Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, πέρα στους πέρα κάμπους said:

Εγώ δεν θα έβαζα εκεί πλυντήριο (στεγνωτήριο οκ). Στο στίψιμο το πλυντήριο δημιουργεί πάρα πολλούς κραδασμούς, μπορεί να αποκτήσεις πρόβλημα στο μέλλον, και δε θα είναι λόγω βάρους.

Ο σεισμός προκαλεί περισσότερους κραδασμούς

Αν η συσκευή που θα βάλεις πατάει σε 4 ποδαράκια, προτίμησε να βάλεις 2 μπάρες από κάτω, σε κάθε μπάρα θα πατάνε 2 ποδαράκια. Λίγο υπερβολικό αυτό που προτείνω, αλλά καλύτερη κατασκευή. Θα μοιραστούνε οι τάσεις (πες βάρος) στο μπαλκόνι

Αν και πάλι αν, το μπαλκόνι έχει οπλιστεί καλά, δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.

Αν η συσκευή έχει κραδασμούς, δέστην και από τον τοίχο, μην πάει βόλτα

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, techartware είπε

Αν πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετηθεί εκεί, ίσως θα μπορούσε να στηριχθεί με στριφώνια στον τοίχο μια ατσάλινη βάση πλυντηρίου, η οποία θα ακουμπά ταυτόχρονα και στο δάπεδο, στη λογική που κάποια έπιπλα μπάνιου στηρίζονται: το έπιπλο πατάει κάτω και ο νιπτήρας στηρίζεται επάνω του και με στριφώνια στον τοίχο.

Αρκεί φυσικά ο τοίχος δίπλα να είναι γερός και να μπορούν να γίνουν οι αντίστοιχες τρύπες.

Έχω δει και εξωτερικές μονάδες μεγάλων κλιματιστικών να τοποθετούνται σε τοίχο αποκλειστικά με βάσεις, οι οποίες φτάνουν σε βάρος τα 50 κιλά.

Στην προκειμένη περίπτωση, εάν ο τοίχος με τον οποίον έκλεισαν το μπαλκόνι και το έκαναν μπάνιο, στηρίζεται επάνω στην πλάκα του μπαλκονιού, αυτή η λύση δεν προσφέρει κάτι, είτε το αντικείμενο κρεμαστεί επάνω στον τοίχο, είτε στο δάπεδο, η πλάκα επιβαρύνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Lucifer said:

Είμαι έτοιμος να μάθω τι σκέφτηκα λάθος, με δεδομένο ότι μιλάμε για ημιυπαίθριο χώρο που κλείστηκε.

Οι κολώνες και τα δοκάρια δεν έχουνε καμία σχέση.

Ολόκληρο μπαλκόνι σηκώνουνε

Και παλι θα το ξαναπώ, αν ο οπλισμός εχει μπει καλά

Που μάλλον είναι ΟΚ, τόσους σεισμούς πέρασε το μπαλκονάκι.

Α και να μην έχει διαβρωθεί ο οπλισμός

Επεξ/σία από dimitrins
Δημοσ.

Σε ερώτηση μου σε μηχανικό παλαιότερα μου είχε  ειπε οτι τα μπαλκόνια/μελέτη τους  φτιάχνονται να έχουν αντοχή 500 κιλά/τετραγωνικό.

Τώρα το τι κρύβεται μέσα στο τσιμέντο βέβαια(οπλισμός)ένας θεός ξέρει.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, GeorgePetr είπε

Είναι παλιά η πολυκατοικία και γνωρίζω ότι υπάρχει όριο βάρους στα μπαλκόνια γενικα

Ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση τι λέει?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, teot είπε

Άποψή μου χωρίς να είμαι ειδικός.....

Αν η  μοναδική πρόσβαση  του χώρου που έχεις κυκλώσει  είναι απο το WC.... το θεωρώ απίθανο να ήταν μπαλκόνι  και να υπήρχε πόρτα για να βγαίνεις απο το WC

Βέβαια είναι κατασκευή του 1958 (που μπορείς να δεις διάφορα απίθανα στις κατασκευές)  ... αλλά και πάλι το θεωρώ απίθανο να υπήρχε μπαλόνι με πρόσβαση από το WC 

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. 

Δεν έχω δει ποτέ WC με μπαλκόνι.

Τι όροφο είσαι? Τα άλλα από κάτω είναι το ίδιο? Έχουν κλειστεί όλα δηλαδή με τον ίδιο τρόπο και πάτα το κάθε "μπαλκόνι" στο από κάτω μέχρι κάτω;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Βλέποντας και τους άλλους ορόφους, δεν είμαι σίγουρος για το εάν ήταν πράγματι ποτέ ένα τυπικό μπαλκόνι. Είναι σε όλους τους ορόφους αυτής της φιλοσοφίας, όπως δείχνει η φωτογραφία. Μάλλον πρέπει να το δω με έναν ειδικό.

IMG_0586.jpeg

IMG_0588.jpeg

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Lucifer είπε

Η κάτοψη είναι άχρηστη γιατί δε δείχνει κολώνες, αλλά ένα στεγνωτήριο ζυγίζει κάνα 60κιλο. Αν έχετε σταθεί 2 άτομα στο μπαλκονάκι και δεν έπεσε, σηκώνει και το στεγνωτήριο.

Μονο της miele , πιθανον να ζυγιζει τοσο .Τα στεγνωτηρια (οχι μαζι με πλυντηριο) ειναι πολυ ελαφρυτερα και το google λεει μπουρδες.Λογω δουλειας στο παρελθον σηκωνα ολου του ειδους ηλεκτρικες συσκευες, φουρνοι και στεγνωτηρια ηταν τα πιο ελαφρια μαζι με τα ψυγεια , μετα ηταν τα πλυντηρια και μετα τα 2 σε 1.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GeorgePetr είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Βλέποντας και τους άλλους ορόφους, δεν είμαι σίγουρος για το εάν ήταν πράγματι ποτέ ένα τυπικό μπαλκόνι. Είναι σε όλους τους ορόφους αυτής της φιλοσοφίας, όπως δείχνει η φωτογραφία. Μάλλον πρέπει να το δω με έναν ειδικό.

IMG_0586.jpeg

IMG_0588.jpeg

Οποτε λοιπόν με βάση αυτή την εικόνα, δεν υφίσταται πουθενά μπαλκονάκι που το χτίσατε μετα και βάλατε τοίχους. Ήταν από κατασκευής έτσι το κτίριο. Μπορειτε να το βάλετε άνετα νομίζω, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Οποτε λοιπόν με βάση αυτή την εικόνα, δεν υφίσταται πουθενά μπαλκονάκι που το χτίσατε μετα και βάλατε τοίχους. Ήταν από κατασκευής έτσι το κτίριο. Μπορειτε να το βάλετε άνετα νομίζω, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. 

Κοιτάς μέσα στο κόκκινο;Γιατί κάνει μπαμ ότι ήταν μπαλκόνια.

Δημοσ.

ρε παιδια μεσα σε μια μονο φωτογραφια εγω ειδα 20 παρανομιες ... κλειστα μπαλκονια εδω στην διπλα ποληκατοικια παραπερα , ειμαστε ολοι τοσο πανηρηδηδεσ τελικα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...