xsterg Δημοσ. 1 Μαϊου Δημοσ. 1 Μαϊου 3 ώρες πριν, 1comment είπε Τι εννοείς αμφίβολα αποτελέσματα; Έξωση λόγω μη πληρωμής ενοικίων δεν γίνεται με γρήγορες διαδικασίες; Θέλω να πω, δεν χρειάζεται καν να γίνει δικαστήριο απ΄ όσο ξέρω. καλα. ακου εσυ τις μα..κιες που λεει η ελληνικη δικαιοσυνη και οι δικαστες. φιλε μου τα εχω βιωσει απο πρωτο χερι. οι εξπρες διαδικασιες ειναι μονο στα χαρτια. για να εισαι μεσα βαλε απο 6 μηνες απο τοτε που θα πας στον δικηγορο εως 2 χρονια. υπαρχουν τροποι οπου σε τρεναρουν και τροποι που εαν φαινονται φορολογικα οτι παιρνουν επιδοματα να σε εξαντλουν ηθικα και οικονομικα. 1 1
vamvakoolas Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου On 01/05/2025 at 17:38, xsterg said: καλα. ακου εσυ τις μα..κιες που λεει η ελληνικη δικαιοσυνη και οι δικαστες. φιλε μου τα εχω βιωσει απο πρωτο χερι. οι εξπρες διαδικασιες ειναι μονο στα χαρτια. για να εισαι μεσα βαλε απο 6 μηνες απο τοτε που θα πας στον δικηγορο εως 2 χρονια. υπαρχουν τροποι οπου σε τρεναρουν και τροποι που εαν φαινονται φορολογικα οτι παιρνουν επιδοματα να σε εξαντλουν ηθικα και οικονομικα. συμφωνω απολυτα! ομοιοπαθης, θελει απο 6 μηνες ως 1 χρονο ...με την express εξωδικαστικη διαδικασια! 1
k_w_t Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Επιτηδες δεν ειναι τοσο express. Γιατι εκτος απο τους μπαταχτζιδες ενοικιαστες εχουμε και τους ηλιθιους ιδιοκτητες. Που ληγει το συμβολαιο πχ 1/5 και σου λενε 300€ αυξηση για να ανανεωσω ή φευγεις.... 3
xsterg Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 4 ώρες πριν, k_w_t είπε Επιτηδες δεν ειναι τοσο express. Γιατι εκτος απο τους μπαταχτζιδες ενοικιαστες εχουμε και τους ηλιθιους ιδιοκτητες. Που ληγει το συμβολαιο πχ 1/5 και σου λενε 300€ αυξηση για να ανανεωσω ή φευγεις.... τι σχεση εχει αυτο τωρα? αυτο ειναι ληξη συμβολαιου. που το γνωριζει και ο ενοικιαστης και ο ιδιοκτητης. με την ληξη του συμβολαιου ο ιδιοκτητης μπορει να ζητησει οτι θελει. αυτο δεν ειναι και το νοημα της ληξης του συμβολαιου? 1
k_w_t Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 16 λεπτά πριν, xsterg είπε τι σχεση εχει αυτο τωρα? αυτο ειναι ληξη συμβολαιου. που το γνωριζει και ο ενοικιαστης και ο ιδιοκτητης. με την ληξη του συμβολαιου ο ιδιοκτητης μπορει να ζητησει οτι θελει. αυτο δεν ειναι και το νοημα της ληξης του συμβολαιου? Να δινει ενα εύλογο χρονικο διαστημα στον ενοικιαστη να μετακομισει ισως? Οταν ερχεται νταβατζιλικη ο ιδιοκτητης και σου λεει απο τον επομενο μηνα +300€ ή αδειασε το.. Μεχρι να βρεις νεο σπιτι να κανονισεις μετακομιση κτλ θες 3-4 μηνες τουλαχιστον. Δεν μιλαω για ιδιοκτητες που σε ενημερωνουν 6 μηνες πριν αλλα για τους ηλιθιους οπως εγραψα που στο ανακοινωνουν τελευταια στιγμη.. 1
Dante80 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 41 minutes ago, k_w_t said: Να δινει ενα εύλογο χρονικο διαστημα στον ενοικιαστη να μετακομισει ισως? Οταν ερχεται νταβατζιλικη ο ιδιοκτητης και σου λεει απο τον επομενο μηνα +300€ ή αδειασε το.. Μεχρι να βρεις νεο σπιτι να κανονισεις μετακομιση κτλ θες 3-4 μηνες τουλαχιστον. Δεν μιλαω για ιδιοκτητες που σε ενημερωνουν 6 μηνες πριν αλλα για τους ηλιθιους οπως εγραψα που στο ανακοινωνουν τελευταια στιγμη.. Δλδ αναφέρεσαι σε περιπτώσεις που ο ενοικιαστής έχει ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τις προθέσεις του, έρχεται σε τακτή επικοινωνία μαζί του για το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του μήνες πριν την λήξη του, και ο ιδιοκτήτης δεν του δίνει σαφή απάντηση και τον κρατάει κρεμασμένο στα κάγκελα μέχρι ουσιαστικά αυτό να τελειώσει; Και μετά του λέει αυτό που έγραψες; Ειλικρινά δεν μου έχει τύχει να ακούσω ποτέ τέτοια περίπτωση. Το σύνηθες είναι ενοικιαστής και ιδιοκτήτης να επικοινωνούν μήνες πριν για την ανανέωση (ή μη) του συμβολαίου. Καθώς έχουν και οι δύο συμφέρον να δουν τι θα γίνει/κάνουν.
mariosnik_ Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 6 ώρες πριν, k_w_t είπε Επιτηδες δεν ειναι τοσο express. Γιατι εκτος απο τους μπαταχτζιδες ενοικιαστες εχουμε και τους ηλιθιους ιδιοκτητες. Που ληγει το συμβολαιο πχ 1/5 και σου λενε 300€ αυξηση για να ανανεωσω ή φευγεις.... Εντελώς άσχετα το ένα με το άλλο. Όχι πως αυτό που αναφέρεις δεν ισχύει. Αλλά όσο το σύστημα ανέχεται το ένα αρνητικό, το να θες 1 έτος να βγάλεις κάποιον έξω και να σου έχει κάνει το σπίτι ρεντικολο, μετά μην απορούν κάποιοι γιατί έχουμε γεμίσει κλειστά διαμερίσματα και βραχυχρόνιες μισθώσεις. Συμβαίνουν αυτά που λες αλλά το ένα είναι άσχετο με το άλλο και όσο τα ανέχεται το σύστημα δεν εξαλοιφονται και τα προβλήματα που προκαλούν. 1 ώρα πριν, k_w_t είπε Να δινει ενα εύλογο χρονικο διαστημα στον ενοικιαστη να μετακομισει ισως? Οταν ερχεται νταβατζιλικη ο ιδιοκτητης και σου λεει απο τον επομενο μηνα +300€ ή αδειασε το.. Μεχρι να βρεις νεο σπιτι να κανονισεις μετακομιση κτλ θες 3-4 μηνες τουλαχιστον. Δεν μιλαω για ιδιοκτητες που σε ενημερωνουν 6 μηνες πριν αλλα για τους ηλιθιους οπως εγραψα που στο ανακοινωνουν τελευταια στιγμη.. Ο ενοικιαστης οφείλει να καλέσει τον ιδιοκτήτη και να κάνουν ανανέωση συμβολαίου να μην το αφήσουν έτσι όταν πλησιάζει το συμβόλαιο στην λήξη του. Άμα πάει να τελειώσει το συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει επικοινωνία και ξαφνικά όλα σκάνε τελευταία στιγμή, ε εκεί υπάρχει αμέλεια και πονηριά και απο τις δύο πλευρές. Ο μεν ενοικιαστης περιμένει ότι δεν θα τον καλέσει ποτέ ο ιδιοκτήτης μετά την παρέλευση του συμβολαίου ώστε να θεωρηθεί αορίστου χρόνου και να έχει πάτημα, ο ιδιοκτήτης περιμένει last time για να εκβιάσει τον ενοικιαστη να ζητήσει παραπάνω. Γενικά έλλειψη επικοινωνίας καλής πίστης και συνεννόησης οδηγούν σε τέτοια που λες, δεν έχει να κάνει με τα παραθυράκια του συστήματος. 4
Deu164 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, k_w_t είπε Επιτηδες δεν ειναι τοσο express. Γιατι εκτος απο τους μπαταχτζιδες ενοικιαστες εχουμε και τους ηλιθιους ιδιοκτητες. Που ληγει το συμβολαιο πχ 1/5 και σου λενε 300€ αυξηση για να ανανεωσω ή φευγεις.... Εν μέρη ναι αλλά θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός με κάποιο τρόπο η λογική πονάει χέρι κόψε χέρι περισσότερο χαλάει τη γενικότερη κατάσταση παρά λυνει προβλήματα Εμένα παράδειγμα εδώ που μένω πέθανε ο ιδιοκτήτης. Mια μέρα πριν την κηδεία του με πήρε τηλέφωνο ο κληρονόμος να με ενημερώσει ότι ο ιδιοκτήτης πέθανε αύριο πρωί είναι η κηδεία, μετά την κηδεία μόλις φύγει από το νεκροταφείο κατά τις 11 θα περάσει να δει το σπίτι. Ήρθε και μου ζήτησε ανανέωση συμβολαίου 3 μήνες πριν λήξει και + 150 euro αύξηση διαφορετικά σε 3 μήνες που λήγει δρόμο. Πήρα μερικές μέρες διορία να ψαχτώ αλλά δεν έβρισκα στην περιοχή, τα ενοίκια ήταν πανάκριβα για σπίτια ερείπια. Αναγκάστηκα να ανανεώσω και την ίδια μέρα μετά την ανανέωση με ενημέρωσε ότι στην επομένη ανανέωση σε ένα έτος αν θέλω να μείνω +250ευρό... Δηλαδή ζητάει αύξηση 400 euro μέσα σε 2 χρόνια... Κατά την ανανέωση μου είπε ότι οπότε Θέλω μπορώ να φύγω και πριν τη λήξη γιατί τον συμφέρει μίας και θα το νοικιάσει άμεσα με τα +400 που ζητάει (άλλο που δεν ήθελα) του το ξεκαθάρισα και εγώ ότι μόλις βρω θα φύγω. Τελικά αγόρασα δικό μου και η δόση για το ποσό που συμπλήρωσα με δάνειο βγάνει σαν ένα νορμάλ ενοίκιο... Από την άλλη το δικό μου σπίτι σε άλλη πόλη το νοίκιασα καινούριο μετά από 2 χρόνια αφού το τέλειωσα και μπήκα μέσα μίας και χρειάστηκε λόγο δουλειάς να μετακομίσω μόνιμα στη χαβούζα τής πρωτεύουσας... Οι πρώτοι ενοικιαστές ήταν κύριοί όλα μια χαρά στα 7 χρονιά που έμειναν. Οι δεύτεροι έμειναν 2 χρόνια δε φτάνει που ήταν βρομιάρηδες και σχεδόν το κατέστρεψαν δεν το αέριζαν ποτέ. Μποχα, μούχλα παντού σε κάθε τοίχο αμφιβάλω αν στα 2 χρόνια καθάρισαν ποτέ την τουαλέτα και το σπίτι γενικότερα, σκισμένες σίτες χτυπημένες πόρτες με πόμολα σε ντουλάπια ντουλάπες, πόρτες και κουζίνα να λείπουν, σπασμένα τζάμια στις βιτρίνες ξηλωμένα πορτάκια ξεχαρβαλωμένες μπαταρίες και καζανάκια ... Ένα χάος. άφησαν και 3 ενοίκια απλήρωτα ευτυχώς έφυγαν από μονοί τους. Οι τρίτοι που μένουν τώρα μέσα 2,5 χρόνια πληρώνουν οπότε γουστάρουν οκ δύσκολες εποχές δε λέω κάτι και εγώ στο ενοίκιο είμαι ακόμα και ξέρω πως είναι. Αλλά δε φτάνει αυτό πλήρωσαν κάποια στιγμή και χρωστούμενος λογαριασμούς στο όνομα του προηγουμένου του βρομιάρη και μου ρίχνουν φέσι 2 ενοίκια για χρωστούμενα άλλου... Άκρη δε βγάζω οπότε τους ενημέρωσα μισό έτος πριν ότι δε θα ξανά ανανεώσουμε τώρα που τελειώνει η τριετία παρόλο που το ζητάνε "γιατί είναι καλό και δε βρίσκουν άλλο". Όταν τους αναφέρω για τα ενοίκια που με το έτσι θέλω δεν έδωσαν και να πάνε να ζητήσουν τα λεφτά τους από αυτόν που αναγράφετε στους λογαριασμούς με την ίδια πρωτοβουλία που πήραν και πλήρωσαν λογαριασμούς άλλων κάνουν την πάπια... Τελειώνει και το δάνειο σύντομα που με ανάγκασε να το νοικιάζω για να αποπληρώνετε οπότε προτιμώ να το κρατήσω κλειστό και να πηγαίνω μια φορά τον χρόνο στην καλοκαιρινή άδειά να την αράζουμε δίπλα στην παραλία να ρίχνουμε καμία 10αρια βουτιές τη μέρα ή και να το πουλήσω παρά να το ξανανοικιάσω... Επεξ/σία 7 Μαϊου από Deu164 1 2
mariosnik_ Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 ώρες πριν, Deu164 είπε Εν μέρη ναι αλλά θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός με κάποιο τρόπο η λογική πονάει χέρι κόψε χέρι περισσότερο χαλάει τη γενικότερη κατάσταση παρά λυνει προβλήματα Εμένα παράδειγμα εδώ που μένω πέθανε ο ιδιοκτήτης. Mια μέρα πριν την κηδεία του με πήρε τηλέφωνο ο κληρονόμος να με ενημερώσει ότι ο ιδιοκτήτης πέθανε αύριο πρωί είναι η κηδεία, μετά την κηδεία μόλις φύγει από το νεκροταφείο κατά τις 11 θα περάσει να δει το σπίτι. Ήρθε και μου ζήτησε ανανέωση συμβολαίου 3 μήνες πριν λήξει και + 150 euro αύξηση διαφορετικά σε 3 μήνες που λήγει δρόμο. Πήρα μερικές μέρες διορία να ψαχτώ αλλά δεν έβρισκα στην περιοχή, τα ενοίκια ήταν πανάκριβα για σπίτια ερείπια. Αναγκάστηκα να ανανεώσω και την ίδια μέρα μετά την ανανέωση με ενημέρωσε ότι στην επομένη ανανέωση σε ένα έτος αν θέλω να μείνω +250ευρό... Δηλαδή ζητάει αύξηση 400 euro μέσα σε 2 χρόνια... Κατά την ανανέωση μου είπε ότι οπότε Θέλω μπορώ να φύγω και πριν τη λήξη γιατί τον συμφέρει μίας και θα το νοικιάσει άμεσα με τα +400 που ζητάει (άλλο που δεν ήθελα) του το ξεκαθάρισα και εγώ ότι μόλις βρω θα φύγω. Τελικά αγόρασα δικό μου και η δόση για το ποσό που συμπλήρωσα με δάνειο βγάνει σαν ένα νορμάλ ενοίκιο... Από την άλλη το δικό μου σπίτι σε άλλη πόλη το νοίκιασα καινούριο μετά από 2 χρόνια αφού το τέλειωσα και μπήκα μέσα μίας και χρειάστηκε λόγο δουλειάς να μετακομίσω μόνιμα στη χαβούζα τής πρωτεύουσας... Οι πρώτοι ενοικιαστές ήταν κύριοί όλα μια χαρά στα 7 χρονιά που έμειναν. Οι δεύτεροι έμειναν 2 χρόνια δε φτάνει που ήταν βρομιάρηδες και σχεδόν το κατέστρεψαν δεν το αέριζαν ποτέ. Μποχα, μούχλα παντού σε κάθε τοίχο αμφιβάλω αν στα 2 χρόνια καθάρισαν ποτέ την τουαλέτα και το σπίτι γενικότερα, σκισμένες σίτες χτυπημένες πόρτες με πόμολα σε ντουλάπια ντουλάπες, πόρτες και κουζίνα να λείπουν, σπασμένα τζάμια στις βιτρίνες ξηλωμένα πορτάκια ξεχαρβαλωμένες μπαταρίες και καζανάκια ... Ένα χάος. άφησαν και 3 ενοίκια απλήρωτα ευτυχώς έφυγαν από μονοί τους. Οι τρίτοι που μένουν τώρα μέσα 2,5 χρόνια πληρώνουν οπότε γουστάρουν οκ δύσκολες εποχές δε λέω κάτι και εγώ στο ενοίκιο είμαι ακόμα και ξέρω πως είναι. Αλλά δε φτάνει αυτό πλήρωσαν κάποια στιγμή και χρωστούμενος λογαριασμούς στο όνομα του προηγουμένου του βρομιάρη και μου ρίχνουν φέσι 2 ενοίκια για χρωστούμενα άλλου... Άκρη δε βγάζω οπότε τους ενημέρωσα μισό έτος πριν ότι δε θα ξανά ανανεώσουμε τώρα που τελειώνει η τριετία παρόλο που το ζητάνε "γιατί είναι καλό και δε βρίσκουν άλλο". Όταν τους αναφέρω για τα ενοίκια που με το έτσι θέλω δεν έδωσαν και να πάνε να ζητήσουν τα λεφτά τους από αυτόν που αναγράφετε στους λογαριασμούς με την ίδια πρωτοβουλία που πήραν και πλήρωσαν λογαριασμούς άλλων κάνουν την πάπια... Τελειώνει και το δάνειο σύντομα που με ανάγκασε να το νοικιάζω για να αποπληρώνετε οπότε προτιμώ να το κρατήσω κλειστό και να πηγαίνω μια φορά τον χρόνο στην καλοκαιρινή άδειά να την αράζουμε δίπλα στην παραλία να ρίχνουμε καμία 10αρια βουτιές τη μέρα ή και να το πουλήσω παρά να το ξανανοικιάσω... Τραγική κατάσταση και από τις δύο όψεις του νομίσματος.... Τι να πεις. 1
StamTheMan Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε μετά μην απορούν κάποιοι γιατί έχουμε γεμίσει κλειστά διαμερίσματα Δεν ειναι αυτος ο λογος. Το 1/10 των κλειστων σπιτιων ειναι απο τετοια σκηνικα. Αλλο ειναι το προβλημα μας. 3 ώρες πριν, Deu164 είπε Οι πρώτοι ενοικιαστές ήταν κύριοί όλα μια χαρά στα 7 χρονιά που έμειναν. Σε τετοιες περιπτωσεις,το σοφο ειναι να κανεις μειωση,οχι αυξηση,δε λεω για σενα,δεν ξερω αν ζητησες αυξηση ή αν εφυγαν για κατι που δεν τους αρεσε. Αλλα δεν εισαι σε θεση να το εχεις κλειστο,απο οτι καταλαβα. Ολοι μια σταθεροτητα ψαχνουμε και οταν με τον ενα η τον αλλο τροπο ερχομαστε στα ορια,με εναν ιδιοκτητη να πιεζει για αυξηση,σιγουρα δεν κανει καλο σε καμια απο τις 2 πλευρες. Στο προηγουμενο μου σπιτι ειχα πολλη πιεση και γελοιες απαιτησεις,αλλα ξεχνουσαν τις υποχρεωσεις τους. Εφτιαχνα τα παντα μονος μου και ζητουσα μονο τα υλικα/ανταλλακτικα,αλλα στο τελος δε διναν ουτε αυτα. Ενοικιο στην ωρα μας καθε μηνα για 3 χρονια. Στο τελος μας λεγαν οτι δε θα το ξανανοικιασουν,αλλα πριν φυγουμε μαθαμε απο συναδελφο ( μικρος ο κοσμος ) οτι ειχε ερθει απ'εξω να το δει,ενω λειπαμε. Κυριολεκτικα λιγες μερες πριν αρχισουμε να κουβαλαμε,αρχισε να χτιζεται the mart κολλητα διπλα στο σπιτι. Γλυτωσαμε.
Walternet Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1) Εσείς ποιους έξτρα όρους -πέρα από τις default ήδη γραμμένους- του ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ https://issu-el.uoa.gr/fileadmin/depts/uoa.gr/issu/uploads/Misthotirio-Symfonitiko-Katoikias.pdf θεωρήται απαραίτητο/καλή πρακτική να προστίθενται συνήθως στο 18.ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΟΡΟΙ του ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ είτε α)ως ενοικιαστές-εκμισθωτές είτε ως β) ιδιοκτήτες -μισθωτές ? 2) Τι είναι καλύτερο? Tο μισθωτήριο -που αποτελεί ιδιωτικό συμφωνητικό να υπογράφεται απλά σε κάποιο ΚΕΠ που όπου πιστοποιήται το γνήσιο της υπογραφής ή να ανεβαίνει στην σχετική gov πλατφόρμα για τα ιδιωτικά συμφωνητικά? https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-idiotikou-sumphonetikou 3)Και τέλος κάπου πιο πάνω αναφέρθηκε ότι σε περίπτωση μη ανανέωσης η σύμβαση μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου. Μα δεν αναφέρεται ρητά στο default κείμενο του Μισθωτηρίου οτι Αναφορά σε κείμενο - 5.ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗ-ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ. Η σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείονται απολύτως, τυχόν δε αναγκαστική παραμονή του μισθωτή στο μίσθιο μετά τη λήξη της μίσθωσης δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ότι υποδηλώνει συμφωνία του εκμισθωτή. Σε τέτοια περίπτωση ρητά συμφωνείται ότι αν ως προς το μίσθωμα δεν υπάρχει ή δεν ισχύει ειδική συμφωνία σταδιακής αναπροσαρμογής του, κάθε αύξηση που θα δοθεί, ή θα επιτραπεί με οποιοδήποτε τρόπο από το Κράτος για τα μισθώματα κατοικιών κάθε είδους, οποτεδήποτε, ακόμη και κατά την συμβατική διάρκεια του παρόντος, θα ισχύει αμέσως και αυτομάτως και για την μίσθωση αυτή. και 10.ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΙΟΥ. Κατά τη λήξη της μίσθωσης, ο μισθωτής υποχρεούται, χωρίς όχληση, να αποδώσει το μίσθιο στον εκμισθωτή στην ίδια κατάσταση στην οποία το παρέλαβε. Διαφορετικά υποχρεούται σε καταβολή ποσού ίσου προς το 1/15 του μηνιαίου μισθώματος για κάθε μέρα καθυστέρησης σαν ποινική ρήτρα καθώς και σε αποζημίωση του εκμισθωτή για κάθε ζημιά που έπαθε εξ αιτίας της μη έγκαιρης απόδοσης του μισθίου. Επεξ/σία 7 Μαϊου από Walternet
fitsoulas2024 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 4 ώρες πριν, Deu164 είπε Οι πρώτοι ενοικιαστές ήταν κύριοί όλα μια χαρά στα 7 χρονιά που έμειναν. Οι δεύτεροι έμειναν 2 χρόνια δε φτάνει που ήταν βρομιάρηδες και σχεδόν το κατέστρεψαν δεν το αέριζαν ποτέ. Μποχα, μούχλα παντού σε κάθε τοίχο αμφιβάλω αν στα 2 χρόνια καθάρισαν ποτέ την τουαλέτα και το σπίτι γενικότερα, σκισμένες σίτες χτυπημένες πόρτες με πόμολα σε ντουλάπια ντουλάπες, πόρτες και κουζίνα να λείπουν, σπασμένα τζάμια στις βιτρίνες ξηλωμένα πορτάκια ξεχαρβαλωμένες μπαταρίες και καζανάκια ... Ένα χάος. άφησαν και 3 ενοίκια απλήρωτα ευτυχώς έφυγαν από μονοί τους. Οι τρίτοι που μένουν τώρα μέσα 2,5 χρόνια πληρώνουν οπότε γουστάρουν οκ δύσκολες εποχές δε λέω κάτι και εγώ στο ενοίκιο είμαι ακόμα και ξέρω πως είναι. και γιατι απλα δε μενεις εσυ στο σπιτι σου? 4 ώρες πριν, Deu164 είπε ........ή και να το πουλήσω παρά να το ξανανοικιάσω... κι εγω με αυτα που εχω γενικα ακουσει αυτης της λογικης ειμαι, πωληση παρα ενοικιαση. Στη πωληση παιρνεις το μετρητο και εξασφαλιζεσαι. Μονο αν εχεις επαγγελματικη στεγη τη νοικιαζεις αναγκαστικα.
milos_ Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις 30/4/2025 στις 10:55 ΜΜ, GREGORYMO είπε Ωραία χώρα Ποδοσφαιρομανα 6
Morosana Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 9 ώρες πριν, Deu164 είπε Εν μέρη ναι αλλά θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός με κάποιο τρόπο η λογική πονάει χέρι κόψε χέρι περισσότερο χαλάει τη γενικότερη κατάσταση παρά λυνει προβλήματα Εμένα παράδειγμα εδώ που μένω πέθανε ο ιδιοκτήτης. Mια μέρα πριν την κηδεία του με πήρε τηλέφωνο ο κληρονόμος να με ενημερώσει ότι ο ιδιοκτήτης πέθανε αύριο πρωί είναι η κηδεία, μετά την κηδεία μόλις φύγει από το νεκροταφείο κατά τις 11 θα περάσει να δει το σπίτι. Ήρθε και μου ζήτησε ανανέωση συμβολαίου 3 μήνες πριν λήξει και + 150 euro αύξηση διαφορετικά σε 3 μήνες που λήγει δρόμο. Πήρα μερικές μέρες διορία να ψαχτώ αλλά δεν έβρισκα στην περιοχή, τα ενοίκια ήταν πανάκριβα για σπίτια ερείπια. Αναγκάστηκα να ανανεώσω και την ίδια μέρα μετά την ανανέωση με ενημέρωσε ότι στην επομένη ανανέωση σε ένα έτος αν θέλω να μείνω +250ευρό... Δηλαδή ζητάει αύξηση 400 euro μέσα σε 2 χρόνια... Κατά την ανανέωση μου είπε ότι οπότε Θέλω μπορώ να φύγω και πριν τη λήξη γιατί τον συμφέρει μίας και θα το νοικιάσει άμεσα με τα +400 που ζητάει (άλλο που δεν ήθελα) του το ξεκαθάρισα και εγώ ότι μόλις βρω θα φύγω. Τελικά αγόρασα δικό μου και η δόση για το ποσό που συμπλήρωσα με δάνειο βγάνει σαν ένα νορμάλ ενοίκιο... Από την άλλη το δικό μου σπίτι σε άλλη πόλη το νοίκιασα καινούριο μετά από 2 χρόνια αφού το τέλειωσα και μπήκα μέσα μίας και χρειάστηκε λόγο δουλειάς να μετακομίσω μόνιμα στη χαβούζα τής πρωτεύουσας... Οι πρώτοι ενοικιαστές ήταν κύριοί όλα μια χαρά στα 7 χρονιά που έμειναν. Οι δεύτεροι έμειναν 2 χρόνια δε φτάνει που ήταν βρομιάρηδες και σχεδόν το κατέστρεψαν δεν το αέριζαν ποτέ. Μποχα, μούχλα παντού σε κάθε τοίχο αμφιβάλω αν στα 2 χρόνια καθάρισαν ποτέ την τουαλέτα και το σπίτι γενικότερα, σκισμένες σίτες χτυπημένες πόρτες με πόμολα σε ντουλάπια ντουλάπες, πόρτες και κουζίνα να λείπουν, σπασμένα τζάμια στις βιτρίνες ξηλωμένα πορτάκια ξεχαρβαλωμένες μπαταρίες και καζανάκια ... Ένα χάος. άφησαν και 3 ενοίκια απλήρωτα ευτυχώς έφυγαν από μονοί τους. Οι τρίτοι που μένουν τώρα μέσα 2,5 χρόνια πληρώνουν οπότε γουστάρουν οκ δύσκολες εποχές δε λέω κάτι και εγώ στο ενοίκιο είμαι ακόμα και ξέρω πως είναι. Αλλά δε φτάνει αυτό πλήρωσαν κάποια στιγμή και χρωστούμενος λογαριασμούς στο όνομα του προηγουμένου του βρομιάρη και μου ρίχνουν φέσι 2 ενοίκια για χρωστούμενα άλλου... Άκρη δε βγάζω οπότε τους ενημέρωσα μισό έτος πριν ότι δε θα ξανά ανανεώσουμε τώρα που τελειώνει η τριετία παρόλο που το ζητάνε "γιατί είναι καλό και δε βρίσκουν άλλο". Όταν τους αναφέρω για τα ενοίκια που με το έτσι θέλω δεν έδωσαν και να πάνε να ζητήσουν τα λεφτά τους από αυτόν που αναγράφετε στους λογαριασμούς με την ίδια πρωτοβουλία που πήραν και πλήρωσαν λογαριασμούς άλλων κάνουν την πάπια... Τελειώνει και το δάνειο σύντομα που με ανάγκασε να το νοικιάζω για να αποπληρώνετε οπότε προτιμώ να το κρατήσω κλειστό και να πηγαίνω μια φορά τον χρόνο στην καλοκαιρινή άδειά να την αράζουμε δίπλα στην παραλία να ρίχνουμε καμία 10αρια βουτιές τη μέρα ή και να το πουλήσω παρά να το ξανανοικιάσω... εδω κάπου νομίζω το έχασες ή έχει γίνει ματσακονιά. Αν οι λογαριασμοί αφορούν κοινόχρηστα ή νερό που είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη καλά έκαναν γιατί αυτοί θα έμεναν χωρίς νερό πετρέλαιο ασανσέρ κτλ. Εσύ όφειλες να τα κυνηγήσεις από τον βρωμιάρη και το σπίτι να είναι ελεύθερο από τέτοια βάρη και όχι να τους ζαλίζει ο διαχειριστής για χρέη ή κάνουν τους κολεκτορες για σένα.
k_w_t Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 22 λεπτά πριν, Morosana είπε εδω κάπου νομίζω το έχασες ή έχει γίνει ματσακονιά. Αν οι λογαριασμοί αφορούν κοινόχρηστα ή νερό που είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη καλά έκαναν γιατί αυτοί θα έμεναν χωρίς νερό πετρέλαιο ασανσέρ κτλ. Εσύ όφειλες να τα κυνηγήσεις από τον βρωμιάρη και το σπίτι να είναι ελεύθερο από τέτοια βάρη και όχι να τους ζαλίζει ο διαχειριστής για χρέη ή κάνουν τους κολεκτορες για σένα. Ακριβως αυτο. Μονο το ρευμα παει στο ονομα του ενοικιαστη και εκει αναφερεις στον παροχο οτι "ΔΕΝ" αποδεχεσαι οποιοδηποτε χρεος απο προηγουμενο στον αριθμο παροχης πριν απο την ημερομηνια εναρξης του συμβολαιου. 13 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Εντελώς άσχετα το ένα με το άλλο. Όχι πως αυτό που αναφέρεις δεν ισχύει. Αλλά όσο το σύστημα ανέχεται το ένα αρνητικό, το να θες 1 έτος να βγάλεις κάποιον έξω και να σου έχει κάνει το σπίτι ρεντικολο, μετά μην απορούν κάποιοι γιατί έχουμε γεμίσει κλειστά διαμερίσματα και βραχυχρόνιες μισθώσεις. Συμβαίνουν αυτά που λες αλλά το ένα είναι άσχετο με το άλλο και όσο τα ανέχεται το σύστημα δεν εξαλοιφονται και τα προβλήματα που προκαλούν. Ο ενοικιαστης οφείλει να καλέσει τον ιδιοκτήτη και να κάνουν ανανέωση συμβολαίου να μην το αφήσουν έτσι όταν πλησιάζει το συμβόλαιο στην λήξη του. Άμα πάει να τελειώσει το συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει επικοινωνία και ξαφνικά όλα σκάνε τελευταία στιγμή, ε εκεί υπάρχει αμέλεια και πονηριά και απο τις δύο πλευρές. Ο μεν ενοικιαστης περιμένει ότι δεν θα τον καλέσει ποτέ ο ιδιοκτήτης μετά την παρέλευση του συμβολαίου ώστε να θεωρηθεί αορίστου χρόνου και να έχει πάτημα, ο ιδιοκτήτης περιμένει last time για να εκβιάσει τον ενοικιαστη να ζητήσει παραπάνω. Γενικά έλλειψη επικοινωνίας καλής πίστης και συνεννόησης οδηγούν σε τέτοια που λες, δεν έχει να κάνει με τα παραθυράκια του συστήματος. Επειδή μου έχει συμβεί και μάλιστα σε επαγγελματικό χώρο από λαμογιο ιδιοκτήτη το γραφώ. Μπήκαμε σε κατάστημα σχεδόν ερείπιο. Βάλαμε γυψοσανίδες , αλλάξαμε τζαμαρία ,ρολά ,ηλεκτρολογικά , πατώματα κτλ. Στα 3 χρόνια ήρθε ο ιδιοκτήτης και ζήτησε τα διπλά 12μερες πριν λήξει το συμβόλαιο . Μέχρι εκείνη την ημέρα έλεγε στο τηλέφωνο θα τα πούμε από κοντά... Όταν του είπαμε ότι έχουμε τις φωτογραφίες από πριν και μετα την ανακαίνιση και θα το αφήσουμε όπως το βρήκαμε μαγκώθηκε. Θα τα ξηλώναμε όλα εκτός από την τζαμαρία την οποία θα την ραγίζαμε γιατί και η προηγούμενη ήταν ραγισμένη. Να δείτε για πότε το 200% έγινε 12% . 2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα