Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και Χριστός Ανέστη.

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όλα τα μέλη σχετικά με ένα τροχαίο, μήπως και έχει αλλάξει κάτι τελευταία. 

Φιλικό πρόσωπο ενώ οδηγούσε στην Εγνατία οδό βραδινές ώρες, κατά την διάρκεια αποφυγής ζώου (αλεπού, από ότι κατάλαβαν), εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε στις μπάρες με αποτέλεσμα τις υλικές ζημιές του οχήματος μόνο.

Από ότι μίλησε με τον ασφαλιστή του, τον ενημέρωσε ότι δεν δικαιούται αποζημίωσης από την Εγνατία οδό, καθώς αυτό θα γινόταν σε περίπτωση που θα είχε δυστυχώς συγκρουστεί με το ζώο και υπήρχε τραυματισμός ή και θάνατος του ζώου από το ατύχημα.

Μήπως έχει κάποιος τελευταία κάποια πρόσφατη εμπειρία και με θετική εξέλιξη όσο αφορά το κομμάτι της αποζημίωσης σε παρόμοια περίπτωση; 

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dsi44 είπε

αν μπορεσεις να το αποδειξεις

Ναι, δεν διαφωνώ. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν ακόμα δύο άτομα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Βέβαια εύκολα μπορεί να πει κάποιος ότι θα πάρουν το μέρος του οδηγού.

Το γνωρίζει ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί κάποιος τρόπος υπαιτιότητας της εταιρείας αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, OmeletaMAN είπε

Υπήρχε πινακίδα που να έδειχνε προσοχή ζώα? Εάν όχι, εκεί να πατήσεις.

Σωστή η επισήμανση. Θα το μεταφέρω στον φίλο. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μια φορα ειχα χτυπησει κι εγω μια αλεπου στην Εγνατια οδο . Την σκοτωσα , αλλά εγινε και μια ζημια στον προφυλακτηρα μου . Σταματησα, αλλά δεν ειχα κινητο μαζι μου . Περιμενα λιγο μπας και περασει κανενα αμαξι συντηρησης της Εγνατιας (τα βανακια) , δεν περασε κανεις και εφυγα . Οταν εφτασα σε τηλεφωνο και πηρα την Εγνατια και τους ειπα το γεγονος, μου ειπαν επρεπε να παραμεινεις στο σημειο για να δικαιουσαι αποζημιωση . Περιμενα λεω , αλλά δεν ειχα κινητο να ειδοποιησω εκεινη την ωρα . Μην τα πολυλογω δεν εβγαλα ακρη και δεν αποζημιωθηκα 

Την αλεπου την βρηκαν και την μαζεψαν αφου τους ειπα το σημειο . Τους ειδα γιατι ξαναγυρισα γιατι ημουν κοντα σε εξοδο -εισοδο 

• Like 4
Δημοσ.

αν δεν ειχε πινακιδα και εχεις αποδειξεις πχ dashcam τοτε χαλαρα πιεζεις , τωρα αν ειχε πινακιδα.............. δεν θα καταφερεις τπτ

Δημοσ.

Βαλτε καμερα στο αυτοκινητο να εχετε αποδειξεις...

• Like 5
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με την κάμερα παιδιά αλλά και οι "καταθέσεις" των επιβατών θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη σε τέτοιες περιπτώσεις.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Insomniaa2024 είπε

Συμφωνώ απόλυτα με την κάμερα παιδιά αλλά και οι "καταθέσεις" των επιβατών θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη σε τέτοιες περιπτώσεις.

εντάξει τώρα οι επιβάτες τι θα πούνε; το μέρος του οδηγού θα πάρουν.

Το θέμα είναι μπορεί να αποδειχθεί αυτό; υπάρχουν σημάδια από ζώο; Αν όχι....

Πριν πολλά χρόνια ένας φίλος μου είχε πάρει το αυτοκίνητο του πατέρα του και έκανε καφριλίκια σε επαρχιακό δρόμο. Το αποτέλεσμα ήταν σε μια απότομη στροφή να φύγει ευθεία. Πως λέει και το γνωστό βιντεάκι στο youtube... άλλα επίπεδα πρόσφυσης. Για καλή του τύχη δεν ερχόταν κανένας και το αυτοκίνητο σταμάτησε σε ένα χαντάκι με ψιλοζημιές και χωρίς να τραυματιστεί. Στον πατέρα του τότε (και γενικά) είχε πει ότι πετάχτηκε ένα σκυλί μπροστά του. Όχι ότι τον πίστεψε κανείς. Αργότερα σε εμένα είχε πει την αλήθεια.

Οπότε χωρίς αποδείξεις γιατί να μη συμβαίνει κάτι παρόμοιο; Δε λέω ότι έγινε κάτι τέτοιο αλλά γιατί όχι;

• Like 1
Δημοσ.

ο αυτοκινητοδρομος ειναι κλειστος με φραχτη γ αυτους τους λογους..

σε χοντρη ζημια ετσι κ αλλιως παιρνεις τηλ την φροντιδα της οδου κ τα καταγραφουν...αν δεν κανω λαθος η οδικη βοηθεια δεν μπαινει εντος αυτοκ/μων

τωρα μπες κανα google map βρες αν εχει καμερα εκει γυρω δωσε μερα ωρα κ κμ της οδου

Δημοσ.

Χωρις να θελω να παρω το μερος κανενος μεγαλοκαρχαρια εκμεταλλευτη δημοσιων εργων, αναρωτιεμαι, απο που κι ως που να υποχρεουται η εγνατια οδος να αποζημιωσει οδηγο για "υπαιτιοτητα" τριτου παραγοντα, οπως ειναι ενα ζωο; 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lector είπε

Χωρις να θελω να παρω το μερος κανενος μεγαλοκαρχαρια εκμεταλλευτη δημοσιων εργων, αναρωτιεμαι, απο που κι ως που να υποχρεουται η εγνατια οδος να αποζημιωσει οδηγο για "υπαιτιοτητα" τριτου παραγοντα, οπως ειναι ενα ζωο; 

https://www.taxydromosartas.gr/2023/11/12/αποζημίωση-από-εγνατία-οδό-και-ακτωρα/

Έχει και άλλες τέτοιες περιπτώσεις από ότι διάβασα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Insomniaa2024 είπε

https://www.taxydromosartas.gr/2023/11/12/αποζημίωση-από-εγνατία-οδό-και-ακτωρα/

Έχει και άλλες τέτοιες περιπτώσεις από ότι διάβασα 

Πολλα υποπτα σημεια. 

Εγω το εν λογω αρθρο το ερμηνευω ως εξης:

Τοπικο δικαστηριο της ελληνικης δικαιοσυνης δικαιωσε κοντοχωριανο για δηθεν σφαλμα παροχου για το οποιο ειναι πρακτικα αδυνατον να επιληφθει, επιδικαζοντας 4 χιλιαρικα για ζημια σε αυτοκινητο απο σκυλο.

Βρες τα λαθη στην παραπανω προταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...