Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Αντιμετοπίζω ενα πρόβλημα με την Cosmote και το συμβολαιο μου (COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED). 

Οταν το εκανα ενώ ειχα ρωτήσει αν θα εχω περιορισμό για καταναλωση του προγραμματος στο εξωτερικό μου αναφέρανε το οριο των 70 ή 80 gb για το ιντερνετ ανα μήνα ( οκ κανενα προβλημα με αυτο ) και οτι ολα τα αλλα θα ειναι απεριοριστα κανονικά. Ελα ομως που χρειαζεται λογο της δουλειάς μου να μένω στ εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διαστημα μεχρι να γυρίσω Ελλαδα ( πχ 4-6 μηνες εξωτερικό 1-2 μηνες ελλαδα) και μου ήρθε μηνυμα οτι εχω 14 μερες λεει να γυρισω Ελλαδα αλλιως θα υπαρχουν χρεωσεις για την χρήση των λεπτων / sms / δεδομένων του προγραμματός μου.

Λαθος τους που δεν το διευκρινισαν λαθος μου που δεν το εψαξα ( γιατι πριν απο την cosmote ειχα vodafone και δεν υπηρξε ποτε τετοιος περιορισμός). 

Υπάρχει τιποτα που μπορώ να κάνω? Αν πχ γυρίσω Ελλαδα για κανενα μήνα και χρειαστεί να ξαναφύγω πάλι θα εχω το ιδιο προβλημα αφου καταλαβαίνω πως σε διαστημα 4 μηνών δεν θα καλύψω παραπάνω μερες Ελλαδα απο το μισό του 4μήνου. 
Αναγκαστική αλλαγή συμβολαίου σε Vodafone? Καποια λύση/πρόταση/ιδέα? 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Το έψαξα και όντως βρήκα στο site τους το παρακάτω

<<Σε περίπτωση που παραμένεις περισσότερο χρόνο σε χώρα εντός ΕΕ και χρησιμοποιείς το κινητό σου τηλέφωνο στην περιαγωγή περισσότερο από ότι στην Ελλάδα σε μια περίοδο συνεχόμενου 4μήνου, θα λάβεις γραπτό μήνυμα που θα σε ενημερώνει και θα σου δίνει περιθώριο 14 ημερών μέχρι να ισχύσουν επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής. Αν συνεχίσεις με χρήση περιαγωγής περισσότερο απ’ ότι όταν παραμένεις στην Ελλάδα, τότε για να καταναλώσεις την δωρεάν ενσωματωμένη χρήση του προγράμματος σου θα χρεώνεσαι με τις παρακάτω επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής:

• 0,026€/λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις
  • 0,00409€/SMS για αποστολή γραπτού μηνύματος
  • 0,001773€/ΜΒ για χρήση πλοήγηση στο Internet
  • 0,002728€/λεπτό για εισερχόμενες κλήσεις.

Μόλις αρχίσουν να εφαρμόζονται οι επιπλέον χρεώσεις, θα ενημερωθείς με γραπτό μήνυμα. Τέλος, οι επιπλέον χρεώσεις αφορούν κίνηση προς/από τα δίκτυα της Ε.Ε., με βήμα χρέωσης ανά δευτερόλεπτο για τη φωνή και ανά ΚΒ για χρήση δεδομένων, ενώ για τις εξερχόμενες κλήσεις ισχύει ελάχιστη χρέωση διάρκειας 30 δευτερολέπτων. >>

Δημοσ.

Τωρα τελευταία ξεκίνησε αυτό ,το εχω και εγώ σε whats up.Και να γυρίσεις Ελλάδα αν δεν κάτσεις περισσότερο απο το διάστημα που έλειπες δεν αλλάζει κάτι.

Αφού είσαι εξωτερικό γιατί δεν έχεις ντόπια κάρτα;Τουλάχιστον για δεδομένα.Κάνε το κοσμοτέ καρτοκινητό να γλυτώνεις τα πάγια..

Δημοσ.

Να επισημάνω οτι εχω καρτα για την χώρα που βρίσκομαι και μου φτανουν τα mb κτλ κτλ αλλα θελω να μην χασω το ελληνικό μου νουμερο μιας και το εχω απο τα παιδικά μου χρόνια και ηταν ανεκαθεν δικο μου. 
Ακόμα και whats up να το κανω ( οπως η γυναίκα μου) της εβγαλε και εκεινης το ιδιο μηνυμα που σημαινει οτι και παλι δεν θα μπορω να καλεσω καποιον στην Ελλαδα με το ελληνικό μου κινητό. Θα πει καποιος οτι οκ μπορω να χρησιμοποιω viber κτλ αλλα αν ειναι να ψαχνω τι εχει ο καθενας ή αν θελω να παρω σε σταθερο νουμερο δεν κανουμε δουλεια ετσι.
Τελος και καρτοκινητό να το κάνω δεν θα πρεπει να βάζω καρτα καθε μήνα για να μην λήξει ? αν ειναι να βαζω καρτα καθε μήνα και να επιλεγω προγραμμα κτλ καλυτερα ας εχω συμβολαιο (εχω πολλα χρόνια που είχα καρτοκινητό και δεν γνωρίζω για σιγουρα)
Οπότε το πρόβλημα παραμένει πιστευω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, patousitsas είπε

Να επισημάνω οτι εχω καρτα για την χώρα που βρίσκομαι και μου φτανουν τα mb κτλ κτλ αλλα θελω να μην χασω το ελληνικό μου νουμερο μιας και το εχω απο τα παιδικά μου χρόνια και ηταν ανεκαθεν δικο μου. 
Ακόμα και whats up να το κανω ( οπως η γυναίκα μου) της εβγαλε και εκεινης το ιδιο μηνυμα που σημαινει οτι και παλι δεν θα μπορω να καλεσω καποιον στην Ελλαδα με το ελληνικό μου κινητό. Θα πει καποιος οτι οκ μπορω να χρησιμοποιω viber κτλ αλλα αν ειναι να ψαχνω τι εχει ο καθενας ή αν θελω να παρω σε σταθερο νουμερο δεν κανουμε δουλεια ετσι.
Τελος και καρτοκινητό να το κάνω δεν θα πρεπει να βάζω καρτα καθε μήνα για να μην λήξει ? αν ειναι να βαζω καρτα καθε μήνα και να επιλεγω προγραμμα κτλ καλυτερα ας εχω συμβολαιο (εχω πολλα χρόνια που είχα καρτοκινητό και δεν γνωρίζω για σιγουρα)

Οτι το κάνει και σε whats up το έγραψα ήδη.Μια χαρά καλείς Ελλάδα.Θα σε χρεώσει κάτι παραπάνω αλλά οκ.Δεν ειναι τρομερό έξοδο.Θα το γλυτώσεις απο το πάγιο που πληρώνεις τώρα.Κάθε δευτερο μήνα θες κάρτα.

Κοιτάς τι κατανάλωση έχεις και βάζεις αντίστοιχο πακέτο.Πόσα λεπτά καταναλώνεις τον μήνα;

Δημοσ.

Αυτό ισχύει από το 2022 σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είναι για περιστασιακή χρήση και έως 4 μήνες. Απλά οι δικοί μας πάροχοι ξεκίνησαν την πιστή εφαρμογή του εδώ και μερικούς μήνες, ενώ μέχρι τώρα σπανίως έκαναν έλεγχο.

• Λύση
Δημοσ.

4 hours ago, patousitsas said:

Έχω κι εγώ σε cosmokarta και είμαι 10 χρόνια εξωτερικό και 1η φορά τον προηγούμενο μήνα μου ήρθε μήνυμα για μόνιμη περιαγωγή και έξτρα χρεώσεις κτλ. Νόμιζα οτι ήταν λόγο του οτι το μετέτρεψα σε Frog. Τώρα το γύρισα πάλι σε cosmokarta. Αυτό που κάνω, είναι να βάζω κάρτα 1 φορά το 3μηνο πριν μπει φραγή και για να μην χαθεί το ποσό το στέλνω στο καρτοκινητό της μητέρας μου. Δες μήπως σε συμφέρει/βολεύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

ε αναγκαστικά τωρα θα περιμένω να τελειωσει το συμβολαιο μου και θα το γυρισω σε καρτοκινητο.

Η μεγάλη μου απορία/προβληματισμος ηταν οτι μεχρι τώρα η Vodafone που ειχα ( μεχρι Νοεμβρη 2024) δεν παραπονεθηκε ποτέ για περιαγωγή ανεξαρτητα απο το ποσο καιρό καθόμουν εξωτερικό και σπαστικα με την Cosmote ασχημα.

Παντως πριν το μετατρέψω σε καρτα θα ρωτησω Voda/Nova αν ισχυει αυτό ή οχι και αν το ελεγχουνε. Ειναι μεγάλη ευκολία γενικώς οταν θελεις να περνεις Ελλαδα τηλεφωνο και στο εξωτερικό για απεριόριστα data τα βαράνε στο κεφάλι τις τιμες ( Γερμανία που κοιτάω παει 60-70 τον μήνα τα απεριοριστα και 40-50 ευρω για τα 50gb περιπου σε σχέση με τα 28 που πληρώνω για απεριοριστα cosmote)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...