karman13 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Καλησπέρα! Τοποθέτησα εδω το θέμα, καθώς δεν βρήκα που μπορεί να τοποθετηθεί. Θελω να ταξιδέψω την επόμενη εβδομάδα στην Βουλγαρία. Ξέρω οτι δεν πραγματοποιείται πλέον έλεγχος στα σύνορα. Έχω τρία παιδιά. Τα δύο μεγάλα έχουν διαβατήριο απο προπερσι ενώ για να το μικρό που είναι 11 μηνών δεν έχω βγάλει. Πρόσφατα έμαθα ότι μπορεί να γίνει έλεγχος μέσα στη Βουλγαρία από την αστυνομία και ότι χρειάζεται να έχω μαζί μου τα διαβατήριο των παιδιών. Ισχύει αυτό; Αν τελικά αποφασίσω να πάω και με σταματήσει αστυνομία τι πρόβλημα θα έχω που ο μικρός θα είναι χωρίς διαβατήριο; Αξίζει να το ρισκάρω;
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 6 λεπτά πριν, karman13 είπε Καλησπέρα! Τοποθέτησα εδω το θέμα, καθώς δεν βρήκα που μπορεί να τοποθετηθεί. Θελω να ταξιδέψω την επόμενη εβδομάδα στην Βουλγαρία. Ξέρω οτι δεν πραγματοποιείται πλέον έλεγχος στα σύνορα. Έχω τρία παιδιά. Τα δύο μεγάλα έχουν διαβατήριο απο προπερσι ενώ για να το μικρό που είναι 11 μηνών δεν έχω βγάλει. Πρόσφατα έμαθα ότι μπορεί να γίνει έλεγχος μέσα στη Βουλγαρία από την αστυνομία και ότι χρειάζεται να έχω μαζί μου τα διαβατήριο των παιδιών. Ισχύει αυτό; Αν τελικά αποφασίσω να πάω και με σταματήσει αστυνομία τι πρόβλημα θα έχω που ο μικρός θα είναι χωρίς διαβατήριο; Αξίζει να το ρισκάρω; Γιατί να σε σταματήσει η αστυνομία; 3 2
UncleKim Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 12 λεπτά πριν, karman13 είπε Καλησπέρα! Τοποθέτησα εδω το θέμα, καθώς δεν βρήκα που μπορεί να τοποθετηθεί. Θελω να ταξιδέψω την επόμενη εβδομάδα στην Βουλγαρία. Ξέρω οτι δεν πραγματοποιείται πλέον έλεγχος στα σύνορα. Έχω τρία παιδιά. Τα δύο μεγάλα έχουν διαβατήριο απο προπερσι ενώ για να το μικρό που είναι 11 μηνών δεν έχω βγάλει. Πρόσφατα έμαθα ότι μπορεί να γίνει έλεγχος μέσα στη Βουλγαρία από την αστυνομία και ότι χρειάζεται να έχω μαζί μου τα διαβατήριο των παιδιών. Ισχύει αυτό; Αν τελικά αποφασίσω να πάω και με σταματήσει αστυνομία τι πρόβλημα θα έχω που ο μικρός θα είναι χωρίς διαβατήριο; Αξίζει να το ρισκάρω; Αλήθεια, γιατί να το ρισκάρεις? Πες οτι μία στο εκατομμύριο γίνει το οτιδήποτε. Γιατί να μην δώσεις τώρα 60/80 ευρώ (δεν θυμάμαι πόσο είναι) και να ξεμπερδεύεις? Ένα πρόβλημα λιγότερο, άκοπα. 4
SaFiS Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Χρειαζεται διαβατήριο και για τον μικρο αφου αλλιως δεν αποδεικνύεται οτι ειναι δικο σας παιδι. Σταματανε συχνα για χαζοελεγχους, κρυμμενα ρανταρ, μεχρι και κολλητηρι μου εχει κανει περιπολικο για να τρεξω αλλα δεν του εκανα την χαρη… 3
Black Demis Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 25 minutes ago, karman13 said: Καλησπέρα! Τοποθέτησα εδω το θέμα, καθώς δεν βρήκα που μπορεί να τοποθετηθεί. Θελω να ταξιδέψω την επόμενη εβδομάδα στην Βουλγαρία. Ξέρω οτι δεν πραγματοποιείται πλέον έλεγχος στα σύνορα. Έχω τρία παιδιά. Τα δύο μεγάλα έχουν διαβατήριο απο προπερσι ενώ για να το μικρό που είναι 11 μηνών δεν έχω βγάλει. Πρόσφατα έμαθα ότι μπορεί να γίνει έλεγχος μέσα στη Βουλγαρία από την αστυνομία και ότι χρειάζεται να έχω μαζί μου τα διαβατήριο των παιδιών. Ισχύει αυτό; Αν τελικά αποφασίσω να πάω και με σταματήσει αστυνομία τι πρόβλημα θα έχω που ο μικρός θα είναι χωρίς διαβατήριο; Αξίζει να το ρισκάρω; Ότι γίνεται έλεγχος γίνεται πήγαμε πριν από μια βδομάδα 3 άτομα με μηχανές κάποια στηγμη μας σταμάτησαν για έλεγχο σε έναν έκαναν μανούρα για ταυτότητα (είχε την παλιά μπλε) 3
karman13 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 16 λεπτά πριν, UncleKim είπε Αλήθεια, γιατί να το ρισκάρεις? Πες οτι μία στο εκατομμύριο γίνει το οτιδήποτε. Γιατί να μην δώσεις τώρα 60/80 ευρώ (δεν θυμάμαι πόσο είναι) και να ξεμπερδεύεις? Ένα πρόβλημα λιγότερο, άκοπα. Επειδή δεν προλαβαίνω να βγάλω. Αλλιώς θα το έκανα. Πριν λίγες μέρες μου ειπε ένας φίλος ότι μπορούν να σε ελέγξουν μέσα στην Βουλγαρία.
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μην το διακινδυνεύεις. Αν δεν προλαβαίνεις να βγάλεις διαβατήριο στο μικρό ή άστο σε παππούδες ή ανέβαλε το μέχρι να βγάλεις διαβατήριο. Το ότι δεν γίνεται έλεγχος στα σύνορα δε σημαίνει ότι δεν αλλάζεις χώρα. Θα πρέπει να έχουν όλοι ή νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο. Και άντε, δεν σε έλεγξαν όταν βγεις. Αν σε ελέγξουν όταν μπεις στην Ελλάδα τι θα κάνεις; Πάρε όμως και ένα τηλέφωνο το τμήμα διαβατηριακού ελέγχου Προμαχώνα και ρώτα να δεις τι θα σου πουν. https://www.vrisko.gr/details/a__05f7k21_cd2a64aah47d_b5_05cca Επεξ/σία 17 Απριλίου από micos000 7
karman13 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου Άρα καλύτερα να το ακυρώσω. Κρίμα, το περίμεναν τα παιδιά! 1
haris_216 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Προσωπικά, αν και στο παρελθόν έχω κάνει αρκετά ταξίδια ανοργάνωτα μέχρι βλακείας (με τα όποια "θεματάκια" παρουσιάστηκαν και έχω να θυμάμαι ), δεν αισθάνομαι πλέον τόσο adventureous για να ρίσκαρα κάτι με τη "χαρτούρα". Ειδικά όταν ενδεχόμενο πρόβλημα θα επηρέαζε και άλλους (εδώ, την οικογένεια) έστω και με μία απλή καθυστέρηση. Αν και τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά στα βαλκάνια, σε σχέση με το παρελθόν, οι "άκυροι" (ή και όχι τόσο άκυροι) έλεγχοι παραμένουν μία πιθανότητα. Και μπορεί περνώντας από έξω προς την Ελλάδα να ταξιδέψεις από σύνορα έως Γύθειο και να μην δεις περιπολικό (πολύ περισσότερο να σε σταματήσει) αλλά δεν είναι αυτή η φάση σε ΟΛΟΥΣ τους βόρειους γείτονές μας. Και κανονικά θα έπρεπε να έχει πρόβλημα ΌΠΟΙΟΣ (δεν μιλάω απαραίτητα για τον ts) έχει μαζί του μικρό παιδί χωρίς χαρτούρα, καθώς δεν ακούμε λίγες περιπτώσεις...Amber Alert Επεξ/σία 17 Απριλίου από haris_216 3 1
giostau Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Καλημέρα, με τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες θα σου έλεγα να μην το ακυρώσεις. Η Βουλγαρία είναι πλέον πλήρες μέλος της Schengen οπότε ταξιδεύεις χωρίς διαβατήριο, και χωρίς να πραγματοποιείται έλεγχος στα σύνορα (είτε στο μπες είτε στο βγες). Σε περίπτωση ελέγχου μέσα στη Βουλγαρία, είστε υποχρεωμένοι να έχετε κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (είτε αυτό είναι ταυτότητα είτε διαβατήριο, όπως άλλωστε και για έλεγχο στην Ελλάδα). Εφόσον είστε και εσύ και η οικογένεια σου πολίτες της ΕΕ, αυτό αρκεί. Για το μικρό, εφόσον δεν προλαβαίνεις να βγάλεις διαβατήριο/ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας συνήθως αρκεί ή κάποιο χαρτί από ΚΕΠ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ για την Schengen και το πώς ταξιδεύεις. 4
UncleKim Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Πάντως και το διαβατήριο γράφει οτι κάνει από 4 έως 6 ημέρες. Ίσως προλαβαίνεις. Αν δεν σου είναι θέμα τα 75 ευρώ, κάντο όσο πιο άμεσα γίνεται. Το πολύ πολύ να το έχεις έτοιμο για την επόμενη φορά. Από την άλλη, if you feel lucky, μπορείς να πάρεις μαζί όσο πιο πολύ χαρτούρα του παιδιού μπορείς (βιβλιάριο υγείας, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικ. κατάστασης, δήλωση βάφτισης (αν το έχετε βαφτίσει) ή ονοματοδοσίας) και να πας στην ευχή. Μπορεί και με όλη αυτη την χαρτούρα να μην είσαι οκ, αλλά θεωρώ οτι οποιοδήποτε μπλέξιμο θα είναι πολύ light αν σας δουν να τα έχετε όλα αυτά μαζί. 1
haris_216 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Να σημειώσω (απλά σαν σκέψη) ότι κανένα από τα χαρτιά που αναφέρθηκαν σαν εναλλακτική του διαβατηρίου δεν έχουν φωτογραφία επάνω και άρα..... 2 1
definitio Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχω ταξιδέψει δύο φορές στη Σόφια, πέρα από τον έλεγχο στα σύνορα (ταυτότητα, άδεια κυκλοφορίας) δεν με σταμάτησαν ούτε είδα να κάνουν έλεγχο σε άλλον, στον αυτοκινητόδρομο ή εντός πόλης (παρά μόνο γύρω από συναγωγή τζαμί κ ισχυρή αστυνομική παρουσία λόγω πολέμου-γενοκτονίας στη Γάζα κ αυτό μόνο σε "σκουρόχρωμους"...ούτε όταν τριγύριζα σαν περίεργος κ έβγαζα φωτογραφίες γύρω-γύρω σε εκδήλωση με ισχυρή παρουσία αστυνομίας, που εκ των υστέρων έμαθα - ρωτώντας αστυνομικό - ότι ήταν για τη Shoah)... Κράτα το πιστοποιητικό γέννησης για το μικρό κ ίσως κάποια πρόσθετη χαρτούρα, όπως προτάθηκε, καλού-κακού...βγάλε και τη βινιέτα ηλεκτρονικά (ελαχιστοποιώντας κ λόγους ελέγχου στον δρόμο, κράτα πρόχειρα κ αποδεικτικά για κρατήσεις σε ξονοδοχείο/κατοικία) και μην αγχώνεσαι και θα έλεγα μην ακυρώσεις τζάμπα το ταξίδι. Ξαναλέω, τουλαχιστον στη πρωτεύουσα δεν είδα πουθενα΄να γίνεται τυχαίος έλεγχος σε περαστικούς πέρα από το προαναφερθέν racial-profiling για συγκεκριμενο λόγο κ σε συγκεκριμένο χώρο. Επεξ/σία 17 Απριλίου από definitio 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα