Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 22/04/2025 at 01:22, mike15 said:

βασικα απο το φρετζιο πλεον δεν αγοραζω τιποτα γιατι ειμαι εναντια στην συνεχη απληστια του ιδιοκτητη με τον οποιο εχω γνωριστει προσωπικα και του ειπα τα παραπονα μου προσωπικα και κατιδιαν.περσυ οι πιτες του ειχαν 2,40 προπερσυ 2,20 και τωρα πηγαν 2,70..να τις βαλει εκει που ξερει.τι ακριβως ακριβυνε στην παρασκευη πιτας σαν υλικο ,που συνηθως ειναι η δικαιολογια για τις αυξησεις τους? μια το ρευμα ,μια η σοκολατα,μια τα αλευρα.πλεον το ρευμα και τα αλευρα εχουν σταθερη τιμη γιατι ανοιξε η αγορα απο αλλου και ακομα και να ειχαν αυξηση δεν δικαιολογει το προιον τετοια αυξηση 0,30 λεπτων μεσα σε 1 χρονο καθε χρονο.για τα γλυκα του ,μια παστα 3,30 εαν ειναι δυνατον.εχει τοσα καταστηματα ,ας βγαλει απο την ποσοτητα. κριμα γιατι τα γλυκα του μου αρεσουν επειδη δεν ειναι πολυ γλυκα στην γευση κατι που λιγα ζαχαροπλαστεια πετυχαινουν.το παγωτο του δεν ειναι κατι σπουδαιο,πλεον ειναι μοδα να παρεις απο εκει.συμφωνω με τον παλιο καλο θεμη και το ελληνικον.της εστιας δεν ξερω απο τι φτιαχνεται ,εχω καιρο να αγορασω ,αλλα μαλλον τοσο μεγαλη αλυσιδα θα κοροιδευει και αυτη.δεν ξερω η ΑΛΦΑ εαν συνεχιζει να φτιαχνει αγνο παγωτο οπως παλια,ανοιξε και ενα νεο καταστημα διπλα στα ηλυσια-σινεμα ,αυτος που ξερω οτι κανει αγνο ειναι ο κωνσταντινιδης γιατι ειναι απο προβειο γαλα,τουλαχιστον ενα μερος.παγωτατζιδικα παντως εχιε πολλα η σαλονικα,ακομα και στην ναυαρινου.

το θεμα με το παγωτο ειναι οτι το θελεις διπλα σου εκεινη την στιγμη που θες δροσια.οποτε η' αγοραζεις χυμα απο μακρια σου και το εχεις παντα η΄συμβιβαζεσαι με το πιο κοντινο η' φτιαχνεις μονος σου,το πιο καλο.εγω παντως συμβιβαστηκα με το παγωτο μηχανης του ικεα.μπορει να μην ειναι αγνο αλλα ειναι καλο και φθηνο και το βρισκω ευκολα,ασε που ειναι η αγαπημενη μου γευση βανιλια καιμακι. ειναι φτιαγμενο ακριβως στα γουστα μου και για την ποσοσητα που θελω χωρις να ειναι πολυ γλυκο.

ξεχασα να αναφερω πιο πριν ,αυτο με το μπαγιατικο ψωμι.ειλικρινα δεν ξερω εαν το γεγονος οτι το ψωμι μπαγιατεψε μεσα στο ψυγειο δειχνει οτι ηταν κακο η' καλο.ειχα την ιδια σκεψη για την φετα.αγοραζοντας λοιπον διαφορες φετες διαπιστωσα οτι αλλες κιντρινιζαν μετα απο μερικες μερες και αλλες οχι.ιδια διαστηματα.οποτε παω στον πωλητη,παλιο και εμπειρο,δευτερης γεννιας και τον ρωταω ,πιο ειναι το φτιαγμενο απο γαλα και πιο απο μιγμα γαλα και σκονης.και δεν ηξερε να μου απαντησει.

η φετα που κιτρινισε ηταν αγνη   και επομενως εδειχνε οτι επειδη ειναι αγνο οτι δεν μπορει να κρατησει παραπανω η' η φετα που κρατηθηκε σε ασπρο χρωμα και δεν χαλασε αρα ηταν απο αγνο γαλα γιαυτο κρατησε?

mike ακολουθησα τη συσταση σου για καλες πιτες απο το fregio που δεν το ειχαν υποψιν για πιτες, και οντως εχεις δικαιο. η χωριατικη του τυροπιτα η τετραγωνη ειναι πολυ καλη, αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι εχει πιπερι που εμενα απλα δεν μαρεσει το πιπερι και γενικα τα πικαντικα. ελαχιστη λαδιλα, τέλειο φυλλο οπως το θελω, και το τυρι πολυ καλο. η μπουγατσα του καλουτσικη, απλα εχει αρκετη λαδιλα δυστυχως. η χειροποιητη τυροπιτα νυμφαιου που βγαζει και πηρα, δεν μου αρεσε, γιατι ειναι αρκετα ξινο το τυρι που βαζουν εδω και επισης εχει Πολύ πιπερι η συγκεκριμενη, ηταν γεματο σχεδον μαυραδακια μεσα η γεμιση δηλαδη, το πιπερι. καταλαβαινω αυτο που λες για την τιμη, αλλα μου αρεσε τοσο που θα τα δωσω για την τετραγωνη τυροπιτα του μονο. το παγωτο του ειναι οπως το λες απλα μια μοδα, δεν εχει ουσία και ειναι σκονη γαλακτος και χημεια, το καταλαβαινεις απτη γευση. Εστία γενικα ο,τι εχει ειναι μεσα στη χημεια, τα γλυκα τους και το παγωτο τους που επισης ειναι με σκονη γαλα και οχι φρεσκο γαλα. αυτο που αναφερεις για τα γλυκα με κανεις να παω να δοκιμασω fregio γιατι ψαχνω ακριβως αυτο, να μην ειναι τερμα τοσο γλυκα τα γλυκα. μιλτος π.χ. τα κανει τοσο γλυκα που δεν μπορεις να φας πανω απο 2-3 κουταλιες χωρις να σε "μπουκωσει" καπως η γλυκητητα. οποτε θα παω να δοκιμασω γλυκο fregio κατοπιν αυτου που λες.

αλφα παγωτα τους ειχα ξεχασει! ναι θα κανω και εκει μια επισκεψη να δω τι παιζει. κωνσταντινιδης πρεπει να εξαργυρωσεις μερικες μπαρες χρυσου αν εχεις για να πας να ψωνισεις απο εκει. ισως ειναι το πιο ακριβο ζαχαροπλαστειο της θεσσαλονικης και τελειως αδικαιολογητα για μενα καθως ειναι περισσοτερο "βιτρινα" και οχι τοσο ποιοτητα. εχει ποιοτητα, αλλα οχι για τετοιες τιμες, σχεδον 5 ευρω για ενα ατομικο μιλφεϊγ. λες οτι ειναι πολυ 3,30 για μια παστα, συμφωνω, ο κωνσταντινιδης τα εχει τα ατομικα γλυκα του 4μιση περιπου το ενα... το παγωτο του θα συμφωνησω οτι εχει ποιοτητα, αλλα επισης ειναι ΠΑΝακριβο και εχει πολυ πολυ ζαχαρη ειναι υπερβολικα γλυκό.

το αντιθετο ειπα για το ψωμι το παπαδοπουλου το club sandwich, το ειχαμε ξεχασει στο ψυγειο, ειχε περασει η ημερομηνια ληξεως του κατα 3 εβδομαδες!! και δεν ειχε πιασει καν μουχλα. Εμενα αυτο δεν μου φανηκε καλο. το κανονικο ψωμι, ακομα και αυτο που φτιαχνεις με γνησιο αλευρακι και μαγια στο σπιτι, μεσα σε μερικες μερες θα πιασει μουχλα, και στο ψυγειο επισης θα μουχλιασει μετα απο καποιες μερες. το πηρα να το ξαναδοκιμασω μετα απο καιρο και θυμηθηκα οτι μου βγαζει εντονη γευση αλκοολης στη γευση και δεν το μπορω αυτο, εχω εντονη γευση και καταλαβαινω τις γευσεις πολυ ευκολα. αυτο στο συγκεκριμενο ψωμι η γευση αλκοολης που βγαζει εντονα οφειλεται πιθανοτατα στην υπαρξη του ξιδιού σε συνδυασμο με το εκχυλισμα ασερολα, και βγαζει ουσιαστικα αλκοολη στο προιον και λειτουργει σαν συντηρητικο.

Μεγαλο θεμα και η φετα. επειδη ειμαι λατρης, εχεις κατι να προτεινεις απο φετα;

Προσωπικα πιστευω οτι το αγνο προιον θα χαλασει, οπως το αγνο ψωμακι που φτιαχνουμε σπιτι καμια φορα με αλευρι και μαγια, και οτι αν κατι δεν χαλαει κατι παιζει με καποια χημεια κλπ.

On 22/04/2025 at 08:21, Ukforthemoment said:

Για την φέτα που κιτρινίζει γρήγορα θα έλεγα ότι αυτή απο σκόνη.Εχω πάρει κάμποσες φορες απο τσοπάνηδες και ποτέ δεν κιτρίνισε.Μπορεί να είχε άλλα άσχημα (πάρα πολύ σκληρή,πολύ αλμυρή) αλλά δεν κιτρίνισε ποτέ.

 

δεν σημαινει οτι μια φετα επειδη κιτρινιζει γρηγορα οτι ειναι απο σκονη. Οι τσοπανηδες στη φετα βαζουν συνηθως ΠΟΛΥ αλατι, οπως αναφερεις και εσυ και ειναι πολυ αλμυρες. ο λογος λοιπον που Δεν χαλανε των τσοπανηδων ειναι το παραπανίσιο αλάτι και οχι οτι ειναι απο φρεσκο γαλα. το αλατι ειναι το πιο συνηθισμενο φυσικο συντηρητικο. Προσωπικα ομως ΔΕΝ μπορω να τρωω πολυ αλμυρα, δεν μου αρεσουν Καθολου και ειδικα απεχθανομαι τις πολυ αλμυρες και πολυ πικαντικες φέτες!

On 22/04/2025 at 16:55, Klausx said:

Δύσκολα να βρεις το αντίθετο...αν μπεις μία φορά σε εργαστήριο φούρνου γειτονιάς δεν θα ξανά φας ψωμί ποτέ. Χημικά υπάρχουν στα πάντα... απλά μετριάζεις όσο μπορείς.

φουρνος με φουρνο οπως ανεφερα και σε προηγουμενα σχολια διαφερει στους κανονες υγιεινης. εχει αναισθητους που δεν τους νοιαζει η υγιεινη και εχει και καθαρους επαγγελματιες

On 22/04/2025 at 15:15, mike15 said:

ναι εχω παρει και εγω τετοιες φετες απο παραγωγους με δικα τους προβατα, και οντως αντεξαν.

αρα ο βαλμας του σουπερ μαρκετ που κιτρινισε μας κανει λαδιες .εκτος και αν παιζει κατι αλλο σαν φυσικη παρενεργεια-ιδιοτητα. παραδοξως σε αντιθεση με την φετα,η βαρελισια του δεν κιτρινιζει και ειναι και πολυ νοστιμη.

τελικα εχω καταληξει συμφωνα και με τα γουστα μου που θελω οι φετες να ειναι πικαντικες, να αγοραζω απο σουπερ μαρκετ αλλα μονο τις βαρελισιες,αυτες ειναι σιγουρα ποιοτικες δεν επαθαν τιποτα ποτε.μονο που τις αγοραζω οποτε ειναι σε εκπτωση γιατι τσιμπανε ασχημα κανονικα.τωρα αςπουμε παιζει μια απο αχαια πολυ καλη,την προηγουμενη βδομαδα ηταν απο καλαβρυτα και παρνασο.ολες πολυ νοστιμες και ποιοτικες.

Βαλμά φύγε μακρυά!

Δεν εχει καμια σχεση η φετα του με αυτο που ηταν πριν απο πολλα χρόνια. Τους πηρα τηλεφωνο, εστειλα και μηνυμα να ρωτησω καποια πραγματα. ΔΕΝ αναγραφουν στη συσκευασια της φετας τους τα συστατικα αναλυτικα οπως οφειλουν και ουτε χωρα προελευσης γαλακτος, κατι που δεν ειναι σωστο. Δειτε σε αλλες φέτες, αναγραφουν συστατικα αναλυτικα στις συσκευασιες τους και χωρα προελευσης γαλακτος! Γιατι αυτο εχει σημασια, διοτι καποιοι παραγωγοι βαζουν ΚΑΙ χημεία στη φετα για διαφορους λογους, περα δλδ απτο αιγοπροβειο γαλα την πυτια και την οξυγαλακτικη καλλιεργεια. παρε παραδειγμα φετα εβροφαρμα, εχει σκληρυντικο χλωριουχο ασβεστιο στα συστατικα, τουλαχιστον το αναγραφουν αυτοι. στον βαλμα που ρωτησα 2 φορες αν περιεχει η φετα τους σκληρυντικο χλωριουχο ασβεστιο, δεν μου εστειλαν ΚΑΜΙΑ απαντηση ΠΟΤΕ, οποτε καταλαβαινεις τι ισχυει.

On 22/04/2025 at 17:32, mike15 said:

και εγω σαυτο εχω καταληξει σαν συμπερασμα.ομως στον βορρα δεν εχουν μεγαλη παραγωγη προβειου.και δεν νομιζω να φερνουν απο γαλλια που εχει μια καλη παραγωγη η' απο ιταλια.λογικα μαλλον απο γειτονες χωρες ερχεται το προσθετο γαλα

δεν αγοραζω προσωπικα φετα ποτέ αν δεν αναγραφει επανω η συσκευασια "χωρα προελευσης γαλακτος: Ελλάδα". Χωρις να θελω να κανω διαφημιση, τελευταια δοκιμαζω μια που βρηκα στον μασουτη, φετα καλανδαριδη που δεν ειναι και τοσο αλμυρη και ουτε τοσο πικαντικη.

Mike, εχεις επισης καποια γνωμη για τις πιτες κλπ απτο "παραδοσιακό" ; εννοω την αλυσιδα που εχουν πιτες κλπ .

Επεξ/σία από George10001
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, George10001 είπε

mike ακολουθησα τη συσταση σου για καλες πιτες απο το fregio που δεν το ειχαν υποψιν για πιτες, και οντως εχεις δικαιο. η χωριατικη του τυροπιτα η τετραγωνη ειναι πολυ καλη, αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι εχει πιπερι που εμενα απλα δεν μαρεσει το πιπερι και γενικα τα πικαντικα. ελαχιστη λαδιλα, τέλειο φυλλο οπως το θελω, και το τυρι πολυ καλο. η μπουγατσα του καλουτσικη, απλα εχει αρκετη λαδιλα δυστυχως. η χειροποιητη τυροπιτα νυμφαιου που βγαζει και πηρα, δεν μου αρεσε, γιατι ειναι αρκετα ξινο το τυρι που βαζουν εδω και επισης εχει Πολύ πιπερι η συγκεκριμενη, ηταν γεματο σχεδον μαυραδακια μεσα η γεμιση δηλαδη, το πιπερι. καταλαβαινω αυτο που λες για την τιμη, αλλα μου αρεσε τοσο που θα τα δωσω για την τετραγωνη τυροπιτα του μονο. το παγωτο του ειναι οπως το λες απλα μια μοδα, δεν εχει ουσία και ειναι σκονη γαλακτος και χημεια, το καταλαβαινεις απτη γευση. Εστία γενικα ο,τι εχει ειναι μεσα στη χημεια, τα γλυκα τους και το παγωτο τους που επισης ειναι με σκονη γαλα και οχι φρεσκο γαλα. αυτο που αναφερεις για τα γλυκα με κανεις να παω να δοκιμασω fregio γιατι ψαχνω ακριβως αυτο, να μην ειναι τερμα τοσο γλυκα τα γλυκα. μιλτος π.χ. τα κανει τοσο γλυκα που δεν μπορεις να φας πανω απο 2-3 κουταλιες χωρις να σε "μπουκωσει" καπως η γλυκητητα. οποτε θα παω να δοκιμασω γλυκο fregio κατοπιν αυτου που λες.

ξεκιναω απο τις πιτες.συμφωνω με τις τετραγωνες ειναι πιο ποιοτικες.καλη η τυροπιτα αλλα εμενα μου αρεσει πολυ η σπανακοτυροπιτα,εχει πλουσια γευση.αρκετα καλη και η κοτοπιτα .μετρια η μπουγατσα αλλα δεν θεωρω οτι εχει πολυ λαδιλα,γενικα η μπουγατσα εχει λαδιλα γιατι κανονικα φτιαχνεται απο αγνο βουτυρο.αν δεν εχει ειναι γαλακτομπουρεκο.δυσκολο σπορ η χειροποιητη μπουγατσα πλεον,δυστυχως και για την σαλονικη.πρεπει να φας απο καταστημα μικρο που κανει μονο αυτο.εχει αλλα θελει ψαξιμο.

τα γλυκα του fregio δεν ειναι ολα αγλυκα.ας πουμε μια με αμυγδαλο που εχει παστα,ειναι πολυ γλυκια.οι σοκολατινες του ειναι πολυ καλες.ειχε μια πολυ ωραια τουρτα μπισκοτο που εκανε παλια που ηταν η καλυτερη,εχουμε κανει ουκ ολιγες γιορτες με εκεινη.η παστα που κανει μαυτην την γευση ειναι λιγο γλυκια ομως λογω του μπισκοτου ομως ,τους λεω να μην τριψουν απο επανω.κανουν πολυ ωραια μιλφειγ ,μπροστα σου,την συνθετουν εκεινη την στιγμη.εμενα μου αρεσει πολυ το μπραουνις-παστα αλλα κρυο,χωρις να την ζεστανουν.ειναι οτι πιο ωραιο σε σοκολαταοειδες εχω φαει.ομως ειναι μικρο σε σχεση με την τιμη του.ακριβη πλεον η σοκολατα παγκοσμιως.

15 ώρες πριν, George10001 είπε

αλφα παγωτα τους ειχα ξεχασει! ναι θα κανω και εκει μια επισκεψη να δω τι παιζει. κωνσταντινιδης πρεπει να εξαργυρωσεις μερικες μπαρες χρυσου αν εχεις για να πας να ψωνισεις απο εκει. ισως ειναι το πιο ακριβο ζαχαροπλαστειο της θεσσαλονικης και τελειως αδικαιολογητα για μενα καθως ειναι περισσοτερο "βιτρινα" και οχι τοσο ποιοτητα. εχει ποιοτητα, αλλα οχι για τετοιες τιμες, σχεδον 5 ευρω για ενα ατομικο μιλφεϊγ. λες οτι ειναι πολυ 3,30 για μια παστα, συμφωνω, ο κωνσταντινιδης τα εχει τα ατομικα γλυκα του 4μιση περιπου το ενα... το παγωτο του θα συμφωνησω οτι εχει ποιοτητα, αλλα επισης ειναι ΠΑΝακριβο και εχει πολυ πολυ ζαχαρη ειναι υπερβολικα γλυκό.

εχει και πιανο μεσα οποτε σας τον πιανω!😂 κανει ομως και ωραιο παγωτο και στα πονηρα ειδικευση.το γλυκο εννοω 😂

15 ώρες πριν, George10001 είπε

το αντιθετο ειπα για το ψωμι το παπαδοπουλου το club sandwich, το ειχαμε ξεχασει στο ψυγειο, ειχε περασει η ημερομηνια ληξεως του κατα 3 εβδομαδες!! και δεν ειχε πιασει καν μουχλα. Εμενα αυτο δεν μου φανηκε καλο. το κανονικο ψωμι, ακομα και αυτο που φτιαχνεις με γνησιο αλευρακι και μαγια στο σπιτι, μεσα σε μερικες μερες θα πιασει μουχλα, και στο ψυγειο επισης θα μουχλιασει μετα απο καποιες μερες. το πηρα να το ξαναδοκιμασω μετα απο καιρο και θυμηθηκα οτι μου βγαζει εντονη γευση αλκοολης στη γευση και δεν το μπορω αυτο, εχω εντονη γευση και καταλαβαινω τις γευσεις πολυ ευκολα. αυτο στο συγκεκριμενο ψωμι η γευση αλκοολης που βγαζει εντονα οφειλεται πιθανοτατα στην υπαρξη του ξιδιού σε συνδυασμο με το εκχυλισμα ασερολα, και βγαζει ουσιαστικα αλκοολη στο προιον και λειτουργει σαν συντηρητικο.

Μεγαλο θεμα και η φετα. επειδη ειμαι λατρης, εχεις κατι να προτεινεις απο φετα;

Προσωπικα πιστευω οτι το αγνο προιον θα χαλασει, οπως το αγνο ψωμακι που φτιαχνουμε σπιτι καμια φορα με αλευρι και μαγια, και οτι αν κατι δεν χαλαει κατι παιζει με καποια χημεια κλπ.

δεν σημαινει οτι μια φετα επειδη κιτρινιζει γρηγορα οτι ειναι απο σκονη. Οι τσοπανηδες στη φετα βαζουν συνηθως ΠΟΛΥ αλατι, οπως αναφερεις και εσυ και ειναι πολυ αλμυρες. ο λογος λοιπον που Δεν χαλανε των τσοπανηδων ειναι το παραπανίσιο αλάτι και οχι οτι ειναι απο φρεσκο γαλα. το αλατι ειναι το πιο συνηθισμενο φυσικο συντηρητικο. Προσωπικα ομως ΔΕΝ μπορω να τρωω πολυ αλμυρα, δεν μου αρεσουν Καθολου και ειδικα απεχθανομαι τις πολυ αλμυρες και πολυ πικαντικες φέτες!

φουρνος με φουρνο οπως ανεφερα και σε προηγουμενα σχολια διαφερει στους κανονες υγιεινης. εχει αναισθητους που δεν τους νοιαζει η υγιεινη και εχει και καθαρους επαγγελματιες

Βαλμά φύγε μακρυά!

Δεν εχει καμια σχεση η φετα του με αυτο που ηταν πριν απο πολλα χρόνια. Τους πηρα τηλεφωνο, εστειλα και μηνυμα να ρωτησω καποια πραγματα. ΔΕΝ αναγραφουν στη συσκευασια της φετας τους τα συστατικα αναλυτικα οπως οφειλουν και ουτε χωρα προελευσης γαλακτος, κατι που δεν ειναι σωστο. Δειτε σε αλλες φέτες, αναγραφουν συστατικα αναλυτικα στις συσκευασιες τους και χωρα προελευσης γαλακτος! Γιατι αυτο εχει σημασια, διοτι καποιοι παραγωγοι βαζουν ΚΑΙ χημεία στη φετα για διαφορους λογους, περα δλδ απτο αιγοπροβειο γαλα την πυτια και την οξυγαλακτικη καλλιεργεια. παρε παραδειγμα φετα εβροφαρμα, εχει σκληρυντικο χλωριουχο ασβεστιο στα συστατικα, τουλαχιστον το αναγραφουν αυτοι. στον βαλμα που ρωτησα 2 φορες αν περιεχει η φετα τους σκληρυντικο χλωριουχο ασβεστιο, δεν μου εστειλαν ΚΑΜΙΑ απαντηση ΠΟΤΕ, οποτε καταλαβαινεις τι ισχυει.

δεν αγοραζω προσωπικα φετα ποτέ αν δεν αναγραφει επανω η συσκευασια "χωρα προελευσης γαλακτος: Ελλάδα". Χωρις να θελω να κανω διαφημιση, τελευταια δοκιμαζω μια που βρηκα στον μασουτη, φετα καλανδαριδη που δεν ειναι και τοσο αλμυρη και ουτε τοσο πικαντικη.

Mike, εχεις επισης καποια γνωμη για τις πιτες κλπ απτο "παραδοσιακό" ; εννοω την αλυσιδα που εχουν πιτες κλπ .

οταν αγοραζα βαλμα ειχε μονο ενα παντοπωλειιο στην γειτονια μου.οταν μπηκε στα σουπερ εγινε χαλια.και ομως μου λενε οι πωλητες οτι η φετα του μοσχοπουλαει,εχει εξαργυρωσει απο το ονομα.εμενα δεν μου αρεσει ειναι πολυ φλατ πλεον,αδιαφορη και πανακριβη.

απο χαλκιδικη τα εχω δοκιμασει ολα,μιας και ειναι αγαπημενος μου τοπος αλλα και καποτε εφτιαχναν πολυ καλα και αγνα προιοντα.εχουν αλλαξει τα πραγματα αλλα  πιστευω οτι ο καθενας εχει κατι καλο που μου ταιριαζει και τα αλλα αδιαφορα.

η βαρελισια του βαλμα ειναι κορυφη για εμενα.οταν την εχει εκπτωση  ο μασουτης ,την ρημαζω.εμενα παλι μου αρεσουν τα πικαντικα η' αλμυρα οπως τα συνηθιζει να τα λεει ο καθενας.

ο καλανδαριδης μετρια φετα,ο νταμπιζας μετρια,που εχει ομως καλουτσικο κατσικισιο που ενω δεν το προτιμω,δεν μαρεσουν τα σκληρα τυρια, ειναι αρκετα ποιοτικο και οχι τοσο σκληρο και ακριβο οσο το πετρανο η' το πετρωτο του καραγγιανη.το βρισκεις στον μασουτη σε καλη τιμη 10.9.ο μασουτης εχει και βαρελισια αχαιας που ομως παρατηρησα οτι δεν εχει σταθερη γευση,ποτε ειναι πιο πικαντικη ,ποτε πιο ουδετερη.μονο με εκπτωση.

ο καραγιαννης που φτιαχνει αυτο το τοσο καλο τυρι ,το πετρωτο,που οπως ειπα δεν τρελλαινομαι αλλα το αναγνωριζω,κανει ισως την καλυτερη φετα.εχει ενα τσικ ενταση μεσα ,λιγο απο βαρελισιο ,στην επιγευση ομως..αλλα λιγο.εχει χαρακτηρα.ειναι λιγο δυσκολο να την βρεις,εγω την βρισκω σε λαικη,ψυγειο τυροκομικων και μαλιστα φετος με καλη εκπτωση στα 9.90.

φετα καλη χυμα εχει και ο ολυμπος ,που ομως ποτε την βρισκεις και ποτε οχι στον αβ.εκει ομως θα βρεις καλη φετα καλαβρυτων.εχει και καλαβρυτων βαρελισια καλη,οπως και παρνασου αρκετα καλη.

αυτα ψωνιζω πανω κατω,οτι βρω πιο οικονομικο αν δεν παω στην λαικη να παρω καραγγιανη.

τωρα αυτο που λες για προελευση γαλακτος ,δυσκολα πραγματα να διαπιστωσεις.εχω ακουσει οτι φερνουν γαλα απο ευρωπαικη ενωση χυμα και το βαφτιζουν ελληνικο γιατι φτιαχνεται το προιον στην ελλαδα.δεν το επαληθευω γιατι δεν το γνωριζω. δεν γινεται τοσοι κωδικοι-γαλακτομικα προιοντα  απο καθε βιομηχανια γαλακτος,να φτιαχνονται απο ελληνικο γαλα,δεν υπαρχει τοση ποσοτητα.οποτε μενω στην γευση και οτι ειναι.

παραδοσιακο θυμαμαι στο πανοραμα να γινεται πανικος για την μπουγατσα του,που τωρα ειναι μοδα και οχι τοσο καλη.οσο μεγαλωνει ενα καταστημα χανει σε ποιοτητα γιατι τα φτιαχνει μετα βιοτεχνικα σε εργαστηρια και με πιο φτωχα υλικα.

αγοραζα απο εκει πριν  το φρετζιο κανει  πιτες .κανει σχεδον ιδιες πιτες με καλο φυλο ,μαρεσουν.παλαιοτερα ομως εκανε καλυτερες κιαυτος.ξερεις η πιτα ειναι μνημη απο μαμα,γιαγια κ.λ.π για τους τυχερους που εζησαν τετοιες στιγμες.για μενα φρετζιο,αυτες μου την θυμιζουν.

καποτε ,παλαιοτερα οταν πηγαιναμε χαλκιδικη για καμπινκ ελευθερο ,ειχε φουρνους που δεν ηξερες τι να πρωτοφας το πρωι.τωρα δεν εχει ουτε εναν φουρνο χωριατικο πουθενα.γεμισε και εκει αλυσιδες απο σαλονικη.αηδια να ερχεται ενας τουριστας και να νομιζει οτι τα τοπικα αρτοσκευασματα ειναι ετοιμα απο αλυσιδες.

 

 

 

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, mike15 said:

ξεκιναω απο τις πιτες.συμφωνω με τις τετραγωνες ειναι πιο ποιοτικες.καλη η τυροπιτα αλλα εμενα μου αρεσει πολυ η σπανακοτυροπιτα,εχει πλουσια γευση.αρκετα καλη και η κοτοπιτα .μετρια η μπουγατσα αλλα δεν θεωρω οτι εχει πολυ λαδιλα,γενικα η μπουγατσα εχει λαδιλα γιατι κανονικα φτιαχνεται απο αγνο βουτυρο.αν δεν εχει ειναι γαλακτομπουρεκο.δυσκολο σπορ η χειροποιητη μπουγατσα πλεον,δυστυχως και για την σαλονικη.πρεπει να φας απο καταστημα μικρο που κανει μονο αυτο.εχει αλλα θελει ψαξιμο.

τα γλυκα του fregio δεν ειναι ολα αγλυκα.ας πουμε μια με αμυγδαλο που εχει παστα,ειναι πολυ γλυκια.οι σοκολατινες του ειναι πολυ καλες.ειχε μια πολυ ωραια τουρτα μπισκοτο που εκανε παλια που ηταν η καλυτερη,εχουμε κανει ουκ ολιγες γιορτες με εκεινη.η παστα που κανει μαυτην την γευση ειναι λιγο γλυκια ομως λογω του μπισκοτου ομως ,τους λεω να μην τριψουν απο επανω.κανουν πολυ ωραια μιλφειγ ,μπροστα σου,την συνθετουν εκεινη την στιγμη.εμενα μου αρεσει πολυ το μπραουνις-παστα αλλα κρυο,χωρις να την ζεστανουν.ειναι οτι πιο ωραιο σε σοκολαταοειδες εχω φαει.ομως ειναι μικρο σε σχεση με την τιμη του.ακριβη πλεον η σοκολατα παγκοσμιως.

εχει και πιανο μεσα οποτε σας τον πιανω!😂 κανει ομως και ωραιο παγωτο και στα πονηρα ειδικευση.το γλυκο εννοω 😂

οταν αγοραζα βαλμα ειχε μονο ενα παντοπωλειιο στην γειτονια μου.οταν μπηκε στα σουπερ εγινε χαλια.και ομως μου λενε οι πωλητες οτι η φετα του μοσχοπουλαει,εχει εξαργυρωσει απο το ονομα.εμενα δεν μου αρεσει ειναι πολυ φλατ πλεον,αδιαφορη και πανακριβη.

απο χαλκιδικη τα εχω δοκιμασει ολα,μιας και ειναι αγαπημενος μου τοπος αλλα και καποτε εφτιαχναν πολυ καλα και αγνα προιοντα.εχουν αλλαξει τα πραγματα αλλα  πιστευω οτι ο καθενας εχει κατι καλο που μου ταιριαζει και τα αλλα αδιαφορα.

η βαρελισια του βαλμα ειναι κορυφη για εμενα.οταν την εχει εκπτωση  ο μασουτης ,την ρημαζω.εμενα παλι μου αρεσουν τα πικαντικα η' αλμυρα οπως τα συνηθιζει να τα λεει ο καθενας.

ο καλανδαριδης μετρια φετα,ο νταμπιζας μετρια,που εχει ομως καλουτσικο κατσικισιο που ενω δεν το προτιμω,δεν μαρεσουν τα σκληρα τυρια, ειναι αρκετα ποιοτικο και οχι τοσο σκληρο και ακριβο οσο το πετρανο η' το πετρωτο του καραγγιανη.το βρισκεις στον μασουτη σε καλη τιμη 10.9.ο μασουτης εχει και βαρελισια αχαιας που ομως παρατηρησα οτι δεν εχει σταθερη γευση,ποτε ειναι πιο πικαντικη ,ποτε πιο ουδετερη.μονο με εκπτωση.

ο καραγιαννης που φτιαχνει αυτο το τοσο καλο τυρι ,το πετρωτο,που οπως ειπα δεν τρελλαινομαι αλλα το αναγνωριζω,κανει ισως την καλυτερη φετα.εχει ενα τσικ ενταση μεσα ,λιγο απο βαρελισιο ,στην επιγευση ομως..αλλα λιγο.εχει χαρακτηρα.ειναι λιγο δυσκολο να την βρεις,εγω την βρισκω σε λαικη,ψυγειο τυροκομικων και μαλιστα φετος με καλη εκπτωση στα 9.90.

φετα καλη χυμα εχει και ο ολυμπος ,που ομως ποτε την βρισκεις και ποτε οχι στον αβ.εκει ομως θα βρεις καλη φετα καλαβρυτων.εχει και καλαβρυτων βαρελισια καλη,οπως και παρνασου αρκετα καλη.

αυτα ψωνιζω πανω κατω,οτι βρω πιο οικονομικο αν δεν παω στην λαικη να παρω καραγγιανη.

τωρα αυτο που λες για προελευση γαλακτος ,δυσκολα πραγματα να διαπιστωσεις.εχω ακουσει οτι φερνουν γαλα απο ευρωπαικη ενωση χυμα και το βαφτιζουν ελληνικο γιατι φτιαχνεται το προιον στην ελλαδα.δεν το επαληθευω γιατι δεν το γνωριζω. δεν γινεται τοσοι κωδικοι-γαλακτομικα προιοντα  απο καθε βιομηχανια γαλακτος,να φτιαχνονται απο ελληνικο γαλα,δεν υπαρχει τοση ποσοτητα.οποτε μενω στην γευση και οτι ειναι.

παραδοσιακο θυμαμαι στο πανοραμα να γινεται πανικος για την μπουγατσα του,που τωρα ειναι μοδα και οχι τοσο καλη.οσο μεγαλωνει ενα καταστημα χανει σε ποιοτητα γιατι τα φτιαχνει μετα βιοτεχνικα σε εργαστηρια και με πιο φτωχα υλικα.

αγοραζα απο εκει πριν  το φρετζιο κανει  πιτες .κανει σχεδον ιδιες πιτες με καλο φυλο ,μαρεσουν.παλαιοτερα ομως εκανε καλυτερες κιαυτος.ξερεις η πιτα ειναι μνημη απο μαμα,γιαγια κ.λ.π για τους τυχερους που εζησαν τετοιες στιγμες.για μενα φρετζιο,αυτες μου την θυμιζουν.

καποτε ,παλαιοτερα οταν πηγαιναμε χαλκιδικη για καμπινκ ελευθερο ,ειχε φουρνους που δεν ηξερες τι να πρωτοφας το πρωι.τωρα δεν εχει ουτε εναν φουρνο χωριατικο πουθενα.γεμισε και εκει αλυσιδες απο σαλονικη.αηδια να ερχεται ενας τουριστας και να νομιζει οτι τα τοπικα αρτοσκευασματα ειναι ετοιμα απο αλυσιδες.

 

 

 

η μπουγατσα οντως σαν παρασκευασμα ειναι λαδερο, αλλα στο "παραδοσιακο" παρατηρησα οτι η μπουγατσα του ειναι αρκετα στεγνό το φυλλο του χωρις να εχει περιττή λαδιλα, σε αντιθεση με την χωριατικη τυροπιτα του που ειναι μεν καλη αλλα εχει λιγη λαδιλα παραπανω, χωρις ομως να σε χαλάει. Επισης τα σφολιατα τυροπιτακια του και τα κουρου του ειναι αρκετα καλα. αυτο που με χαλασε πολυ ηταν το πεινιρλι του που ηταν απλα ψωμι με ελαχιστοτατο προβειο κασερι στη μεση. απορησα πραγματικα.

η παστα αμυγδαλου του fregio που πηγα για δοκιμη εβγαλα απο πανω την καραμελα :) γτ δεν μπορω την τοσο εντονη γλυκα και κατα τα αλλα ηταν οκ σε γλυκητητα σε αντιθεση με του μιλτου που απλα ειναι παρα μα παρα πολυ γλυκια. επισης, πηρα παγωτινι λευκη σοκολατα με παρφε κρεμα μεσα και ηταν πραγματικα πολυ καλο, παλι χωρις να γλυκιζει υπερβολικα. θα κανω και αλλες δοκιμες!

Χαχα ναι καμια φορα στον κωνσταντινιδη εχουν και εναν τυπο εκει παιζει πιανο. πολυ βιτρινα! αλλα θα συμφωνησω, το παγωτο του λεει, αν και οχι ολες οι γευσεις του γιατι καποιες ειναι Υπερβολικα γλυκές.

Καραγιαννης με επεισες. θα τους παρω ενα τηλ. την δευτερα να τους ρωτησω που μπορω να βρω τα προιοντα τους να με κατατοπισουν.

Το ελληνικο βαπτισμα παει συννεφο γενικα. εχουν δυστυχως δικαιωμα να γραφουν "ελληνικο προιον" οταν απλα ενα προιον φτιαχνεται στην Ελλαδα. Ομως, οταν γραφει χωρα προελευσης γαλακτος Ελλαδα, εκει σημαινει οτι ειναι ελληνικο και το γαλα. Δεν το γραφουν πολλες φετες αυτο, οπως π.χ. ο βαλμας δεν το γραφει αυτο αλλα και αλλοι. δεν θα ξεχασω εψαχνα φυστικοβουτυρο και ειδα ενας ειχε καλες κριτικες σε μια σελιδα, τον πηρα τηλ. τον λεω χωρα προελευσης του φυστικιου;; με λεει Ελληνικο  Προιον ειναι. Τον λεω, Δεν σας ρωτησα αυτο. Σας ρωτησα χωρα προελευσης του φυστικιου που φτιαχνετε εσεις το φυστικοβουτυρο! ξεροκαταπιε, και διστακτικα μου λεει "Αργεντινη"....

Σε ενα αλλο καταστημα που γινεται χαμος παιρνει ο κοσμος χυμα ταχινι, χωρα προελευσης του σουσαμιου του που φτιαχνεται το ταχινι του ηταν μια τριτοκοσμικη αφρικανικη χωρα, δεν θυμαμαι το ονομα ακριβως της χωρας.

χαμος γινεται. πολυ κοροϊδία.

Παντως απο πιτοειδη, εχω καταληξει σε fregio και παραδοσιακο.

Απο ψωμι, μου προτεινε καποιος το μελιρρυτο, πηγα τους λεω, χωρις προζυμι τι εχετε, μου εδειξε 4 ψωμια. πηρα 2 τη μια φορα και τα αλλα 2 μια αλλη φορα. και τα 4 ειδη ξινιζαν, ειχαν την χαρακτηριστικη ξινιλα του προζυμιου. μα μου λεει δεν εχουν αυτα προζυμι. πηρα και στα κεντρικα, μιλησα εκει με μια πωλητρια μου ειπε τα ιδια. τα εδωσα τα ψωμια και σε αλλο ατομο να δοκιμασει, με ειπε αυτα ξινιζουν. Κοινως, δεν ξερουν καν τι πουλανε. και τα πιτοειδη τους, αν δεις και κριτικες, αψητα μεσα, πολυ αλμυρα, και περιττο λαδι στη χωριατικη τυροπιτα.

Απο πιτοειδη κατι βρηκαμε. απο ποιοτικο ψωμι χωρις ξινο προζυμι, η ερευνα συνεχιζεται...

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, George10001 είπε

η μπουγατσα οντως σαν παρασκευασμα ειναι λαδερο, αλλα στο "παραδοσιακο" παρατηρησα οτι η μπουγατσα του ειναι αρκετα στεγνό το φυλλο του χωρις να εχει περιττή λαδιλα, σε αντιθεση με την χωριατικη τυροπιτα του που ειναι μεν καλη αλλα εχει λιγη λαδιλα παραπανω, χωρις ομως να σε χαλάει. Επισης τα σφολιατα τυροπιτακια του και τα κουρου του ειναι αρκετα καλα. αυτο που με χαλασε πολυ ηταν το πεινιρλι του που ηταν απλα ψωμι με ελαχιστοτατο προβειο κασερι στη μεση. απορησα πραγματικα.

η παστα αμυγδαλου του fregio που πηγα για δοκιμη εβγαλα απο πανω την καραμελα :) γτ δεν μπορω την τοσο εντονη γλυκα και κατα τα αλλα ηταν οκ σε γλυκητητα σε αντιθεση με του μιλτου που απλα ειναι παρα μα παρα πολυ γλυκια. επισης, πηρα παγωτινι λευκη σοκολατα με παρφε κρεμα μεσα και ηταν πραγματικα πολυ καλο, παλι χωρις να γλυκιζει υπερβολικα. θα κανω και αλλες δοκιμες!

Χαχα ναι καμια φορα στον κωνσταντινιδη εχουν και εναν τυπο εκει παιζει πιανο. πολυ βιτρινα! αλλα θα συμφωνησω, το παγωτο του λεει, αν και οχι ολες οι γευσεις του γιατι καποιες ειναι Υπερβολικα γλυκές.

Καραγιαννης με επεισες. θα τους παρω ενα τηλ. την δευτερα να τους ρωτησω που μπορω να βρω τα προιοντα τους να με κατατοπισουν.

Το ελληνικο βαπτισμα παει συννεφο γενικα. εχουν δυστυχως δικαιωμα να γραφουν "ελληνικο προιον" οταν απλα ενα προιον φτιαχνεται στην Ελλαδα. Ομως, οταν γραφει χωρα προελευσης γαλακτος Ελλαδα, εκει σημαινει οτι ειναι ελληνικο και το γαλα. Δεν το γραφουν πολλες φετες αυτο, οπως π.χ. ο βαλμας δεν το γραφει αυτο αλλα και αλλοι. δεν θα ξεχασω εψαχνα φυστικοβουτυρο και ειδα ενας ειχε καλες κριτικες σε μια σελιδα, τον πηρα τηλ. τον λεω χωρα προελευσης του φυστικιου;; με λεει Ελληνικο  Προιον ειναι. Τον λεω, Δεν σας ρωτησα αυτο. Σας ρωτησα χωρα προελευσης του φυστικιου που φτιαχνετε εσεις το φυστικοβουτυρο! ξεροκαταπιε, και διστακτικα μου λεει "Αργεντινη"....

Σε ενα αλλο καταστημα που γινεται χαμος παιρνει ο κοσμος χυμα ταχινι, χωρα προελευσης του σουσαμιου του που φτιαχνεται το ταχινι του ηταν μια τριτοκοσμικη αφρικανικη χωρα, δεν θυμαμαι το ονομα ακριβως της χωρας.

χαμος γινεται. πολυ κοροϊδία.

Παντως απο πιτοειδη, εχω καταληξει σε fregio και παραδοσιακο.

Απο ψωμι, μου προτεινε καποιος το μελιρρυτο, πηγα τους λεω, χωρις προζυμι τι εχετε, μου εδειξε 4 ψωμια. πηρα 2 τη μια φορα και τα αλλα 2 μια αλλη φορα. και τα 4 ειδη ξινιζαν, ειχαν την χαρακτηριστικη ξινιλα του προζυμιου. μα μου λεει δεν εχουν αυτα προζυμι. πηρα και στα κεντρικα, μιλησα εκει με μια πωλητρια μου ειπε τα ιδια. τα εδωσα τα ψωμια και σε αλλο ατομο να δοκιμασει, με ειπε αυτα ξινιζουν. Κοινως, δεν ξερουν καν τι πουλανε. και τα πιτοειδη τους, αν δεις και κριτικες, αψητα μεσα, πολυ αλμυρα, και περιττο λαδι στη χωριατικη τυροπιτα.

Απο πιτοειδη κατι βρηκαμε. απο ποιοτικο ψωμι χωρις ξινο προζυμι, η ερευνα συνεχιζεται...

 

το προζυμι γενικα ξινιζει,ειναι η διαδικασια ωριμανσης του που δινει μετα αυτην την γευση.απλα καταλαβαινω οτι καποιοι προσπαθουν να το δουλεψουν ετσι ωστε να μην ''ακουγεται" τοσο πολυ στην γευση.δυσκολο ομως να βρεις,δεν δινουν πολλοι σνα εσενα σημασια ,οσοι το θελουν δεν τους πειραζει.αν θες παντως μπορεις να φτιαξεις φρεσκο ψωμι ευκολα σπιτι.με γιαουρτι και αλευρι χωρις φουσκωματα κ.λ.π. ετσι εχεις τα οφελη απο το γιαουρτι που εχει προβιοτικα και δεν ξινιζει στην γευση.  απλα να ξερεις οτι αυτο τρωγεται φρεσκο,αν το αφησεις  γινεται σαν λαστιχο.εκανα παλια πιρνελακια μαυτο γιατι δεν χρειαζεται να μεινει να φουσκωσει,το ζυμωνεις και το ψηνεις.συνταγη ειναι απο τον ακη

για πιρνελι  ,εχω γραψει που θα βρεις καλαμαρια εξαιρετικα πινερλι.ο ¨ποιητης¨, η κυψελη και ο γουναρης καθε κυριακη.η κυψελη κανει και ντιλιβερυ.

ταχινι χυμα ειναι συνηθως απο κινα,εχει την μεγαλυτερη παραγωγη σουσαμιου . μπορω να σου προτεινω ταχινι ,ειδικα ολικης ,ενα πεντανοστιμο που λεει οτι ειναι ελληνικο αλλα δεν το γνωριζω ,δεν ρωτησα.

https://www.greatfood.gr/shop/glyka-aleimmata/taxini-kirgion-dramas-olikis-alesis-500gr/?srsltid=AfmBOor5lYlXveQV81JzlBBBGkeI4oBH_zZYXo3CEJZyb9aXtGmQC28U

θα το βρεις σε λαικες αλλα και στο καταστημα του γανιωτη  στην θερμη ,που εχει και δικα του τυρια εκει,το ξεχασα .

καραγιαννη να πας στην λαικη της παρασκευης στο βοτση και στο ψυγειο η "περιστερα" αλεξακη.αν το εχει 9.90 παρτο.καλεσε ομως και την εταιρεια,μου ειχε πει καποια καταστηματα αλλα εκει λογικα θα εχει κανονικη τιμη,12 και πανω.καποτε ειχε ενα καταστημα στο κοσμος που ειχε πολυ ωραια καλουδια .εχουν το κυριως καταστημα στο εμπορικο κεντρο στα μουδανια,στον κομβο ,ο καραγιαννης εχει και εξαιρετικο κασερι,πραγματικο ελληνικο κασερι οπως παλια και η γραβιερα του ειναι καλη.δυσκολα να τα βρεις ομως,ειχα την τυχη να τα αγορασω σαυτο το καταστημα.

παγωτινια  το φρετζιο εχει τα καλυτερα.αν θυμαμαι καλα μου ειχε πει η πωλητρια οτι και ο biscoti το καλοκαιρι μαζι με τα μπισκοτα φερνει παγωτινια δικα του.αν πας για μπισκοτα η' τσουρεκια γεμιστα ρωτα.

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...