ΔημητρηςΜπιστιολης Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Καλησπέρα Σήμερα προχωρησα στην αγορά 5700x3d και ξαφνικά το seasonic τροφωδοτικο σταματησε να δουλευει,πήρα ένα 1000αρι της corsai και έκανε το ίδιο,δοκιμασα να τα βάλω να τα βάλω στο ρεύμα και εκτός υπολογιστή αλλά τιποτα,άλλαξα ακόμα και πολυμπριζα.Τι μπορεί να φταίει;Κάποια λάθος συνδεσμολογία στην μητρική η κάτι αλλος
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Πως κατάλαβες οτι σταμάτησε να δουλεύει; Ποια μητρική έχεις; Έκανες το ανάλογο bios update για να δεχθεί τον 5700x3d; Το σύστημα έχει σημάδια τροφοδοσίας (λαμπάκια, ανεμιστήρες); Αν είναι τελείως νεκρό, κάπου έχεις βραχυκύκλωμα και λογικά δεν ενεργοποιείται από προστασία. Φαντάζομαι οτι όλα τα "χαζά" και "εύκολα" τα έχεις εντοπίσεις, μη συζητήσουμε αν έχεις βάλει πρίζα, αν έχεις το power στο 1 κλπ. Αν θες βοήθεια με τις συνδέσεις, θα πρέπει να ανεβάσεις μια καθαρή και ευδιάκριτη φωτό απο τα εσωτερικά του κουτιού όπου να φαίνονται (όσο γίνεται) τα πάντα Επεξ/σία 26 Απριλίου από nickol-us 3
ΔημητρηςΜπιστιολης Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου Δεν λειτουργούν οι ανεμιστήρες από τα τροφοδοτικά,μπορεί να κάηκε η μητρικη,bios upgrade έκανα τον ποιο πρόσφατο ενώ είχα τον 5600 επάνω έχω την rog strix x570 f gaming Το σύστημα είναι τελείως νεκρο
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δεν καίγονται έτσι εύκολα οι μητρικές. Το bios update ολοκληρώθηκε σωστά; Μήπως brickare κάτι; Διπλο-τριπλο έλεγξες τις συνδέσεις; Άνοιξες να δεις μην έχει γίνει κάποια στραβή στην τοποθέτηση του cpu (πάστες, στραβά pin κλπ); Βγάλε τη μητρική απο το κουτί και βάλτη επάνω σε μονωμένη (ηλεκτρικά) επιφάνεια, δες αν αλλάζει συμπεριφορά κι αν ξεκινά Ο επεξεργαστής καινούργιος ή μεταχειρισμένος; Δοκίμασες να ξαναβάλεις τον 5600; Επεξ/σία 26 Απριλίου από nickol-us 1
ΔημητρηςΜπιστιολης Δημοσ. 26 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου Όλα γίναν κανονικά με το bios,ο επεξεργαστής είναι καινούργιος σημερινός μάλιστα,αύριο θα βάλω τον 5600..επειδή δεν θυμαμε πως τον βάζω σωστα μήπως και κάνω λάθος και πες μου σε ποια πινάκια βάζω το power+,power-,reset,powersd πες μου λίγο την συνδεσμολογία από αυτά μήπως έκανα λαθος
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, ΔημητρηςΜπιστιολης είπε Όλα γίναν κανονικά με το bios,ο επεξεργαστής είναι καινούργιος σημερινός μάλιστα,αύριο θα βάλω τον 5600..επειδή δεν θυμαμε πως τον βάζω σωστα μήπως και κάνω λάθος και πες μου σε ποια πινάκια βάζω το power+,power-,reset,powersd πες μου λίγο την συνδεσμολογία από αυτά μήπως έκανα λαθος Τα power button και reset δεν έχουν πολικότητα, είναι απλά διακόπτες. Μήπως έχεις βάλει κάτι άλλο λάθος; Άσε μόνο το power αν έχεις αμφιβολίες, τα led δε χάλασε ο κόσμος αν δεν παίζουν Δώσε καλύτερα φωτό για να είμαστε σίγουροι Επεξ/σία 26 Απριλίου από nickol-us 1
atheatos Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 12 ώρες πριν, ΔημητρηςΜπιστιολης είπε δοκιμασα να τα βάλω να τα βάλω στο ρεύμα και εκτός υπολογιστή αλλά τιποτα,άλλαξα ακόμα και πολυμπριζα Τα τροφοδοτικά αν δεν τα συνδέσεις με κάποιο τεστερ ή δεν βάλεις κάποιο jumber κάπου στην μεγάλη φυσά δεν πρόκειται να δουλέψουν. Έχουν σχεδιαστεί να παίρνουν μπροστά μόνο όταν είναι συνδεδεμένα σε υγιή μητρική.Εκτός υπολογιστή δεν νομίζω ότι θα δουλέψουν απλά βάζοντας τα στην πρίζα… 1
Xristaras12 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) Επίσης, σε πολλά τροφοδοτικά αν δεν ξεπεράσουν μια θερμοκρασία, ο ανεμιστήρας τους δεν ξεκινάει. Οπότε οτι δεν λειτουργεί το τροφοδοτικό επειδή δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας δεν παίζει. Επεξ/σία 27 Απριλίου από Xristaras12 1
Aris_ Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Βγάζεις το τροφοδοτικό βραχυκύκλωνεις το power pin και μετράς με πολυμετρο 3, 5,12 v στις εξόδους για καλύτερα βάζεις και 2 λάμπες 12v για κατανάλωση αυτά
ΔημητρηςΜπιστιολης Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου Tελικα δεν ειχαν προβλημα τα τροφοδικα ουτε η μητρικη..το προβλημα υπηρξε σε 2 στραβωμενα πινακια στον 5700x3d..ισιωσαν και ολα καλα..αλλα εχω μια αλλη απορια για τον επεξεργαστη την οποια την υποβαλω σε αλλο thread.
kremenarasi Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=cf65d87ff3121f3e&sxsrf=AHTn8zqONF3XXz8e_7FylauGHb7GhpjHxQ:1745955387942&q=start+psu+with+paperclip&udm=2&fbs=ABzOT_CCI6Hd8BUaYiYVaI0KUxOqjhUxjb6Iff6B_H-lwY2ZhkwF0N6Vs11xTGXf1SbrQ_gwXC1r9BU6Y7EC8DCltI5UpeNpi9jmrliG3Kjj6-8hTIPtfLwYdXvbgfU1ljYBbxYxhgl4XrhoiPT4_4K_oITIsg4amZvhDXfe_wq-kDDWlRm2S-13S_AAaITMU_3WhC6Iq-jwpflC4B1xmLs38IgEogmWDhvTue_rFhj6rgTdWMEBdYdNLDVmF9tBHZHPOa_uYOQm&sa=X&ved=2ahUKEwixssTV_v2MAxUhQvEDHfT_HdUQtKgLegQIGBAB&biw=1920&bih=947#vhid=OUyS0zbWCAqUQM&vssid=mosaic ΒεβαΙωσου πριν οτι το PSU σου λεοτουργει΄Παραδειγμα στο LINK
Λύση manolis940 Δημοσ. 30 Απριλίου Λύση Δημοσ. 30 Απριλίου Στις 29/4/2025 στις 12:25 ΠΜ, ΔημητρηςΜπιστιολης είπε Tελικα δεν ειχαν προβλημα τα τροφοδικα ουτε η μητρικη..το προβλημα υπηρξε σε 2 στραβωμενα πινακια στον 5700x3d..ισιωσαν και ολα καλα..αλλα εχω μια αλλη απορια για τον επεξεργαστη την οποια την υποβαλω σε αλλο thread. Προσοχή πως βιάζεται τους επεξεργαστές στην μητρική. Έχουν ενδείξεις πάνω για την σωστή τοποθέτηση τόσο στο socket της μητρικής όσο και στον επεξεργαστή. Αν ήσουν σε AM5 ή σε Intel πιθανών τώρα να την έκλαιγες την μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα