N3M3SiS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, definitio είπε Εστω ότι βεβαιώνεται κλήση χωρίς τεκμήριο με την αναφορα/μαρτυρία του αστυνομικού για την παράβαση (που συνέβη, και να επιβληθεί πρόστιμο δεν θα στο αμφισβητήσω...σε ένσταση μπορεί να ζητήσω λόγω συνθηκών μείωση το πολύ-πολύ)... ....πόσο χρόνο χρειάζεται για να φανεί στο mytaxis (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης και πληρωμή) το πρόστιμο;; Θέλω να πω, μη γνωρίζοντας τί έκαναν τελικά οι αστυνομικοί στο περιπολικό όταν κοντοστάθηκε πριν στρίψει* ποιό θα λέγατε ότι είναι το εύλογο χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα μπορούσα να συμπεράνω αν όντως επιβλήθηκε κλήση ή όχι; Δλδ εφόσον βεβαιώθηκε εκείνη τη με΄ρα ή την επόμενη, πότε είναι εύλογο να περιμενω να το δω στον λογαριασμό μου; Μια βδομαδα, 3 βδομαδες; Ή μπορεί να περάσουν και 1-2-3 μήνες για να το δω; ... * (πρακτικά κι αυτοί με κόκκινο πέρασαν, δεν σταματησαν, απλώς έκοψαν ταχύτητα κι όταν έφτασαν στο δρομάκι δίπλα στη Περιφέρεια κοντοστάθηκαν) Αν βεβαιώθηκε πρόστιμο, μέσα σε λίγες μέρες θα σε καλέσουν να περάσεις να παραλάβεις την κλήση. Είτε η υπηρεσία που την βεβαίωσε (Τροχαία της περιοχής, Άμεση Δράση, κλπ) ή αυτή η υπηρεσία θα εγχειρισει την κλήση στο τμήμα της περιοχής σου και θα σε καλέσει το Τμήμα να πας να παραλάβεις από εκείνους. Δε θα πάρει πάνω από 15-20 μέρες αυτή η διαδικασία. 7 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Να οριζει κριτηρια ισως αντικειμενικα και αδιαμφησβήτητα? Ισοτητα των αποδεικτικων μεσων? Αθωος μεχρι αποδειξεως του αντθετου περαν πασης? Τι ειδους αποδιξεις γινονται δεκτες??? Αγορι μου δεν είναι δικαστήριο η κλήση να πρέπει το οργανο να προσκομίσει αδιαμφισβητητα στοιχεία πως εσυ πέρασες κόκκινο ή πάρκαρες παράνομα. Το βάρος αυτής της απόδειξης, πως έκανε λάθος, το έχεις εσύ. Πήγαινε απόδειξη διοδίων πως εκείνη την ώρα και μέρα εσύ ταξιδευες αλλού και θα φανεί πως έκανε λάθος την πινακίδα το οργανο. Τώρα αν θες εσύ να πας με έναν φίλο σου, να πείτε πως δε πέρασες με κόκκινο και να περιμένεις να σου σβηστεί η κλήση, οκ καντο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τον συνοδηγό σου, αν σε σταματησει στο σημειο και σε γράψει για κόκκινο. Πάτε με τον φίλο σου στο Διοικητή να πείτε πως πέρασες με πράσινο και ο αστυνομικός είδε λάθος. Καλή επιτυχία, στο ξανάπα. Και θα σου πω και κάτι τελευταίο. Κάνεις ρημάδι (για να μην πω την άλλη λέξη) τα νηματα, με πράγματα που νομίζεις πως γνωρίζεις, καταλήγεις να λες ανακριβείες και να επιμένεις με υποθέσεις ενώ σου παραθέτονται όλα τα στοιχεία και καταλήγεις να γίνεσαι ντέφι.. Βλέπεις ότι δεν... Σταμάτα. Φιλικά τελείως. Επεξ/σία 26 Απριλίου από N3M3SiS 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 6 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Αγορι μου δεν είναι δικαστήριο η κλήση να πρέπει το οργανο να προσκομίσει αδιαμφισβητητα στοιχεία πως εσυ πέρασες κόκκινο ή πάρκαρες παράνομα. Το βάρος αυτής της απόδειξης, πως έκανε λάθος, το έχεις εσύ. Ενοχος δηλαδη μεχρι αποδείξεως του αντιθετου, παρα πολυ ενδιαφερον αυτο. Το βαρος το εχω εγω αλλα ο δικος μου λογος δεν φερει βαρυτητα αρα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει. Αρα που καταληγουμε τελικα. Οτι αν αυτη η διαδικασια γινει ειτε δολιως ειτε εκ παραδρομης λαθος την εκατσες την βαρκα. "Δικαιοσύνη"
Nabuko Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 6 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Δεν μπορεις να στοιχειοθετήσεις απείθεια για αδίκημα το οποίο προβλέπεται ήδη στον ΚΟΚ και επισύρει διοικητικό πρόστιμο. Σωστά. Είναι ειδικότερος Νόμος που υπερισχύει. ΄Έχεις δίκιο, mea culpa 😊 1
N3M3SiS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Ενοχος δηλαδη μεχρι αποδείξεως του αντιθετου, παρα πολυ ενδιαφερον αυτο. Το βαρος το εχω εγω αλλα ο δικος μου λογος δεν φερει βαρυτητα αρα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει. Αρα που καταληγουμε τελικα. Οτι αν αυτη η διαδικασια γινει ειτε δολιως ειτε εκ παραδρομης λαθος την εκατσες την βαρκα. "Δικαιοσύνη" Δεν αργησες πολύ να το καταλάβεις. Το τεκμήριο της αθωότητας, ξέρεις πως λειτουργεί; Σημαίνει πως δεν ενοχοποιείσαι με υποθέσεις. Αν υπάρχουν μαρτυρίες και λοιπές αποδείξεις, στη συγκεκριμένη ο λόγος του οργάνου που διαπίστωσε την παράβαση σου, το βάρος της απόδειξης της αθωότητας, πέφτει σε εσένα. Ξέρεις (σε περίπτωση που το αγνοείς), αν ο γείτονας σου πάρει την αστυνομία και απλώς ΠΕΙ πως τον έκλεψες, θα έρθουν να σε συλλάβουν. Χωρίς καμία άλλη αιτιολόγηση. Όπως συνηθίζω να λέω, μήνυση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, στον οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο. Και μάντεψε; Την έκατσες τη βάρκα, ναι. Όπως την έκατσε την βάρκα με αυτό το σκεπτικό και το όργανο, αν εσύ δόλια πεις πως σε χτύπησε, μόλις κατέβηκες απο το αμάξι. Όπως π.χ. ψευδώς εχω περάσει κι εγώ ένα βράδυ στα κρατητήρια γιατι αυτός στον οποίο έκανα μήνυση, είπε ψέμματα για τα πραγματικά περιστατικά και κρατήθηκα και ταλαιπωρήθηκα και σύρθηκα στα δικαστήρια μέχρι να αθωωθώ απο την έδρα του αυτοφώρου την επόμενη ημέρα. Ήθελε κάποιος με δόλιο τρόπο να με βλάψει και το έκανε. Επίσης η Γη γυρίζει. Αποκάλυψη; Επεξ/σία 26 Απριλίου από N3M3SiS
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Όπως συνηθίζω να λέω, μήνυση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, στον οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο. Και μάντεψε; Την έκατσες τη βάρκα, ναι. Όπως την έκατσε την βάρκα με αυτό το σκεπτικό και το όργανο, αν εσύ δόλια πεις πως σε χτύπησε, μόλις κατέβηκες απο το αμάξι. Όπως π.χ. ψευδώς εχω περάσει κι εγώ ένα βράδυ στα κρατητήρια γιατι αυτός στον οποίο έκανα μήνυση, είπε ψέμματα για τα πραγματικά περιστατικά και κρατήθηκα και ταλαιπωρήθηκα και σύρθηκα στα δικαστήρια μέχρι να αθωωθώ απο την έδρα του αυτοφώρου την επόμενη ημέρα. Ήθελε κάποιος με δόλιο τρόπο να με βλάψει και το έκανε. Οκευ κατανοώ οτι πολιτης vs πολιτη μπορεις να κανεις μηνυση για ψευδη καταμηνυση, στην περιπτωση ομως αστυνομικος v πολιτης δεν εχεις τετοιο δικαιωμα (το λεω μεταφορικα το εν λογω πραγμα). Δηλαδη απαντησε μας σε παρακαλω ποια τα νομικα εργαλεια ενος πολιτη vs ενος αστυνομικου. Μιλαω για νομικα εργαλεια που θα οδηγησουν στην εξεταση της υποθεσης απο την δικαστικη (ανεξαρτητη) εξουσια και οχι απο εσωτερικους μηχανισμους που ολοι γνωριζουμε πως λειτουργουν. Εχεις την καλοσυνη να μας πεις? 44 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Επίσης η Γη γυρίζει. Αποκάλυψη; Ειμαι flat earther με προβάλλεις τωρα. Επεξ/σία 26 Απριλίου από 11osmikrosmhtsos
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου On 24/04/2025 at 19:41, Nabuko said: Αν δεν σε σταμάτησαν να σου βεβαιώσουν παράβαση δεν πρόκειται να σου έρθει τίποτα. Σωστος . Εδω πρωτοι αυτοι το μπατσικο παραβιασανε οτι φαναρι υπηρχε - εγω απλα ακολουθουσα απο πισω 1
N3M3SiS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Ρε συ, τι θέλεις να σου πω; Σε τέτοια δικαστήρια είναι ο λόγος σου και ο λόγος του άλλου. Είτε είναι αστυνομικός είτε πολίτης. Ξέρεις, τα ποινικά δικαστήρια δεν ειναι ποτε πολίτης vs πολίτης. Αυτά είναι τα αστικά. Είναι πάντα πολίτης (κατηγορουμενος) vs Πολιτεία. Κάνε μήνυση στο όργανο για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας και όποιος κερδίσει. Τι άλλο θες να σου πω; Προσκομισε υλικό από κάμερες. Φέρε μαρτυρίες. Πως ακριβώς θέλεις εγώ να σου πω, τον τρόπο με τον οποίο θα αντικρούσεις έναν αστυνομικό που σου καταλογισει ότι πέρασες με κόκκινο, ενώ δε το έκανες; Ειτε παρουσία σου, είτε απουσία σου. Δεν αλλάζει τίποτα ως την αμφισβήτηση της διαπίστωσης της παράβασης. Όπως δόλια καταλογιζεις εσυ με ευκολία ότι μπορεί να στο κάνει ένας αστυνομικός, με την ίδια και μεγαλύτερη ευκολία μπορεί ένας πολίτης να κατηγορήσει τον αστυνομικό. Τι είναι πιθανότερο να συμβεί λες; Να σου καταλογιζει ένας άγνωστος, χωρίς κανέναν λόγο πως πέρασες με κόκκινο ενώ δε το έκανες, ή ένας πολίτης να εμφανιστεί και να προσπαθήσει με δόλιο τρόπο να αποδείξει πως πέρασε με πράσινο; 6 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Σωστος . Εδω πρωτοι αυτοι το μπατσικο παραβιασανε οτι φαναρι υπηρχε - εγω απλα ακολουθουσα απο πισω Έχεις μείνει 29 σελίδες πίσω εσύ. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) ΕΙπαμε ακολουθω εκ του ασφαλους . Και ο τοπικ starter την εχει κανει εδω και 29 σελιδες Επεξ/σία 26 Απριλίου από Mhlogiatros
N3M3SiS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 14 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε ΕΙπαμε ακολουθω εκ του ασφαλους . Και ο τοπικ starter την εχει κανει εδω και 29 σελιδες Αυτό να μου πεις..
Kalama Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 44 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε ΕΙπαμε ακολουθω εκ του ασφαλους . Και ο τοπικ starter την εχει κανει εδω και 29 σελιδες Εδώ είμαι. Απλως λύθηκε η απορία μου (το consensus από τις απαντήσεις είναι ότι μπορώ να πάω να τα πάρω χωρίς να πληρώσω, ρισκάροντας βέβαια να μου έρθει το χρηματικό πρόστιμο με προσαυξήσεις μετά αν πάει στην εφορία), οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι. Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι κλήσεις τροχαίας συνήθως να πηγαίνουν στην εφορία, ενώ αυτές της δημοτικής αστυνομίας όχι. Στο ταμείο του δήμου δεν πληρώνονται και οι δύο; Οπότε είτε είναι από τροχαία είτε από δημοτική αστυνομία, ο Δήμος δεν είναι αυτός που πρέπει να την στείλει στην εφορία; Ή κάνω λάθος; 2
mike15 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) δεν πειραζει παιδια που την εκανε,εδω μαθαινουμε πολλα ενδιαφεροντα..συνεχιστε τις αντιπαραθεσεις. 21 ώρες πριν, DjTony είπε Να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα. Αξίζει να ρισκάρεις για 100€ να ανέβει και να περάσει εφορία και να το πληρώσεις διπλό και τριπλό; ξεχασα να πω οτι πριν σου ερθει διπλο,θα σου ερθει ειδοπιηση για μονο..νομιζω δεν ειμαι σιγουρος, οτι οταν παει εφορια ,σου δινει την δυνατοτητα να το πληρωσεις..εκτος αν πηγαινει διπλο κατευθειαν..ας πουν οσοι ξερουν καλυτερα. 7 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Στο 99% των περιπτώσεων, σου ζητούν να πληρώσεις το πρόστιμο, προκειμένου να κάνουν δεκτή την ενσταση σου για να πάρεις νωρίτερα τα έγγραφα σου. Δεν είναι προαπαιτούμενο, θεώρησε το ως ενδειξη καλής θελήσεως που θα συμπεριληφθεί στην απόφαση του Διοικητη αν θα σου επιστρεψει τα έγγραφα σου νωρίτερα. αυτο μου ειπαν και εκανα..μηπως ομως τελικα μας κοροιδευουν για να πληρωσουμε και μετα να πεταξουν την ενστανση στα σκουπιδια? οπως τελικα εκανε σε εμενα ,που αν ειχα μαθει οτι αυτος ο διοικητης ηταν προστιματοκυνηγος μπορει να μην το πληρωνα στην αρχη..δεν ξερω τι ισχυει με τα προστιμα απο τροχαια ,αν δλδ πανε σιγουρα στην εφορια,αν δεν πανε παντως θα το ρισκαρα και θα περιμενα μεχρι το τελος της ποινης.βεβαια μεσα στην κληση λεει αποτι θυμαμαι οτι εαν δνε το πληρωσετε μεσα σε 30 μερες νομιζω κατι γινεται..το υπολοιπο δεν το θυμαμαι ,λολ 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Δεν αργησες πολύ να το καταλάβεις. Το τεκμήριο της αθωότητας, ξέρεις πως λειτουργεί; Σημαίνει πως δεν ενοχοποιείσαι με υποθέσεις. Αν υπάρχουν μαρτυρίες και λοιπές αποδείξεις, στη συγκεκριμένη ο λόγος του οργάνου που διαπίστωσε την παράβαση σου, το βάρος της απόδειξης της αθωότητας, πέφτει σε εσένα. Ξέρεις (σε περίπτωση που το αγνοείς), αν ο γείτονας σου πάρει την αστυνομία και απλώς ΠΕΙ πως τον έκλεψες, θα έρθουν να σε συλλάβουν. Χωρίς καμία άλλη αιτιολόγηση. Όπως συνηθίζω να λέω, μήνυση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, στον οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο. Και μάντεψε; Την έκατσες τη βάρκα, ναι. Όπως την έκατσε την βάρκα με αυτό το σκεπτικό και το όργανο, αν εσύ δόλια πεις πως σε χτύπησε, μόλις κατέβηκες απο το αμάξι. Όπως π.χ. ψευδώς εχω περάσει κι εγώ ένα βράδυ στα κρατητήρια γιατι αυτός στον οποίο έκανα μήνυση, είπε ψέμματα για τα πραγματικά περιστατικά και κρατήθηκα και ταλαιπωρήθηκα και σύρθηκα στα δικαστήρια μέχρι να αθωωθώ απο την έδρα του αυτοφώρου την επόμενη ημέρα. Ήθελε κάποιος με δόλιο τρόπο να με βλάψει και το έκανε. κατσε γιατι εχει ενδιαφερον αυτο...εκανες μυνηση σε καποιον ,τον μαζεψαν ,ειπε ψεμματα το γυρισε εναντιον σου και κρατησαν εσενα και αφησαν αυτον εξω? ενω εσυ εκανε μυνηση? δεν ειπες αν καταλαβα καλα οτι η αστυνομια δεν εχει δικαιωμα να κρινει? πως σε εκλεισαν μεσα ενω εσυ εκανες μυνηση ? κανονικα μονο το δικαστηριο κρινει ετσι δεν ειναι? δεν επρεπε να βαλουν αυτον μεσα λογω μυνησης και να παει αυτοφωρο αυτος και μετα στο δικαστηριο αυτος να πει τα ψεμματα του? 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Πως ακριβώς θέλεις εγώ να σου πω, τον τρόπο με τον οποίο θα αντικρούσεις έναν αστυνομικό που σου καταλογισει ότι πέρασες με κόκκινο, ενώ δε το έκανες; Ειτε παρουσία σου, είτε απουσία σου. Δεν αλλάζει τίποτα ως την αμφισβήτηση της διαπίστωσης της παράβασης. Όπως δόλια καταλογιζεις εσυ με ευκολία ότι μπορεί να στο κάνει ένας αστυνομικός, με την ίδια και μεγαλύτερη ευκολία μπορεί ένας πολίτης να κατηγορήσει τον αστυνομικό. Τι είναι πιθανότερο να συμβεί λες; Να σου καταλογιζει ένας άγνωστος, χωρίς κανέναν λόγο πως πέρασες με κόκκινο ενώ δε το έκανες, ή ένας πολίτης να εμφανιστεί και να προσπαθήσει με δόλιο τρόπο να αποδείξει πως πέρασε με πράσινο; α εχω ενα παραδειγμα εδω.ημουν πρωτος σε φαναρι και διπλα μια μηχανη.ηταν διασταυρωση.στο δεξι φαναρι 2 αστυνομικοι με μηχανακια οι οποιοι θα περνουσαν μετα το δικο μου φαναρι. η μηχανη που ηταν διπλα μου ενω ηταν κοκκινο κανει μια γκαζια προσποιηση τελικα και σταματαει.μαλλον ειδε τους 2 καπς δεξια.εγω επειδη ημουν αφηρημενος,απο ενστικτο πατησα μια γκαζια μαζι του να ξεκινησω ,νομιζα ειχε γινει πρασινο και σταματησα γιατι ειδα το φαναρι οτι ηταν τελικα κοκκινο.μολις που μπηκε η μουρη μετα το φαναρι.μετα απο λιγο αναβει το φαναρι και φευγω κανονικα.παω λιγο πιο κατω στο σουπερ μαρκετ και σταματω.ξαφνικα,ακουω τον εναν με την μηχανη να ερχεται και να μου λεει..κανονικα επρεπε να σε γραψω που περασες με κοκκινο αλλα εχε χαρη..ηρεμα γιατι αιφνιδιαστηκα,του λεω, μα αστυνομε δεν περασα,απλα ειδα οτι ξεκινησε το μηχανακι ,εκανε λαθος ,πηγα και εγω εμπρος λιγο και σταματησα,το καταλαβα...περασες μου λεει, μην μου αρχιζεις τωρα τις δικαιολογιες,μιλουσε με αγενεια στον ενικο και με τσαμπουκα.. εγω πως να αποδειξω οτι δεν περασα το φαναρι? ηταν 4 μαζι,αραγε καποιος θα ελεγε την αληθεια? τετοιοι σαν αυτον ειναι που μας κανουν να μισουμε το ειδος..δεν ειναι ολοι ετσι εξηγουμαι,αλλα ηταν εριστικος,κομπλεξικος,το χειροτερο ειδος απο δαυτους.κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου..αλλα δυστυχως αυτοι εχουν εξουσια και οταν ειναι ετσι γινονται επικινδυνοι. 5 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Το οποιο φανταζομαι μπορει να γινει και στο τμημα οπως λες... Δεν ειναι αναγκη να γινει επι τοπου αρα δεν υπαρχει ουδεμια αξιοκρατια σε αυτο. μετα την υπηρεσια του στον δρομο,ο πιο μεγαλος σε βαθμο απο τους 2 παει στην υπηρεσια του και γραφει την εκθεση της ημερας για ολα τα συμβαντα.εαν δεν υπογραψεις την κληση,γραφει οτι θελει.εγω δεν υπεγραψα γιατι μου την εσπασαν.επειδη αρχισαν την κατηχηση οτι εμεις ειμαστε εδω για να σας κραταμε ασφαλεις κλ.π. αρχισαμε την συζητηση που δεν τελειωσε με καλο υφος.λαθος μου φυσικα ..πρωτη φορα το εκανα συνηθως ξερω πως να φερθω..αλλα ηταν ειρωνικοι και οι 2.οποτε μετα που πηγε φαντζομαι πως με στολισε στην εκθεση. 5 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Απλως στην πρώτη περίπτωση, ειναι ο λογος ΔΥΟ αστυνομικών, καθώς πρέπει να υπογράψει και δεύτερος αστυνομικός, όταν υπάρχει απουσία υπογραφής πολίτη. Να βεβαιώσει δηλαδή και δευτερος, πως όσα αναγράφονται στην κλήση είναι αληθή ( Το ίδιο συμβαίνει και όταν αρνείσαι να υπογράψεις την κλήση). δυστυχως το δευτερο το ανελυσα.ετσι ειναι ..υπογραψτε παιδια για να εχετε δικαιωμα να υπερασπιστειτε τον ευατο σας.θα εχετε αντιτυπο των οσων γραφτηκαν..εδω τωρα ,εφοσον γραφονται. ομως αν και δεν μου συνεβη ποτε..εαν γραψει κατι που ειναι ψεμα,υπογραφεις παλι? δεν ενοοω σε οτι αφορα το προστιμο αλλα ας πουμε οτι γραφει οτι ο πολιτης τον εβρισε...μπορει οπως εγω που ειχα υφος αλλα δεν εβρισα ,αυτος να το γραψει σαν βρισια..μιλαμε για κακο οργανο αλλα πες οτι γινεται..υπογραφεις ενα τετοιο ψεμα? 32 λεπτά πριν, Kalama είπε Εδώ είμαι. Απλως λύθηκε η απορία μου (το consensus από τις απαντήσεις είναι ότι μπορώ να πάω να τα πάρω χωρίς να πληρώσω, ρισκάροντας βέβαια να μου έρθει το χρηματικό πρόστιμο με προσαυξήσεις μετά αν πάει στην εφορία), οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι. Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι κλήσεις τροχαίας συνήθως να πηγαίνουν στην εφορία, ενώ αυτές της δημοτικής αστυνομίας όχι. Στο ταμείο του δήμου δεν πληρώνονται και οι δύο; Οπότε είτε είναι από τροχαία είτε από δημοτική αστυνομία, ο Δήμος δεν είναι αυτός που πρέπει να την στείλει στην εφορία; Ή κάνω λάθος; καλως τον..κανονικα και οι 2 πρεπει να πανε.απλα απο τους δημους δεν εφαρμοζεται παντα το μετρο λογω ισσοροπιων με τους δημοτες. Επεξ/σία 26 Απριλίου από mike15 2
N3M3SiS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Kalama είπε Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι κλήσεις τροχαίας συνήθως να πηγαίνουν στην εφορία, ενώ αυτές της δημοτικής αστυνομίας όχι. Στο ταμείο του δήμου δεν πληρώνονται και οι δύο; Οπότε είτε είναι από τροχαία είτε από δημοτική αστυνομία, ο Δήμος δεν είναι αυτός που πρέπει να την στείλει στην εφορία; Ή κάνω λάθος; Θα σου πω γιατι.. Τα έσοδα απο ΟΛΕΣ τις κλήσεις, στα ταμεία του Δημου που κόπηκε η παράβαση πηγαινουν. Και τις Τροχαίας και της Αμεσης Δράσης και της Δημοτικης. Για αυτον τον λόγο πάνω πάνω σημειώνεται η περιοχή και ο κωδικός Ο.Τ.Α. που ειναι ο τετραψήφιος κωδικος του κάθε Δήμου. Για να περνάνε τα έσοδα σε αυτόν τον Δήμο. Αυτά μέχρι να πάνε στην εφορια. Μετά τα έσοδα πάνε στο κράτος. Οι κλήσεις της Δημοτικης ειναι οι μόνες κλήσεις που μπορει να ελέγξει ο Δήμος και να μην στείλει στην εφορία για πληρωμή, ετσι ώστε αν τυχόν ποτέ πληρωθούν, να εισπράξει το ποσό. Οι υπόλοιπες μεταφέρονται αυτόματα στην εφορία οπότε τα χάνει τα έσοδα.. 3 ώρες πριν, mike15 είπε δεν πειραζει παιδια που την εκανε,εδω μαθαινουμε πολλα ενδιαφεροντα..συνεχιστε τις αντιπαραθεσεις. ξεχασα να πω οτι πριν σου ερθει διπλο,θα σου ερθει ειδοπιηση για μονο..νομιζω δεν ειμαι σιγουρος, οτι οταν παει εφορια ,σου δινει την δυνατοτητα να το πληρωσεις..εκτος αν πηγαινει διπλο κατευθειαν..ας πουν οσοι ξερουν καλυτερα. κατσε γιατι εχει ενδιαφερον αυτο...εκανες μυνηση σε καποιον ,τον μαζεψαν ,ειπε ψεμματα το γυρισε εναντιον σου και κρατησαν εσενα και αφησαν αυτον εξω? ενω εσυ εκανε μυνηση? δεν ειπες αν καταλαβα καλα οτι η αστυνομια δεν εχει δικαιωμα να κρινει? πως σε εκλεισαν μεσα ενω εσυ εκανες μυνηση ? κανονικα μονο το δικαστηριο κρινει ετσι δεν ειναι? δεν επρεπε να βαλουν αυτον μεσα λογω μυνησης και να παει αυτοφωρο αυτος και μετα στο δικαστηριο αυτος να πει τα ψεμματα του? Δεν έρχεται διπλό, όταν περάσει το προστιμο στην εφορία. Πλέον τοκίζεται όπως όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς ΔΟΥ. Με ενα ποσοστό επι της εκατό, κάθε μήνα. Μικρό είναι τύπου 1%, αλλά το ακριβές δε το γνωρίζω. Όσον αφορά το περιστάτικο που με ρωτάς, όχι, δεν αφέθηκε αυτός ελεύθερος και κρατήθηκα εγώ. Προφανώς κρατηθηκε και αυτός, όμως εξαιτιας της ψευδής του καταμήνυσης, κρατήθηκα και εγω.. Μέχρι την άλλη μέρα να αθωωθώ απο την έδρα όμως, έφαγα όλη την ταλαιπωρία και διανυκτέρευσα στα κρατητήρια εξαιτίας κάποιου που προσπάθησε να μου κάνει ζημιά με δόλιο τρόπο; Ναι.. Και άντε εγώ ήμουν τυχερός και είχα αποδεικτικά πως ψεύδεται. Αν δεν είχα; Ακόμα θα έτρεχα να αποδείξω όπως ο Μήτσος ωρύεται, πως δεν είμαι ελέφαντας.. Επεξ/σία 26 Απριλίου από N3M3SiS 1
mike15 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 7 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Θα σου πω γιατι.. Τα έσοδα απο ΟΛΕΣ τις κλήσεις, στα ταμεία του Δημου που κόπηκε η παράβαση πηγαινουν. Και τις Τροχαίας και της Αμεσης Δράσης και της Δημοτικης. Για αυτον τον λόγο πάνω πάνω σημειώνεται η περιοχή και ο κωδικός Ο.Τ.Α. που ειναι ο τετραψήφιος κωδικος του κάθε Δήμου. ΓΙα να περνάνε τα έσοδα σε αυτόν τον Δήμο. Αυτά μέχρι να πάνε στην εφορια. Μετά τα έσοδα πάνε στο κράτος. Οι κλήσεις της Δημοτικης ειναι οι μόνες κλήσεις που μπορει να ελέγξει ο Δήμος και να μην στείλει στην εφρία για πληρωμή, ετσι ώστε αν τυχόν ποτέ πληρωθούν, να εισπράξει το ποσό. Οι υπόλοιπες μεταφέρονται αυτόματα στην εφορία οπότε τα χάνει τα έσοδα.. Δεν έρχεται διπλό, όταν περάσει το προστιμο στην εφορία. Πλέον τοκίζεται όπως όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς ΔΟΥ. Με ενα ποσοστό επι της εκατό, κάθε μήνα. Μικρό είναι τύπου 1%, αλλά το ακριβές δε το γνωρίζω. Όσον αφορά το περιστάτικο που με ρωτάς, όχι, δεν αφέθηκε αυτός ελεύθερος και κρατήθηκα εγώ. Προφανώς κρατηθηκε και αυτός, όμως εξαιτιας της ψευδής του καταμήνυσης, κρατήθηκα και εγω.. Μέχρι την άλλη μέρα να αθωωθώ απο την έδρα όμως, έφαγα όλη την ταλαιπωρία και διανυκτέρευσα στα κρατητήρια εξαιτίας κάποιου που προσπάθησε να μου κάνει ζημιά με δόλιο τρόπο; Ναι.. Και άντε εγώ ήμουν τυχερός και είχα αποδεικτικά πως ψεύδεται. Αν δεν είχα; Ακόμα θα έτρεχα να αποδείξω όπως ο Μήτσος ωρύεται, πως δεν είμαι ελέφαντας.. δλδ. δεν στεκει αυτο που λενε οτι αν κανεις μυνηση και σου κανει και εκεινος αντεμυνηση,αν υπαρχει αυτη η λεξη, τοτε πατε ολοι σπιτια σας? το εχω ακουσει εκτος αν εχει αλλαξει κατι η΄εννοουν κατι αλλο.
N3M3SiS Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Φυσικά και δεν ισχύει. Ο εισαγγελέας το κρίνει αν θα αφεθείτε ελευθεροι ή αν θα αφεθεί ελεύθερος ένας απο τους δυο ή κανείς, μετά τις μηνύσεις σας. Δηλαδή για κάθε μήνυση που υποβάλλεται σε ενα αστυνομικό τμήμα ειδοποιείται τηλεφωνικά ο εισαγγελέας. Και δίνει εντολή, ανάλογα την κρίση του, να αφεθεί ο κατηγορούμενος και να οριστεί ημερομηνία δικάσιμου ή να κρατηθεί και να οδηγηθεί το πρωι στο αυτόφωρο. (άσχετη σημείωση, απλώς σαν γνώση: Τα αδικήματα των ανηλίκων, δεν δικάζονται ποτέ ως αυτόφωρα) Στη δική μου περίπτωση επειδή οι κατήγορίες ήταν πολλές και σοβαρές, δεν αφέθηκε κανείς ελεύθερος και την άλλη μέρα στα δικαστήρια των αυτοφώρων.. Και ξέρεις.. δεν είναι καθόλου καλή εμπειρία το κρατητήριο για να περάσεις το βράδυ σου. Ούτε την άλλη μέρα να οδηγείσαι για mugshots και αποτυπώματα σαν κοινός εγκληματίας, ειδικά αν δεν έχεις διαπράξει το παραμικρό αδίκημα. Δηλαδή διαπίστωσα απο πρώτο χέρι αυτό που χρόνια λέω και ανέφερα ξανά λίγο παραπάνω. Πως μήνυση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, στον οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο. Και μετά, καλά ξεμπερδέματα. Επεξ/σία 26 Απριλίου από N3M3SiS
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 16 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Στη δική μου περίπτωση επειδή οι κατήγορίες ήταν πολλές και σοβαρές, δεν αφέθηκε κανείς ελεύθερος και την άλλη μέρα στα δικαστήρια των αυτοφώρων.. Ολες ψευτικες δηλαδη. 18 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Πως μήνυση μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, στον οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο. Και μετά, καλά ξεμπερδέματα. Αρα το νομικο μας συστημα πασχει? 34 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Τα έσοδα απο ΟΛΕΣ τις κλήσεις, στα ταμεία του Δημου που κόπηκε η παράβαση πηγαινουν. Και τις Τροχαίας και της Αμεσης Δράσης και της Δημοτικης. Για αυτον τον λόγο πάνω πάνω σημειώνεται η περιοχή και ο κωδικός Ο.Τ.Α. που ειναι ο τετραψήφιος κωδικος του κάθε Δήμου. Για να περνάνε τα έσοδα σε αυτόν τον Δήμο. Τωρα αντε να με πεισει ο εκαστοτε αρχοντας οτι τα μετρα δεν ειναι εισπρακτικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα