lanc3lot Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, λογικά μέσα στο Insomnia και άλλα αντίστοιχα forums, τα vpn είναι το πιο hot θέμα. Προσωπικά έχω εδώ και χρόνια το Windscribe και έβαζα κυρίως να λειτουργήσει αν ήθελα να ψάξω κάτι που δεν μπορούσα ή κανά Netflix παλιότερα. Με την νέα κατάσταση, θα γίνει πιο συχνή η χρήση του, και μέσω του modem που έχω, το RT-AX82U έχω φτιάξει να ενεργοποιείται το Windscribe σε 2 android-boxes που έχω μέσω VPN Fusion που υποστηρίζει το modem και WireGuard. Παρατηρώ πως η ταχύτητα που πιάνει όταν ενεργοποιείται είναι περίπου 50-60 Mbps (σε μια 500αρά γραμμή). Είναι φυσιολογικό; Αν όχι, είναι θέμα VPN εταιρίας λέτε ή πρέπει να παίξω με ρυθμίσεις του Wireguard ώστε να πετύχω παραπάνω ταχύτητα; (εκτός και αν δεν γίνεται) Ευχαριστώ προκαταβολικά Επεξ/σία 28 Απριλίου από lanc3lot
jkoukos Δημοσ. 28 Απριλίου Δημοσ. 28 Απριλίου Είναι απόλυτα φυσιολογικό και εξαρτάται κατά σειρά, από την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής στην οποία λειτουργεί, τον φόρτο του server μέσω του οποίου βγαίνει η σύνδεση και τις δυνατότητες αυτού σε bandwidth. Πάλι καλά σε Wireguard διότι σε OpenVPN θα ήταν κάτω από τα μισά. Δες αποδόσεις συσκευών που έγιναν σε OpwnWrt Router, όπου έχει και μερικά Asus με παραπλήσιες ταχύτητες και επεξεργαστική ισχύ. Υπάρχουν και άλλα ανώτερα και αρκετά ακριβότερα. 2
lanc3lot Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου Χμ, ήλπιζα πως αν έχεις VPN που έχεις πληρώσει, θα μπορείς να χρησιμοποιείς έστω 100mbps ή και παραπάνω. Πέφτει πολύ η ταχύτητα για να έχεις πχ streaming 4K αν...θες να είναι από VPN
jkoukos Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Δεν έχει άμεση σχέση η επί πληρωμή ή δωρεάν παροχή υπηρεσίας με την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης μέσω VPN. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η επεξεργαστική ισχύς της συσκευής παίζουν πρωτεύοντα ρόλο, αφού σε πραγματικό χρόνο γίνεται επεξεργασία των μεταδιδόμενων πακέτων με αλγόριθμους ασφαλείας ανάλογα των χρησιμοποιουμένων πρωτοκόλλων.
Karanikolis Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου πρέπει να το βάλεις με Wireguard, αυτό σίγουρα θα σου βελτιώσει την ταχύτητα. δοκίμασε το και θα το δεις
jkoukos Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου To Wireguard χρησιμοποιεί. Αποδόσεις άλλων Asus σε Wireguard. Asus RT-AC51U 20.3 Mbps Asus RT-AX53U 77 Mbps Asus RT-AC88U 184 Mbps Asus GT-AC5300 851 Mbps Asus TUF-AX4200 820 Mbps Asus TUF-AX6000 840 Mbps
lanc3lot Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 3 ώρες πριν, jkoukos είπε To Wireguard χρησιμοποιεί. Αποδόσεις άλλων Asus σε Wireguard. Asus RT-AC51U 20.3 Mbps Asus RT-AX53U 77 Mbps Asus RT-AC88U 184 Mbps Asus GT-AC5300 851 Mbps Asus TUF-AX4200 820 Mbps Asus TUF-AX6000 840 Mbps Χμ, άρα λες μπορεί να είναι και θέμα modem ε; με βάζεις σε έξοδα μαναμ ευχαριστώ!
jkoukos Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Από την αρχή γράφω ότι πρωτίστως είναι θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών και επεξεργαστικής ισχύος της συσκευής (του router στην δική σου περίπτωση) στην οποία δουλεύει το VPN και μετά όλα τα άλλα.
darkmatinee Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου On 28/04/2025 at 15:48, lanc3lot said: Καλησπέρα σε όλους, λογικά μέσα στο Insomnia και άλλα αντίστοιχα forums, τα vpn είναι το πιο hot θέμα. Προσωπικά έχω εδώ και χρόνια το Windscribe και έβαζα κυρίως να λειτουργήσει αν ήθελα να ψάξω κάτι που δεν μπορούσα ή κανά Netflix παλιότερα. Με την νέα κατάσταση, θα γίνει πιο συχνή η χρήση του, και μέσω του modem που έχω, το RT-AX82U έχω φτιάξει να ενεργοποιείται το Windscribe σε 2 android-boxes που έχω μέσω VPN Fusion που υποστηρίζει το modem και WireGuard. Παρατηρώ πως η ταχύτητα που πιάνει όταν ενεργοποιείται είναι περίπου 50-60 Mbps (σε μια 500αρά γραμμή). Είναι φυσιολογικό; Αν όχι, είναι θέμα VPN εταιρίας λέτε ή πρέπει να παίξω με ρυθμίσεις του Wireguard ώστε να πετύχω παραπάνω ταχύτητα; (εκτός και αν δεν γίνεται) Ευχαριστώ προκαταβολικά Δίνει wireguard σε router το windscribe; Είσαι σίγουρος; Γιατί οι ταχύτητες που έχεις μοιάζουν για openVPN.
lanc3lot Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 5 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Δίνει wireguard σε router το windscribe; Είσαι σίγουρος; Γιατί οι ταχύτητες που έχεις μοιάζουν για OpenVPN. Ναι δες εδώ πχ -> https://windscribe.com/getconfig/wireguard
darkmatinee Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 4 minutes ago, lanc3lot said: Ναι δες εδώ πχ -> https://windscribe.com/getconfig/wireguard Εντύπωση μου κάνει. Είναι εγώ έχω το RT-AX58U και πιάνει 95Mbps στη 100άρα. Είναι πιο παλιό το δικό σου router;
lanc3lot Δημοσ. 1 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 1 Μαϊου (επεξεργασμένο) Με μια αναζήτηση το 2019 βλέπω το δικό σου, το 2020 το δικό μου, περίεργο όντως. Όταν διαλέγεις στο Wireguard βάζεις αυτά τα settings: Τι περιοχή port έχεις βάλει να δοκιμάσω, μήπως έχει να κάνει με αυτό; @darkmatinee Επεξ/σία 5 Μαϊου από lanc3lot
darkmatinee Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου On 01/05/2025 at 00:36, lanc3lot said: Με μια αναζήτηση το 2019 βλέπω το δικό σου, το 2020 το δικό μου, περίεργο όντως. Όταν διαλέγεις στο Wireguard βάζεις αυτά τα settings: Τι περιοχή port έχεις βάλει να δοκιμάσω, μήπως έχει να κάνει με αυτό; @darkmatinee Α δεν έχω windscribe, τόσο πιάνω με το surfshark στον Ελληνικό server.
lanc3lot Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου 18 ώρες πριν, darkmatinee είπε Α δεν έχω windscribe, τόσο πιάνω με το surfshark στον Ελληνικό server. Ναι το κατάλαβα, κυρίως το έγραψα για την περιοχή + το port αν παίζει ρόλο. Αν βάλουμε Ελληνικό Server, ως πρακτική έχει νόημα; Το λεώ με την λογική του vpn που παίζει τελευταία στις μέρες μας για αποφυγή προστίμου
darkmatinee Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Κοιτά το windscribe αποδεδειγμένα δεν κρατάει λογκς, οπότε βάζεις ελληνικό σέρβερ άφοβα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα