Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 minutes ago, Thresh said:

Σκέψου ότι ουκ ολιγοι κάνουν "shucking" από εξωτερικούς και τους βγαίνουν φτηνότερα από 220 ευρώ ακόμα και τα 12-14TB. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα να ρίξουν τιμές.

Ναι ούτε και εγώ έχω πολλές ελπίδες. Απλά δεν θα αναβαθμίσω αν είναι να χρειαστεί να πάρω πάλι 4x8TB HDDs ή θα πάω σε κανένα UNAS με τους δίσκους που έχω ήδη και για τα docker θα σηκώσω σε κανένα mac mini ή mini PC αν θέλω πολύ RAM

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ χρήστης Synology εδω και 10 χρόνια, οικιακός και επαγγελματικός. Μπορώ να πω πάντως ότι έχει ωριμάσει αρκετά πλέον το Xpenology οπότε με ένα απλό pcάκι είσαι αρχηγός με hardware πολύ ανώτερο και χωρίς περιορισμούς

Δημοσ.
2 ώρες πριν, svartevarg είπε

Πιστεύω για όλα υπάρχει τρόπος παράκαμψης.

Βεβαίως. Η καλυτερη παρακαμψη ειναι ο κάδος και στησιμο συστηματος με Unraid ή Trunas και τελος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απληστία στο έπακρο. Κινεζοδίσκοι της πλάκας, όπως και οι υπόλοιποι, με 100% premium για να λέγονται Synology, δήθεν για "αξιοπιστία, το καλό του πελάτη", τ' ... μας κουνιούνται κοροϊδία. Να κονομήσουν θέλουν όπως και οι υπόλοιποι της κατηγορίας "subscriptions, brands, σας ληστεύουμε με φρου-φρου κι' αρώματα και παίρνετε τα ίδια, πληρώνοντας τα αυτοκόλλητα". Το αλλαγμένο firmware δεν είναι για "βελτίωση της αξιοπιστίας" (γελάει ο κόσμος), είναι για να κλειδώσουν το δίσκο στη Synology να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλον.

Πάρ' τε ένα απλό οικονομικό pcακι του 2020, φορέστε του κανονικούς δίσκους από το εμπόριο και βάλτε του Truenas και τα έχετε όλα και περισσότερα για ένα λειτουργικό NAS με το 1/10 της τιμής. Και ελεύθερη επιλογή των parts+software.

Τα υπόλοιπα είναι ετοιματζίδικες λύσεις για γερά πορτοφόλια...

• Like 4
Δημοσ.

Μάλιστα, άσχημο νέο. Αλλά θα βρούμε "πορτοκαλιές". Ως κάτοχος DS1821+ & DS1618+ θα τα κρατήσω όσο τραβήξουν. Εδώ βλέπουμε και άλλες, όχι φτηνές εταιρίες με πολύ ωραία 7-Bay NAS στα 550€ (Unifi UNAS Pro) που ναι δεν έχει τα features της Synology αλλά κάνει τα μισά λεφτά και είναι πάρα πολύ ωραία μηχανάκια.

Δημοσ.
4 minutes ago, panoulix said:

Βεβαίως. Η καλυτερη παρακαμψη ειναι ο κάδος και στησιμο συστηματος με Unraid ή Trunas και τελος.

Δεν έχουν βέβαια την ευκολία του DSM. Ένας αρχάριος θα χρειαστεί να αφιερώσει αρκετό χρόνο για να τα μάθει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panoulix είπε

Ακριβώς αυτό.

Δημοσ.

οχι οτι δεν ισχύουν και τα παραπάνω σε κάποιο βαθμό , αλλα υπάρχει και η άλλη πλευρά που λεει οτι παει καποιος και αγοράζει ενα synology nas και του βάζει οτι να ναι δισκο - σκάει το σύστημα και ο χρήστης καταριέται την synology άσχετα αν αυτος πήγε και πήρε ότι πιο φτηνιάρικο δίσκο υπάρχει στην αγορά...

• Like 1
Δημοσ.

Ήμουν στο παραλίγο να πάρω το μικρό μοντέλο τους για το σπίτι αλλά όντας αρχάριος στο αντικείμενο έμαθα τελευταία στιγμή ότι οι δίσκοι φορμαρονται σε συγκεκριμένο φορματ από το νας και αν τους βγάλεις δεν μπορείς να τους διαβάσεις σε πισι μετά παρά μόνο σε νας πάλι. Σκέφτηκα ότι αν χαλάσει το νας θα πρέπει να βρω ένα ίδιο για να έχω πάλι πρόσβαση στα αρχεία και το άφησα... Έτσι είναι όντως? 

Η λύση του πισι που αναφέρετε φυσικά και είναι η καλύτερη για πολλές περιπτώσεις αλλά μένει κάτι που στους απλούς χρήστες τουλάχιστον είναι αγκάθι, η πολλαπλάσια κατανάλωση ρεύματος 24/7. Φαντάζομαι ακόμη και μια πολύ μικρή εταιρεία ίσως να μην θέλει τα επιπλέον 80w όλο το 24ωρο... Αν δείτε το ετήσιο κόστος μαζεύονται αρκετά.

Δημοσ.
12 minutes ago, jimsomebody said:

Ήμουν στο παραλίγο να πάρω το μικρό μοντέλο τους για το σπίτι αλλά όντας αρχάριος στο αντικείμενο έμαθα τελευταία στιγμή ότι οι δίσκοι φορμαρονται σε συγκεκριμένο φορματ από το νας και αν τους βγάλεις δεν μπορείς να τους διαβάσεις σε πισι μετά παρά μόνο σε νας πάλι. Σκέφτηκα ότι αν χαλάσει το νας θα πρέπει να βρω ένα ίδιο για να έχω πάλι πρόσβαση στα αρχεία και το άφησα... Έτσι είναι όντως? 

Η λύση του πισι που αναφέρετε φυσικά και είναι η καλύτερη για πολλές περιπτώσεις αλλά μένει κάτι που στους απλούς χρήστες τουλάχιστον είναι αγκάθι, η πολλαπλάσια κατανάλωση ρεύματος 24/7. Φαντάζομαι ακόμη και μια πολύ μικρή εταιρεία ίσως να μην θέλει τα επιπλέον 80w όλο το 24ωρο... Αν δείτε το ετήσιο κόστος μαζεύονται αρκετά.

Με ryzen 1600 και undervolt είμαι με κατανάλωση ~40w με 4 δίσκους σε truenas με ανοιχτά VM και Apllications.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιαυτό βάζεις nas wd και ησυχάζεις.

Τους χρησιμοποιώ χρόνια και δεν έχω παράπονο και δεν μιλάμε μόνο για οικιακούς χρήστες.

Επεξ/σία από ouzounoglou
Δημοσ.

Έχω και απλό και + μοντέλο. Για απλή χρήση τύπου fileserver είναι καλό και το απλό μοντέλο. Αλλά αν μετά θες να κάνεις κάτι παραπάνω (έτσι ξεκίνησα και εγώ), θες οπωσδήποτε + μοντέλο. Που αν είναι underpowered το + , φανταστείτε τι είναι το πιο απλά. Αλλά η ευκολία που προσφέρει το dsm πραγματικά δεν υπάρχει. Βέβαια κάπου υπάρχει όριο στο ποσό θα την πληρώσει κάποιος αυτήν την ευκολία και μάλλον με αυτό πειραματιζονται τώρα.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι όλα τα εμπορικά μοντέλα κρίνονται στο πραγματικό πεδίο.

Αυτό που κάνει μπορεί να είναι ένα πείραμα για το πόσο θα τραβήξει ένα τέτοιο μοντέλο στην αγορά.

Αν πάει καλά, θα φέρει επιπρόσθετα έσοδα.

Αν δεν πάει καλά, θα το σβήσει σιγά-σιγά και θα επαναφέρει την πρότερη κατάσταση. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jimsomebody είπε

αρχάριος στο αντικείμενο έμαθα τελευταία στιγμή ότι οι δίσκοι φορμαρονται σε συγκεκριμένο φορματ από το νας και αν τους βγάλεις δεν μπορείς να τους διαβάσεις σε πισι μετά παρά μόνο σε νας πάλι. Σκέφτηκα ότι αν χαλάσει το νας θα πρέπει να βρω ένα ίδιο για να έχω πάλι πρόσβαση στα αρχεία και το άφησα... Έτσι είναι όντως? 

Αν παθει κατι το οτιδήποτε ειτε synology ειναι αυτο ειτε ,true nas κτλ.το καλύτερο που έχεις να κάνεις  είναι να χρησιμοποιήσεις το backup.  Ειτε είσαι αρχάριος είτε επαγγελματίας ,οι λύσεις του να σώσεις τα αρχεία από σκληρό,  ειναι ξεπερασμενες....

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...