Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Λοιπον, με έγραψαν τις προάλλες στην ίδια κλήση για δυο ξεχωριστές παραβάσεις.

Η μία έχει ποινή 0€ και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 60 μέρες. Και πολύ καλά έκαναν και με έγραψαν, όντως δε φόραγα ζώνη.

Η άλλη έχει ποινή 100€ και είναι μια τρισμέγιστη ηλιθιότητα που αν πήγαινε στο δικαστήριο θα αθωωνόμουν πανηγυρικά και θα έσκαγαν όλοι στα γέλια. Παρόλα αυτά, λόγω της τρομερής ασάφειας του συγκεκριμένου άρθρου του ΚΟΚ, ο διοικητής προφανώς απέρριψε την ένσταση, στηρίζοντας τον τροχονόμο. Και, έστω θεωρητικά, είναι καλυμμένος.

Η ερώτησή μου είναι: μπορώ να ξεχάσω τα 100€ και να πάω σε λίγες μέρες που τελειώνει το 60μερο να πάρω πινακίδες, άδεια και δίπλωμα; Ή θα αρνηθούν να μου τα δώσουν χωρίς να έχω πληρώσει το πρόστιμο, παρόλο που το πρόστιμο είναι για άλλη παράβαση;

Καπου άκουσα ότι κάποιοι δήμοι δεν τα στέλνουν στην εφορία πριν φτάσουν 300€, που η δικιά μου κλήση λογικά δε θα φτάσει ποτέ. Οπότε έλεγα να δοκίμαζα την τύχη μου…

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Η παράβαση για τα 100€ έχει μόνο το χρηματικό πρόστιμο;

Τι παράβαση ειναι;

«Οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή» 

Στην ίδια κλήση έχει και τη ζώνη και αυτήν την παπαρια.

Δημοσ.
3 minutes ago, Kalama said:

«Οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή» 

Στην ίδια κλήση έχει και τη ζώνη και αυτήν την παπαρια.

πολύ σίγουρος είσαι:

10 minutes ago, Kalama said:

είναι μια τρισμέγιστη ηλιθιότητα που αν πήγαινε στο δικαστήριο θα αθωωνόμουν πανηγυρικά και θα έσκαγαν όλοι στα γέλια.

στην τελική, εφόσον οδηγάς χωρίς ζώνη, σίγουρα δεν οδηγάς με σύνεση.

δώσε τα 100 και άλλη φορά με προσοχη

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JakeKaufman είπε

πολύ σίγουρος είσαι:

Ναι, είμαι. Ούτε πάνω από το όριο πήγαινα (10 χαω κάτω από το όριο πήγαινα για την ακρίβεια) ούτε περίεργους ελιγμούς έκανα, ούτε τίποτα.

Ποιο ήταν το έγκλημά μου; Ότι σταμάτησα πάνω στο οδόστρωμα για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς μπροστά μου ήταν ο τροχονόμος, αριστερά η διπλή γραμμή και δεξιά το άλλο αυτοκίνητο που είχαν σταματήσει. Οταν βρήκα ευκαιρία, ρώτησα τον τροχονόμο αν θέλει να κάνω άκρη και να σταματήσω γιατί ξεκάθαρο σήμα δε μου είχε κάνει, απλά στεκόταν σαν μλκας μπροστά μου, πράγμα που έκανα άμεσα όταν μου το είπε. Πρέπει να είχε υποθέσει ότι έπρεπε να καταλάβω ότι μαζί με τον μπροστά σταματάει κι εμένα. 

Θα πεις: Ε λογικά θα ήσουν σε καμία ΕΟ ή σε κάναν αυτοκινητόδρομο και θεώρησε ότι προκαλούσες κίνδυνο (που και πάλι αυτός θα έφταιγε, αλλά πες χαλάλι). Οχι. Σε μια επαρχιακή οδό ήμουν που είχε ελάχιστη κίνηση και, όσοι κινούμασταν, πηγαίναμε με 40 σε εκείνο το σημείο γιατί είχε κόκκινο σε 100 μέτρα. Πίσω μου αμάξι δεν υπήρχε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, etheo είπε

Δυο αμάξια ήμασταν μόνο στον δρόμο και μπήκε μπροστά μας κι έκανε σήμα. 

Πού να ξέρω εγώ ότι περιμένει να σταματήσω κι εγώ εκτός από τον μπροστινό?  Αφού μου το διευκρίνισε ότι ήθελε να σταματήσω και έφυγε από τη μέση του δρόμου, σταμάτησα άμεσα, χωρίς να προκαλέσω κανέναν κίνδυνο.

Δημοσ.

αρα παει μαζι με την κληση για την ζωνη.

παντως για να μαθεις σιγουρα ,θα πας να παρεις τις πινακιδες χωρις να εχεις πληρωσει και αν σου ζητησουν αποδειξη πληρωμης τοτε πας και πλερωνεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike15 είπε

αρα παει μαζι με την κληση για την ζωνη.

παντως για να μαθεις σιγουρα ,θα πας να παρεις τις πινακιδες χωρις να εχεις πληρωσει και αν σου ζητησουν αποδειξη πληρωμης τοτε πας και πλερωνεις.

Ναι, παρόλο που προσωπικά δε μου βγάζει νόημα να πηγαίνει έτσι, έτσι πρέπει να πηγαίνει. Δεν το βρήκα κάπου ξεκάθαρα αλλά και το ChatGPT έτσι λέει.

Θα κάνω μια προσπάθεια να πάω να το συζητήσω με τον διοικητή μέσα στις επόμενες μέρες. Αν όχι, κάνω αυτό. 

Το μόνο που με ανησυχεί είναι: θα μπορώ να πληρώσω μετά τις 60 μέρες; Θεωρητικά θα θεωρείται ληξιπρόθεσμη η κλήση.

Δημοσ.

νομιζω το αναγραφει πανω στην κληση,ριξε μια ματια.

για το χρηματικο δεν θα κερδισεις τιποτα.τα χρηματα απο την στιγμη ποιυ βεβαιαωθηκε η κληση θα πληρωθουν οπως και να εχει .απο δημο μπορει να τα γλυτωνες εδω οχι,αφου ψαχνουν αφορμη να γραψουν.παιρνουν και μπονους απο το υπουργειο για τα εσοδα.

μπορεις να συζητησεις ομως ,εφοσον πληρωσεις, για την επιστροφη σε λιγοτερες μερες.αν σε ρωτησαν αν χρειαζεσαι το αυτοκινητο για την δουλεια και ειπες οχι τοτε καηξες.αν δεν σε ρωτησαν τοτε πες οτι το χρειαζεσαι.να εισαι ετοιμος να φερεις και αποδειξη γιαυτο αν σου ζητηθει.

επισης μου φαινεται οτι εξαντλησαν την αυστηροτητα τους.μηπως αρχισες να μιλας εντονα η' διαμαρτυρηθηκες στον αρχοντα της πιστας? μηπως του για την καμια λογικη της τιμωριας ,ποσο αδικη ειναι κ.λ.΄. μιλησες νευρικα.ειρωνευτηκες.ειπες ποιος ειαι εγω κ.λ.π.? τα 2 πρωτα τα εχω κανει και εγω .το τεταρτο επρεπε να το κανω και δεν εκανα.γιατι μερικοι τσιμπανε και μειωνουν την κληση.

τωρα αν θες να μιλησουμε τι ειναι η σωστη τιμωρια και τι οχι αστο,δεν υπαρχει κοινη λογικη.

επισης να μπεις να δεις αξιολογησεις της περιοχης.υπαρχουν καποιοι σεριφηδες που κανουν οτι γουσταρουν και μετα τρεχει και μπαλωνει ο διοικητης.αν οντως ειναι τετοιος θα το ξερει ο διοικητηςκαι αν του μιλησεις ηρεμα με  επιχειρηματα θα σου μειωσει τον χρονο και μονο.

τρελλες ολοι κανουμε.αλλα φιλε η ζωνη ειναι οτι πιο πολυτιμο. μην το ξανακανεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike15 είπε

επισης μου φαινεται οτι εξαντλησαν την αυστηροτητα τους.μηπως αρχισες να μιλας εντονα η' διαμαρτυρηθηκες στον αρχοντα της πιστας? μηπως του για την καμια λογικη της τιμωριας ,ποσο αδικη ειναι κ.λ.΄. μιλησες νευρικα.ειρωνευτηκες.ειπες ποιος ειαι εγω κ.λ.π.? τα 2 πρωτα τα εχω κανει και εγω .το τεταρτο επρεπε να το κανω και δεν εκανα.γιατι μερικοι τσιμπανε και μειωνουν την κληση.

Εμπειρικα, η καλυτερη στρατηγικη σε αυτες τις περιπτωσεις για να κανεις τη δουλεια σου, ειναι το γλυψιμο και η δουλοπρεπεια. Συγγνωμη κυριε οργανο εχετε δικιο εσφαλα σας παρακαλω κλπ κλπ. Ο μπατσος επιδεικνυει εξουσια εκεινη τη στιγμη και το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας με τα νερα του μπας και γλυτωσεις εστω κατι. Ακομα κι αν του αξιζουν παναγιες και καρκινοι, πρεπει να κοιταμε το συμφερον μας.

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike15 είπε

νομιζω το αναγραφει πανω στην κληση,ριξε μια ματια.

για το χρηματικο δεν θα κερδισεις τιποτα.τα χρηματα απο την στιγμη ποιυ βεβαιαωθηκε η κληση θα πληρωθουν οπως και να εχει .απο δημο μπορει να τα γλυτωνες εδω οχι,αφου ψαχνουν αφορμη να γραψουν.παιρνουν και μπονους απο το υπουργειο για τα εσοδα.

μπορεις να συζητησεις ομως ,εφοσον πληρωσεις, για την επιστροφη σε λιγοτερες μερες.αν σε ρωτησαν αν χρειαζεσαι το αυτοκινητο για την δουλεια και ειπες οχι τοτε καηξες.αν δεν σε ρωτησαν τοτε πες οτι το χρειαζεσαι.να εισαι ετοιμος να φερεις και αποδειξη γιαυτο αν σου ζητηθει.

τωρα αν θες να μιλησουμε τι ειναι η σωστη τιμωρια και τι οχι αστο,δεν υπαρχει κοινη λογικη.

επισης να μπεις να δεις αξιολογησεις της περιοχης.υπαρχουν καποιοι σεριφηδες που κανουν οτι γουσταρουν και μετα τρεχει και μπαλωνει ο διοικητης.αν οντως ειναι τετοιος θα το ξερει ο διοικητηςκαι αν του μιλησεις ηρεμα με  επιχειρηματα θα σου μειωσει τον χρονο και μονο.

τρελλες ολοι κανουμε.αλλα φιλε η ζωνη ειναι οτι πιο πολυτιμο. μην το ξανακανεις.

Μα δεν του είπα τίποτα απολύτως, αυτό είναι το περίεργο. Με ανάγκασε να πάω απέναντι στο περιπολικό, πήγα, μου είπε «βάλε υπογραφή εδώ». Βλέπω την κλήση και του λέω  «περιμένετε, η ζώνη δεν έχει πρόστιμο, άρα τα 100€ από πού προκύπτουν;». Μου είπε «οδηγουσες μες τη μέση». Οταν τον ρώτησα να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε και τι εναλλακτική είχα, μου είπε «πήγαινε να κάνεις ένσταση στον διοικητή, ευχαριστώ πολύ».

Ειλικρινα δηλαδή, αν είχα κάνει κάποιο λάθος και μου το εξηγούσε ήρεμα, δε θα είχα κάποιο πρόβλημα. Τώρα ούτε ο ίδιος δεν ήξερε να μου πει. 

Στην ένσταση έγραψα ότι χρειάζομαι το δίπλωμα για τη δουλειά (που όντως το χρειάζομαι, ζω σε χωριό) και ότι ο ιδιοκτήτης χρειάζεται το αυτοκίνητο. Δεν είναι στο δικό μου όνομα. Μου την απέρριψαν. Δεν ξέρω γιατί. Θα βοηθούσε να έστελνα τον ιδιοκτήτη έστω για τις πινακίδες, αλλά δεν είναι εδώ τώρα.

Και πραγματικά, δεν είναι τόσο το θέμα τα 100€ ως 100€ αλλά ότι καλούμαι να πληρώσω στα χαμένα. Για αυτό με καίει αυτό, σε αντίθεση με τις 60 μέρες που λες οκευ, εκανα παράβαση, ας εκτισω την ποινή, κι ας μη μου αρέσουν προφανώς.

2 λεπτά πριν, lector είπε

Εμπειρικα, η καλυτερη στρατηγικη σε αυτες τις περιπτωσεις για να κανεις τη δουλεια σου, ειναι το γλυψιμο και η δουλοπρεπεια. Συγγνωμη κυριε οργανο εχετε δικιο εσφαλα σας παρακαλω κλπ κλπ. Ο μπατσος επιδεικνυει εξουσια εκεινη τη στιγμη και το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας με τα νερα του μπας και γλυτωσεις εστω κατι. Ακομα κι αν του αξιζουν παναγιες και καρκινοι, πρεπει να κοιταμε το συμφερον μας.

Μπα, δεν υπήρχε ελπίδα, με το που πήγα εκεί είχε αρχίσει ήδη να γράφει την κληση 🤣

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, lector είπε

155 κυριε με ποσα να πατε? οκ, δεν το καταλαβα εγω. το ονομα σας? το λεω..γνωστο μου φαινεται,ειστε απο καπου γνωστος? το πιανω το υπονουμενο αλλα ειπα να το παιξω σωστος οπως λες. οχι του απαντω.αρχιζει μετα το κυρηγμα ,με ρωταει αν χρειαζομαι το αυτοκινητο για την δουλεια και πριν γραψει το προστιμο ,ξανα η ερωτηση,μα μου φαινετια γνωστο το επιθετο σας,σιγουρα δεν ειστε γνωστος? οχι απανταω ο βλακας,πες ρε οτι ο θειος σου ειναι στον αρειο παγο,οτι ο πατερας σου ειναι δημοσιογραφος,πες μια βλακεια οπως ειπε αυτος που ειχε φεραρι και οταν τον σταματησαν τους ειπε,που θελεις μεταθεση? που να σε στειλω μετα? και τον αφησε να φυγει ,οχι κληση να του ριξει..αυτα ειναι τα μπατσακια  γιατι υπαρχουν και αστυνομικοι εκει εξω σωστοι,σπανια βεβαια σε τροχαια να τους συναντησεις.

αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειναι αναλογα τον μπατσο που εχεις απεναντι,αναλογα πρατεις.πρεπει η' να το παιξεις τρελλος και δυνατος και οτι βγει η' να μην πεις τιποτα,τυπικος.

3 ώρες πριν, Kalama είπε

Μα δεν του είπα τίποτα απολύτως, αυτό είναι το περίεργο. Με ανάγκασε να πάω απέναντι στο περιπολικό, πήγα, μου είπε «βάλε υπογραφή εδώ». Βλέπω την κλήση και του λέω  «περιμένετε, η ζώνη δεν έχει πρόστιμο, άρα τα 100€ από πού προκύπτουν;». Μου είπε «οδηγουσες μες τη μέση». Οταν τον ρώτησα να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε και τι εναλλακτική είχα, μου είπε «πήγαινε να κάνεις ένσταση στον διοικητή, ευχαριστώ πολύ».

Ειλικρινα δηλαδή, αν είχα κάνει κάποιο λάθος και μου το εξηγούσε ήρεμα, δε θα είχα κάποιο πρόβλημα. Τώρα ούτε ο ίδιος δεν ήξερε να μου πει. 

Στην ένσταση έγραψα ότι χρειάζομαι το δίπλωμα για τη δουλειά (που όντως το χρειάζομαι, ζω σε χωριό) και ότι ο ιδιοκτήτης χρειάζεται το αυτοκίνητο. Δεν είναι στο δικό μου όνομα. Μου την απέρριψαν. Δεν ξέρω γιατί. Θα βοηθούσε να έστελνα τον ιδιοκτήτη έστω για τις πινακίδες, αλλά δεν είναι εδώ τώρα.

Και πραγματικά, δεν είναι τόσο το θέμα τα 100€ ως 100€ αλλά ότι καλούμαι να πληρώσω στα χαμένα. Για αυτό με καίει αυτό, σε αντίθεση με τις 60 μέρες που λες οκευ, εκανα παράβαση, ας εκτισω την ποινή, κι ας μη μου αρέσουν προφανώς.

Μπα, δεν υπήρχε ελπίδα, με το που πήγα εκεί είχε αρχίσει ήδη να γράφει την κληση 🤣

οκ,καλα το καταλαβα,εχεις μπλεξει με κομπλεξικο σεριφη.σιγουρα ο διοικητης το ξερει,τωρα το θεμα ειναι αν το δεχεται και δεν τον νοιαζει .γιαυτο ισως να μην περασε η ενσταση.να ξερεις οτι παντα υπογραφεις την κληση,αν αρνηθεις γραφει οτι θελει μετα εκεινος.

πας εκει εξηγεις τι εγινε τονιζοντας οτι δεν σου εξηγησε τι εκανες,οτι δεν εκανες αυτο που λεει και οτι σε προσβαλει με τον τροπο αυτο.φυσικα ξεκινας οτι εσφαλες για την ζωνη.πες οτι ειχες ενα ορθοπεδικο θεμα εκεινες τις μερες και γιαυτο προσπαθησες να μην επιβαρυνθει,και οτι εκανες βλακεια τελικα.ζητα του να διαγραψει το χρηματικο και να μειωσει σε 30 μερες την ποινη γιατι εισαι επαγγελματιας και οτι δεν θα ξαναγινει.δωστου να καταλαβει οτι η αστυνομια καλα κανει αλλα ο τυπακος δεν φερθηκε σωστα.θα κοψεις το πως σου απανταει αν ειναι και αυτος το ιδιο σεριφης η' σωστος γαλονας και αναλογα μιλας.

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
Δημοσ.

Με είχαν γράψει για ταχύτητα στην αττική (60 μέρες αφαίρεση διπλώματος) και το πήρα πίσω χωρίς να έχω πληρώσει την κλήση. Είχα κάνει ένταση ωστόσο, αν παίζει κάποιο ρόλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ την έπαθα χτες και πέρασα με κόκκινο, παρουσία περιπολικού, αλλά σε σημείο που ο σηματοδότης είναι άχρηστος, γιατί η διασταύρωση, για τον έλεγχο κίνησης της οποίας είχε τοποθετηθεί, έχει κλείσει τελείως με φράχτη, αλλά ο σηματοδότης συνεχίζει να λειτουργεί...

Ήμουν σταματημενος στα φανάρια ψηλά στην Μητροπολίτου Γρ.Κυδωνιών (θεσσαλονίκη) και όταν άναψε το φανάρι έκανα αριστερά στην Β.Όλγας αλλά δεν σταματησα τελείως στον - άχρηστο - σηματοδότη, πηγαίνοντας αργά γιατί έχει πιο κάτω φανάρι (δεν έχει νόημα να πιάσω κανονική ταχύτητα για να σταματήσω λίγο πιο κάτω).

Και την ώρα που περνούσα το κόκκινο, ήρθε από πίσω ένα περιπολικό που πήγαινε στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που είναι λίγο πιο κάτω...πρακτικά ούτε αυτό σταματησε στο κόκκινο, αλλά είδα στον καθρέφτη ότι κοντοστάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν στρίψει είτε απορώντας "τί κάνει ο λακαμας;" είτε "σημειώνοντας τη πινακίδα".

Ο σηματοδότης εκεί είναι από κάθε άποψη άχρηστος κ λειτουργούσε όσο είχε διανοιχτεί ο δρόμος δίπλα στην Περιφέρεια, επειδή το κομματι της Κυδωνιών πάνω από τη Παπανδρέου-Ανδριανουπόλεως ήταν υπό κατασκευή...αλλά ξέμεινε...

Δεν ξέρω αν θα τη γλιτώσω για τον βάσιμο μεν λόγο, για μια σημαντική δε παράβαση...

Πόσο χρόνο θέλει για να φανεί το πρόστιμο στον λογαριασμό mytaxis, γνωρίζετε;

Στη 1η φωτό φαίνεται η διασταυρωση, στη 2η φαίνεται ο κλειστός δρόμος στα αριστερά, για τον οποίο είχε εγκατασταθεί σηματοδότης...(επίσης δεν υπήρχε κανένας πεζός στη διάβαση)

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από definitio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...