Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Just now, pontez2 said:

Παράδειγμα το έδωσα σορρυ δε το διευκρινησα. Ναι θα μπορουσε να ειναι κι έτσι. Και 2,5 και 3,5. Θα ειχες ομως την επιλογή.

Την έχεις και τώρα την επιλογή στο Prime ή στο yt.

• Like 1
  • Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Θες να το δεις 4Κ; Το αγοράζεις από το amazon για ένα εικοσάρικο και το κρατάς στην βιβλιοθήκη σου για πάντα.

ε θες και υποτιτλους ομως :P :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Σου αρκεί να το δεις σε 1080p; Βάζεις Vodafone TV με 7 ευρώ το μήνα.

Θες να το δεις 4Κ; Το αγοράζεις από το amazon για ένα εικοσάρικο και το κρατάς στην βιβλιοθήκη σου για πάντα.

Θες ΗΒΟ Max με τα όλα του; Βάζεις VPN και περνάς αμερικάνικη συνδρομή.

Δεν θες να πληρώσεις; Το κατεβάζεις.

Δεν θες να πληρώσεις και φοβάσαι (λολ) μην φας πρόστιμο; Το κατεβάζεις με VPN.

Δεν έχω καταλάβει καν τι συζητάμε για να κατανοήσω πως η απάντηση στο πρόβλημα είναι η πρωτόγονη λύση των videoclub.

Αλήθεια.

Καλά η λύση σίγουρα δεν είναι το videoclub προφανώς, αλλά όταν μιλάμε για σειρές ειδικά που δεν βγαίνουν καν όλες σε physical media η πειρατεία μερικές φορές είναι και η μοναδική λύση.

Η πειρατεία είναι ο ανταγωνισμός στις πλατφόρμες και όσο γίνονται χειρότερες τόσο θα αυξάνεται. Απειλές για πρόστιμα κλπ προφανώς δεν θα σταματήσουν αυτούς που θέλουν τον έλεγχο του πως θα βλέπουν το περιεχόμενο που θέλουν.

Η λύση είναι να εξελιχθούν οι πλατφόρμες όπως έγινε με την μουσική και να έχουν σχεδόν τα πάντα όλες με ανεξάρτητες παραγωγές και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. 

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ.

Το εγχώριο σύστημα που εισήγαγε και διακινούσε επίσημα τις ταινίες σε φυσικά μέσα στην ελληνική αγορά μας κατέστησε "ομήρους" στις συνδρομητικές πλατφόρμες με τις αποφάσεις του. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχουν καταργηθεί τα φυσικά μέσα  παρόλο που έχουν περισσότερα κανάλια ελεύθερα και συνδρομητικά με καλύτερες υπηρεσίες από τις δικές μας. Τα video clubs σε βοηθούσαν να δεις πολλές ταινίες και αν σου άρεσε κάποια μπορούσες να την αγοράσεις. Τώρα η κάθε streaming πλατφόρμα μπορεί να κατεβάσει οπότε θέλει τις ταινίες που σου αρέσουν.

Δημοσ.

Μου ξύπνησαν μνήμες 1997, οταν ημουν 15 χρονων, και βάζαμε την τσόντα μέσα απο το μπουφάν, μέχρι να πάμε σπίτι, την κρύβαμε κατω απο τα μαξιλάρια, και περιμέναμε μεχρι τις 12 να κοιμηθουν οι γονείς μας για να την δουμε.

Video Club λετε, ελεος

• Haha 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tzavardin είπε

Φίλε zio, ανηκεις στην πλειοψηφία με τη διαφορά ότι αντί για ertflix και youtube οι περισσότεροι κάνουν το ίδιο με σένα με μια αντε δύο πλατφόρμες. Συνήθως netflix και disney plus αν έχουν παιδιά ή vodafone/ote αν έχουν πληρώσει στον παροχο. 

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουμε και άλλοι, που δεν μας νοιάζει μόνο η μεγάλη τιμή ή το δωρεάν και ψάχνουμε τι συμβαίνει στις πειρατικές πηγές (όχι ότι μπαίνουμε δηλαδή, είναι παράνομο). 

Το μεγάλο πρόβλημα για μένα και αλλους είναι ότι δεν δέχομαι να μου καθορίσει η πλατφόρμα τι θα δω. Αν θέλω να δω το directors cut του 1900 θα δω το directors cut του 1900. Αν θέλω να δω Παζολίνι, θα δω Παζολίνι. Αν θέλω να δω το lotr σε 4k directors cut θα το δω, και δε θα αρκεστώ στις πετσοκομενες version του amazon (που ήδη πληρώνω). 

Δε γουστάρω να γίνω σινεφίλ που θα βλέπει μόνο avengers και ξεπλυμενη φαντασία γιατί αυτό γουστάρει το industry να με κάνει. Ουτε γουσταρω να βλεπω μονο ατζέντα δημοκρατικών ή ρεπουμπλικάνων, woke, κοιμισμένων, ή στρατόκαυλων, και sigma male. Δεν είμαι αμερικανακι. Δε θα παραιτηθω απο τον ελληνικό κινηματογράφο γιατι η αγορα παραιτηθηκε ηδη απο αυτόν εδω και δεκαπεντε χρονια. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσική αν και με το spotify είναι καλύτερα τα πράγματα. 

Φαινόμαστε λίγοι όσοι το κάνουμε αυτό, αλλά είμαστε πολλοί παραπάνω από αυτο που φαινεται. Και δεν πληρώνουμε λίγα για αυτά που αξίζουν. Αυτό το κοινο κρατάει τους μικρούς ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτό το κοινο παγκοσμίως έκανε top selling παιχνίδι το witcher 3 οταν βγήκε, παρόλο που δεν είχε denuvo προστασία. 

Και δεν έχω πρόβλημα να το τραβήξω μέχρι τέλους αν χρειαστεί να πέσουν 700ρια. Ξεκινάμε από vpn.  Το δικαίωμα της κοινωνίας στην πρόσβαση στον πολιτισμό ως αγαθό που δεν μπορεί να μπαίνει σε συρτάρι,  ή να κοστολογείται στο Θεό, ούτε να αλλοιώνεται κατά το δοκούν (εμπορικό, πολιτικό, χουντικό, κερδοσκοπικό ό,τι θέλεις βάλε εδώ) από κράτη, και εταιρείες Λεβιάθαν που ούτε οι ίδιες δεν ξέρουν τι διαχειριζονται είναι πιο σημαντικό πολλές φορές από πολλά άλλα πράγματα. Εννοείται και το προσωπικό μου δικαίωμα να έχω πρόσβαση σε αυτό το αγαθό, αν και αυτό είναι σε δεύτερη μοίρα. 

Μην το πάρεις προσωπικά όλο το παραπάνω παραλήρημα. Δεν εννοώ ότι εσύ ή κάποιος άλλος είναι κάτι και εγώ είμαι κάτι άλλο. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο, και δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Απλά τον προβληματισμό που μου γεννήθηκε από αυτό που είπες έβαλα.

Δεν μπορώ να βλέπω μόνο ότι αφήνει το youtube και ο διευθυντής της ερτ να δω δωρεάν, δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. 

Σίγουρα είμαστε σε πολύ αντίθετες πλευρές. Το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά δεν ξέρω αν η λύση αν δεν μπορείς να βρεις κάτι συγκεκριμένο είναι η πειρατεία. Λογικά ούτε ο ίδιος ο δημιουργός και οι συντελεστές δεν θα το θέλουν αυτό αλλίως θα μοιράζανε τα έργα τους εξαρχής ή μετά από κάποιο διάστημα δωρεάν.

Το σχόλιό μου πάντως αναφερόταν πιο πολύ σε απλούς χρήστες που θέλουν κάτι να δουν να περάσουν την ώρα τους και κάνουν 3-4 συνδρομές ενώ υπάρχει αρκετό δωρεάν και αξιόλογο περιεχόμενο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, adi32 είπε

Αυτο θα λυθει οταν οι παροχοι βαλουν μια εξτρα χρεωση για να εχεις προσβαση σε ολες τις ταινιες πχ με 20ε το μηνα

ή ολα τα αθλητικα με αλλα 20ε

Αν ειναι να εχω 15 συνδρομες και στο τελος να μην μπορω να δω αυτο που θελω και να καταφευγω στο στρεμιο για να το δω δε θα πληρωσω καμια και θα παω κατευθειαν εκει για ολα

Ουσιαστικα αυτο εχουν κανει Nova/Cosmote με τα αθλητικα και μεταξυ μας μια χαρα ειναι η τιμη,με ενα 50αρικο εχω 100αρα,τηλεφωνο και ολα τα αθλητικα.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Μου ξύπνησαν μνήμες 1997, οταν ημουν 15 χρονων, και βάζαμε την τσόντα μέσα απο το μπουφάν, μέχρι να πάμε σπίτι, την κρύβαμε κατω απο τα μαξιλάρια, και περιμέναμε μεχρι τις 12 να κοιμηθουν οι γονείς μας για να την δουμε.

Video Club λετε, ελεος

και πριν το 97... πηγαιναμε σε σπιτια φιλων..  δεν ειχαν ολοι στο σπιτι τους βιντεο player 😁

μην βλεπεται τωρα τα κακομαθημενα που θεωρουν δεδομενο pc, playstation,tablet, κινητο κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω γιατί άνοιξε αυτό το θέμα.

1. Όπως αναφέρθηκε, είναι ασύμφορο το κόστος της μεμονωμένης ενοικίασης. Για να συμφέρει τον πελάτη, θα πρέπει να πέσει στα όρια του ευτελούς, και κάτι τέτοιο δε θα ήταν βιώσιμο για μια συνοικιακή επιχείρηση με λειτουργικά κόστη κατ'ελάχιστον.

2. Είναι άβολο το καταναλωτικό μοντέλο να χρειάζεται να τρέχεις να παίρνεις το φυσικό μέσο, να φθείρεται, να το διακρατάς υπό προθεσμία, και το να χρειάζεται να τρέχεις να επιστρέφεις. Τόσο άβολο είναι που τον καλό καιρό που υπήρχαν τα video club, έψαχναν τρόπο να το εξαλείψουν (μέχρι που στο τέλος εξέλειπαν τα ίδια τα video club). Παραδείγματα αυτής της λογικής ήταν οι λεγόμενες αναλώσιμες βιντεοκασέτες (πχ 2View, V-Lite κλπ) που αποστέλλονταν ταχυδρομικά και δεν υπήρχε η απαίτηση να επιστραφούν στον αποστολέα.

3. Το μόνο λογικό επιχείρημα που δόθηκε στο αρχικό ερώτημα είναι η ποικιλία που δεν υπάρχει στις πλατφόρμες streaming. Και πάλι όμως, μια ταινία που δε θα τη φέρει το κινηματογραφικό στούντιο στην πλατφόρμα streaming, με μεγαλύτερη ίσως ευκολία δε θα τη φέρει ούτε προς διάθεση σε φυσικό μέσο για να διατεθεί προς ενοικίαση. Για να μη θυμηθώ τον καλό καιρό των video club που ήσουν εγγεγραμμένος σε περισσότερα από ένα, ακριβώς επειδή δεν έβρισκες καλά καλά τις «βασικές» ταινίες στο ένα video club και έπρεπε να τρέχεις στο επόμενο...

Επεξ/σία από corridor265
Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

και πριν το 97... πηγαιναμε σε σπιτια φιλων..  δεν ειχαν ολοι στο σπιτι τους βιντεο player 😁

μην βλεπεται τωρα τα κακομαθημενα που θεωρουν δεδομενο pc, playstation,tablet, κινητο κλπ.

Το 2000 που ψιλομπηκε το Ιντερνετ στην ζωή μας, κλείσανε παρα πολλά βιντεοκλαμπς.

Η τσόντα τα συντηρουσε

Βεβαια, επρεπε να αφησεις πολλες ώρες ανοιχτο το 56κ, για να κατεβει σε ποιοτητα 240p, οπότε παλι την πληρωνες, αλλα δεν εχει σημασία. Η πειρατεία είναι αλητεία και mindset

Δημοσ.

Ειχα 4-5 σκληρούς ξεχασμένους σε συρταρι  με παλιές ξένες ταινίες (ταινιάρες θα έλεγα) από τορεντ και δεν ήξερα τι να τις κάνω.

Θα τις ξεσκονίσω θα τις ελέγξω θα τις βάλω σε περίοπτη θέση και αν θέλω ξένη ταινία θα βλέπω. Ετσι κι αλλιώς οι καινούργιες δεν βλέπονται😜

• Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, papoys1 said:

Ειχα 4-5 σκληρούς ξεχασμένους σε συρταρι  με παλιές ξένες ταινίες (ταινιάρες θα έλεγα) από τορεντ και δεν ήξερα τι να τις κάνω.

Θα τις ξεσκονίσω θα τις ελέγξω θα τις βάλω σε περίοπτη θέση και αν θέλω ξένη ταινία θα βλέπω. Ετσι κι αλλιώς οι καινούργιες δεν βλέπονται😜

Εχεις δίκιο, οι καινουριες τσόντες δεν βλέπονται πραγματικα.

Παλια υπήρχε μια πχιοτητα, κατι πιο ρομαντικο, περισσότερα συναισθήματα.

Τωρα απλα φτηνοπαραγωγες

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 hours ago, Malthador said:

Το 1 ευρώ από που προκύπτει; Πριν την πτώση τους τα βιντεοκλάμπς χρέωναν 2,50 ευρώ την ταινία ή ακόμα και 3,50 ευρώ τις νέες κυκλοφορίες. Χρονική ενοικίαση μιας ημέρας και μετά έπεφτε «πρόστιμο» για την καθυστέρηση.

Το Seven είχε κάτι πακέτα του πεντάευρου για 3 ταινίες ή κάτι τέτοιο.

160.jpg.f5c6bba4690202115ec6bb8c5180a1d1.jpg

download.jpg.ed9b1a86b95d29f893b05bf54388a39a.jpg

Kάπου το 2005 αν δε κάνω λάθος, γέμισε ο τόπος με 24h self video. Αυτά ήταν η ταφόπλακα για τα παλαιού τύπου video club γιατί είχαν χαμηλά λειτουργικά έξοδα οπότε είχαν και χαμηλότερες τιμές.

Δε θυμάμαι αν ήταν 1 ευρώ ή αν ήταν 3 ευρώ τα 3 dvd... πάντως ήταν τιμή χώμα αν επέστρεφες το dvd εντός 6 ωρών. Οπότε νοίκιαζες τη ταινία και την έβλεπες άμεσα, είτε έφτιαχνες μια κόπια και την έβλεπες όποτε ήθελες. Εγώ δε κρατούσα καν τα προσχήματα... νοίκιαζα 3 dvd και μετά από 2 ώρες τα επέστρεφα. Λες και δεν ήξερε ο ιδιοκτήτης τι γινόταν. 

Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι είχαμε internet 756kbps - 2mbps, ελάχιστοι είχαν 4mbps. Τα torrents έγιναν γνωστά 1-2 χρόνια αργότερα λόγω Lost κλπ. Εκεί ήρθε το τέλος ακόμα και για τα 24h.

edit: Όντως 1 ευρώ ήταν το 6ωρο... και διαβάζω τώρα ότι υπήρχαν και καταστήματα με 0.60 το 6ωρο. 🤪

Spoiler

4.jpg.910938df04c91883116f9257390f2cc0.jpg

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ekrepali είπε

160.jpg.f5c6bba4690202115ec6bb8c5180a1d1.jpg

download.jpg.ed9b1a86b95d29f893b05bf54388a39a.jpg

Kάπου το 2005 αν δε κάνω λάθος, γέμισε ο τόπος με 24h self video. Αυτά ήταν η ταφόπλακα για τα παλαιού τύπου video club γιατί είχαν χαμηλά λειτουργικά έξοδα οπότε είχαν και χαμηλότερες τιμές.

Δε θυμάμαι αν ήταν 1 ευρώ ή αν ήταν 3 ευρώ τα 3 dvd... πάντως ήταν τιμή χώμα αν επέστρεφες το dvd εντός 6 ωρών. Οπότε νοίκιαζες τη ταινία και την έβλεπες άμεσα, είτε έφτιαχνες μια κόπια και την έβλεπες όποτε ήθελες. Εγώ δε κρατούσα καν τα προσχήματα... νοίκιαζα 3 dvd και μετά από 2 ώρες τα επέστρεφα. Λες και δεν ήξερε ο ιδιοκτήτης τι γινόταν. 

Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι είχαμε internet 756kbps - 2mbps, ελάχιστοι είχαν 4mbps. Τα torrents έγιναν γνωστά 1-2 χρόνια αργότερα λόγω Lost κλπ. Εκεί ήρθε το τέλος ακόμα και για τα 24h.

edit: Όντως 1 ευρώ ήταν το 6ωρο... και διαβάζω τώρα ότι υπήρχαν και καταστήματα με 0.60 το 6ωρο. 🤪

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

4.jpg.910938df04c91883116f9257390f2cc0.jpg

Στο video club της περιοχής μου υπήρχε όρος για μηδέν χρέωση αν επέστρεφες την ταινία(στο μηχάνημα) εντός μιας ώρας περίπου. Αγώνας δρόμου μέχρι το σπίτι για DVD decrypter(και μετά ratDVD) και πάλι πίσω. Κάποιες φορές δεν προλάβαινα...

Τι ωραίες εποχές.

• Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...