρόμοια λειτουργία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία "Dream Track", που τροφοδοτείται από το Lyria της DeepMind, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν μουσικά κομμάτια 30 δευτερολέπτων στο στυλ ενός διάσημου καλλιτέχνη. Προς το παρόν, σύμφωνα με το documentation υποστήριξης, η λειτουργία "Dream Track" επικεντρώνεται μόνο στην ορχηστρική μουσική. Η νέα δυνατότητα αποτελεί σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιο των δημιουργών του YouTube, προσφέροντάς τους έναν εύκολο και δωρεάν τρόπο να εμπλουτίσουν τα βίντεό τους με προσαρμοσμένη μουσική χωρίς ανησυχίες για πνευματικά δικαιώματα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία περιεχομένου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
gadgetseek Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 13 Απριλίου από gadgetseek 1
Chocobo Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Αναφορά σε κείμενο Το Creator Music είναι αρχικά διαθέσιμο στους δημιουργούς των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο YouTube Partner Program. Χαιρέτα μου τον πλάτανο με λίγα λόγια. Όχι μόνο δεν είναι παγκόσμια διαθέσιμο αλλά είναι και μόνο σε όσους ήδη βγάζουν χρήματα απο το youtube.... Σαν να λέμε οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί στη μοίρα τους.... p.s Ελλάδα μπορεί και να μην έρθει και ποτέ
Pokemon640 Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 1 hour ago, Chocobo said: Χαιρέτα μου τον πλάτανο με λίγα λόγια. Όχι μόνο δεν είναι παγκόσμια διαθέσιμο αλλά είναι και μόνο σε όσους ήδη βγάζουν χρήματα απο το youtube.... Σαν να λέμε οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί στη μοίρα τους.... p.s Ελλάδα μπορεί και να μην έρθει και ποτέ πολλά πράγματα έρχονται σε εμάς με 20 χρόνια καθυστέρηση, όπως το FTTH και τόσα άλλα πράγματα, και μετά τα επόμενα παροχημένα πράγματα για εμάς πάνε σε Σιέρα λεόνε, Γουϊνέα Μπισάο, Γκάνα και άλλες χώρες της Αφρικής. Είμαστε η Αφρική της Δύσης. 1
AtiX Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Τρέμω την στιγμή που όλα θα είναι ψεύτικα και φτιαγμένα από ΑΙ… 6 1
lnwolfgr Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Μόλις τώρα, AtiX είπε Τρέμω την στιγμή που όλα θα είναι ψεύτικα και φτιαγμένα από ΑΙ… Δυστυχώς έρχεται το τέλος της ανθρώπινης δημιουργικότητας 1
AtiX Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 4 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Δυστυχώς έρχεται το τέλος της ανθρώπινης δημιουργικότητας Δεν θέλω να είναι τόσο απαισιόδοξος, η τέχνη και η δημιουργικότητα άντεξε σε πολύ χειρότερες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας… Φοβάμαι δύο πράγματα, ο μη διαχωρισμός μεταξύ ανθρώπινης και ΑΙ δημιουργικότητας και κατά πόσο θα την αλλοιώσει - ευτελίσει… 3
Kostasspil Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 2 hours ago, AtiX said: η τέχνη και η δημιουργικότητα άντεξε σε πολύ χειρότερες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας… Ναι αλλα ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο εύκολο να φτιάξεις κάτι fast food. Το βλέπουμε γενικότερα στη μουσική με την κατάχρηση π.χ. του autotune. Ο καθένας μπορεί να βγάζει κομμάτι και όλα είναι πανομοιότυπα βέβαια 2
oldnew Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου Σιγα το σπουδαίο νεο. Υπάρχουν ηδη ενα σωρο site, πχ suno κλπ να παράγεις μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Να μια λίστα με μουσική με ai, δικά μου αλλά και Remixes γνωστών τραγούδιων φτιαγμένα απο εμενα μεσω ai:
AtiX Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Ναι αλλα ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο εύκολο να φτιάξεις κάτι fast food. Το βλέπουμε γενικότερα στη μουσική με την κατάχρηση π.χ. του autotune. Ο καθένας μπορεί να βγάζει κομμάτι και όλα είναι πανομοιότυπα βέβαια Καλά, εδώ αντέξαμε Φοίβο και λοιπούς δημιουργούς, θα κολλήσουμε στην ΑΙ???? 🤣 Επεξ/σία 13 Απριλίου από AtiX 3
Chocobo Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, AtiX είπε Τρέμω την στιγμή που όλα θα είναι ψεύτικα και φτιαγμένα από ΑΙ… Είναι θαύμα που υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι σε call centers. 1 ώρα πριν, oldnew είπε Σιγα το σπουδαίο νεο. Υπάρχουν ηδη ενα σωρο site, πχ suno κλπ να παράγεις μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Να μια λίστα με μουσική με ai, δικά μου αλλά και Remixes γνωστών τραγούδιων φτιαγμένα απο εμενα μεσω ai: Ναι αλλά αυτό θέλει συνδρομή για να κάνεις commercial use που σημαίνει πως εκτός αν τα θές για εσένα πρέπει να πληρώσεις. Επι πληρωμή μπορείς και τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών να χρησιμοποιήσεις. Το όλο νόημα δηλαδή χάνεται. Επεξ/σία 13 Απριλίου από Chocobo 1
oldnew Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 33 minutes ago, Chocobo said: Ναι αλλά αυτό θέλει συνδρομή για να κάνεις commercial use που σημαίνει πως εκτός αν τα θές για εσένα πρέπει να πληρώσεις. Επι πληρωμή μπορείς και τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών να χρησιμοποιήσεις. Το όλο νόημα δηλαδή χάνεται. Χμ, ναι σε αυτό έχεις δίκιο, και δεν το είχα σκεφτεί. Βασικά είναι η μοναδική σημαντική διαφορά γιατί κατά τα υπόλοιπα αμφιβαλω αν ποτέ το YouTube θα δώσει τέτοιες δυνατότητες δημιουργίας μουσικής με ai που δίνουν τα εξηδικευμενα site (υπάρχουν καμια 15ρια, δεν είναι μόνο το suno και το udio που ξέρουν οι περισσότεροι).
Chocobo Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 2 λεπτά πριν, oldnew είπε Χμ, ναι σε αυτό έχεις δίκιο, και δεν το είχα σκεφτεί. Βασικά είναι η μοναδική σημαντική διαφορά γιατί κατά τα υπόλοιπα αμφιβαλω αν ποτέ το YouTube θα δώσει τέτοιες δυνατότητες δημιουργίας μουσικής με ai που δίνουν τα εξηδικευμενα site (υπάρχουν καμια 15ρια, δεν είναι μόνο το suno και το udio που ξέρουν οι περισσότεροι). Αν βρεις πάντως κάποιο δωρεάν(καθώς με το ΑΙ κάθε βδομάδα έχουμε νέα) και με θυμηθείς στείλε μου. Προς το παρόν είμαι και γω στο ψάξιμο δεξιά και αριστερά και δεν θέλω να βάλω άλλη μια συνδρομή στο κεφάλι μου ακόμα και 10€ το μήνα καθώς το κανάλι δεν φέρνει χρήματα ακόμα.
oldnew Δημοσ. 13 Απριλίου Δημοσ. 13 Απριλίου 7 minutes ago, Chocobo said: Αν βρεις πάντως κάποιο δωρεάν(καθώς με το ΑΙ κάθε βδομάδα έχουμε νέα) και με θυμηθείς στείλε μου. Προς το παρόν είμαι και γω στο ψάξιμο δεξιά και αριστερά και δεν θέλω να βάλω άλλη μια συνδρομή στο κεφάλι μου ακόμα και 10€ το μήνα καθώς το κανάλι δεν φέρνει χρήματα ακόμα. Καποιο που να γράφεις δωρεάν μουσική ΚΑΙ να έχεις δικαιώματα monetizing, δε νομίζω οτι υπάρχει. Υπάρχει το www.riffusion.com το οποίο είναι σε beta, έχει συν και πλην σε σχέση με το suno. Είναι free και μπορείς να γράψεις οσα τραγούδια θες, σαν να πληρώνεις στο suno δηλαδή. Ενω και η ποιότητα ηχου, είναι αρκετά καλη, προσεγγίζει suno υπο περίπτωση.Τα τελευταία τραγούδια στη λίστα μου προέρχονται απο εκει, για να έχεις ενα παράδειγμα σύγκρισης. Ομως είναι το ανάποδο απο αυτο που ρωτας. Για προσωπική χρήση είναι αψογο, αν το θες για monetizing, ουτε επι πληρωμή για την ωρα. Αν και πολυ αμφιβάλλω αν θα ασχοληθεί ποτε η συγκεκριμένη εταιρεία. Τώρα αν ανεβάσεις ενα βίντεο και εχεις μουσική υπόκρουση φτιαγμένη απο αυτο και γινει viral, να το δουν εκατομμύρια δηλαδη , ισως ασχοληθει. Επίσης υπάρχει ενα πρότζεκτ, κατεβάζεις το open source πρόγραμμα νευρωνικου δικτυου , και παράγεις μουσική σπίτι. Το προσωπικο σου suno δηλαδη. Θελει καλο hardware και για την ωρα η ποιότητα μουσικής είναι πολυ μέτρια. Το βελτιώνουν συνέχεια ομως και κάποια στιγμή ισως βελτιωθεί πολυ. Οσον αφορα τα δικαιώματα με μουσική γραμμένη εκει, μάλλον είναι κενο νόμου ακομα, αλλά λογικα δε θα υπάρχει πρόβλημα για δικούς μας στίχους. Επίσης μονο ετσι θα ,μπορείς να φτιάχνεις remixes γνωστων τραγουδιών (εμπορικά lyrics), εστω για προσωπική χρηση, καθώς πλεον κανενα σιτε δε σε αφήνει να δημιουργήσεις τέτοια. Πολλά που ανεβαζω εγω, ειναι φτιαγμένα πριν τον περιορισμό, και δεν παω για monetizing, είναι για την πλακα μου και μόνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα