zen1thbl4de Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Το story είναι το εξής: Το λάπτοπ μου παρουσίασε ένα μικρό σπάσιμο στο πλαστικό και το πήγα σε ένα τεχνικό γραφείο για να μου το κολλήσει με λίγη κόλλα. Όταν το άφησα εκεί, μου ζήτησαν τον κωδικό του προφίλ εισόδου. Το βρήκα λίγο ύποπτο αλλά οκ λέω, μπορεί να θελήσουν να ελέγξουν τίποτα στις ρυθμίσεις. Μου είπαν ότι σε 3-4 ημέρες θα είναι έτοιμο αλλά οκ λέω, θα έχουν πολλή δουλειά. Αφού το παρέλαβα (50€ κόστος για μια κόλλα) και το άνοιξα σπίτι, παρατήρησα ότι ολόκληρο το ιστορικό του Google Chrome είναι διαγραμμένο (τα πάντα όλα, ιστοσελίδες, κωδικοί εισόδου, cookies, αυτόματες φόρμες συμπλήρωσης κτλ.). Αυτό τώρα όμως δεν είναι φουλ κρίτζι; Τι σχέση μπορεί να έχει με μια φυσική επιδιόρθωση; Πρέπει να φοβάμαι μην έχει εγκατασταθεί και κάνα πρόγραμμα υποκλοπής; Και να πάω αύριο να τους ξεχέσω ή μπορεί να είναι κάτι που δεν ξέρω; 1
micos000 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Οι υπόλοιποι φάκελοι του χρήστη σου είναι όπως πριν; δηλαδή έγγραφα, λήψεις, εικόνες, επιφάνεια εργασίας κτλ. Στον chrome μήπως σου δημιούργησαν νέο χρήστη; Θα έλεγα να τους πάρεις τηλέφωνο και να απαιτήσεις μια απάντηση.
dpolal Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 7 ώρες πριν, zen1thbl4de είπε Το story είναι το εξής: Το λάπτοπ μου παρουσίασε ένα μικρό σπάσιμο στο πλαστικό και το πήγα σε ένα τεχνικό γραφείο για να μου το κολλήσει με λίγη κόλλα. Όταν το άφησα εκεί, μου ζήτησαν τον κωδικό του προφίλ εισόδου. Το βρήκα λίγο ύποπτο αλλά οκ λέω, μπορεί να θελήσουν να ελέγξουν τίποτα στις ρυθμίσεις. Μου είπαν ότι σε 3-4 ημέρες θα είναι έτοιμο αλλά οκ λέω, θα έχουν πολλή δουλειά. Αφού το παρέλαβα (50€ κόστος για μια κόλλα) και το άνοιξα σπίτι, παρατήρησα ότι ολόκληρο το ιστορικό του Google Chrome είναι διαγραμμένο (τα πάντα όλα, ιστοσελίδες, κωδικοί εισόδου, cookies, αυτόματες φόρμες συμπλήρωσης κτλ.). Αυτό τώρα όμως δεν είναι φουλ κρίτζι; Τι σχέση μπορεί να έχει με μια φυσική επιδιόρθωση; Πρέπει να φοβάμαι μην έχει εγκατασταθεί και κάνα πρόγραμμα υποκλοπής; Και να πάω αύριο να τους ξεχέσω ή μπορεί να είναι κάτι που δεν ξέρω; Αν είχαν ήδη πρόσβαση σε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς σου δεν έχουν ανάγκη να βάλουν πρόγραμμα παρακολούθησης.
nazarene Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου 12 ώρες πριν, zen1thbl4de είπε Το story είναι το εξής: Το λάπτοπ μου παρουσίασε ένα μικρό σπάσιμο στο πλαστικό και το πήγα σε ένα τεχνικό γραφείο για να μου το κολλήσει με λίγη κόλλα. Όταν το άφησα εκεί, μου ζήτησαν τον κωδικό του προφίλ εισόδου. Το βρήκα λίγο ύποπτο αλλά οκ λέω, μπορεί να θελήσουν να ελέγξουν τίποτα στις ρυθμίσεις. Μου είπαν ότι σε 3-4 ημέρες θα είναι έτοιμο αλλά οκ λέω, θα έχουν πολλή δουλειά. Αφού το παρέλαβα (50€ κόστος για μια κόλλα) και το άνοιξα σπίτι, παρατήρησα ότι ολόκληρο το ιστορικό του Google Chrome είναι διαγραμμένο (τα πάντα όλα, ιστοσελίδες, κωδικοί εισόδου, cookies, αυτόματες φόρμες συμπλήρωσης κτλ.). Αυτό τώρα όμως δεν είναι φουλ κρίτζι; Τι σχέση μπορεί να έχει με μια φυσική επιδιόρθωση; Πρέπει να φοβάμαι μην έχει εγκατασταθεί και κάνα πρόγραμμα υποκλοπής; Και να πάω αύριο να τους ξεχέσω ή μπορεί να είναι κάτι που δεν ξέρω; Επισκευή στο σασί δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα δεδομένα στο λαπτοπ, ο κωδικός εισόδου στα windows εάν είναι local account είναι απλώς για ψυχολογικούς λόγους και τίποτα άλλο, εάν έδωσε κωδικό ms account τότε περαστικά στο chrome μπορούν να δουν τα πάντα με credentials ms account, πρόσβαση στα data θα είχαν σε κάθε περίπτωση εκτός εάν είχε κρυπτογραφήσει τον δίσκο με bitlocker (όπου το θεωρώ must για φορητό υπολογιστή), πάντως καμία λογική δεν έχει μια επισκευή στο σασί με την πρόσβαση στον υπολογιστή, το κόστος των 50€ αυτό συμφώνησες και το έδωσες εαν κρίνεις ότι είναι ακριβά δεν προχωράς στην επισκευή το πόσο χρεώνουν την εργασία τους είναι δικό τους θέμα
manolis940 Δημοσ. Παρασκευή στις 12:53 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:53 μμ Πολλές φορές μπορεί να κάνουμε ένα παραπάνω έλεγχο είτε μπροστά στον πελάτη είτε ανοίγοντας το με video πριν την επισκευή σε κάποια βασικά πράγματα όπως για παράδειγμα αν λειτουργούν τα ηχεία, το bluetooth, wifi έτσι ώστε να έχουμε κάποια απόδειξη σε περίπτωση που γυρίσει ο πελάτης και μας πει... εσύ το χάλασες. Οπότε ίσως γι αυτό να ήθελε τον κωδικό του laptop σου. Επίσης προληπτικά μπορεί να γίνει και ένας έλεγχος στις θερμοκρασίες έτσι ώστε και να προλάβουμε το laptop πριν το ψήσεις αλλά και να βγει και κάτι extra απ' τον καθαρισμό. Μέχρι εδώ το να σου ζητήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σου δεν είναι ύποπτο. Θα μπορούσες όμως όλο αυτό να το αποφύγεις έχοντας ένα guest account που έχει πρόσβαση στα βασικά. Τώρα το διεγραμμένο Ιστορικό του chrome και εμένα μου μοιάζει περίεργο. Όντως τσέκαρε αν σου έχουν αλλάξει το προφίλ επειδή ήθελαν να μπουν κάπου να ψάξουν κάτι και το laptop σου ήταν εύκαιρο μπροστά τους. Οπότε πρακτικά χρειάζεται να συνδέσεις ξανά ή να αλλάξεις προφίλ. Αν δεν ισχύει αυτό τότε ναι είναι ύποπτο όντως.
mezger Δημοσ. Παρασκευή στις 01:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:41 μμ 45 minutes ago, manolis940 said: Πολλές φορές μπορεί να κάνουμε ένα παραπάνω έλεγχο είτε μπροστά στον πελάτη είτε ανοίγοντας το με video πριν την επισκευή σε κάποια βασικά πράγματα όπως για παράδειγμα αν λειτουργούν τα ηχεία, το bluetooth, wifi έτσι ώστε να έχουμε κάποια απόδειξη σε περίπτωση που γυρίσει ο πελάτης και μας πει... εσύ το χάλασες. Οπότε ίσως γι αυτό να ήθελε τον κωδικό του laptop σου. Επίσης προληπτικά μπορεί να γίνει και ένας έλεγχος στις θερμοκρασίες έτσι ώστε και να προλάβουμε το laptop πριν το ψήσεις αλλά και να βγει και κάτι extra απ' τον καθαρισμό. Μέχρι εδώ το να σου ζητήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σου δεν είναι ύποπτο. Θα μπορούσες όμως όλο αυτό να το αποφύγεις έχοντας ένα guest account που έχει πρόσβαση στα βασικά. Όλα αυτά που αναφέρεις, τα κάνεις με ένα stickaκι με portable λειτουργικό, που αν είσαι τεχνικός θα πρέπει αν απλώσεις το χέρι σου ανα πάσα στιγμή να πιάνεις 3-4. Και ρίχνεις την ευθύνη στον πελάτη, που για να στο φέρει σίγουρα δεν είναι πολύ σχετικός, να φτιάξει "guest account"? Σοβαρά τα λες αυτά?
manolis940 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:52 μμ 8 λεπτά πριν, mezger είπε Όλα αυτά που αναφέρεις, τα κάνεις με ένα stickaκι με portable λειτουργικό, που αν είσαι τεχνικός θα πρέπει αν απλώσεις το χέρι σου ανα πάσα στιγμή να πιάνεις 3-4. Και ρίχνεις την ευθύνη στον πελάτη, που για να στο φέρει σίγουρα δεν είναι πολύ σχετικός, να φτιάξει "guest account"? Σοβαρά τα λες αυτά? Δεν έχεις άδικο αλλά προσπαθώ να βρω μια λογική. Καμία ευθύνη δεν ρίχνω στον πελάτη. Απλώς το δίνω σαν συμβουλή έτσι ώστε να μην χρειαστεί μελλοντικά να δώσει πρόσβαση στον υπολογιστή του. Μια υποσημείωση σε GPU πολλές φορές είναι δύσκολο να βάλεις drivers σε κάποιο portable OS έτσι ώστε να την στρεσάρεις σωστά.
mphxths Δημοσ. Παρασκευή στις 11:31 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:31 μμ Τι ειναι ολα αυτα που λετε ? Τι να στρεσαρει gpu και να ελεγξει hardware , οταν η βλαβη ηταν ... σπασμενο πλαστικο. Το οτι ζητησε κωδικο των windows ηταν υποπτο χωρις καν να συμβει ο,τι συνεβη. Τσιμπησανε ο,τι κωδικο βρηκανε στον chrome για πλακα ...
29gk Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:27 πμ 11 ώρες πριν, mphxths είπε Τι ειναι ολα αυτα που λετε ? Τι να στρεσαρει gpu και να ελεγξει hardware , οταν η βλαβη ηταν ... σπασμενο πλαστικο. Το οτι ζητησε κωδικο των windows ηταν υποπτο χωρις καν να συμβει ο,τι συνεβη. Τσιμπησανε ο,τι κωδικο βρηκανε στον chrome για πλακα ... Αυτο !!!! Συν οτι ειναι παρανομο, βαση των κανονων για τα προσωπικα δεδομενα, να δει ο οποιοσδηποτε τριτος και μαλιστα χωρις εγκριση ( γραπτη μαλιστα ζητουν οι σοβαροι τεχνικοι κανονικα ) τα δεδομενα του χρηστη. Εαν υπηρχε ζητημα ελεγχου του μηχανηματος, καλλιστα μπορουσαν να ενημερωσουν τον χρηστη να κανει backup ή κλωνοποιηση και μετα με ενα format και καθαρη εγκατασταση του λειτουργικου, μπορουσαν να κανουν το οτιδηποτε. Εκτος κι αν η αρχικη συνενοηση πελατη-μαγαζιου ηταν οτιναναι, κατι που σημαινει πως μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ...................!
manolis940 Δημοσ. Κυριακή στις 12:09 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:09 πμ Στις 25/4/2025 στις 11:31 ΜΜ, mphxths είπε Τι ειναι ολα αυτα που λετε ? Τι να στρεσαρει gpu και να ελεγξει hardware , οταν η βλαβη ηταν ... σπασμενο πλαστικο. Το οτι ζητησε κωδικο των windows ηταν υποπτο χωρις καν να συμβει ο,τι συνεβη. Τσιμπησανε ο,τι κωδικο βρηκανε στον chrome για πλακα ... Αν δεν έχεις εμπειρία από service τα λες αυτά. Σε όσους την έχουμε πατήσει μία φορά κάνουμε ένα έλεγχο κάτω απ' την κάμερα ή μπροστά στον πελάτη γιατί την έχουμε πατήσει.
mphxths Δημοσ. Κυριακή στις 12:47 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:47 μμ 12 hours ago, manolis940 said: Αν δεν έχεις εμπειρία από service τα λες αυτά. Σε όσους την έχουμε πατήσει μία φορά κάνουμε ένα έλεγχο κάτω απ' την κάμερα ή μπροστά στον πελάτη γιατί την έχουμε πατήσει. Ναι δεν εχω εμπειρια που δουλευα ως τεχνικος καποια χρονια. Τι ελεγχο κατω απο την καμερα ? Δεν ειπε ο ανθρωπος καν που ειναι το σπασμενο το πλαστικο !! Και στην τελικη οπως ειπωθηκε βαζεις ενα live iso σε ενα στικακι και κανεις ο,τι ελεγχο θες ή οπως λες κανεις ελεγχο μπροστα στον πελατη. Δεν ζητας κωδικο windows χωρις να υπαρχει λογος. Αντε πεισε τον ανθρωπο τωρα εσυ οτι τα διεγραμμενα στοιχεια του chrome ειναι μερος του "ελεγχου" που επρεπε να γινει ...
micos000 Δημοσ. Κυριακή στις 12:55 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:55 μμ Πόσο ωραίες εποχές ήταν με τα xp! Μπούταρες με το konboot και έμπαινες διαχειριστής χωρίς να επηρεαστεί τίποτα από το σύστημα.
Nabuko Δημοσ. Κυριακή στις 12:59 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:59 μμ Στις 24/4/2025 στις 11:15 ΜΜ, zen1thbl4de είπε ή μπορεί να είναι κάτι που δεν ξέρω; Mήπως τα 50 ευρώ για μια κόλλα φάνηκαν και σε αυτούς πολλά και σου έκαναν μαζί με την επισκευή και κανένα σέρβις ή ψευτοσέρβις?
manolis940 Δημοσ. Κυριακή στις 07:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:26 μμ 6 ώρες πριν, mphxths είπε Ναι δεν εχω εμπειρια που δουλευα ως τεχνικος καποια χρονια. Τι ελεγχο κατω απο την καμερα ? Δεν ειπε ο ανθρωπος καν που ειναι το σπασμενο το πλαστικο !! Και στην τελικη οπως ειπωθηκε βαζεις ενα live iso σε ενα στικακι και κανεις ο,τι ελεγχο θες ή οπως λες κανεις ελεγχο μπροστα στον πελατη. Δεν ζητας κωδικο windows χωρις να υπαρχει λογος. Αντε πεισε τον ανθρωπο τωρα εσυ οτι τα διεγραμμενα στοιχεια του chrome ειναι μερος του "ελεγχου" που επρεπε να γινει ... Αν δεν σου έχει έρθει πελάτης να σου πει εσύ μου το χάλασες ή αν δεν σου έχει έρθει με άλλο ίδιο laptop δεν έχεις αρκετή εμπειρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει χρειαστεί να δείξω και καταγραφικό στην αστυνομία για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν είναι ανάγκη όμως να παίξουμε πάλι το ποιος την έχει μεγαλύτερη. Δεν δουλεύει ο καθένας με τον ίδιο τρόπο που δουλεύεις και εσύ. Μείνει στο βασικό ο TS είναι άφαντος από την Πέμπτη. Λογικά είδε ότι απλώς υπάρχει κάποιο extra προφίλ στον chrome και τώρα που βρήκε τους σελιδοδείκτες του την έκανε με ελαφρά. 6 ώρες πριν, Nabuko είπε Mήπως τα 50 ευρώ για μια κόλλα φάνηκαν και σε αυτούς πολλά και σου έκαναν μαζί με την επισκευή και κανένα σέρβις ή ψευτοσέρβις? Ούτε αυτό αποκλείεται. Λογικά έβγαλε το καπάκι, είχε πρόσβαση στην ψήκτρα είδε ότι είχε μπουκώσει και είπε να την καθαρίσει. Μετά ήθελε να κάνει ένα burn in test να δει θερμοκρασίες και ίσως κατέβασε και μέσω του chrome ένα hwmonitor φτιάχνοντας προφίλ χωρίς λογαριασμό. Βέβαια θα μου πεις γιατί δεν το έκανε ως επισκέπτης; Μήπως το έκανε ως επισκέπτης και ο TS διάλεξε τώρα λάθος προφίλ οπότε γι αυτό δεν βλέπει τα δεδομένα του; Πολλά παίζουν που θα μαθαίναμε αν ο TS δεν γινόταν για άλλη μια φορά καπνός. 1
infin1tyGR Δημοσ. Κυριακή στις 07:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:29 μμ 1 minute ago, manolis940 said: Βέβαια θα μου πεις γιατί δεν το έκανε ως επισκέπτης; Μήπως το έκανε ως επισκέπτης και ο TS διάλεξε τώρα λάθος προφίλ οπότε γι αυτό δεν βλέπει τα δεδομένα του; Ποιος επισκέπτης και άλλο προφίλ; Το Incognito mode το έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ; Γιατί να μπεις στον κόπο για νέο προφίλ; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα