kara2021 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Καλημέρα σας, Μετά από αρκετά χρόνια στον κλάδο μου, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να εργαστώ και σαν ελεύθερος επαγγελματίας ώστε να παίρνω και δικές μου δουλειές (αφού έχω κάνει την έρευνα αγοράς και είδα πως μπορώ να ενταχθώ σε αυτή). Προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια η φορολογία σε αυτή την περίπτωση; Πως λειτουργεί γενικότερα σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει; Σας ευχαριστώ!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Απριλίου Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 20 λεπτά πριν, kara2021 είπε Καλημέρα σας, Μετά από αρκετά χρόνια στον κλάδο μου, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να εργαστώ και σαν ελεύθερος επαγγελματίας ώστε να παίρνω και δικές μου δουλειές (αφού έχω κάνει την έρευνα αγοράς και είδα πως μπορώ να ενταχθώ σε αυτή). Προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια η φορολογία σε αυτή την περίπτωση; Πως λειτουργεί γενικότερα σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει; Σας ευχαριστώ! Ο λογιστής σου, και αν δεν έχεις ψάξε βρες έναν 2
Kostasspil Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Ό,τι είπαν οι από πάνω, εν τάχει όμως: ΕΦΚΑ Φόρος εισοδήματος ΦΠΑ Προκαταβολή φόρου Τέλος Επιτηδεύματος Χώρια τα λειτουργικά
asdfnikos Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 5 ώρες πριν, kara2021 είπε Καλημέρα σας, Μετά από αρκετά χρόνια στον κλάδο μου, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να εργαστώ και σαν ελεύθερος επαγγελματίας ώστε να παίρνω και δικές μου δουλειές (αφού έχω κάνει την έρευνα αγοράς και είδα πως μπορώ να ενταχθώ σε αυτή). Προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια η φορολογία σε αυτή την περίπτωση; Πως λειτουργεί γενικότερα σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει; Σας ευχαριστώ! Τα πρώτα 10.000 ευρώ ΚΕΡΔΟΣ 9% φορολογία πάνω από τα 10.000 ευρώ 22% φορολογία Τα επόμενα 10.000 πάνε 28% μετά πάνε 36% κτλπ Βρες έναν λογιστή να σου τα εξηγήσει αν βγαίνει το πλάνο που έχεις στο μυαλό σου 1
fragsp Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Εάν είσαι ήδη μισθωτός, πολύ πιθανόν το εισόδημα από το ελευθερο επαγγελμα να προστιθεται απο την μισθωτη εργασια και να ανεβεις κλιμακα, δεν ξερω αν μπορεις να διαλεξεις να φορολογηθεις ξεχωριστα σαν ελευθερος επαγγελματιας. Στο εφκα εφοσον εχεις κρατησεις απο την μισθωτη θα δει παλι ο λογιστης σου εαν επαρκουν οι εισφορες σου για να μην πληρωσεις εκνεου εισφορες στον εφκα. Χρειάζεσαι να απευθυνθεις σε εναν λογιστη για να δεις τι σε συμφερει, υπολογιζεις διαφορα κοστη, όπως λογιστης, τραπεζες, αν χρειαζεσαι να εχεις pos κλπ 1
tonyz21 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 56 λεπτά πριν, fragsp είπε Εάν είσαι ήδη μισθωτός, πολύ πιθανόν το εισόδημα από το ελευθερο επαγγελμα να προστιθεται απο την μισθωτη εργασια και να ανεβεις κλιμακα, δεν ξερω αν μπορεις να διαλεξεις να φορολογηθεις ξεχωριστα σαν ελευθερος επαγγελματιας. Στο εφκα εφοσον εχεις κρατησεις απο την μισθωτη θα δει παλι ο λογιστης σου εαν επαρκουν οι εισφορες σου για να μην πληρωσεις εκνεου εισφορες στον εφκα. Χρειάζεσαι να απευθυνθεις σε εναν λογιστη για να δεις τι σε συμφερει, υπολογιζεις διαφορα κοστη, όπως λογιστης, τραπεζες, αν χρειαζεσαι να εχεις pos κλπ Ισχύει αυτό. Αν είσαι ήδη μισθωτός τα εισοδήματα φορολογούνται μαζί, όχι ξεχωριστά. Και ναι δεν πληρώνεις 2η φορά ΕΦΚΑ.
DrLo Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fragsp είπε Εάν είσαι ήδη μισθωτός, πολύ πιθανόν το εισόδημα από το ελευθερο επαγγελμα να προστιθεται απο την μισθωτη εργασια και να ανεβεις κλιμακα, δεν ξερω αν μπορεις να διαλεξεις να φορολογηθεις ξεχωριστα σαν ελευθερος επαγγελματιας. Στο εφκα εφοσον εχεις κρατησεις απο την μισθωτη θα δει παλι ο λογιστης σου εαν επαρκουν οι εισφορες σου για να μην πληρωσεις εκνεου εισφορες στον εφκα. Χρειάζεσαι να απευθυνθεις σε εναν λογιστη για να δεις τι σε συμφερει, υπολογιζεις διαφορα κοστη, όπως λογιστης, τραπεζες, αν χρειαζεσαι να εχεις pos κλπ Αν είσαι ταυτόχρονα μισθωτός και ελευθερος επαγγλεματίας με ατομική επιχείρηση - το εισόδημα από τις πηγές προστίθεται. Πιθανό να ανεβείς κλίμακα για κάποια ποσό που θα την υπερβεί αλλά αυτό θα συνέβαινε πχ αν περνες μια μεγάλη αυξηση ως μισθωτός. Από μόνο του δε λέει κάτι - Για να φορολογηθείς αυτοτελώς από το "ελευθερο επάγγελμα" θα μπορείς να το κάνεις ιδρυόντας πχ μια ΟΕ/ΕΕ (μαζί με τουλάχιστον άλλο ένα). - Ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον καλύπτονται από την μισθωτή εργσία, δε θα πληρώνεις - Το τέλος επιτηδεύματος από ότι είχα ακούσει καταργήθηκε για τα φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις). Στις εταιρείες παραμένει Επεξ/σία 24 Απριλίου από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα