BertaJourdan Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Απο οτι καταλαβα εισαι νεος. Ορμα. Θα μαθεις πραγματα και θα δεις αλλα τοσα. Ματια ανοιχτα για κατι καλυτερο. Στο μονο που θα κολλουσα, προσωπικα, ειναι το να μενω με αλλους μαζι. το εχω κανει για λιγο και ηταν οντως χαλια.
Sherlock_7 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 13 λεπτά πριν, dbrillis είπε Το σχολιο σου δειχνει μονο τι εσυ "τραβας" στην προσωπικη σου ζωη και το προβαλεις σαν γενικοτητα. Οι Ολλανδοι λενε τα ιδια για τις Ολλανδεζες και οι Γερμανοι για τις Γερμανιδες. Ts, αν θες να με ακουσεις πηγαινε στη δουλεια αλλα να εχεις νο1 προτεραιοτητα να βγαλεις παση θυσια τη σχολη σου και να μαθεις και Γερμανικα. Στην αρχη θα ειναι δυσκολα, ακομα και αφεντικο να σε επερναν δυσκολα θα ηταν, ετσι ειναι τα πραγματα. Κλεισε τα ματια και τα αυτια σου στον καθε ταλεπωρο που μπαινει να πει την ιστορια του και πηγαινε να ζησεις τη ζωη σου. Κανεις δεν μπορει να σου πει πως θα ειναι, η εμπειρια ειναι μοναδικη για τον καθενα, πηγαινε εσυ να ζησεις την δικη σου εμπειρια. Ποσες φορες σου ειπαν/διαβασες οτι μια ταινια ειναι κακη και εσυ τελικα την ειδες και σου αρεσε; Ετσι ειναι η ζωη 😉. Και εντελως χαλια να ειναι και να το παρεις σαν αποτυχια και παλι καλο θα ειναι για εσενα, there is no success without failure. Διαβασε τους ορους και υπεγραψε οτι λετε προφορικα, οχι μονο λογια, πες ναι, και ηρεμησε. Καλη περιπετεια σου ευχομαι. Υ.Γ. Κλεισε και το θεμα γιατι μονο αρνητικοτητα θα λαβεις και αμφιβολιες. Παραλίγο αφεντικό. Παντρεμένος με ξένη είμαι. 1
dbrillis Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Sherlock_7 είπε Παραλίγο αφεντικό. Παντρεμένος με ξένη είμαι. Πως αυτο μας ενδιαφερει για το θεμα του ts;
Sherlock_7 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Μόλις τώρα, dbrillis είπε Πως αυτο μας ενδιαφερει για το θεμα του ts; Εσύ ξεκίνησες τις θεωρίες σου. 1
dbrillis Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Sherlock_7 είπε Εσύ ξεκίνησες τις θεωρίες σου. Δεν ηταν θεωριες. Ειπα στο παληκαρι ποιους να αποφυγει/αποφευγει.
Pansp32 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 ώρα πριν, Niktorep29 είπε Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ενημερωτικά, το σπίτι θα είναι με άλλον έναν κι εγώ. Κάθε 3 μήνες αύξηση 200 κι ταβάνι 2600 για το πρώτο χρόνο, (ΚΑΘΑΡΑ) δε-πα 9-5 επισης 400€ κάθε μήνα σουπερμάρκετ κάρτα πληρωμένοι λογαριασμοί σπιτιού κι ενοίκιο πληρωμένο χωρος εργασίας και σπιτιού σε κεντρική πόλη στο κέντρο . Την σχολή δεν την αφήνω εννοείται, ηλεκτρολογικά υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μέλλον, ο μόνος μου δισταγμός που σκέφτομαι ακόμα είναι πως θέλω να αναπτυχθώ και να συνεχίσω καριέρα ως ηλεκτρολόγος (ιδανικά σε πλοία) και δεν ξέρω κατά πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό με την Γερμανία. Αν έμενα Ελλάδα θα παρέμενα σε πάροχο (πχ Vodafone-ote) μέχρι να τελειώσω σχολή κι μετά θα πήγαινα ένα 6μηνο βοηθός ηλεκτρολόγου ώστε μετά που θα τα έχω δει κάπως καλά θα πήγαινα μόνος. (Σε ένα χρόνο τελειώνω την σχολή), αν πάω σε ένα χρόνο θα τελειώσω πάλι αλλά δεν ξέρω αν θα φύγω μετά από Γερμανία για να γυρίσω Ελλάδα να κάνω ότι είπα παραπάνω ή αν θα υπάρχει δουλειά για το ίδιο εκεί. Είναι ο μόνος προβληματισμός μου αυτό. Αν δεν σε εμποδίζει με τη σχολή και αν όντως είναι έτσι όπως τα λες τότε πήγαινε. Εμπειρία είναι, καλά λεφτά είναι μιας και μιλάμε μόνο για έξοδα διασκέδασης(σπίτι, πάγια έξοδα, supermarket στα πληρώνει). Στην χειρότερη γυρνάς μετά από 1 χρόνο με ένα δεκαπεντάρι στην άκρη. Στην καλύτερη τελειώνεις σχολή και εκτός από καράβια, ξέρεις οτι έχεις καλές επιλογές στην στεριά. Όπως είπα. Καλή τύχη σε ότι και να επιλέξεις.
mariosnik_ Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 1 ώρα πριν, Sherlock_7 είπε Φύγε. Μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις καμία ξένη και να κάνεις τη ζωή σου αντί να σου τρώει τη ψυχή η κάθε μέση Ελλεεινίδα με τα χίλια ψυχολογικά, τις κολλητές που σε μισούν θανάσιμα και την τοξική οικογένεια που τη μεγάλωσε σε ένα συννεφάκι ότι είναι αυτή και καμία άλλη στον κόσμο. Εσύ αποφασίζεις. Σωπα, που να δεις τι μου είχε πει Ολλανδός για τις Ολλανδεζες. Νομιζω οτι γενικεύεις βασιζόμενος μονο σε προσωπικές εμπειρίες. 1 ώρα πριν, Niktorep29 είπε Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ενημερωτικά, το σπίτι θα είναι με άλλον έναν κι εγώ. Κάθε 3 μήνες αύξηση 200 κι ταβάνι 2600 για το πρώτο χρόνο, (ΚΑΘΑΡΑ) δε-πα 9-5 επισης 400€ κάθε μήνα σουπερμάρκετ κάρτα πληρωμένοι λογαριασμοί σπιτιού κι ενοίκιο πληρωμένο χωρος εργασίας και σπιτιού σε κεντρική πόλη στο κέντρο . Την σχολή δεν την αφήνω εννοείται, ηλεκτρολογικά υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μέλλον, ο μόνος μου δισταγμός που σκέφτομαι ακόμα είναι πως θέλω να αναπτυχθώ και να συνεχίσω καριέρα ως ηλεκτρολόγος (ιδανικά σε πλοία) και δεν ξέρω κατά πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό με την Γερμανία. Αν έμενα Ελλάδα θα παρέμενα σε πάροχο (πχ Vodafone-ote) μέχρι να τελειώσω σχολή κι μετά θα πήγαινα ένα 6μηνο βοηθός ηλεκτρολόγου ώστε μετά που θα τα έχω δει κάπως καλά θα πήγαινα μόνος. (Σε ένα χρόνο τελειώνω την σχολή), αν πάω σε ένα χρόνο θα τελειώσω πάλι αλλά δεν ξέρω αν θα φύγω μετά από Γερμανία για να γυρίσω Ελλάδα να κάνω ότι είπα παραπάνω ή αν θα υπάρχει δουλειά για το ίδιο εκεί. Είναι ο μόνος προβληματισμός μου αυτό. Όλα καλά τότε. Το ένα άτομο δεν είναι τίποτα, παλεύεται πλην ακραίων περιπτωσεων. Να πάς και καλή τύχη.
mamak1989 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Το μόνο αρνητικό με τους Γερμανούς είναι ότι πρέπει να ξέρεις την γλώσσα δεν γουστάρουν τα αγγλικά
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) 13 hours ago, mamak1989 said: Το μόνο αρνητικό με τους Γερμανούς είναι ότι πρέπει να ξέρεις την γλώσσα δεν γουστάρουν τα αγγλικά Αυτο δεν ισχυει. Η πλειονοτητα των Γερμανών μιλαει αγγλικα (διορθωθηκε) και μαλιστα καλα. Οπως σε ολες τις χωρες, εκτιμαται η προσπάθεια να μιλησεις τη γλωσσα ακομα και σπαστά σε σουπερμαρκετ, εστιατορια, ΜΜΜ. Οι μεγαλες πολεις ειναι γεματες ξενους με καλα αμοιβομενες δουλειες: ΙΤ, μηχανικοι, γιατροι κοκ Στη Γερμανια δεν υπαρχει ο μισθός "καθαρά". Ο εργοδοτης δινει ενα μισθο (και βαση αυτου πληρωνει και "ΙΚΑ"), μετα ενα μερος φορολογειται και μετα σου μενει το καθαρο με βαση την οικογενειακή σου κατασταση (εργενης, με παιδι κοκ). Υπαρχουν 30 ημερες κανονικης αδειας. Αν εσυ υπογραφεις συμβαση με εταιρία υπεργολαβιας με ελληνικο συμβολαιο πρεπει να ελεγξεις καλα τι σε αφορα. Δεν υπαρχει συμβολαιο "με καθαρα" ακομα και στην Ελλαδα, ο εργοδοτης δινει ενα ποσο υπολογίζοντας το ετσι ωστε να παιρνεις τα καθαρα που συμφωνηθηκαν. Καλο θα ηταν να ξεκαθαριστει τι συμβαινει με υπερωρίες. Οκ, "δεν εχει υπερωριες" αλλα τι θα συμβει αν προκυψει προβλημα 16.45 και κατσετε μέχρι 19.00? Στη Γερμανια δεν υπάρχει κουλτουρα "χαριζουμε υπερωριες" δεν ειναι Ιαπωνια, Κορεα (ή Ελλαδα). Το εταιρικο αυτοκινητο είναι "δικο σου" ή το βανακι που διανεμει τους εργατες στα σημεια δουλειας? Και ο βοηθος ειναι Έλληνας ή θα το κανετε ολο στα αγγλικα? (Γερμανικα ξερεις?) Επεξ/σία 18 Απριλίου από mourouzis2005
dtk-386 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 56 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Αυτο δεν ισχυει. Η πλειονοτητα των Γερμανών μιλαει γερμανικά και μαλιστα καλα. Αυτό έλειπε οι Γερμανοί να μην μιλούν γερμανικά και καλά μάλιστα. 1
dkstopo Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου εφοσον εισαι τεχνικός και δεν θα ξεκινησεις σαν εργατης, πας και μαθαινεις αριστα την γλωσσα. Μετα βρισκεις μια πολύ καλυτερη δουλεία σε απολαβες. Αν πας μονο για 1-2 χρονια με 2Κ μην πας. Πόσο χρονων είσαι;
dtk-386 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Πάντως τα γερμανικά είναι μία ιδιαίτερη και δύσκολη για μένα γλώσσα που την μιλούν μόνο οι γερμανοί. Δεν είναι παγκόσμια όπως τα αγγλικά, ισπανικά κτλ. Τσάμπα κόπος.
Razgriz Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Φίλε μου έκανα κάτι αντίστοιχο στα 25, στο αντικείμενο μου. Κοιτάω πίσω και ευχαριστώ τον εαυτό μου που πήρε την απόφαση και το συνέχισε μέσα από αρκετές δυσκολίες. Συμφωνώ με τους περισσότερους. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι το να μοιράζεσαι τον χώρο σου και ειδικά με "εργατια". Εφόσον μπορέσεις να ασπαστείς το παραπάνω για κάποιο καιρό τότε θα βρεις τα υπόλοιπα. Μην ακούς τις πριγκίπισσες εδώ και στον κύκλο σου όταν θα σου πουν "μα καλά πως θα μείνεις με άλλους, και αν είναι μπίχλες" Η ζωή είναι δύσκολη και δεν θα σου δώσει τίποτα εάν δεν αρπάξεις ευκαιρίες. Εφόσον και μπορείς να το ισορροπήσεις με τη σχολή σου δεν έχεις τίποτα να χάσεις και παρα πολλά να κερδίσεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα! 2
imr Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 12 hours ago, Niktorep29 said: Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ενημερωτικά, το σπίτι θα είναι με άλλον έναν κι εγώ. Κάθε 3 μήνες αύξηση 200 κι ταβάνι 2600 για το πρώτο χρόνο, (ΚΑΘΑΡΑ) δε-πα 9-5 επισης 400€ κάθε μήνα σουπερμάρκετ κάρτα πληρωμένοι λογαριασμοί σπιτιού κι ενοίκιο πληρωμένο χωρος εργασίας και σπιτιού σε κεντρική πόλη στο κέντρο . Την σχολή δεν την αφήνω εννοείται, ηλεκτρολογικά υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μέλλον, ο μόνος μου δισταγμός που σκέφτομαι ακόμα είναι πως θέλω να αναπτυχθώ και να συνεχίσω καριέρα ως ηλεκτρολόγος (ιδανικά σε πλοία) και δεν ξέρω κατά πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό με την Γερμανία. Αν έμενα Ελλάδα θα παρέμενα σε πάροχο (πχ Vodafone-ote) μέχρι να τελειώσω σχολή κι μετά θα πήγαινα ένα 6μηνο βοηθός ηλεκτρολόγου ώστε μετά που θα τα έχω δει κάπως καλά θα πήγαινα μόνος. (Σε ένα χρόνο τελειώνω την σχολή), αν πάω σε ένα χρόνο θα τελειώσω πάλι αλλά δεν ξέρω αν θα φύγω μετά από Γερμανία για να γυρίσω Ελλάδα να κάνω ότι είπα παραπάνω ή αν θα υπάρχει δουλειά για το ίδιο εκεί. Είναι ο μόνος προβληματισμός μου αυτό. Αφου εισαι σε μικρη ηλικια χωρις παιδια,γατια απλα φυγε. Οι συνθηκες οπως τις περιγραφεις ειναι αρκετα καλες, θα σου μεινουν λεφτα και θα μαζεψεις εμπειριες. Δεν ειναι τοσο μακρινο αντικειμενο απο αυτο που θελεις, θα ειναι και καλη προυπηρεσια. Πηγενε για 2 χρονια, τελειωσε τη σχολη σου και βλεπεις τι σου αρεσει στην πορεια. Εαν μεινεις εδω σε 1 χρονο θα εισαι στην ιδια φαση, χωρις τα εξτρα λεφτα και την εμπειρια που θα εχεις ζωντας στο εξωτερικο 1
WuYingRen Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου (επεξεργασμένο) Η Γερμανία, αν δε κάνω λάθος έχει σοβαρή ναυπηγική βιομηχανία, από μικρά μέχρι μεγάλα σκαφη (και yachts) ενώ δίπλα ειναι και η επίσης σοβαρή σε θέματα ναυπήγησης (yachts κυρίως) Ολλανδία. Δε πας για παράδειγμα Ελβετία. Πας σε περιοχή που ήταν/ειναι οι κυρίαρχες στη ναυπηγική στην ΕΕ. Ελλάδα πού θες να δουλέψεις; Σε τυχάρπαστους στο Σκαραμαγκά ή στη Σύρο; Στο Πέραμα για ανακατασκευές; Μόνο 1-2 ενδιαφέροντα νεα ναυπηγεία για φουσκωτά εχω δει με σοβαρές δουλειές. Προσωπικά θα έφευγα χθες. Αν ήθελα να μένω μόνος (που ίσως αν ήθελα) θα τους έλεγα, κρατήστε τα 400 σουπερ/μαρκετ, θέλω σπίτι μόνος και έρχομαι το απόγευμα. Μόνο θα σου έλεγα προσοχή σε ένα πράγμα. Η Ευρώπη σύντομα θα καταρρεύσει. Εδω τώρα θα αρχίσει ο αντίλογος κλπ. Αλλά, ως κάποιος που δεν ειναι στη "Δύση" εδώ και 15 χρόνια, σου λέω οτι ειναι τελειωμένη υπόθεση. Εχε ματιά, αυτιά ανοιχτά ωστε να είσαι έτοιμος αν θες να πας σε χώρες του Κόλπου ή Ασία. Επεξ/σία 21 Απριλίου από WuYingRen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα