Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εξω απο το χορο....

για τους ενηλικες μια χαρα ειναι τα πραγματα και οπως σχεδον τα γραφουν ολοι με ταυτοτητα ή διαβατηριο εισαι κομπλε (εγω παντα διαβατηριο να ειμαι σιγουρος)

Για τα παιδια ιδιως Βαλκανια ειναι αλλη ιστορια πιο σοβαρη. Ειδα στα ματια μου οικογενεια οπως εσενα χωρις χαρτια ή "ακυρα" χαρτια να τους τρεχουν στο τμημα.

Και αυτα που σου γραφουν περι ΚΕΠ πιστοιποιητικα κτλ ειναι ακυρα γιατι πρεπει να ειναι ειτε στη ντοπια γλωσσα (επισημα μεταφρασμενα) ειτε στη χειροτερα στα αγγλικα/λατινικους χαρακτηρας. Τι να το κανει ο Βουλγαρος πολισμανος το πιστοποιητικο γεννησεως στα Ελληνικα;

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 4
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Επίσης, μπορείς να πας και σε ένα ΚΕΠ, και να θεωρήσεις με φωτογραφία αυτά τα έγγραφα. Ίσως και αυτό σε βοηθήσει.

1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

εξω απο το χορο....

για τους ενηλικες μια χαρα ειναι τα πραγματα και οπως σχεδον τα γραφουν ολοι με ταυτοτητα ή διαβατηριο εισαι κομπλε (εγω παντα διαβατηριο να ειμαι σιγουρος)

Για τα παιδια ιδιως Βαλκανια ειναι αλλη ιστορια πιο σοβαρη. Ειδα στα ματια μου οικογενεια οπως εσενα χωρις χαρτια ή "ακυρα" χαρτια να τους τρεχουν στο τμημα.

Και αυτα που σου γραφουν περι ΚΕΠ πιστοιποιητικα κτλ ειναι ακυρα γιατι πρεπει να ειναι ειτε στη ντοπια γλωσσα (επισημα μεταγρασμενα) ειτε στη χειροτερα στα αγγλικα/λατινικους χαρακτηρας. Τι να το κανει ο Βουλγαρος πολισμανος το πιστοποιητικο γεννησεως στα Ελληνικα;

Εντάξει, μπορεί να πάνε μέχρι το τμήμα, για αυτό και είπαμε οτι δεν τον διασφαλίζουν, αλλά θεωρώ ότι με όλη αυτή την χαρτούρα θεωρημένη μαζί του, σε οποιαδήποτε γλώσσα, ίσως απλά να ταλαιπωρηθεί για 1-2 ώρες. Δεν θα τον τραβάνε και για traficking....

Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις, και τι ίσως κάναμε εμείς στην θέση του για ένα ταξίδι. Δεν είναι προτροπή ότι δεν θα μπλέξει σίγουρα και βουρ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, vamvakoolas said:

εξω απο το χορο....

Και αυτα που σου γραφουν περι ΚΕΠ πιστοιποιητικα κτλ ειναι ακυρα γιατι πρεπει να ειναι ειτε στη ντοπια γλωσσα (επισημα μεταφρασμενα) ειτε στη χειροτερα στα αγγλικα/λατινικους χαρακτηρας. Τι να το κανει ο Βουλγαρος πολισμανος το πιστοποιητικο γεννησεως στα Ελληνικα;

Πρώτα πρέπει να γίνει έλεγχος...πέρα από τα σύνορα δεν είδα κανέναν έλεγχο.

Για τον συνοριακό έλεγχο, το έγγραφο-πιστοποιητικό γέννησης/σελίδα βιβλιαρίου υγείας το μεταφράζεις σε δικηγόρο επίσημα κ γρήγορα (πλέον τα έγγραφα από gov έχουν κα qr code που μπορούν να ελεγχθούν κ ηλεκτρονικά ως προς την εγκυρότητά τους)

Clipboard_04-17-2025_03.jpg.54463b1d688e25fe395922f6d6f31285.jpg

Βέβαια καλύτερα να ακολουθήσει οδηγίες-συμβουλες που θα του δώσουν από τον Προμαχώνα...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, definitio είπε

Για τον συνοριακό έλεγχο, το έγγραφο-πιστοποιητικό γέννησης/σελίδα βιβλιαρίου υγείας το μεταφράζεις σε δικηγόρο επίσημα κ γρήγορα (πλέον τα έγγραφα από gov έχουν κα qr code που μπορούν να ελεγχθούν κ ηλεκτρονικά ως προς την εγκυρότητά τους)

Βέβαια καλύτερα να ακολουθήσει οδηγίες-συμβουλες που θα του δώσουν από τον Προμαχώνα...

Υπάρχει συνοριακός έλεγχος;

Δημοσ.
Just now, Ukforthemoment said:

όχι, είναι ζώνη Σένγκεν.

@OP όπως καταλαβαίνεις είναι καθαρά θέμα τι ρίσκο θέλεις να πάρεις. Αν γίνει τυχαίος έλεγχος και ζητήσουν ID/Passport από όλους τους επιβάτες τότε μπορεί να σας κάνουν μανούρα. προσωπικά δεν νομίζω να καταλήξετε με ένα παιδί λιγότερο, αλλά παίζει να ταλαιπωρηθείτε αρκετά μέχρι να καταφέρετε να βγάλετε άκρη με κάνα προξενείο κλπ.

Αν ταξιδεύουν και οι 2 γονείς μαζί είναι πιο καλά τα πράγματα, αν είσαι μόνος και δεν έχεις και ID του παιδιού μπλέκεις χειρότερα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Ukforthemoment said:

Από Γενάρη 2025 όχι πλέον, λάθος μου.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια που είχα ταξιδέψει, ναι...τη πρώτη φορά είχα βγάλει τη ταυτότητα μόλις ~2 μέρες πριν και την κοίταξαν λίγο παραπάνω, τη δεύτερη φορά πρακτικά με το ζόρι κοίταξαν τα χαρτιά...
...ταξιδεύαμε και με σκύλο και είχα κ διαβατήριο, σφραγίδες όπως πρέπει κτλ, ούτε να τα δουν.

Ενας λόγος παραπάνω, πλέον, να μην ανησυχεί ο φίλος για το θέμα.

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

όχι, είναι ζώνη Σένγκεν.

οπότε τα μισά ποστ και ο τίτλος ειναι άκυρα.

Ας μας πει και ο ΤΣ πόσο μέσα στην Βουλγαρία θα πάνε.Αλλο να φτάσουν στο Λομ και άλλο να πάνε Πέτριτς .Μέχρι Σόφια είναι συνηθισμένοι σε τουρίστες απο Ελλάδα.

Δημοσ.

Σένγκεν ξε-Σένγκεν πουθενά δεν παύει η υποχρέωσή μας να έχουμε μαζί έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης, στον όποιο τυχαίο έλεγχο.

Από κει και πέρα παίζεις με τις πιθανότητες. Μπορεί να μην σε σταματήσουν καθόλου; Προφανώς. Όπως μπορεί και να σε σταματήσουν. Για παράδειγμα κάνας "ξεχασμένος" Βούλγαρος μπάτσος του παρελθόντος που είχε συνηθίσει να σταματάει κόσμο για κάνα εξτραδάκι (προφανώς κάτι που έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια τόσο σε Βουλγαρία όσο και σε Σκόπια)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά, τώρα που τα διαβατήρια είναι για 10 χρόνια βολεύει να βγάλουν τα ακόμα και τα μικρά παιδιά και στα 12 να βγάλουν ταυτότητα.

Δημοσ.
1 hour ago, Ukforthemoment said:

Πάρε το πιστοποιητικό γέννησης του μαζί σου.

δεν ειναι στα αγγλικα, θα κολλησουν εκει αν θελουν.

ασφαλεια δεν θα τα κανεις τα παιδια?

οπως και να εχει, θα πρεπει να εχεις ενα εγγραφο μαζι σου μην γινει τιποτα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Βασικά, τώρα που τα διαβατήρια είναι για 10 χρόνια βολεύει να βγάλουν τα ακόμα και τα μικρά παιδιά και στα 12 να βγάλουν ταυτότητα.

• Των ενηλίκων και τον ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη της ηλικίας τους, δέκα χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης.
  • Των λοιπών ανηλίκων (έως 14 ετών), τρία χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης.
  • Like 3
Δημοσ.
2 hours ago, karman13 said:

Άρα καλύτερα να το ακυρώσω. Κρίμα, το περίμεναν τα παιδιά! 

Ή να ακυρώσεις ή να ρωτήσεις στο τμήμα διαβατηρίων αν μπορούν να στο φτιάξουν σε 2 μέρες.

δεν θα στην πω που ρωτάς τελευταία στιγμή, δικό σου πρόβλημα, αλλά αν ταξιδέψεις με τα παιδιά και δημιουργήθει θέμα θα γίνει και πρόβλημα των παιδιών. Θα ταλαιπωρηθείτε όλοι μαζί για αρκετές ώρες αν γίνει θέμα. Το θέμα με τα παιδιά στα σύνορα είναι ευαίσθητο και πολύ σωστά οι συνοριακοί μερικές φορές εξαντλούν τα περιθώρια της αρμοδιότητας τους. Στα βαλκάνια παίζει ακόμα πολύ εμπόριο.

2 hours ago, giostau said:

Καλημέρα, με τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες θα σου έλεγα να μην το ακυρώσεις.

Η Βουλγαρία είναι πλέον πλήρες μέλος της Schengen οπότε ταξιδεύεις χωρίς διαβατήριο, και χωρίς να πραγματοποιείται έλεγχος στα σύνορα (είτε στο μπες είτε στο βγες).
Σε περίπτωση ελέγχου μέσα στη Βουλγαρία, είστε υποχρεωμένοι να έχετε κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (είτε αυτό είναι ταυτότητα είτε διαβατήριο, όπως άλλωστε και για έλεγχο στην Ελλάδα).
Εφόσον είστε και εσύ και η οικογένεια σου πολίτες της ΕΕ, αυτό αρκεί.
Για το μικρό, εφόσον δεν προλαβαίνεις να βγάλεις διαβατήριο/ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας συνήθως αρκεί ή κάποιο χαρτί από ΚΕΠ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ για την Schengen και το πώς ταξιδεύεις.

Κάτσε ρε συ. Πριν βάλεις το «με τις δικές μου γνώσεις» σε ένα θέμα που έχει να κάνει με παιδιά, έχεις ταξιδέψει ποτέ με παιδιά εκτός χώρας; Εγώ που πήγα με έκαναν να πιστέψω ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω με σωστό τρόπο. Ιταλία πήγα με διαβατήρια και μου παρουσιάστηκε σαν η μόνη επιλογή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε με το πιστοποιητικό οικογ.καταστασης στην πρεσβεία της Βουγαριας κ μια φωτο του παιδιου κ να σου δωσουν ενα χαρτι οτι το νεογνο ειναι δικο σου κ στερείται ταυτοτητας και θα σαι μια χαρα . Αν κ εγω εχω ταξιδεψει με τα παιδια χύμα,  στις αεροπορικες μου λεγανε βιβλιάριο υγειας κ πιστοποιητικό οικογ.καταστασης

Επεξ/σία από bill_zaf
Δημοσ.
1 hour ago, definitio said:

εχεις μεινει πισω: υπαρχει λιστα με μεταφραστες που μονοι αυτοι μπορουν...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dstilio είπε

Ή να ακυρώσεις ή να ρωτήσεις στο τμήμα διαβατηρίων αν μπορούν να στο φτιάξουν σε 2 μέρες.

δεν θα στην πω που ρωτάς τελευταία στιγμή, δικό σου πρόβλημα, αλλά αν ταξιδέψεις με τα παιδιά και δημιουργήθει θέμα θα γίνει και πρόβλημα των παιδιών. Θα ταλαιπωρηθείτε όλοι μαζί για αρκετές ώρες αν γίνει θέμα. Το θέμα με τα παιδιά στα σύνορα είναι ευαίσθητο και πολύ σωστά οι συνοριακοί μερικές φορές εξαντλούν τα περιθώρια της αρμοδιότητας τους. Στα βαλκάνια παίζει ακόμα πολύ εμπόριο.

Κάτσε ρε συ. Πριν βάλεις το «με τις δικές μου γνώσεις» σε ένα θέμα που έχει να κάνει με παιδιά, έχεις ταξιδέψει ποτέ με παιδιά εκτός χώρας; Εγώ που πήγα με έκαναν να πιστέψω ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω με σωστό τρόπο. Ιταλία πήγα με διαβατήρια και μου παρουσιάστηκε σαν η μόνη επιλογή.

Ιταλία πήγες με αεροπλάνο ή καράβι,Βουλγαρία απλα περνάς οδηγώντας.Οπως όταν αλλάζεις νομό .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...