Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά επειδή δεν έχω βγάλει άκρη είπα μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει,

Έστησα ένα νέο pc και έχω θέμα στην εκκίνηση βγάζει red light στη dram, 

Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει το pc είναι να έχω μια ραμ στο τέταρτο slot εκεί λειτουργεί κανονικά... 

Άλλαξα θέσεις στις ραμ, έκανα αναβάθμιση στα bios, έκανα clear το cmos, βρήκα και άλλες ραμ να δοκιμάσω και πάλι μόνο με μια στο 4 slot ανοίγει, δε μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 

Κάποια ιδέα; 

• Λύση
Δημοσ.
4 hours ago, th10 said:

Καλησπέρα παιδιά επειδή δεν έχω βγάλει άκρη είπα μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει,

Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει το pc είναι να έχω μια ραμ στο τέταρτο slot εκεί λειτουργεί κανονικά... 

Άλλαξα θέσεις στις ραμ, έκανα αναβάθμιση στα bios, έκανα clear το cmos, βρήκα και άλλες ραμ να δοκιμάσω και πάλι μόνο με μια στο 4 slot ανοίγει, δε μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. 

Κάποια ιδέα; 

Υποθέτω ότι εννοείς πως δουλεύει οποιοδήποτε  dimm  και να βάλεις στο 4. 

1) βεβαιώσου ότι δεν δουλεύει το  slot 2 μόνο του 

2) τσεκαρε την τοποθέτηση του cpu. Βγαλ τον και ξαναβαλτον με προσοχή. Τσεκαρε και για στραβά pins. 

3) εννοείται πως αν έχεις αλλάξει κάποιο προφίλ από bios στις ram το κάνεις revert

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, th10 είπε

Κάποια ιδέα; 

Στις θέσεις 2-4 είναι κανονικά για να δουλέψει..Αν οχι, ψάξε πινάκια, cpu ,mobo, memory controller

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, th10 said:

Κάποια ιδέα; 

Δεν δινεις καθολου στοιχεια,αναφερεις κατι γενικο.Απαντησε στα ερωτηματα του nickol-us για να μπορεσουμε να καταλαβουμε.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Υποθέτω ότι εννοείς πως δουλεύει οποιοδήποτε  dimm  και να βάλεις στο 4. 

1) βεβαιώσου ότι δεν δουλεύει το  slot 2 μόνο του 

2) τσεκαρε την τοποθέτηση του cpu. Βγαλ τον και ξαναβαλτον με προσοχή. Τσεκαρε και για στραβά pins. 

3) εννοείται πως αν έχεις αλλάξει κάποιο προφίλ από bios στις ram το κάνεις revert

Ναι δουλεύει οποιοδήποτε, 

Άλλαξα το προφίλ στο bios στις ραμ μήπως βοηθήσει δεν έκανα κάτι και το επανέφερα. 

Θα δοκιμάσω αυτό με το Cpu το μεσημέρι,είδα ότι σε μερικές περιπτώσεις βοήθησε. 

11 ώρες πριν, nickol-us είπε

Ποια μητρική, ποιος επεξεργαστής, τι ραμ;

Είναι όλα καινούργια;

Cpu 7800x3d

Mobo gigabyte b650 aorus elite ax v2

Ram G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000

Ο επεξεργαστής δεν αγοράστηκε καινούργιος. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, th10 είπε

Ναι δουλεύει οποιοδήποτε, 

Άλλαξα το προφίλ στο bios στις ραμ μήπως βοηθήσει δεν έκανα κάτι και το επανέφερα. 

Θα δοκιμάσω αυτό με το Cpu το μεσημέρι,είδα ότι σε μερικές περιπτώσεις βοήθησε. 

Cpu 7800x3d

Mobo gigabyte b650 aorus elite ax v2

Ram G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000

Ο επεξεργαστής δεν αγοράστηκε καινούργιος. 

Οκ αρα δοκιμή και με άλλον επεξεργαστή ή αυτόν σε άλλη μητρική.

Παρα πάνω που σε ρώτησα δεν απάντησες..

Δημοσ.

Βγάλε τον επεξεργαστή και δες για προβληματικά πινάκια στην μητρική.

Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο;

Όλα τα dim είναι λειτουργικά στο 4;

Τι bios φοράει η μητρική;

Τα 2 dim  κανονικά πάνε 2-4 όπως σωστά ειπώθηκε. Expo, xmp κλπ πρέπει να είναι default

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Βγάλε τον επεξεργαστή και δες για προβληματικά πινάκια στην μητρική.

Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο;

Όλα τα dim είναι λειτουργικά στο 4;

Τι bios φοράει η μητρική;

Τα 2 dim  κανονικά πάνε 2-4 όπως σωστά ειπώθηκε. Expo, xmp κλπ πρέπει να είναι default

Ναι είναι όλα λειτουργικά στο 4,

Ναι το ξέρω και υποτίθεται ότι αν είναι ενα dimm στο 2, 

Τους έκανα update στο τελευταίο bios, 

Δοκίμασα και με expo και με default 

Δεν έχει θέμα το τροφοδοτικό. 

Θα κοιτάξω για πινακια και θα βάλω πάλι τον επεξεργαστή και θα επανέλθω. 

55 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Οκ αρα δοκιμή και με άλλον επεξεργαστή ή αυτόν σε άλλη μητρική.

Παρα πάνω που σε ρώτησα δεν απάντησες..

Θα βαλω πάλι τον επεξεργαστή και θα ρίξω μια ματιά στα πινακια όπως είπα και τα παιδιά και αν δε βγει κάποιο αποτέλεσμα θα δοκιμάσω με κάποιον άλλο. 

Δημοσ.

Παιδιά έβγαλα τον επεξεργαστή, τον έβαλα πάλι και άνοιξε κανονικά, 

Θα κάνω κανα test να  επιβεβαιώσω ότι όλα λειτουργούν σωστά και ελπίζω να μην έχω πάλι θέμα. 

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...