George10001 Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου On 17/04/2025 at 23:19, mike15 said: αν μπορει καποιος και αντεχει την διαδικασια ενας ντακος ειναι οτι καλυτερο σαν ψωμι και χαρουπια μπαστουνακια μετα για επιδορπιο,εχει πολυ καλα και αγνα ο αβ. Καλη ιδεα, αν καποιος δεν εχει ευαισθητα ουλα και δοντια . εγω εχω. οποτε ακυρο για μενα.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Πως φαίνεται ότι μερικοί δεν κάνατε υπηρεσία μαγειρεία στον στρατό.
George10001 Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fylatos said: Προσωπικά για διάφορους λόγους προτιμώ ένα καλά πλυμένα χέρι από έναν εργαζόμενο που αλλάζει γάντια και δε πλένει καθόλου στο 8ωρο. Και στην παρασκευή και παντού. Εκτός αν νομίζεις ότι είναι χειρουργεία τα μέρη με iso. Σαν μαθητής είχα πάει ένα καλοκαίρι σε ένα εργοστάσιο παραγωγής σάντουιτς (το πιο γνωστό στην Ελλάδα τότε) για χαρτζιλίκι. Οι εργαζόμενοι έπαιζαν ποδόσφαιρο κυριολεκτικά με τα ποδοναρια με τις γαλοπούλες φουαντρε πριν τις κόψουν. Τα γάντια δε λένε τίποτα πρέπει ο άλλος να είναι επαγγελματίας. Ούτε το iso. Η πιστοποίηση είναι ένας έλεγχος μια φορά και μετά επανέλεγχος περιοδικά. Φάε ότι θες απλά μην έχεις ψευδαίσθηση ότι τα γάντια είναι καθαρά. Περαιτέρω και το λέω με απόλυτη γνώση τα απλά λάτεξ ή νιτριλίου γάντια δεν είναι στείρα ούτε καθαρά. Σε ένα χειρουργείο βάζουμε αποστειρωμένα γάντια για αυτόν τον λόγο κι όχι τα απλά από το κουτί. Αυτο ειναι γνωστό, άλλωστε τα ιδια τα γαντια το αναγραφουν επανω στις συσκευασιες τους "ΜΗ αποστειρωμενο προϊον" αναγραφουν. και καταληγω σε αυτο που ειπα πιο πανω, σιγουρα καλυτερο το ΝΕΟ και αχρησιμοποιητο γαντι που εχει βγει απο εργοστασιο, παρα το γυμνο χερι που εχει πιασει λεφτα απο ποσους πελάτες και ο,τι αλλο μπορει να φανταστει κανεις... Αλλος ξυνει τη μυτη του το στομα του και μετα εξυπηρετει με το ιδιο χερι πελατες... Δεν εχω καμια ψευδαισθηση οτι η πιστοποιηση iso σημαινει χειρουργειο. Σημαινει οτι αυτοι οι ανθρωποι Μαλλον εχουν παρει την καθαριοτητα και την ποιοτητα πιο σοβαρα απο καποιους αλλους. Βεβαια, ειναι θεμα επαγγελματία στο τέλος, και επιχείρησης. Ο καθένας βλέπει και κρίνει. Εχω δει αρτοζαχαροπλαστεια με πιστοποιησεις iso, αλλαζουν γαντι σε καθε νεο πελατη, μετα απο αρκετες επισκεψεις εχω διαπιστωσει οτι οντως ειναι αρκετα καθαρά, εχουν προτεραιοτητα τους την καθαριοτητα, και προσεχουν. Δεν περιμενω σε καμια περιπτωση να ειναι "χειρουργεία". Δεν αναφερω ονοματα των ζαχαροπλαστειων αυτων γιατι δεν θελω να φανει σαν διαφημιση. 1 hour ago, Ukforthemoment said: Πως φαίνεται ότι μερικοί δεν κάνατε υπηρεσία μαγειρεία στον στρατό. Μαλλον κατι σκεφτεσαι λαθος. Προσωπικα εκανα υπηρεσιες μαγειρεία στο στρατό και εβλεπα τι γινοταν. Προσωπικα προσπαθουσα να κανω καλη δουλεια στην καθαριοτητα στα μαγειρεία. Αυτο, πριν 20 χρονια που υπηρετησα. Το οτι τρωγαμε οπως να'ναι χωρις να λογαριαζουμε τοσο την υγιεινη οταν ειμασταν στην ηλικια εκεινη και δεν προσεχαμε τοσο την υγιεινη (με αποτελεσμα καποιες φορες να παθουμε και προβληματα απο τροφη και διαφορες γαστρεντερικες διαταραχες), δεν σημαινει οτι και στο μελλον και οταν ειμαστε μεγαλυτεροι σε ηλικια θα κανουμε τα ιδια λαθη. Επεξ/σία 20 Απριλίου από George10001
mariosnik_ Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 2 ώρες πριν, George10001 είπε Να ρωτησω για να παρω καμιά ιδέα. Ποιες φρυγανιές τρως; Σιγουρα πιο καθαρο το ΝΕΟ και Αχρησιμοποιητο γαντι, απο το γυμνο χερι παντως που εχει πιασει λεφτα και οτιδηποτε αλλο πιο πριν. Συνήθως elite αλλά δεν παίζει ρόλο, μπορώ να φάω οποιαδήποτε μάρκα, δεν έχουν μεγαλη διαφορά μεταξύ τους. 1 1
mike15 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 12 ώρες πριν, George10001 είπε αυτο που με χαλαει καπως ειναι οτι οταν το βαζεις στο στομα, και εχω αρκετα ευαισθητους γευστικους καλυκες, βγαινει μια γευση/αρωμα αλκοολης, ειναι ο συνδυασμος του ξιδιου με το εκχυλισμα ασερολα που ουσιαστικα παιζουν το ρολο του πιο "φυσικου" συντηρητικου, αντι να μπει ασκορβικο οξυ κλπ. εμενα παλι μου αρεσει η γευση και το αρωμα που βγαζει η ασερολα. το ασκορβικο οξυ παλι το σιχαινομαι 12 ώρες πριν, George10001 είπε biscotti tsoungari ναι θα κανω ενα περασμα, εχω ακουσει και απο αλλους οτι ειναι καλο μαγαζι. εχει μεγαλη ποικιλια και ειδικα σε πουρακια γεμιστα με ταχινι ,σοκολατα,λεμονι.μεγαλο χιτ ειναι το μπραουνις μπισκοτο και το χωρις ζαχαρη ,μονο με κοματια μαυρης.δεν ειχα δει μεγαλυτερη ποικιλια σε μπισκοτα αλλου.και να πω την αληθεια δεν ετρωγα πλεον.ομως τα κανουν τοσο νοστιμα που δεν μπορεις να αντισταθεις. αυτοι κυριως εξαγουν ,παντου ακομα και αμερικη. πιασε κουβεντα και με την πωλητρια,ειναι ανοιχτη σε τετοια θεματα . 12 ώρες πριν, George10001 είπε Μπορει να αλλαζει γαντια σε καθε πελατη mike, γιατι δεν αναφερομαι στα πλαστικα γαντια τα χρωματιστα, αναφερομαι σε αυτα που χρησιμοποιουν σε 2 γνωστες αλυσιδες αρτοζαχαροπλαστειων και αλλαζουν γαντι σε Κάθε νεο πελατη και πετουν το προηγουμενο. Αναφερομαι στα διαφανα πολυ λεπτα πλαστικα γαντια μιας χρησης. Κοστολογιο ; 1 ευρω τα 100 γάντια !! τσάμπα. το ξερω γιατι τα παιρνω και εγω απο μεγαλο σουπερ μαρκετ και τα χρησιμοποιω για καποιες εργασιες. αυτα τα γαντια ,τα διαφανα ειναι σαν να εχεις γυμνα χερια. το θεμα δεν ειναι αν εχουμε κανει σε μαγειρεια,που και εγω εκανα γιατι οποιος δεν κανει φιλο τον μαγειρα εκει δεν καλοτρωει 😁. και εχω εργαστει οπως οι περισοτεροι νεος σε εστιατορια.ξερουμε τι παιζει μεσα στα μαγειρεια. πιστευω το θεμα ειναι ο επαγγελματισμος και το οτι εφοσον πρεπει να να τηρουν τον κανονισμο ,γιατι δνε το κανουν.εκει ειναι που καποιοι αντιδρουν οχι τοσο το θεμα οτι θα παθουν κατι.ας πουμε εγω στο φρετζιο ,που το θεωρω το καλυτερο ,πηγα για παγωτο και ο υπαλληλος δεν εβαλε γαντι και ηταν και εμπειρος. το πηρα το παγωτο και το εφαγα, εχω μεγαλωσει σε εποχες που δεν τα ξεραμε αυτα. ομως πλεον κυκλοφορουν πολλα μικροβια, και απο την αλλη το θεωρω μια εξελιξη της υγιεινης και του πολιτισμου μας.εκανα εμμεσα συσταση ηρεμα και πολιτισμενα στο αρμοδιο τμημα να μην ξαναγινει.ασε που πλεον τα πληρωνουμε και ακριβα ,θελουμε την αναλογη αντιμετωπιση. 9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Συνήθως elite αλλά δεν παίζει ρόλο, μπορώ να φάω οποιαδήποτε μάρκα, δεν έχουν μεγαλη διαφορά μεταξύ τους. καποτε τις ετρωγα και εγω,ειχα καταργησει το ψωμι.κυριως γιατι δεν εχουν διογκωτικες και νερο πολυ ,απλα και εμενα τα ουλο-δοντια εχουν γινει ευαισθητα πλεον και τις αφησα απο οταν βρηκα αυτο το ψωμι,που ειναι και νοστιμο.τα χαρουπια το παλευω γιατι μου αρεσουν πολυ,πολυ θα ηθελα ομως να τρωω κριθαρενια ντακος.μαλακωνουν με νερο αλλα καθονται βαρια σε εμενα.και θελουν και λαδακι καθε φορα.για ενα πληρες βραδυνο μια χαρα ειναι παντως. 2
mariosnik_ Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου 3 ώρες πριν, mike15 είπε εμενα παλι μου αρεσει η γευση και το αρωμα που βγαζει η ασερολα. το ασκορβικο οξυ παλι το σιχαινομαι εχει μεγαλη ποικιλια και ειδικα σε πουρακια γεμιστα με ταχινι ,σοκολατα,λεμονι.μεγαλο χιτ ειναι το μπραουνις μπισκοτο και το χωρις ζαχαρη ,μονο με κοματια μαυρης.δεν ειχα δει μεγαλυτερη ποικιλια σε μπισκοτα αλλου.και να πω την αληθεια δεν ετρωγα πλεον.ομως τα κανουν τοσο νοστιμα που δεν μπορεις να αντισταθεις. αυτοι κυριως εξαγουν ,παντου ακομα και αμερικη. πιασε κουβεντα και με την πωλητρια,ειναι ανοιχτη σε τετοια θεματα . αυτα τα γαντια ,τα διαφανα ειναι σαν να εχεις γυμνα χερια. το θεμα δεν ειναι αν εχουμε κανει σε μαγειρεια,που και εγω εκανα γιατι οποιος δεν κανει φιλο τον μαγειρα εκει δεν καλοτρωει 😁. και εχω εργαστει οπως οι περισοτεροι νεος σε εστιατορια.ξερουμε τι παιζει μεσα στα μαγειρεια. πιστευω το θεμα ειναι ο επαγγελματισμος και το οτι εφοσον πρεπει να να τηρουν τον κανονισμο ,γιατι δνε το κανουν.εκει ειναι που καποιοι αντιδρουν οχι τοσο το θεμα οτι θα παθουν κατι.ας πουμε εγω στο φρετζιο ,που το θεωρω το καλυτερο ,πηγα για παγωτο και ο υπαλληλος δεν εβαλε γαντι και ηταν και εμπειρος. το πηρα το παγωτο και το εφαγα, εχω μεγαλωσει σε εποχες που δεν τα ξεραμε αυτα. ομως πλεον κυκλοφορουν πολλα μικροβια, και απο την αλλη το θεωρω μια εξελιξη της υγιεινης και του πολιτισμου μας.εκανα εμμεσα συσταση ηρεμα και πολιτισμενα στο αρμοδιο τμημα να μην ξαναγινει.ασε που πλεον τα πληρωνουμε και ακριβα ,θελουμε την αναλογη αντιμετωπιση. καποτε τις ετρωγα και εγω,ειχα καταργησει το ψωμι.κυριως γιατι δεν εχουν διογκωτικες και νερο πολυ ,απλα και εμενα τα ουλο-δοντια εχουν γινει ευαισθητα πλεον και τις αφησα απο οταν βρηκα αυτο το ψωμι,που ειναι και νοστιμο.τα χαρουπια το παλευω γιατι μου αρεσουν πολυ,πολυ θα ηθελα ομως να τρωω κριθαρενια ντακος.μαλακωνουν με νερο αλλα καθονται βαρια σε εμενα.και θελουν και λαδακι καθε φορα.για ενα πληρες βραδυνο μια χαρα ειναι παντως. Και εγώ έχω ευαίσθητα δοντια. Σιγανό και χαλαρο μάσημα της φρυγανιάς, οχι γρήγορο σαν λαιμαργος. Ο καθένας με ότι τον βολεύει βασικά.
tzotzo Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου https://ecofrost.gr/gantia-me-vash-magnhth/ μου κανει τρομερη εντυπωση που δεν χρησιμοποιουν ολοι αυτο
George10001 Δημοσ. 21 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 20/04/2025 at 12:33, mike15 said: εμενα παλι μου αρεσει η γευση και το αρωμα που βγαζει η ασερολα. το ασκορβικο οξυ παλι το σιχαινομαι εχει μεγαλη ποικιλια και ειδικα σε πουρακια γεμιστα με ταχινι ,σοκολατα,λεμονι.μεγαλο χιτ ειναι το μπραουνις μπισκοτο και το χωρις ζαχαρη ,μονο με κοματια μαυρης.δεν ειχα δει μεγαλυτερη ποικιλια σε μπισκοτα αλλου.και να πω την αληθεια δεν ετρωγα πλεον.ομως τα κανουν τοσο νοστιμα που δεν μπορεις να αντισταθεις. αυτοι κυριως εξαγουν ,παντου ακομα και αμερικη. πιασε κουβεντα και με την πωλητρια,ειναι ανοιχτη σε τετοια θεματα . αυτα τα γαντια ,τα διαφανα ειναι σαν να εχεις γυμνα χερια. το θεμα δεν ειναι αν εχουμε κανει σε μαγειρεια,που και εγω εκανα γιατι οποιος δεν κανει φιλο τον μαγειρα εκει δεν καλοτρωει 😁. και εχω εργαστει οπως οι περισοτεροι νεος σε εστιατορια.ξερουμε τι παιζει μεσα στα μαγειρεια. πιστευω το θεμα ειναι ο επαγγελματισμος και το οτι εφοσον πρεπει να να τηρουν τον κανονισμο ,γιατι δνε το κανουν.εκει ειναι που καποιοι αντιδρουν οχι τοσο το θεμα οτι θα παθουν κατι.ας πουμε εγω στο φρετζιο ,που το θεωρω το καλυτερο ,πηγα για παγωτο και ο υπαλληλος δεν εβαλε γαντι και ηταν και εμπειρος. το πηρα το παγωτο και το εφαγα, εχω μεγαλωσει σε εποχες που δεν τα ξεραμε αυτα. ομως πλεον κυκλοφορουν πολλα μικροβια, και απο την αλλη το θεωρω μια εξελιξη της υγιεινης και του πολιτισμου μας.εκανα εμμεσα συσταση ηρεμα και πολιτισμενα στο αρμοδιο τμημα να μην ξαναγινει.ασε που πλεον τα πληρωνουμε και ακριβα ,θελουμε την αναλογη αντιμετωπιση. καποτε τις ετρωγα και εγω,ειχα καταργησει το ψωμι.κυριως γιατι δεν εχουν διογκωτικες και νερο πολυ ,απλα και εμενα τα ουλο-δοντια εχουν γινει ευαισθητα πλεον και τις αφησα απο οταν βρηκα αυτο το ψωμι,που ειναι και νοστιμο.τα χαρουπια το παλευω γιατι μου αρεσουν πολυ,πολυ θα ηθελα ομως να τρωω κριθαρενια ντακος.μαλακωνουν με νερο αλλα καθονται βαρια σε εμενα.και θελουν και λαδακι καθε φορα.για ενα πληρες βραδυνο μια χαρα ειναι παντως. Καλα κανεις και μου λες οτι ειναι ανοικτη η πωλητρια σε συζητηση στο biscotti tsouggari γτ μαρεσει να ρωταω και να ψαχνω τροφιμα και να κανω δοκιμες. Απλα αλλοι σε κοιτουν με μισο ματι σαν να σου λενε μη ρωτας πολλα πολλα παρε κατι και φυγε. Απο εκει ομως καταλαβαινεις και αν ειναι καλο το προιον, απο την συμπεριφορα των υπαλληλων και των ιδιοκτητων. Κακος χαρακτήρας δεν μπορει να βγαζει καλο προϊον. Με αυτα τα γαντια, παρολο που ειναι λεπτα, δεν ακουμπαει το χερι στο τροφιμο, οποτε ειναι καλυτερο απτο ναχει γυμνα χερια ο αλλος που εχει πιασει ποσα πραγματα. Και εγω πιο νέος δεν τα προσεχα αυτα. Ομως, μετα την εποχη του κορωνοϊου, ειδαμε οτι τελικα καλο ειναι απο πολλες αποψεις να προσεχουμε σωστα τους κανονες υγιεινης, οσον αφορα μικροβια, βακτηρια κλπ. Συμφωνω απολυτα οτι ειναι μια εξελιξη του πολιτισμου μας η υγιεινη και επρεπε να γινει για να αποφευγονται μεταδοσεις ιων, μικροβιων, βακτηριων και να υπαρχει μεγαλυτερη ασφαλεια, ειδικα στα τροφιμα. Και επισης πολυ σωστα, ειναι ολα τοσο ακριβα, που ναι, πρεπει να απαιτουμε την σωστη αντιμετωπιση, σωστη υγιεινη, ευγένεια, και καλης ποιοτητας προϊοντα. Παντως θα ξαναδοκιμασω το παπαδοπουλου το ψωμι για club το λευκό. Αυριο που ειναι και ανοικτα, θα παω να παρω. Δε θελω να σου τη χαλασω, αλλα το παγωτο fregio ειναι σκονη γαλακτος και χημεια επισης. Αν θελεις παγωτο με γνησιο φρέσκο γαλα και οχι σκόνη και όχι τοσα χημικα, εχει 2 επιλογες που γνωριζω, "θέμης" στην πασαλίδη (που τωρα βεβαια κατι εργα κανουν εκει, ανακαινιση κανουν ; ελπιζω να μην εκλεισε παντως) και ζαχαροπλαστείο Ελληνικόν στην βασιλισσης ολγας. Εχω ρωτησει, και βαζουν Μονο φρέσκο γάλα, και οχι σκόνες κλπ. Παλαιότερα και οι 2 ειχαν ταμπέλα που το ανεφερε κιολας, οτι το παγωτο τους φτιαχνεται Μονο με φρέσκο γάλα. Επεξ/σία 21 Απριλίου από George10001
mike15 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου βασικα απο το φρετζιο πλεον δεν αγοραζω τιποτα γιατι ειμαι εναντια στην συνεχη απληστια του ιδιοκτητη με τον οποιο εχω γνωριστει προσωπικα και του ειπα τα παραπονα μου προσωπικα και κατιδιαν.περσυ οι πιτες του ειχαν 2,40 προπερσυ 2,20 και τωρα πηγαν 2,70..να τις βαλει εκει που ξερει.τι ακριβως ακριβυνε στην παρασκευη πιτας σαν υλικο ,που συνηθως ειναι η δικαιολογια για τις αυξησεις τους? μια το ρευμα ,μια η σοκολατα,μια τα αλευρα.πλεον το ρευμα και τα αλευρα εχουν σταθερη τιμη γιατι ανοιξε η αγορα απο αλλου και ακομα και να ειχαν αυξηση δεν δικαιολογει το προιον τετοια αυξηση 0,30 λεπτων μεσα σε 1 χρονο καθε χρονο.για τα γλυκα του ,μια παστα 3,30 εαν ειναι δυνατον.εχει τοσα καταστηματα ,ας βγαλει απο την ποσοτητα. κριμα γιατι τα γλυκα του μου αρεσουν επειδη δεν ειναι πολυ γλυκα στην γευση κατι που λιγα ζαχαροπλαστεια πετυχαινουν.το παγωτο του δεν ειναι κατι σπουδαιο,πλεον ειναι μοδα να παρεις απο εκει.συμφωνω με τον παλιο καλο θεμη και το ελληνικον.της εστιας δεν ξερω απο τι φτιαχνεται ,εχω καιρο να αγορασω ,αλλα μαλλον τοσο μεγαλη αλυσιδα θα κοροιδευει και αυτη.δεν ξερω η ΑΛΦΑ εαν συνεχιζει να φτιαχνει αγνο παγωτο οπως παλια,ανοιξε και ενα νεο καταστημα διπλα στα ηλυσια-σινεμα ,αυτος που ξερω οτι κανει αγνο ειναι ο κωνσταντινιδης γιατι ειναι απο προβειο γαλα,τουλαχιστον ενα μερος.παγωτατζιδικα παντως εχιε πολλα η σαλονικα,ακομα και στην ναυαρινου. το θεμα με το παγωτο ειναι οτι το θελεις διπλα σου εκεινη την στιγμη που θες δροσια.οποτε η' αγοραζεις χυμα απο μακρια σου και το εχεις παντα η΄συμβιβαζεσαι με το πιο κοντινο η' φτιαχνεις μονος σου,το πιο καλο.εγω παντως συμβιβαστηκα με το παγωτο μηχανης του ικεα.μπορει να μην ειναι αγνο αλλα ειναι καλο και φθηνο και το βρισκω ευκολα,ασε που ειναι η αγαπημενη μου γευση βανιλια καιμακι. ειναι φτιαγμενο ακριβως στα γουστα μου και για την ποσοσητα που θελω χωρις να ειναι πολυ γλυκο. ξεχασα να αναφερω πιο πριν ,αυτο με το μπαγιατικο ψωμι.ειλικρινα δεν ξερω εαν το γεγονος οτι το ψωμι μπαγιατεψε μεσα στο ψυγειο δειχνει οτι ηταν κακο η' καλο.ειχα την ιδια σκεψη για την φετα.αγοραζοντας λοιπον διαφορες φετες διαπιστωσα οτι αλλες κιντρινιζαν μετα απο μερικες μερες και αλλες οχι.ιδια διαστηματα.οποτε παω στον πωλητη,παλιο και εμπειρο,δευτερης γεννιας και τον ρωταω ,πιο ειναι το φτιαγμενο απο γαλα και πιο απο μιγμα γαλα και σκονης.και δεν ηξερε να μου απαντησει. η φετα που κιτρινισε ηταν αγνη και επομενως εδειχνε οτι επειδη ειναι αγνο οτι δεν μπορει να κρατησει παραπανω η' η φετα που κρατηθηκε σε ασπρο χρωμα και δεν χαλασε αρα ηταν απο αγνο γαλα γιαυτο κρατησε?
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 ώρες πριν, mike15 είπε η φετα που κιτρινισε ηταν αγνη και επομενως εδειχνε οτι επειδη ειναι αγνο οτι δεν μπορει να κρατησει παραπανω η' η φετα που κρατηθηκε σε ασπρο χρωμα και δεν χαλασε αρα ηταν απο αγνο γαλα γιαυτο κρατησε? Για την φέτα που κιτρινίζει γρήγορα θα έλεγα ότι αυτή απο σκόνη.Εχω πάρει κάμποσες φορες απο τσοπάνηδες και ποτέ δεν κιτρίνισε.Μπορεί να είχε άλλα άσχημα (πάρα πολύ σκληρή,πολύ αλμυρή) αλλά δεν κιτρίνισε ποτέ. 1
mike15 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Για την φέτα που κιτρινίζει γρήγορα θα έλεγα ότι αυτή απο σκόνη.Εχω πάρει κάμποσες φορες απο τσοπάνηδες και ποτέ δεν κιτρίνισε.Μπορεί να είχε άλλα άσχημα (πάρα πολύ σκληρή,πολύ αλμυρή) αλλά δεν κιτρίνισε ποτέ. ναι εχω παρει και εγω τετοιες φετες απο παραγωγους με δικα τους προβατα, και οντως αντεξαν. αρα ο βαλμας του σουπερ μαρκετ που κιτρινισε μας κανει λαδιες .εκτος και αν παιζει κατι αλλο σαν φυσικη παρενεργεια-ιδιοτητα. παραδοξως σε αντιθεση με την φετα,η βαρελισια του δεν κιτρινιζει και ειναι και πολυ νοστιμη. τελικα εχω καταληξει συμφωνα και με τα γουστα μου που θελω οι φετες να ειναι πικαντικες, να αγοραζω απο σουπερ μαρκετ αλλα μονο τις βαρελισιες,αυτες ειναι σιγουρα ποιοτικες δεν επαθαν τιποτα ποτε.μονο που τις αγοραζω οποτε ειναι σε εκπτωση γιατι τσιμπανε ασχημα κανονικα.τωρα αςπουμε παιζει μια απο αχαια πολυ καλη,την προηγουμενη βδομαδα ηταν απο καλαβρυτα και παρνασο.ολες πολυ νοστιμες και ποιοτικες. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 1 ώρα πριν, mike15 είπε ναι εχω παρει και εγω τετοιες φετες απο παραγωγους με δικα τους προβατα, και οντως αντεξαν. αρα ο βαλμας του σουπερ μαρκετ που κιτρινισε μας κανει λαδιες .εκτος και αν παιζει κατι αλλο σαν φυσικη παρενεργεια-ιδιοτητα. παραδοξως σε αντιθεση με την φετα,η βαρελισια του δεν κιτρινιζει και ειναι και πολυ νοστιμη. τελικα εχω καταληξει συμφωνα και με τα γουστα μου που θελω οι φετες να ειναι πικαντικες, να αγοραζω απο σουπερ μαρκετ αλλα μονο τις βαρελισιες,αυτες ειναι σιγουρα ποιοτικες δεν επαθαν τιποτα ποτε.μονο που τις αγοραζω οποτε ειναι σε εκπτωση γιατι τσιμπανε ασχημα κανονικα.τωρα αςπουμε παιζει μια απο αχαια πολυ καλη,την προηγουμενη βδομαδα ηταν απο καλαβρυτα και παρνασο.ολες πολυ νοστιμες και ποιοτικες. H γαλακτοπαραγωγή στην Ελλάδα δεν φτάνει για την φέτα που παράγουν τα τυροκομεία. Οπότε ή κάνουν εισαγωγή γάλα ή βάζουν και σκόνη. Καλαβρύτων ειναι η δικιά μου επιλογή. 1
Klausx Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 7:11 ΜΜ, George10001 είπε Εχω παρατηρησει σε καποιους οι κανονες υγιεινης εχουν παει περιπατο Δύσκολα να βρεις το αντίθετο...αν μπεις μία φορά σε εργαστήριο φούρνου γειτονιάς δεν θα ξανά φας ψωμί ποτέ. Χημικά υπάρχουν στα πάντα... απλά μετριάζεις όσο μπορείς.
mike15 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Για την φέτα που κιτρινίζει γρήγορα θα έλεγα ότι αυτή απο σκόνη.Εχω πάρει κάμποσες φορες απο τσοπάνηδες και ποτέ δεν κιτρίνισε.Μπορεί να είχε άλλα άσχημα (πάρα πολύ σκληρή,πολύ αλμυρή) αλλά δεν κιτρίνισε ποτέ. και εγω σαυτο εχω καταληξει σαν συμπερασμα.ομως στον βορρα δεν εχουν μεγαλη παραγωγη προβειου.και δεν νομιζω να φερνουν απο γαλλια που εχει μια καλη παραγωγη η' απο ιταλια.λογικα μαλλον απο γειτονες χωρες ερχεται το προσθετο γαλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα