tasoe Δημοσ. Τρίτη στις 09:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:38 πμ Χαίρετε, πρόκειται να βάλω στο σπίτι αυτό το νέο ίντερνετ το ινώδες. Επειδή όμως θα μπει το router σε άλλο σημείο στο σπίτι από εκεί που το έχω τώρα, θα ήθελα να δώσω ίντερνετ στον υπολογιστή μου που είναι σε άλλο δωμάτιο. Έχω τις εξής επιλογές, με σειρά επιθυμίας: 1. Να βάλω μια κάρτα δικτύου pcie στο pc. 2. Να βάλω ένα usb adapter στο pc. 3. Να κάνω ένα upgrade επί τη ευκαιρία και να πάρω motherboard με wi-fi. 4. Να ανοίξω τρύπα στον τοίχο να περάσω καλώδιο lan. Θα ήθελα να ρωτήσω από άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει το 1 ή το 2 πως τα πάνε με την ταχύτητα? Πχ στο 500άρι ίντερνετ θα έχω στο pc όλη την ταχύτητα ή θα έχω απώλειες με το wifi? Επίσης, οι motherboards που έχουν wifi από μόνες τους, είναι της προκοπής το wifi? Ή μήπως είναι όπως ο ήχος της motherboard που όσο καλός και να είναι, μια dedicated κάρτα ήχου τον πατάει κάτω? Αυτά. Αν έχει κάποιος κάποια πρόταση που μου διαφεύγει θα ήθελα να την ακούσω. Ευχαριστώ.
LLLEFTERIS Δημοσ. Τρίτη στις 09:45 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:45 πμ (επεξεργασμένο) Το 3 η το 4 Αν τελικα πας σε λυση Wifi να ειναι Dual Band και τουλαχιστον 6 αν και τωρα εχει βγει το wifi 7 Και εγω με Wifi ειμαι εχει η μητρικη (MAG Z790 WiFi) και παιρνω απο το κατω σπιτι αλλα εχω μια αποσταση 2 μετρα απο το ρουτερ. Εγω που εχω η μαλλον ο πεθερος εχει 100αρα γραμμη πιανω ολοκληρη την ταχυτητα τωρα για 500αρι που λες δεν εχω αποψη αν και η αποψη μου ειναι πως αν μπορεις να βαλεις καλωδιο βαζεις καλωδιο. Υπαρχουν και τα powerlines Επεξ/σία Τρίτη στις 09:49 πμ από LLLEFTERIS
tasoe Δημοσ. Τρίτη στις 10:07 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:07 πμ Μάλιστα. Και γω γενικά είμαι υπέρ του καλωδίου αλλά είμαι κατά των τρυπών στο σπίτι. Ήδη αυτή που θα γίνει για να μπει η οπτική ίνα μες στο σπίτι μου κάθεται στο λαιμό. Τα powerlines τι είναι?
Aris_ Δημοσ. Τρίτη στις 11:00 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:00 πμ (επεξεργασμένο) Εχει ωραία κανάλια η Legrand αλλά και άλλες εταιρείες που δεν υπάρχει θέμα με τις τρύπες αλλά έχουν κόστος αρκετό Τα powerlines μεταφέρουν δίκτυο μέσα από το χαλκό του ρεύματος αλλά έχουν ευαισθησία στις παρεμβολές από όχι καλά μονωμένος για θόρυβο ηλεκτρικές συσκευές άρα τα βάζεις και βλέπεις Δοκιμάζεις και ενα καλό access point για wifi κάρτα στο pc Επεξ/σία Τρίτη στις 11:01 πμ από Aris_ 1
meletis_m Δημοσ. Τρίτη στις 01:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:45 μμ Ότι έγραψε ο @Aris_ Τη ιδια δουλειά έκανα και δε φαίνεται καν μέσα σε κανάλι το καλώδιο .
tasoe Δημοσ. Τρίτη στις 02:45 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 02:45 μμ Ενδιαφέρον αυτό το powerline, δεν ήξερα ότι υπάρχει. Αν κατάλαβα σωστά το βάζεις στη μπρίζα κοντά στο router και του κουμπώνεις ένα καλώδιο ethernet ερχόμενο από το router. Μετά βάζω ένα άλλο powerline στη μπρίζα κοντά στο PC και από αυτό στέλνω ethernet στον υπολογιστή. Δηλαδή περνάει όλο το ίντερνετ μέσα από τα καλώδια ρεύματος του σπιτιού? Ερώτηση, μπορώ να βάλω και άλλο powerline σε άλλη μπρίζα ώστε να δώσω ίντερνετ πχ και στην τηλεόραση που έχει χαλάσει το wifi της?
Aris_ Δημοσ. Τρίτη στις 06:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:47 μμ 3 hours ago, tasoe said: Δηλαδή περνάει όλο το ίντερνετ μέσα από τα καλώδια ρεύματος του σπιτιού? Ερώτηση, μπορώ να βάλω και άλλο powerline σε άλλη μπρίζα ώστε να δώσω ίντερνετ πχ και στην τηλεόραση που έχει χαλάσει το wifi της? ναι και ναι , αλλα παιζει ρολο η ποιοτιτα που θα αγορασεις και αν εχεις καμια κινεζια απο μετασχηματιστη μεχρι μπιστολακη / air-condition να σου βγαζει παρεμβολες και θα εχεις πανω κατω στις ταχυτητες αν ηταν απλα δεν θα εβαζε κανενας lan cat καλωδια ειδικα στα παλια σπιτια
kremenarasi Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ Φθηνή λύση είναι τα WiFi dongle. 10-15€ Μόνιμη λύση. Powerline πχ TP-LINK η DEVOLO που εκπέμπουν και WiFi αν χρειαστεί να έχετε full σήμα και στα δωμάτια η Σαλόνι. Μπορείς να συνδέσεις αρκετά 3-4 Σε κάθε συσκευή. Πχ τηλεόραση Εύκολη εγκατάσταση αλλά στοιχίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα