Crash24 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η λειτουργία Gemini Live, που επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να βλέπει και να αποκρίνεται σε αυτό που δείχνει η κάμερα και η οθόνη σας, θα διατίθεται πλέον δωρεάν σε όλους τους χρήστες Android μέσω της εφαρμογής Gemini. Η λειτουργία αυτή, που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη, κυκλοφόρησε επίσημα νωρίτερα αυτό το μήνα για όλους τους χρήστες Pixel 9 και Samsung Galaxy S25 μέσω της εφαρμογής Gemini. Εκείνη την περίοδο, η Google είχε δηλώσει ότι η λειτουργία θα κυκλοφορήσει "σύντομα" για όλους τους χρήστες Android, αλλά θα ήταν διαθέσιμη μόνο με συνδρομή Gemini Advanced. Ωστόσο, η εταιρεία άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να την προσφέρει δωρεάν. "Λαμβάνουμε εξαιρετικά σχόλια για το Gemini Live με κοινή χρήση κάμερας και οθόνης, οπότε αποφασίσαμε να το προσφέρουμε σε περισσότερους ανθρώπους", ανέφερε η Google στο X. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λειτουργία θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες Android που διαθέτουν την εφαρμογή Gemini ξεκινώντας από σήμερα, και η διάθεσή της θα πραγματοποιηθεί "τις επόμενες εβδομάδες". Για όσους θέλουν να πάρουν μια ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα, η Google προτείνει ένα σχετικό βίντεο. Σε αυτό, ένα άτομο κρατά το τηλέφωνό του με ανοιχτή την κάμερα σε ένα ενυδρείο, ώστε το Gemini να μπορεί να δει τα ζώα και να μοιραστεί πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Google έρχεται την ίδια μέρα που η Microsoft ανακοίνωσε ότι το δικό της παρόμοιο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, με το όνομα Copilot Vision, είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν στον Edge browser. Η κίνηση της Google να διαθέσει δωρεάν το Gemini Live με δυνατότητες κάμερας και κοινής χρήσης οθόνης δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής, καθώς αρχικά η εταιρεία σχεδίαζε να προσφέρει αυτή τη λειτουργία μόνο σε συνδρομητές του Gemini Advanced. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα θετικά σχόλια που έλαβε η εταιρεία οδήγησαν στην απόφαση να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας. View full article
ramarg Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Τώρα εγώ αν μιλήσω για αντιγραφή του Visual Intelligence θα είμαι ο κακός πάλι.?
freegr Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Gemini έχουμε ήδη στο iPhone αλλά δεν νομίζω ότι προς το παρόν να έχει αυτή τη λειτουργία όσο είδα. Άρα θα προστεθεί;
MikeKata Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 2 hours ago, ramarg said: Τώρα εγώ αν μιλήσω για αντιγραφή του Visual Intelligence θα είμαι ο κακός πάλι.? Τελευταία φορά που κοίταξα, το Visual Intelligence δε "διαβάζει" τα περιεχόμενα της οθόνης σου, αλλά σου δίνει αποτελέσματα μόνο για ο,τι "βλέπει" η κάμερα. Κοινώς, ο,τι κάνει το Google Lens εδώ και χρόνια, πασπαλισμένο με μια δόση AI περίληψης. Μη κοροιδευομαστε μεταξύ μας, τα AI εργαλεία της Google στο Android είναι μπροστά σε integration και δυνατότητες, προς το παρόν. 2 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 2 ώρες πριν, MikeKata είπε Τελευταία φορά που κοίταξα, το Visual Intelligence δε "διαβάζει" τα περιεχόμενα της οθόνης σου, αλλά σου δίνει αποτελέσματα μόνο για ο,τι "βλέπει" η κάμερα. Κοινώς, ο,τι κάνει το Google Lens εδώ και χρόνια, πασπαλισμένο με μια δόση AI περίληψης. Μη κοροιδευομαστε μεταξύ μας, τα AI εργαλεία της Google στο Android είναι μπροστά σε integration και δυνατότητες, προς το παρόν. Μάλλον μπλέχτηκε με αυτά που έταζε η Apple και τώρα λέει Δεκέμβριο. Αν και το βλέπω Δεκέμβρη 2026…. 2
didakos Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 23 ώρες πριν, ramarg είπε Τώρα εγώ αν μιλήσω για αντιγραφή του Visual Intelligence θα είμαι ο κακός πάλι.? Φίλε, χωρίς παρεξήγηση, αλλά το "Visual Intelligence" δεν είναι προϊόν κάποιου για να μπορεί να γίνει αντιγραφή. Είναι γενικός όρος για τη δυνατότητα κατανόησης εικόνων από AI, κάτι που δουλεύεται χρόνια από όλες τις μεγάλες εταιρείες: Google, Meta, OpenAI, Apple κ.λπ. Αν θες να πεις ότι "αντέγραψαν" κάποιον, πες μας συγκεκριμένα ποιον, τι και πότε το παρουσίασε — αλλιώς είναι απλά εντύπωση, όχι τεκμηρίωση. Η Google είχε ήδη από το 2017 το Google Lens, έχει πατενταρισμένες τεχνολογίες στο vision-language alignment και το Gemini χτίστηκε πάνω σε ό,τι δουλεύουν χρόνια στη DeepMind. Επομένως, όχι, δεν είσαι ο "κακός" αν κάνεις κριτική — απλά όταν μιλάμε για "αντιγραφή", καλό είναι να το στηρίζουμε με facts. ✌️ 1
Lucifer Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Και επιπλέον, νομίζω η φάση της apple δεν υποστηρίζει τόσο διάδραση όσο το Gemini. Με το τελευταίο, μπορείς να κάνεις κανονικά διάλογο σχετικά με το τι του δείχνεις. Τρέμετε tour guides. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα