dkstopo Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου 30 λεπτά πριν, BOOKER_ είπε Η θέρμη - Ετεοκλέους 21, Χαριλάου Τυρόπιτα σαν της δεκαετειας του 80 Αλλα λιγες κάθε μέρα… Καθαριότητα τσέκ και ωραια ψωμιά. Παλιά γειτονιά… 1 1
mike15 Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, BOOKER_ είπε Αλευρον στη Καλαμαριά) Μεγάλου Αλεξάνδρου 43-45 (έχει κ στο πλαγιαρι, νομίζω είναι το κεντρικό) ελαφρά αυξημένες οι τιμές σε σχέση με κλασσικό φούρνο αλλά νόστιμα . Η θέρμη - Ετεοκλέους 21, Χαριλάου αλευρον για μενα χαλια θερμη ναι καλο. 3 ώρες πριν, George10001 είπε Συμφωνω με Ολα όσα λες. Ερωτηση, τοστοψωμα εχουν αρκετα συντηρητικα. Εσεις ποια μαρκα παιρνετε ; Πηρα για ενα διαστημα παπαδοπουλου ψωμι κλαμπ σαντουιτς ασπρο και κατα λαθος το ξεχασα στο ψυγειο 3 εβδομαδες μετα την ημερομηνια ληξεως του και παλι δεν ειχε καν ιχνος μουχλας κατι που δεν ειναι φυσιολογικο νομιζω. απο τοτε, ειπα να μη ξαναπαρω. παπαδοπουλου φετες ζωης λεγεται. αυτο ειναι αν εξαιρεσεις το φοινικελαιο που υπαρχει παντου και ισως την αρωματικη υλη που δεν αναγραφει,δεν υπαρχει κατι επιβλαβες.τα εχω ψαξει ολα . και επισης αυτο χαλαει μεσα σε 2-3 μερες ,μπαγιατευει,οποτε ειναι καλο.το κακο ειναι οτι δεν ειναι παντα τοσο φρεσκο αλλα γιαυτο μπορει να φταιει και το εκαστοτε σουπερ μαρκετ.δλδ. μολις το ανοιγεις εχει φορες που τρωγεται και χωρις ψησιμο,εχει φορες που θελει ζεσταμα.εχει πολυ καλη γευση και απο την σικαλη. 3 ώρες πριν, George10001 είπε θα δοκιμασω γουναρη. εστια γυρισα να δω συστατικα απο τσουρεκι τους και επαθα πλακα απο τα χημικα που βαζουν. Αν μπορεις βρες σε παρακαλω το ονομα απο το φουρνο που λες στην κατω τουμπα, για να παω. θα παω και freggio. Ευχαριστω! μπορει η εστια να χαλασε,γενικα οτι μεγαλωνει χανει σε ποιοτητα.αυτες οι αλυσιδες εχουν ολες ενα μεγαλο παρασκευαστηριο προς βιπε θερμης και στελνουν κατεψυγμενα στα μαγαζια που εκει τα ψηνουν.εκτος της χαριλαου νομιζω και της καλαμαριας.αυτα πρεπει να εχουν φουρνο δικο τους.εγω πλεον δεν τρωω ψωμι και δεν ξερω. αν θες τελειο τσουρεκι θα πας στον δεν ειναι δικο του ,πρατηριο ειναι αλλα ειναι πεντανοστιμο και σου μιλαει καποιος που ειναι δυσκολος στο τσουρεκι,αν δεν ειναι τερκενλη δεν ετρωγα.αυτο ομως ειναι και πιο οικονομικο και πολυ αρωματικο,παρα πολυ μαλακο.του φερνουν επισης και πολυ ωραια μελομακαρονα και κουλουρια. 3 ώρες πριν, etheo είπε Λογικα αναφερεται στην Βλαστη https://g.co/kgs/8mdTChC ναι αυτο ειναι.και ο φουρνος στο τενεκεδενιο και της δορυλαιου καλουτσικοι ειναι.γενικα εκει κατω τουμπα την ψαχνουν καλα με το φαγητο. για πιτες υπαρχει και ενα στην αιγαιου ,καλαμαρια αλλα ειναι ακριβο,κανει κυριως σπιτικες πιτες και δινει και ταψια . Επεξ/σία 16 Απριλίου από mike15
George10001 Δημοσ. 16 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, BOOKER_ said: Αλευρον στη Καλαμαριά) Μεγάλου Αλεξάνδρου 43-45 (έχει κ στο πλαγιαρι, νομίζω είναι το κεντρικό) ελαφρά αυξημένες οι τιμές σε σχέση με κλασσικό φούρνο αλλά νόστιμα . Η θέρμη - Ετεοκλέους 21, Χαριλάου 1 hour ago, mike15 said: αλευρον για μενα χαλια θερμη ναι καλο. παπαδοπουλου φετες ζωης λεγεται. αυτο ειναι αν εξαιρεσεις το φοινικελαιο που υπαρχει παντου και ισως την αρωματικη υλη που δεν αναγραφει,δεν υπαρχει κατι επιβλαβες.τα εχω ψαξει ολα . και επισης αυτο χαλαει μεσα σε 2-3 μερες ,μπαγιατευει,οποτε ειναι καλο.το κακο ειναι οτι δεν ειναι παντα τοσο φρεσκο αλλα γιαυτο μπορει να φταιει και το εκαστοτε σουπερ μαρκετ.δλδ. μολις το ανοιγεις εχει φορες που τρωγεται και χωρις ψησιμο,εχει φορες που θελει ζεσταμα.εχει πολυ καλη γευση και απο την σικαλη. μπορει η εστια να χαλασε,γενικα οτι μεγαλωνει χανει σε ποιοτητα.αυτες οι αλυσιδες εχουν ολες ενα μεγαλο παρασκευαστηριο προς βιπε θερμης και στελνουν κατεψυγμενα στα μαγαζια που εκει τα ψηνουν.εκτος της χαριλαου νομιζω και της καλαμαριας.αυτα πρεπει να εχουν φουρνο δικο τους.εγω πλεον δεν τρωω ψωμι και δεν ξερω. αν θες τελειο τσουρεκι θα πας στον δεν ειναι δικο του ,πρατηριο ειναι αλλα ειναι πεντανοστιμο και σου μιλαει καποιος που ειναι δυσκολος στο τσουρεκι,αν δεν ειναι τερκενλη δεν ετρωγα.αυτο ομως ειναι και πιο οικονομικο και πολυ αρωματικο,παρα πολυ μαλακο.του φερνουν επισης και πολυ ωραια μελομακαρονα και κουλουρια. ναι αυτο ειναι.και ο φουρνος στο τενεκεδενιο και της δορυλαιου καλουτσικοι ειναι.γενικα εκει κατω τουμπα την ψαχνουν καλα με το φαγητο. για πιτες υπαρχει και ενα στην αιγαιου ,καλαμαρια αλλα ειναι ακριβο,κανει κυριως σπιτικες πιτες και δινει και ταψια . Αλευρον θα συμφωνησω οτι ειναι χαλια. Ειδικα η χωριατικη τυροπιτα μεσα στη λαδιλα. εφαγα λιγη μεσημερι και το βραδυ ακομα κολυμπουσε στο λαδι το εσωτερικο φυλλο. Τερκενλης, γυρνα αναποδα το τσουρεκι να δεις την ταμπελα με τα συστατικα. η Χημεία στο μεγαλείο της.... στην αιγαιου στη μελισσα εχω βρει 1 φορα πλαστικο κομματι μεσα στο φυλλο της πιτας και στα reviews αναφερει καποιος οτι βρηκε και τριχα. γενικα δεν τηρουν καλους κανονες υγιεινης παρολο που ειναι πιο "σπιτικα" μαλλον τα προιοντα τους οποτε για μενα ακυρο. ιδια συστατικα πανω κατω εκτος τη σικαλη και την εξτρα γλουτενη εχει το ψωμι για κλαμπ σαντουιτς παπαδοπουλου. το πως κρατησε στο ψυγειο χωρις να μουχλιασει 3 εβδομαδες μετα την ημερομηνια ληξης, ακομα το αναρωτιεμαι. και ακομα μαλακο σχετικα ηταν... εννοειται πως το πεταξα, για παν ενδεχομενο. "Η θερμη" εχει φωτογραφιες στη σελιδα τους στο facebook που φτιαχνουν τα προιοντα με γυμνα χερια. Για μενα Ακυρο. θα περασω απο βλαστή και δορυλαιου και τενεκεδενιο. Mike15, Λες δεν τρως ψωμι. Τι τρως αντι για ψωμι; Επεξ/σία 17 Απριλίου από George10001
fylatos Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 35 λεπτά πριν, George10001 είπε Αλευρον θα συμφωνησω οτι ειναι χαλια. Ειδικα η χωριατικη τυροπιτα μεσα στη λαδιλα. εφαγα λιγη μεσημερι και το βραδυ ακομα κολυμπουσε στο λαδι το εσωτερικο φυλλο. Τερκενλης, γυρνα αναποδα το τσουρεκι να δεις την ταμπελα με τα συστατικα. η Χημεία στο μεγαλείο της.... στην αιγαιου στη μελισσα εχω βρει 1 φορα πλαστικο κομματι μεσα στο φυλλο της πιτας και στα reviews αναφερει καποιος οτι βρηκε και τριχα. γενικα δεν τηρουν καλους κανονες υγιεινης παρολο που ειναι πιο "σπιτικα" μαλλον τα προιοντα τους οποτε για μενα ακυρο. ιδια συστατικα πανω κατω εκτος τη σικαλη και την εξτρα γλουτενη εχει το ψωμι για κλαμπ σαντουιτς παπαδοπουλου. το πως κρατησε στο ψυγειο χωρις να μουχλιασει 3 εβδομαδες μετα την ημερομηνια ληξης, ακομα το αναρωτιεμαι. και ακομα μαλακο σχετικα ηταν... εννοειται πως το πεταξα, για παν ενδεχομενο. "Η θερμη" εχει φωτογραφιες στη σελιδα τους στο facebook που φτιαχνουν τα προιοντα με γυμνα χερια. Για μενα Ακυρο. θα περασω απο βλαστή και δορυλαιου και τενεκεδενιο. Mike15, Λες δεν τρως ψωμι. Τι τρως αντι για ψωμι; Η χρήση γαντιών σε φούρνο δεν είναι υποχρεωτική από την υγειονομική νομοθεσία, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004, το ζητούμενο είναι η διατήρηση της υγιεινής κι όχι απαραίτητα το μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται αυτή. Η σωστή και συχνή πλύση των χεριών είναι εξίσου – αν όχι πιο – αποτελεσματική από τα γάντια, τα οποία μπορεί να δώσουν ψευδή αίσθηση καθαριότητας και να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν αλλάζονται τακτικά. Ειδικά σε φούρνους, όπου δεν χειριζόνται ωμά κρέατα ή τρόφιμα υψηλού κινδύνου, δεν υπάρχει λόγος υπερβολής. Επιπλέον, τα προϊόντα συχνά πιάνoνται με λαβίδες ή σακούλες, περιορίζοντας την άμεση επαφή. Συνεπώς, η καθαριότητα και η τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής είναι το βασικό ζητούμενο – όχι απαραίτητα τα γάντια. Στην τελική με γάντια πιάνουν και τα χρήματα κάποιοι και μετά το ψωμί. 2
mike15 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 10 ώρες πριν, George10001 είπε Αλευρον θα συμφωνησω οτι ειναι χαλια. Ειδικα η χωριατικη τυροπιτα μεσα στη λαδιλα. εφαγα λιγη μεσημερι και το βραδυ ακομα κολυμπουσε στο λαδι το εσωτερικο φυλλο. Τερκενλης, γυρνα αναποδα το τσουρεκι να δεις την ταμπελα με τα συστατικα. η Χημεία στο μεγαλείο της.... στην αιγαιου στη μελισσα εχω βρει 1 φορα πλαστικο κομματι μεσα στο φυλλο της πιτας και στα reviews αναφερει καποιος οτι βρηκε και τριχα. γενικα δεν τηρουν καλους κανονες υγιεινης παρολο που ειναι πιο "σπιτικα" μαλλον τα προιοντα τους οποτε για μενα ακυρο. ιδια συστατικα πανω κατω εκτος τη σικαλη και την εξτρα γλουτενη εχει το ψωμι για κλαμπ σαντουιτς παπαδοπουλου. το πως κρατησε στο ψυγειο χωρις να μουχλιασει 3 εβδομαδες μετα την ημερομηνια ληξης, ακομα το αναρωτιεμαι. και ακομα μαλακο σχετικα ηταν... εννοειται πως το πεταξα, για παν ενδεχομενο. "Η θερμη" εχει φωτογραφιες στη σελιδα τους στο facebook που φτιαχνουν τα προιοντα με γυμνα χερια. Για μενα Ακυρο. θα περασω απο βλαστή και δορυλαιου και τενεκεδενιο. Mike15, Λες δεν τρως ψωμι. Τι τρως αντι για ψωμι; εννοουσα οτι δεν τρωω ψωμι κανονικο φουρνου. με το φαγητο δεν τρωω ψωμι,ετσι αλλαξα απο τοτε που σταματησαν να μου αρεσουν και να με πειραζουν.ομως ειμαι λατρης του σαντουιτσ και επρεπε στο σπιτι να εχουμε ενα ψωμι.ευτυχως με ακολουθησαν στα γουστα μου και οι αλλοι και συμφωνησαμε.απο φουρνο η΄σχετικο καταστημα μαρεσει να τρωω τα αλλα προιοντα,κυριως αλμυρα πρωινα.δυσκολα βρισκω κατι καλο παντως.ας πουμε πινερλι καλο με ασπρο βουτυρο κανει ο γουναρης καθε κυριακη που κανει ουρα απεξω, η κυψελη ενα αρτοζαχαροπλαστειο που κανει και ντιλιβερυ, ο ποιητης που κανει και καλα ψωμια..σιγα σιγα μου ερχονται και αλλα.. οταν ημουν μικρος ειχαμε για λιγα χρονια πρατηριο αρτου οπου εργαζομουν οποτε μπορουσα κυριως σ/κ που δεν ειχα σχολειο.εκει εμαθα πολλα για τα ψωμια ,τις ποικιλιες και το απο μεσα. βεβαια τοτε ηταν ολα ιδανικα,πριν 30 χρονια.καλα αλευρα,λιγη ποσοτητα,σεβασμος στο προιον για τον πελατη,νοστιμα,πολυ νοστιμα ψωμια.θυμαμαι το ασπρο ψωμι ,που ηταν μικρο καρβελι φουσκωτο γεματο ψιχα μεσα,που οταν ερχοταν ζεστο στο μαγαζι,ετρωγα το μισο σκετο και το αλλο μισο με ασπρο βουτυρο.τι να παω για σουσαμενιες μπαγκετες με ελληνικο νοστιμο τοτε σουσαμι οχι κινεζικο τωρα,με κορα που κρατουσε 2 μερες ετσι τραγανιστη,το ψωμι των βασιλικων ,ενα σκληρο κιτρινο ψωμι για τους λατρεις,οι υπεροχες μαργαριτες και αληθινα κουλουρια θεσσαλονικης ,ψιλο κουλουρι χωρις ψιχα κ.α. εδω και 20 χρονια προσπαθω να βρω καποιον φουρνο που να κανει γευσεις οπως τοτε.η γευση ειναι μνημη παιδικη.δεν βρισκω πουθενα το ιδιο.εκτος αυτου παρατηρησα οτι τα ψωμια των φουρνων μου καθονται βαρια και με φουσκωνουν κατι που δεν γινοταν παλαιοτερα και δεν το κανουν τα ψωμια του τοστ,ειδικα αυτο που προτεινα. φυσικα παλιοτερα δεν τρωγαμε τοσο πολυ μαυρα και σικαλης ψωμια,δεν τα ξεραμε εδω στα νοτια της ευρωπης.ο φουρνος στο λιμανι μας εφερε αυτην την μοδα και ευτυχως θα ελεγα γιατι εγω ειμαι λατρης των σικαλενιων.επαιρνα καποτε ενα πολυ ωραιο σικαλης απο τον αβ ,τωρα ηταν απο τον φουρνο albus νομιζω τοτε η συνεργασια που ειχαν,ηταν σκληρο αλλα με την σωστη δοση σικαλη,ετσι λιγο σκληρα πρεπει να ειναι με σικαλη.δεν ειναι για τον καθενα.ειναι ομως το πιο υγιεινο.επειδη ομως τα δοντια μου-ουλα πλεον δεν σηκωνουν τοσο σκληρα και επειδη τα μαλακα σικαλης δεν εχουν τοσο σικαλη γευση,στραφηκα προς το τοστοψωμο σαν τα παιδακια.βολευει κιολας γιατι το εχεις οποτε θελεις.παντως τα συστατικα που ειδες δεν ειναι επιζημια για τον οργανισμο,δεν προκειται να βρεις ψωμι χωρις συντηριτικα πλεον.πρεπει να συμβιβαστεις.ειχα φαει ενα ψωμι με χαρουπι απο το λιντλ και ηταν απο τα πιο νοστιμα που εχω δοκιμασει,τινγκα στα χημικα αν δεις ταμπελα. το albus που ειπα κανει ωραια πινερλι και ψωμια και κανει και ωραια λαγανα αλλα δεν γουσταρω καθολου και το αφεντικο που μαλωσα μαζι του για μπαγιατικο πινερλι που μου εδωσε ο ιδιος και με τις κουτσομπολες υπαλληλους του.α και εχω δει απο εξω περνωντας χαραματα τα αλευρα απο το εξωτερικο και τους εξ ανατολων εργατες.μην ψαχνεις για καθαριοτητα υγιεινη, βλεπω οτι την ψαχνεις και αποριπτεις για αυτον τον λογο.ολοι το ιδιο ειναι. για τον τερκενλη μενω αφωνος αυτο που λες,τελικα δεν υπαρχει τιποτα αγνο. ξεχασα να αναφερω ενα πολυ καλο μαγαζι για βουτηματα και αρκετα οικονομικο και σε τσουρεκια,το https://www.biscotti-tsoungari.com γενικα νομιζω οτι το καθε μαγαζι εχει κατι που ειναι καλυτερο απο τα αλλα. 10 ώρες πριν, fylatos είπε Η χρήση γαντιών σε φούρνο δεν είναι υποχρεωτική από την υγειονομική νομοθεσία, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004, το ζητούμενο είναι η διατήρηση της υγιεινής κι όχι απαραίτητα το μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται αυτή. Η σωστή και συχνή πλύση των χεριών είναι εξίσου – αν όχι πιο – αποτελεσματική από τα γάντια, τα οποία μπορεί να δώσουν ψευδή αίσθηση καθαριότητας και να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν αλλάζονται τακτικά. Ειδικά σε φούρνους, όπου δεν χειριζόνται ωμά κρέατα ή τρόφιμα υψηλού κινδύνου, δεν υπάρχει λόγος υπερβολής. Επιπλέον, τα προϊόντα συχνά πιάνoνται με λαβίδες ή σακούλες, περιορίζοντας την άμεση επαφή. Συνεπώς, η καθαριότητα και η τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής είναι το βασικό ζητούμενο – όχι απαραίτητα τα γάντια. Στην τελική με γάντια πιάνουν και τα χρήματα κάποιοι και μετά το ψωμί. ετσι ειναι . στα σουπερ μαρκετ αλλαζουν σε καθε πελατη γαντια και τα βγαζουν αφου τελειωσουν την συκευασια και το ζυγισμα.ομως ενα καταστημα με ψωμια δνε μπορει να καταναλωνει τοσοα γαντια καθε μερα,δεν μιλω για αλυσιδες.οποτε φορωντας τα ιδια γαντια ειναι σαν να τα βαζει με γυμνα χερια.
The_Judas Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 7:45 ΜΜ, George10001 είπε Συμφωνω με Ολα όσα λες. Ερωτηση, τοστοψωμα εχουν αρκετα συντηρητικα. Εσεις ποια μαρκα παιρνετε ; Πηρα για ενα διαστημα παπαδοπουλου ψωμι κλαμπ σαντουιτς ασπρο και κατα λαθος το ξεχασα στο ψυγειο 3 εβδομαδες μετα την ημερομηνια ληξεως του και παλι δεν ειχε καν ιχνος μουχλας κατι που δεν ειναι φυσιολογικο νομιζω. απο τοτε, ειπα να μη ξαναπαρω. θα δοκιμασω γουναρη. εστια γυρισα να δω συστατικα απο τσουρεκι τους και επαθα πλακα απο τα χημικα που βαζουν. Αν μπορεις βρες σε παρακαλω το ονομα απο το φουρνο που λες στην κατω τουμπα, για να παω. θα παω και freggio. Ευχαριστω! βοσινακη ψωμι τοστ παιρνω απο το σουπερ χωρις συντηρητικά! Τερκενλης για μενα αθλια τα παντα,δεν μου αρεσουν καθόλου τα πιτάκια του και τα πιο πολλα προιόντα του. Μονο το τσουρέκι ειναι καλό.
mariosnik_ Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 10 ώρες πριν, mike15 είπε εννοουσα οτι δεν τρωω ψωμι κανονικο φουρνου. με το φαγητο δεν τρωω ψωμι,ετσι αλλαξα απο τοτε που σταματησαν να μου αρεσουν και να με πειραζουν.ομως ειμαι λατρης του σαντουιτσ και επρεπε στο σπιτι να εχουμε ενα ψωμι.ευτυχως με ακολουθησαν στα γουστα μου και οι αλλοι και συμφωνησαμε.απο φουρνο η΄σχετικο καταστημα μαρεσει να τρωω τα αλλα προιοντα,κυριως αλμυρα πρωινα.δυσκολα βρισκω κατι καλο παντως.ας πουμε πινερλι καλο με ασπρο βουτυρο κανει ο γουναρης καθε κυριακη που κανει ουρα απεξω, η κυψελη ενα αρτοζαχαροπλαστειο που κανει και ντιλιβερυ, ο ποιητης που κανει και καλα ψωμια..σιγα σιγα μου ερχονται και αλλα.. οταν ημουν μικρος ειχαμε για λιγα χρονια πρατηριο αρτου οπου εργαζομουν οποτε μπορουσα κυριως σ/κ που δεν ειχα σχολειο.εκει εμαθα πολλα για τα ψωμια ,τις ποικιλιες και το απο μεσα. βεβαια τοτε ηταν ολα ιδανικα,πριν 30 χρονια.καλα αλευρα,λιγη ποσοτητα,σεβασμος στο προιον για τον πελατη,νοστιμα,πολυ νοστιμα ψωμια.θυμαμαι το ασπρο ψωμι ,που ηταν μικρο καρβελι φουσκωτο γεματο ψιχα μεσα,που οταν ερχοταν ζεστο στο μαγαζι,ετρωγα το μισο σκετο και το αλλο μισο με ασπρο βουτυρο.τι να παω για σουσαμενιες μπαγκετες με ελληνικο νοστιμο τοτε σουσαμι οχι κινεζικο τωρα,με κορα που κρατουσε 2 μερες ετσι τραγανιστη,το ψωμι των βασιλικων ,ενα σκληρο κιτρινο ψωμι για τους λατρεις,οι υπεροχες μαργαριτες και αληθινα κουλουρια θεσσαλονικης ,ψιλο κουλουρι χωρις ψιχα κ.α. εδω και 20 χρονια προσπαθω να βρω καποιον φουρνο που να κανει γευσεις οπως τοτε.η γευση ειναι μνημη παιδικη.δεν βρισκω πουθενα το ιδιο.εκτος αυτου παρατηρησα οτι τα ψωμια των φουρνων μου καθονται βαρια και με φουσκωνουν κατι που δεν γινοταν παλαιοτερα και δεν το κανουν τα ψωμια του τοστ,ειδικα αυτο που προτεινα. φυσικα παλιοτερα δεν τρωγαμε τοσο πολυ μαυρα και σικαλης ψωμια,δεν τα ξεραμε εδω στα νοτια της ευρωπης.ο φουρνος στο λιμανι μας εφερε αυτην την μοδα και ευτυχως θα ελεγα γιατι εγω ειμαι λατρης των σικαλενιων.επαιρνα καποτε ενα πολυ ωραιο σικαλης απο τον αβ ,τωρα ηταν απο τον φουρνο albus νομιζω τοτε η συνεργασια που ειχαν,ηταν σκληρο αλλα με την σωστη δοση σικαλη,ετσι λιγο σκληρα πρεπει να ειναι με σικαλη.δεν ειναι για τον καθενα.ειναι ομως το πιο υγιεινο.επειδη ομως τα δοντια μου-ουλα πλεον δεν σηκωνουν τοσο σκληρα και επειδη τα μαλακα σικαλης δεν εχουν τοσο σικαλη γευση,στραφηκα προς το τοστοψωμο σαν τα παιδακια.βολευει κιολας γιατι το εχεις οποτε θελεις.παντως τα συστατικα που ειδες δεν ειναι επιζημια για τον οργανισμο,δεν προκειται να βρεις ψωμι χωρις συντηριτικα πλεον.πρεπει να συμβιβαστεις.ειχα φαει ενα ψωμι με χαρουπι απο το λιντλ και ηταν απο τα πιο νοστιμα που εχω δοκιμασει,τινγκα στα χημικα αν δεις ταμπελα. το albus που ειπα κανει ωραια πινερλι και ψωμια και κανει και ωραια λαγανα αλλα δεν γουσταρω καθολου και το αφεντικο που μαλωσα μαζι του για μπαγιατικο πινερλι που μου εδωσε ο ιδιος και με τις κουτσομπολες υπαλληλους του.α και εχω δει απο εξω περνωντας χαραματα τα αλευρα απο το εξωτερικο και τους εξ ανατολων εργατες.μην ψαχνεις για καθαριοτητα υγιεινη, βλεπω οτι την ψαχνεις και αποριπτεις για αυτον τον λογο.ολοι το ιδιο ειναι. για τον τερκενλη μενω αφωνος αυτο που λες,τελικα δεν υπαρχει τιποτα αγνο. ξεχασα να αναφερω ενα πολυ καλο μαγαζι για βουτηματα και αρκετα οικονομικο και σε τσουρεκια,το https://www.biscotti-tsoungari.com γενικα νομιζω οτι το καθε μαγαζι εχει κατι που ειναι καλυτερο απο τα αλλα. ετσι ειναι . στα σουπερ μαρκετ αλλαζουν σε καθε πελατη γαντια και τα βγαζουν αφου τελειωσουν την συκευασια και το ζυγισμα.ομως ενα καταστημα με ψωμια δνε μπορει να καταναλωνει τοσοα γαντια καθε μερα,δεν μιλω για αλυσιδες.οποτε φορωντας τα ιδια γαντια ειναι σαν να τα βαζει με γυμνα χερια. Και εγώ έχω κόψει σχεδόν τα πάντα από ψωμια και σφολίατες, με πειράζουν στο στομάχι, μόνο φρυγανιές τρώω.
mike15 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Και εγώ έχω κόψει σχεδόν τα πάντα από ψωμια και σφολίατες, με πειράζουν στο στομάχι, μόνο φρυγανιές τρώω. αν μπορει καποιος και αντεχει την διαδικασια ενας ντακος ειναι οτι καλυτερο σαν ψωμι και χαρουπια μπαστουνακια μετα για επιδορπιο,εχει πολυ καλα και αγνα ο αβ. 3
George10001 Δημοσ. 19 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 16/04/2025 at 23:30, fylatos said: Η χρήση γαντιών σε φούρνο δεν είναι υποχρεωτική από την υγειονομική νομοθεσία, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004, το ζητούμενο είναι η διατήρηση της υγιεινής κι όχι απαραίτητα το μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται αυτή. Η σωστή και συχνή πλύση των χεριών είναι εξίσου – αν όχι πιο – αποτελεσματική από τα γάντια, τα οποία μπορεί να δώσουν ψευδή αίσθηση καθαριότητας και να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν αλλάζονται τακτικά. Ειδικά σε φούρνους, όπου δεν χειριζόνται ωμά κρέατα ή τρόφιμα υψηλού κινδύνου, δεν υπάρχει λόγος υπερβολής. Επιπλέον, τα προϊόντα συχνά πιάνoνται με λαβίδες ή σακούλες, περιορίζοντας την άμεση επαφή. Συνεπώς, η καθαριότητα και η τήρηση ορθών πρακτικών υγιεινής είναι το βασικό ζητούμενο – όχι απαραίτητα τα γάντια. Στην τελική με γάντια πιάνουν και τα χρήματα κάποιοι και μετά το ψωμί. Αυτος ειναι και ο λογος που οποτε παω σε φουρνο ζηταω να με εξυπηρετησουν βαζοντας ΝΕΟ γάντι και φυσικα δεν ειμαι ο μονος που το κανει και το ζηταει αυτο. Σε καποια ζαχαροπλαστεια το κανουν απο μονοι τους χωρις καν να το ζητησεις, καινουριο γαντι για καθε πελάτη. Οταν καποιος πιανει χρηματα και αλλα πραγματα και μετα πιανει το ψωμι, αυτο λεει οτι δεν εχει καν αισθηση υγιεινης και σεβασμο για τον πελατη. Προφανως δεν γινεται ο ανθρωπος που εξυπηρετει στο φουρνο και πιανει λεφτα να πλενει τα χερια του αφου εξυπηρετησει κανε εναν πελατη, οποτε η χρηση νεου γαντιου ειναι μονοδρομος αν θελει να εξυπηρετει με καθαριοτητα. Οι ανθρωποι στους φουρνους διαχειριζονται συνεχεια χρηματα και πιανουν ποσα αντικειμενα συνεχεια οποτε πρεπει να αλλαζουν γαντι με το που εξυπηρετουν καθε νεο πελατη, κατι που οπως ειπα κανουν συγκεκριμενες αλυσιδες ζαχαροπλαστειων. Επεξ/σία 19 Απριλίου από George10001
fylatos Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, George10001 είπε Αυτος ειναι και ο λογος που οποτε παω σε φουρνο ζηταω να με εξυπηρετησουν βαζοντας ΝΕΟ γάντι. Σε καποια ζαχαροπλαστεια το κανουν απο μονοι τους χωρις καν να το ζητησεις, καινουριο γαντι για καθε πελάτη. Οταν καποιος πιανει χρηματα και αλλα πραγματα και μετα πιανει το ψωμι, αυτο λεει οτι δεν εχει καν αισθηση υγιεινης και σεβασμο για τον πελατη. Προφανως δεν γινεται ο ανθρωπος που εξυπηρετει στο φουρνο και πιανει λεφτα να πλενει τα χερια του αφου εξυπηρετησει κανε εναν πελατη, οποτε η χρηση νεου γαντιου ειναι μονοδρομος αν θελει να εξυπηρετει με καθαριοτητα. Οι ανθρωποι στους φουρνους διαχειριζονται συνεχεια χρηματα και πιανουν ποσα αντικειμενα συνεχεια οποτε πρεπει να αλλαζουν γαντι με το που εξυπηρετουν καθε νεο πελατη, κατι που οπως ειπα κανουν συγκεκριμενες αλυσιδες ζαχαροπλαστειων. Πάντως κατά την προετοιμασία δεν φοράνε γάντια. Απλά στο λέω για να το ξέρεις και αν τρως έξω δε θέλω να σου χαλάσω το όνειρο στο πώς μαγειρεύεται το φαγητό σου. Σε κάθε περίπτωση προφανώς αν τους λες και μπαίνεις στη διαδικασία να τους βάζεις να αλλάζουν γάντια είναι καλό. Επίσης δε χρειάζεται να είναι ένας σε κάθε πρατήριο και να κάνει τα πάντα, άλλος ταμείο άλλος ζύγισμα και σακουλιασμα. Επεξ/σία 19 Απριλίου από fylatos 1
George10001 Δημοσ. 19 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fylatos said: Πάντως κατά την προετοιμασία δεν φοράνε γάντια. Απλά στο λέω για να το ξέρεις και αν τρως έξω δε θέλω να σου χαλάσω το όνειρο στο πώς μαγειρεύεται το φαγητό σου. Σε κάθε περίπτωση προφανώς αν τους λες και μπαίνεις στη διαδικασία να τους βάζεις να αλλάζουν γάντια είναι καλό. Στις αλυσιδες αρτοζαχαροπλαστειων που καμια φορα ψωνιζω χρησιμοποιουν γαντια για την παρασκευη. Αλλιως απλα δεν παιρνουν πιστοποιηση ISO που εχουν και αναφερουν μεχρι και στις συσκευασιες τους και στις ιστοσελιδες τους οτι εχουν. Επισης εχουν φωτο απο τα εργαστηρια τους οπου οι υπαλληλοι φορουν γαντια. απο μικρους/συνοικιακους φουρνους, σε Καποιους εχω δει στο facebook φωτο απο μεσα εργαστηρια οτι βαζουν γαντια στην παρασκευη. Σε καποιους φουρνους ναι ξερω, δεν βαζουν γαντια στην παρασκευη, οποτε αν δω κατι, οπως αναφερω πιο πανω, απλα δεν παταω εκει. και σε πιτσαρια που πηγα με καλες κριτικες και παρηγγειλα πιτσα, με το που ειδα γυμνα χερια τον μαγειρα να φτιαχνει την πιτσα και παραλληλα να πιανει να μιλαει στο τηλεφωνο, πιανει ο,τι γουσταρει και μετα πιανει το ζυμαρι, βρηκα μια δικαιολογια λεω πρεπει να φυγω ακυρωστε την πιτσα και απλα εφυγα. Επεξ/σία 19 Απριλίου από George10001
George10001 Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 17/04/2025 at 10:23, mike15 said: εννοουσα οτι δεν τρωω ψωμι κανονικο φουρνου. με το φαγητο δεν τρωω ψωμι,ετσι αλλαξα απο τοτε που σταματησαν να μου αρεσουν και να με πειραζουν.ομως ειμαι λατρης του σαντουιτσ και επρεπε στο σπιτι να εχουμε ενα ψωμι.ευτυχως με ακολουθησαν στα γουστα μου και οι αλλοι και συμφωνησαμε.απο φουρνο η΄σχετικο καταστημα μαρεσει να τρωω τα αλλα προιοντα,κυριως αλμυρα πρωινα.δυσκολα βρισκω κατι καλο παντως.ας πουμε πινερλι καλο με ασπρο βουτυρο κανει ο γουναρης καθε κυριακη που κανει ουρα απεξω, η κυψελη ενα αρτοζαχαροπλαστειο που κανει και ντιλιβερυ, ο ποιητης που κανει και καλα ψωμια..σιγα σιγα μου ερχονται και αλλα.. οταν ημουν μικρος ειχαμε για λιγα χρονια πρατηριο αρτου οπου εργαζομουν οποτε μπορουσα κυριως σ/κ που δεν ειχα σχολειο.εκει εμαθα πολλα για τα ψωμια ,τις ποικιλιες και το απο μεσα. βεβαια τοτε ηταν ολα ιδανικα,πριν 30 χρονια.καλα αλευρα,λιγη ποσοτητα,σεβασμος στο προιον για τον πελατη,νοστιμα,πολυ νοστιμα ψωμια.θυμαμαι το ασπρο ψωμι ,που ηταν μικρο καρβελι φουσκωτο γεματο ψιχα μεσα,που οταν ερχοταν ζεστο στο μαγαζι,ετρωγα το μισο σκετο και το αλλο μισο με ασπρο βουτυρο.τι να παω για σουσαμενιες μπαγκετες με ελληνικο νοστιμο τοτε σουσαμι οχι κινεζικο τωρα,με κορα που κρατουσε 2 μερες ετσι τραγανιστη,το ψωμι των βασιλικων ,ενα σκληρο κιτρινο ψωμι για τους λατρεις,οι υπεροχες μαργαριτες και αληθινα κουλουρια θεσσαλονικης ,ψιλο κουλουρι χωρις ψιχα κ.α. εδω και 20 χρονια προσπαθω να βρω καποιον φουρνο που να κανει γευσεις οπως τοτε.η γευση ειναι μνημη παιδικη.δεν βρισκω πουθενα το ιδιο.εκτος αυτου παρατηρησα οτι τα ψωμια των φουρνων μου καθονται βαρια και με φουσκωνουν κατι που δεν γινοταν παλαιοτερα και δεν το κανουν τα ψωμια του τοστ,ειδικα αυτο που προτεινα. φυσικα παλιοτερα δεν τρωγαμε τοσο πολυ μαυρα και σικαλης ψωμια,δεν τα ξεραμε εδω στα νοτια της ευρωπης.ο φουρνος στο λιμανι μας εφερε αυτην την μοδα και ευτυχως θα ελεγα γιατι εγω ειμαι λατρης των σικαλενιων.επαιρνα καποτε ενα πολυ ωραιο σικαλης απο τον αβ ,τωρα ηταν απο τον φουρνο albus νομιζω τοτε η συνεργασια που ειχαν,ηταν σκληρο αλλα με την σωστη δοση σικαλη,ετσι λιγο σκληρα πρεπει να ειναι με σικαλη.δεν ειναι για τον καθενα.ειναι ομως το πιο υγιεινο.επειδη ομως τα δοντια μου-ουλα πλεον δεν σηκωνουν τοσο σκληρα και επειδη τα μαλακα σικαλης δεν εχουν τοσο σικαλη γευση,στραφηκα προς το τοστοψωμο σαν τα παιδακια.βολευει κιολας γιατι το εχεις οποτε θελεις.παντως τα συστατικα που ειδες δεν ειναι επιζημια για τον οργανισμο,δεν προκειται να βρεις ψωμι χωρις συντηριτικα πλεον.πρεπει να συμβιβαστεις.ειχα φαει ενα ψωμι με χαρουπι απο το λιντλ και ηταν απο τα πιο νοστιμα που εχω δοκιμασει,τινγκα στα χημικα αν δεις ταμπελα. το albus που ειπα κανει ωραια πινερλι και ψωμια και κανει και ωραια λαγανα αλλα δεν γουσταρω καθολου και το αφεντικο που μαλωσα μαζι του για μπαγιατικο πινερλι που μου εδωσε ο ιδιος και με τις κουτσομπολες υπαλληλους του.α και εχω δει απο εξω περνωντας χαραματα τα αλευρα απο το εξωτερικο και τους εξ ανατολων εργατες.μην ψαχνεις για καθαριοτητα υγιεινη, βλεπω οτι την ψαχνεις και αποριπτεις για αυτον τον λογο.ολοι το ιδιο ειναι. για τον τερκενλη μενω αφωνος αυτο που λες,τελικα δεν υπαρχει τιποτα αγνο. ξεχασα να αναφερω ενα πολυ καλο μαγαζι για βουτηματα και αρκετα οικονομικο και σε τσουρεκια,το https://www.biscotti-tsoungari.com γενικα νομιζω οτι το καθε μαγαζι εχει κατι που ειναι καλυτερο απο τα αλλα. ετσι ειναι . στα σουπερ μαρκετ αλλαζουν σε καθε πελατη γαντια και τα βγαζουν αφου τελειωσουν την συκευασια και το ζυγισμα.ομως ενα καταστημα με ψωμια δνε μπορει να καταναλωνει τοσοα γαντια καθε μερα,δεν μιλω για αλυσιδες.οποτε φορωντας τα ιδια γαντια ειναι σαν να τα βαζει με γυμνα χερια. Θα δοκιμασω ξανα και το ψωμι παπαδοπουλου για club. δυστυχως δεν μπορω να φαω ολικης γτ με πειραζει στο εντερο η εξτρα φυτικη ινα. ρωτησα στην εταιρια παπαδοπουλου τι ειναι το συστατικο "αρωματικη υλη" και μου ειπαν "γευση ψωμιου". την λεω την κοπελα με χιουμορ παντα το ψωμι δεν εχει απο μονο του γευση ψωμι και πρεπει να βαλετε αρωματικη υλη για να μυρισει ψωμι; "ε, τι να σας πω...". καλως λεω, ευχαριστω. παντως ναι, αν εξαιρεσεις την εξτρα γλουτενη που βαζουν (με εξαιρεση το ψωμι για club sandwich που δεν εχει εξτρα γλουτενη), τα υπολοιπα συστατικα δεν ειναι ασχημα. αυτο που με χαλαει καπως ειναι οτι οταν το βαζεις στο στομα, και εχω αρκετα ευαισθητους γευστικους καλυκες, βγαινει μια γευση/αρωμα αλκοολης, ειναι ο συνδυασμος του ξιδιου με το εκχυλισμα ασερολα που ουσιαστικα παιζουν το ρολο του πιο "φυσικου" συντηρητικου, αντι να μπει ασκορβικο οξυ κλπ. ο λογος που σε φουσκωνουν τα ψωμια πια ειναι πιθανως γιατι πολλοι βαζουν διογκωτικες υλες για να φουσκωνει πιο πολυ το ψωμι. μαλιστα, σε καποιες περιπτωσεις οι διογκωτικες υλες ειναι ηδη μεσα στα αλευρα που προμηθευονται για να κανουν το ψωμι. Δεν ειναι ολοι ιδιοι στην καθαριοτητα mike. επειδη το προσεχω, εχω δει πολλα και αρκετες διαφορες. Εχει μαγαζια που εχουν καλη καθαριοτητα και αλλα που δεν τους ενδιαφερει η καθαριοτητα. albus που ανεφερες, πηγα σε 1 υποκαταστημα, στα κουλουρακια επανω εκαναν παρτυ μυγες. την λεω την πωλητρια κυρια, εδω τα κουλουρακια εχουν μυγες! με λεει, εχω και κλειστα κουλουρακια, να σας δωσω απο εκεινα. λεω αφηστε το, και εφυγα. αυτα τα κουλουρακια με τις μυγες, καποιοι πιθανοτατα τα εφαγαν... επισης, πεινιρλακια albus που πηρα μαλλον ηταν μπαγιατικα γιατι ηταν τοσο στεγνα και τσιγγουνικα σε κασερι που μετανιωσα που τα πηρα. καλα κανεις και με ενημερωνεις για την ποιοτητα του αλευριου τους, δεν θα ξαναπαω. Τερκενλης οπως ειπα, αλλα και εστια, και αλλες αλυσιδες ζαχαροπλαστειων δεν εχεις παρα να γυρισεις αναποδα το προιον και να δεις την ταμπελα με τα συστατικα. ΓΕΜΑΤΑ χημεία, δυστυχως... biscotti tsoungari ναι θα κανω ενα περασμα, εχω ακουσει και απο αλλους οτι ειναι καλο μαγαζι. Μπορει να αλλαζει γαντια σε καθε πελατη mike, γιατι δεν αναφερομαι στα πλαστικα γαντια τα χρωματιστα, αναφερομαι σε αυτα που χρησιμοποιουν σε 2 γνωστες αλυσιδες αρτοζαχαροπλαστειων και αλλαζουν γαντι σε Κάθε νεο πελατη και πετουν το προηγουμενο. Αναφερομαι στα διαφανα πολυ λεπτα πλαστικα γαντια μιας χρησης. Κοστολογιο ; 1 ευρω τα 100 γάντια !! τσάμπα. το ξερω γιατι τα παιρνω και εγω απο μεγαλο σουπερ μαρκετ και τα χρησιμοποιω για καποιες εργασιες. Επεξ/σία 20 Απριλίου από George10001 1
fylatos Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 1 ώρα πριν, George10001 είπε Στις αλυσιδες αρτοζαχαροπλαστειων που καμια φορα ψωνιζω χρησιμοποιουν γαντια για την παρασκευη. Αλλιως απλα δεν παιρνουν πιστοποιηση ISO που εχουν και αναφερουν μεχρι και στις συσκευασιες τους και στις ιστοσελιδες τους οτι εχουν. Επισης εχουν φωτο απο τα εργαστηρια τους οπου οι υπαλληλοι φορουν γαντια. απο μικρους/συνοικιακους φουρνους, σε Καποιους εχω δει στο facebook φωτο απο μεσα εργαστηρια οτι βαζουν γαντια στην παρασκευη. Σε καποιους φουρνους ναι ξερω, δεν βαζουν γαντια στην παρασκευη, οποτε αν δω κατι, οπως αναφερω πιο πανω, απλα δεν παταω εκει. και σε πιτσαρια που πηγα με καλες κριτικες και παρηγγειλα πιτσα, με το που ειδα γυμνα χερια τον μαγειρα να φτιαχνει την πιτσα και παραλληλα να πιανει να μιλαει στο τηλεφωνο, πιανει ο,τι γουσταρει και μετα πιανει το ζυμαρι, βρηκα μια δικαιολογια λεω πρεπει να φυγω ακυρωστε την πιτσα και απλα εφυγα. Και σου ξαναγράφω ότι το να φοράς γάντια δεν είναι συνώνυμο με το να είναι καθαρά. Αλλά οκ
George10001 Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 17/04/2025 at 21:08, mariosnik_ said: Και εγώ έχω κόψει σχεδόν τα πάντα από ψωμια και σφολίατες, με πειράζουν στο στομάχι, μόνο φρυγανιές τρώω. Να ρωτησω για να παρω καμιά ιδέα. Ποιες φρυγανιές τρως; 1 hour ago, fylatos said: Και σου ξαναγράφω ότι το να φοράς γάντια δεν είναι συνώνυμο με το να είναι καθαρά. Αλλά οκ Σιγουρα πιο καθαρο το ΝΕΟ και Αχρησιμοποιητο γαντι, απο το γυμνο χερι παντως που εχει πιασει λεφτα και οτιδηποτε αλλο πιο πριν. Επεξ/σία 20 Απριλίου από George10001
fylatos Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, George10001 είπε Να ρωτησω για να παρω καμιά ιδέα. Ποιες φρυγανιές τρως; Σιγουρα πιο καθαρο το νεο γαντι απο το γυμνο χερι παντως που εχει πιασει λεφτα και οτιδηποτε αλλο πιο πριν. Προσωπικά για διάφορους λόγους προτιμώ ένα καλά πλυμένα χέρι από έναν εργαζόμενο που αλλάζει γάντια και δε πλένει καθόλου στο 8ωρο. Και στην παρασκευή και παντού. Εκτός αν νομίζεις ότι είναι χειρουργεία τα μέρη με iso. Σαν μαθητής είχα πάει ένα καλοκαίρι σε ένα εργοστάσιο παραγωγής σάντουιτς (το πιο γνωστό στην Ελλάδα τότε) για χαρτζιλίκι. Οι εργαζόμενοι έπαιζαν ποδόσφαιρο κυριολεκτικά με τα ποδοναρια με τις γαλοπούλες φουαντρε πριν τις κόψουν. Τα γάντια δε λένε τίποτα πρέπει ο άλλος να είναι επαγγελματίας. Ούτε το iso. Η πιστοποίηση είναι ένας έλεγχος μια φορά και μετά επανέλεγχος περιοδικά. Φάε ότι θες απλά μην έχεις ψευδαίσθηση ότι τα γάντια είναι καθαρά. Περαιτέρω και το λέω με απόλυτη γνώση τα απλά λάτεξ ή νιτριλίου γάντια δεν είναι στείρα ούτε καθαρά. Σε ένα χειρουργείο βάζουμε αποστειρωμένα γάντια για αυτόν τον λόγο κι όχι τα απλά από το κουτί κι ακόμα κι έτσι αν το πιάσεις λάθος παύει να είναι αποστειρωμένο. Αν ακουμπήσεις πάνω σου παύει να είναι αποστειρωμένο κλπ κλπ. Φαγητό είναι όχι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και δη ξηρή τροφή. Επεξ/σία 20 Απριλίου από fylatos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα