Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο νέος διευθυντής Lip Bu Tan μίλησε  !   LGA 1954 σε ένα χρόνο περίπου

Good Friday Chocolate GIF by Pudgy Penguins

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Odyss3us said:

απο τη στιγμη που το παιχνιδι εδω και 15+ χρονια παιζεται στους πολυπυρηνους και στην αυξηση των πυρηνων και αρα των επιδοσεων ειναι λογικο να αλλαζουν και τα pin=τροφοδοσια, ειλικρινα πως περιμενουν οι ειδημονες του ινσομνια να δουλευουν 52 πυρηνες σε PL1/PL2 mode χωρις προσθηκη και ανακατανομη των pins?

οταν οι ειδημονες του insomnia βγαλουν cpu θα ειναι με 2 pin μονο. technologiaaaa.

το θεμα που εχουν με την intel ειναι οτι αλλαζει συχνα sockets.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

οταν οι ειδημονες του insomnia βγαλουν cpu θα ειναι με 2 pin μονο. technologiaaaa.

το θεμα που εχουν με την intel ειναι οτι αλλαζει συχνα sockets.

..και με 2 pins εχεις παροχη κατευθειαν απο τη πριζα 😄

οι Nova Lake οπως αναφερει και το αρθρο προοριζονται για desktop power users, ειδικα οταν σου λεει οτι θα ξεκινανε απο 36 εως 52 υβριδικους πυρηνες,
αληθεια ποσοι χρηστες του ινσομνια ειναι power users και χρειαζονται τοση ιπποδυναμη για να σπευσουν σε αλλαγη socket;

μηπως ειναι power users οι gamers που βλεπουν σε καθε γενια -ασχετως socket- ενα 2-10% IPC  αυξηση κερδιζοντας μερικα frames παραπανω μονο σε benchmarks και σε συχνοτητα που δε σηκωνει ουτε η οθονη τους;

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Odyss3us said:

..και με 2 pins εχεις παροχη κατευθειαν απο τη πριζα 😄

οι Nova Lake οπως αναφερει και το αρθρο προοριζονται για desktop power users, ειδικα οταν σου λεει οτι θα ξεκινανε απο 36 εως 52 υβριδικους πυρηνες,
αληθεια ποσοι χρηστες του ινσομνια ειναι power users και χρειαζονται τοση ιπποδυναμη για να σπευσουν σε αλλαγη socket;

μηπως ειναι power users οι gamers που βλεπουν σε καθε γενια -ασχετως socket- ενα 2-10% IPC  αυξηση κερδιζοντας μερικα frames παραπανω μονο σε benchmarks και σε συχνοτητα που δε σηκωνει ουτε η οθονη τους;

περα απο την πλακα ισχυει κατι το βασικο. Ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αγοραστων σε ολα τα πραγματα και οχι μονο σε cpu κτλ είναι ατομα που απλα θελουν να παρουν το καλυτερο ή το πιο καινουριο χωρις να το εχουν αναγκη.δες το με τα κινητα.ειναι ατομα που κανουν basic χρηση και ομως εχουν ναυαρχιδα και την αλλαζουν καθε χρονο. και ας εχει και ενα 5% διαφορα στην αποδοση. και με αμαξια γινεται και με pc και με κινητα και με απειρα εκει εξω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ντα'ξ, η αλλαγή socket δεν σημαίνει και κάτι. Κάθονται λ.χ. κάτι "σχετικοί" και γράφουν διθύραμβους για το socket AM4 που ακόμη είναι στην αγορά, αλλά ξεχνάνε (ή δεν γνώριζαν ποτέ) πως πίσω του υπάρχουν διαφορετικά chipsets που υποστηρίζουν μόνον συγκεκριμένους επεξεργαστές (νεότερους ή παλαιότερους). Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στην intel, απλά σε εκνευριστικότερο βαθμό.

image.png.8fe9d298f764d3cd5d18dbc171e23619.png

Δημοσ.

ΕΧΕΙ μείνει πίσω στον ανταγωνισμό αφού η and προσφέρει επιδόσεις με οικονομική πολιτική 

Δημοσ.

Γιατί τα ονομάζουν έτσι? Έχουν την εντύπωση ότι κάνουν το προϊόν τους πιο αναγνωρίσιμο? Ή ότι μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τι είναι το cove, lake, arctic, wolf, fox ή δεν ξέρω κι εγώ πως τα λένε. Υπάρχει κάποιος που θα καθίσει να μάθει τι είναι το κάθε ένα?

• Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, Diavolos666 said:

Γιατί τα ονομάζουν έτσι? Έχουν την εντύπωση ότι κάνουν το προϊόν τους πιο αναγνωρίσιμο? Ή ότι μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τι είναι το cove, lake, arctic, wolf, fox ή δεν ξέρω κι εγώ πως τα λένε. Υπάρχει κάποιος που θα καθίσει να μάθει τι είναι το κάθε ένα?

Όχι, γι' αυτό λέγονται code-names κι όχι "brand names"

Αντίστοιχα έχει κι η AMD ασφαλώς, πχ Ryzen 9000 = Granite Ridge, Ryzen 7000=Raphael, Ryzen 5000=Vermeer, Ryzen 3000=Matisse,  Ryzen 2000=Pinnacle Ridge, Ryzen 1000=Summit Ridge.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Thresh said:

Όχι, γι' αυτό λέγονται code-names κι όχι "brand names"

Αντίστοιχα έχει κι η AMD ασφαλώς, πχ Ryzen 9000 = Granite Ridge, Ryzen 7000=Raphael, Ryzen 5000=Vermeer, Ryzen 3000=Matisse,  Ryzen 2000=Pinnacle Ridge, Ryzen 1000=Summit Ridge.

Άμα σου πω ότι έχω 3 υπολογιστές AMD και πρώτη φορά ακούω τα κωδικά ονόματα. Σε αυτά που έχω ξέρω τις απλές ονομασίες, Ryzen 3000, Ryzen 5000 και Threadripper, απλά και κατανοητά. Ξέρω πόσους πυρήνες έχει το κάθε ένα, ξέρω ότι όλα είναι power cores (1 core = 2 threads πάντα) και τι συχνότητες που πιάνουν σε single core και multi core σε benchmarks φυσικά, δεν με νοιάζει πόσο ακριβώς θα πιάσει το δικό μου chipset lottery.

Στην Intel σχεδόν όλα τα άρθρα αναλώνονται στην ονομασία λες και έχει σημασία ή λες και δεν έχουν άλλο αναγνωριστικό.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Diavolos666 said:

Άμα σου πω ότι έχω 3 υπολογιστές AMD και πρώτη φορά ακούω τα κωδικά ονόματα. Σε αυτά που έχω ξέρω τις απλές ονομασίες, Ryzen 3000, Ryzen 5000 και Threadripper, απλά και κατανοητά. Ξέρω πόσους πυρήνες έχει το κάθε ένα, ξέρω ότι όλα είναι power cores (1 core = 2 threads πάντα) και τι συχνότητες που πιάνουν σε single core και multi core σε benchmarks φυσικά, δεν με νοιάζει πόσο ακριβώς θα πιάσει το δικό μου chipset lottery.

Στην Intel σχεδόν όλα τα άρθρα αναλώνονται στην ονομασία λες και έχει σημασία ή λες και δεν έχουν άλλο αναγνωριστικό.

Κι αυτά είναι μόνο για τους desktop Ryzen, άλλο codename έχουν οι Threadripper, άλλο οι Epyc, άλλοι οι APUs, άλλα οι mobile κι οι extra mobile.

Σε όλα τα άρθρα υπάρχουν αυτές οι ονομασίες, απλά δεν τους δίνεις σημασία και τα έχεις ξεχάσει. Το ίδιο γίνεται και με τα αντίστοιχα της Intel για την συντρηπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Diavolos666 said:

ειναι απλουστερο και πολυ πιο βολικο να ξερεις την κωδικη ονομασια πολυ πριν βγουν τα κανονικα μοντελα με κατηγοριοποιηση, πχ να λες θα αναβαθμισω σε 2 χρονια περιμενοντας τους Nova Lake

1 hour ago, Diavolos666 said:

how about spelling Εη-εμ-ντι Ραιζεν Εη Αη Μαξ πλας θρη ναιντι φαιβ γουιθ ιντεργκρεητηντ Ραντεον ειτι σιξτυ ες τζι-πι-γιου ή αλλιως codenamed  strix halo  😆

o προσφατος γλωσσοδετης των απανταχου reviewer στο youtube

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Diavolos666 said:

Εχουν...   12700, 13600, 14900,... :)  Κανείς δεν λέει "δώσε μου έναν raptor"... Oποιος έχει έναν 14600K, ξέρει ακριβώς τι είναι.

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...