madmank1 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Συμβαίνει κάτι περίεργο με μια κατάθεση που έγινε στην αστυνομία και υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι κάποιος νοθευσε δικαστικό έγγραφο επειδή η υπογραφή του ατόμου που υποτίθεται ότι καταθεσε δεν φαίνεται να είναι δικιά του. Αν απευθυνθούμε σε γραφολογο που είναι ειδικός σε τέτοιες περιπτώσεις ποσο περίπου παίζει να κοστίσει αν είναι να ελέγξει μόνο την υπογραφή; Αν κάποιος που έχει πάει σε γραφολογο έχει μια εμπειρία στο ποσό περίπου κυμενονται τα κόστη θα το εκτιμούσα αν μου απανταγε. Επεξ/σία 17 Απριλίου από madmank1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Ακόμα παιδεύεσαι με αυτά; Παρε το πρωτο απο το γοογλε https://www.dik-grafologos.gr/
mariosnik_ Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Ρώτησε γραφολογους. Η αμοιβή τους δεν είναι στάνταρ. Εξαρτάται την βαρύτητα της περιπτωσης σε αστικό και ποινικό επιπεδο. Η δική σου περίπτωση είναι πολύ σοβαρή σε ποινικό επίπεδο. Επισης, αν πρόκειται για υπόθεση διαθηκων που παίζονται μεγάλα ποσα, μην εκπλαγείς κι αν σου ζητήσει ποσοστό από αυτά που θα κερδίσεις, μια πρακτική που κάνουν και οι δικηγόροι.
madmank1 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν αφορά διαθήκη ούτε περιουσιακό θέμα. Ενας αστυνομικός παίζει να συνένταξε ένορκη κατάθεση και να έβαλε υπογραφή ο ίδιος αντι για τον υποτιθέμενο μάρτυρα. Οσο σίγουρος και να ειμαι αν δεν έχω πόρισμα από γραφολογο δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχω στείλει email σε έναν γραφολογο οπότε θα το κανονισω με αυτόν. παντος ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου Επεξ/σία 17 Απριλίου από madmank1
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Θα έλεγα ότι πρέπει να ξεκαθαρίσεις πρώτα τι ισχύ έχει η γνώμη του γραφολόγου και υπό ποιες συνθήκες. Το να προσλάβεις εσύ ένα τυχαίο ιδιώτη ίσως να μην στέκεται νομικά για αυτό που θες να κάνεις
mariosnik_ Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 36 λεπτά πριν, madmank1 είπε Δεν αφορά διαθήκη ούτε περιουσιακό θέμα. Ενας αστυνομικός παίζει να συνένταξε ένορκη κατάθεση και να έβαλε υπογραφή ο ίδιος αντι για τον υποτιθέμενο μάρτυρα. Οσο σίγουρος και να ειμαι αν δεν έχω πόρισμα από γραφολογο δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχω στείλει email σε έναν γραφολογο οπότε θα το κανονισω με αυτόν. παντος ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου Έβαλε υπογραφή που να μοιάζει με του μαρτυρα; Ας κινηθεί νομικά πρώτα ο μάρτυρας, και να πάει σε γραφολογο κατόπιν συμβουλης του δικηγόρου του. 1
madmank1 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου Εφόσον το αδίκημα διώκεται αυταπαγγελτα δεν είναι απαραίτητο να καταγγελθεί από τον παθόντα αλλά και από οποιονδήποτε τρίτο. Στα κατ έγκληση αδικήματα γίνεται μόνο από τον παθόντα με προθεσμία 3 μήνες από τότε που ο παθόντας έμαθε για την αξιόποινη πράξη σε βάρος του. Στα αυταπαγγελτα δεν ισχύει τρίμηνη προθεσμία , τα πλημμελήματα παραγράφονται μετά από 5 έτη αν μέσα στην πενταετία δεν καταγγέλλθουν. Ο παθόντας είναι συγγενικό μου πρόσωπο οπότε με το έγγραφο που υποψιαζομαστε ότι πραγματοποιήθηκε πλαστογραφία , αν το παμε σε έναν γραφολογο με παρουσία τον παθόντα φυσικά και επιβαιβεωθει ότι έγινε πλαστογραφία τότε με το πόρισμα του γραφολογου ενημερώνεται το εσωτερικών υποθέσεων και ο αστυνομικός θα διωχθεί για πλαστογραφία- νόθευση εγγράφου.
Skrobo Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 6 hours ago, madmank1 said: Εφόσον το αδίκημα διώκεται αυταπαγγελτα δεν είναι απαραίτητο να καταγγελθεί από τον παθόντα αλλά και από οποιονδήποτε τρίτο. Στα κατ έγκληση αδικήματα γίνεται μόνο από τον παθόντα με προθεσμία 3 μήνες από τότε που ο παθόντας έμαθε για την αξιόποινη πράξη σε βάρος του. Στα αυταπαγγελτα δεν ισχύει τρίμηνη προθεσμία , τα πλημμελήματα παραγράφονται μετά από 5 έτη αν μέσα στην πενταετία δεν καταγγέλλθουν. Ο παθόντας είναι συγγενικό μου πρόσωπο οπότε με το έγγραφο που υποψιαζομαστε ότι πραγματοποιήθηκε πλαστογραφία , αν το παμε σε έναν γραφολογο με παρουσία τον παθόντα φυσικά και επιβαιβεωθει ότι έγινε πλαστογραφία τότε με το πόρισμα του γραφολογου ενημερώνεται το εσωτερικών υποθέσεων και ο αστυνομικός θα διωχθεί για πλαστογραφία- νόθευση εγγράφου. Τα ξέρεις όλα αυτά αλλά δεν ήξερες να βρεις έναν γραφολογο να ρωτήσεις; Κάνει μπαμ ότι διαβάζεις πράγματα από το ίντερνετ.
madmank1 Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Πρόσφατα ανακάλυψα το συγκεκριμένο πρόβλημα με την υπογραφή και τώρα μεσα στις γιορτές δεν μπορώ να καλέσω γραφολογο. Το θέμα το δημοσίευσα απλα για να πάρω γνώμες.
Skrobo Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Κοίτα να δεις, κάποια πράγματα δεν βγάζουν πολύ νόημα. Για αρχή, ο συγγενής που λες, είσαι σίγουρος ότι δεν έχει υπογράψει την ένορκη κατάθεση; Δεν υπάρχει πιθανότητα να σου λέει ψέματα; Έπειτα, πως είδες την ένορκη κατάθεση; Ποιος την έχει στην κατοχή του; Τέλος, το αν γινει δίωξη δεν εχει να κάνει τίποτα με τον γραφολογο και την γνωμάτευση του. Εσύ (ή ο συγγενής) θα κάνετε την καταγγελία. Αν ο εισαγγελέας αποφασίσει οτι αξίζει να ασχοληθεί θα πάρει καταθέσεις και θα βάλει αυτός εμπειρογνώμονα να κρίνει το έγγραφο. Ο γραφολογος (όπως όλοι οι εμπειρογνώμονες) λέει την γνώμη του. Μπορεί να είναι και λανθασμένη. Και τις περισσότερες φορές έχει και νομική ασυλία ακόμα και αν κάνει λάθος. Δεν θα ξεκινήσει δίωξη επειδή πηγές ένα χαρτί από κάποιον "τυχαίο". Τον γραφολογο θα τον προσλάβετε για να έχετε εσείς μια πιο αντικειμενική γνώμη και να αποφασίσετε αν αξίζει να κινηθείτε νομικά με σκοπό την αποζημίωση.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 8 ώρες πριν, madmank1 είπε Πρόσφατα ανακάλυψα το συγκεκριμένο πρόβλημα με την υπογραφή και τώρα μεσα στις γιορτές δεν μπορώ να καλέσω γραφολογο. Το θέμα το δημοσίευσα απλα για να πάρω γνώμες. Κάτσε,δεν έχεις ξαναρωτήσει με άλλο προφίλ;Αυτό τραβάει απο τα Χγεννα τουλάχιστον.
madmank1 Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κάτσε,δεν έχεις ξαναρωτήσει με άλλο προφίλ;Αυτό τραβάει απο τα Χγεννα τουλάχιστον. Όχι δεν έχω. Δεν ξέρω με ποια λογική το λες αυτό Πάντος μίλησα με δικαστικό γραφολογο σήμερα το πρωί, έκλεισα ραντεβού οπότε Αφού βλέπω ότι σας ενόχλησε αυτό το θέμα, το ληγω
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Μόλις τώρα, madmank1 είπε Όχι δεν έχω. Δεν ξέρω με ποια λογική το λες αυτό Με την λογική ότι η ιστορία έχει ξαναπαίξει στο φόρουμ.
kalmik Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Για να το ξεκαθαρίσουμε: αν αυτός ο οποίος αναφέρεται ότι υπογράφει το επίμαχο έγγραφο, δηλώνει επίσημα ότι δεν το έχει υπογράψει, τότε αυτός δικαιούται να κάνει έγκληση για πλαστογραφία, υπεξαγωγή ψευδούς βεβαιώσεως κλπ. στο αστυνομικό όργανο που πιστοποίησε την υπογραφή συν όλα τα πειθαρχικά που φθάνουν ως απόταξη. Τότε θα ασκηθεί δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα και εξαρτάται από τον ανακριτή αν προσκαλέσει ως πραγματογνώμονα γραφολόγο στα πλαίσια της ποινι΄κης διαδικασίας. Συνήθως γραφολόγο προσλαμβάνουν (ιδιωτικά) στα πλαίσια αστικής διαδικασίας π.χ. διαθήκες που είναι το πιο συχνό, όσοι αμφισβητούν την γνησιότητα ενός εγγράφου την οποία δεν μπορεί να βεβαιώσει ο υπογράφων (λόγω του ότι απέθανε στο προκείμενο). Πιο λιανά. Αν εγώ που υπέγραψα ένα έγγραφο λέω ότι εγώ το υπέγραψα, ΙΣΧΥΕΙ τέλος (ακόμη και στην ακραία περίπτωση που είχα βάλει να το υπογράψει η ...γάτα μου γιατί εγώ βαριόμουνα). ** συμβαίνει συχνά σε μαζικά έγγραφα που τα υπογράφει τσάτρα πάτρα η γραμματέας π.χ. στις βεβαιώσεις γιατρών κλπ. Δηλ. σε αυτές τις περιπτώσεις ο εισαγγελέας ρωτάει Είναι δική σας η υπογραφή; Αν ο υπογράφων το δεχτεί, τελειώνει η υπόθεση. Επεξ/σία 18 Απριλίου από kalmik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα