Tomahawk Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Θέλω να πάρω μια νέα σκούπα για το σπίτι και δε μπορώ να αποφασίσω μεταξύ Σκούπας robot ή Σκούπας stick. Όσοι φίλοι έχουν σκούπα ρομπότ την εκθειάζουν, αντίστοιχα όμως και τις σκούπες stick, οι οποίες όμως ξεφεύγουν σε κόστος. Μια Xiaomi S20+ θα με καλύψει, εφόσον ενσωματώνει και σφουγγάρισμα ή αξίζει να τα σκάσω και να πάω σε σκούπα stick; Εαν κάποιος έχει δοκιμάσει και τις δύο λύσεις σίγουρα θα βοηθούσε αρκετά το feedback!
phanispal Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Τι έγινε ρε παιδιά, οι συμβατικές έγιναν ντεμοντέ; 1 1
Tomahawk Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 24 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Αν έχεις μεγάλους χώρους με πλακάκι, πάρε robot. Οι χώροι είναι με παρκέ και μωσαϊκό
SabotazNic Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, Tomahawk είπε όμως και τις σκούπες stick, οι οποίες όμως ξεφεύγουν σε κόστος. Απο θέμα τιμής/απόδοσης: συμβατικές, stick, robot. Μην πάρεις Dyson, υπάρχουν και φθηνότερες στικ. Αντίστοιχα για robot για να κάνει κάτι πάνω και σε χαλιά, θέλει 300+ Αξιζει συμβατική και στικ, την μία για εβδομαδιαία, την άλλη για καθημερινά 29 λεπτά πριν, phanispal είπε Τι έγινε ρε παιδιά, οι συμβατικές έγιναν ντεμοντέ; Είναι της μόδας και κυκλοφορεί πολύ στα σοσιαλ. Για αυτό μετά βλέπεις σπίτια με τρίχες στα χαλιά, ή άσπρα πλακάκια να γίνονται γκρι μετά από 2 χρόνια αφού δεν σφουγγαριζονται σωστά 2 1
basilis_k6 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου το ρομποτ μου βγηκε σχεδον αχρηστο. θελει μεγαλες αδειες επιφανειες για να κανει δουλεια και σπιτια που δεν αλλαζουν συνεχως θεσεις τα πραγματα. ψαχνω στικ αλλα αν δεν εχεις λεφτα για καλη σκουπα δεν ξερω αν αξιζει να κοιτας στικ. 1
phanispal Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Είναι της μόδας και κυκλοφορεί πολύ στα σοσιαλ. Για αυτό μετά βλέπεις σπίτια με τρίχες στα χαλιά, ή άσπρα πλακάκια να γίνονται γκρι μετά από 2 χρόνια αφού δεν σφουγγαριζονται σωστά Μα ρε φίλε, τους τελευταίους μήνες δεν ξέρω κι εγώ πόσα νήματα έχουν ανοίξει για ρομποσκούπες και stick. Έτσι πιπίλαγε το μυαλό της γυναίκας μου μια ξαδέρφη της να πάρει Dyson stick και φυσικά έπρεπε να πάρουμε κι εμείς, για να έρθει μετά από κάνα χρόνο να μας πει ότι τα έπαιξε η μπαταρία της δικής της Dyson, και το service της ζήτησε το κόστος της σκούπας για αλλαγή μπαταρίας, επειδή λέει δεν έπρεπε να τη βάζει συνεχώς στη φόρτιση. Εν τω μεταξύ η φοβερή και τρομερή Dyson των 300€ στο full speed πάνω από 15 λεπτά δεν κρατάει ούτε καινούργια, οπότε σπίτι ολόκληρο δε σκουπίζεις για κανένα λόγο. Αλλά τα 300€, 300€. Και μ' αυτά και μ' αυτά παίρνεις μια σκούπα stick 300€ για περιστασιακό σκούπισμα, αν πέσει κάνα ψίχουλο. Να γελάει ο κόσμος δηλαδή. 9 1
SabotazNic Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 18 λεπτά πριν, phanispal είπε Και μ' αυτά και μ' αυτά παίρνεις μια σκούπα stick 300€ για περιστασιακό σκούπισμα, αν πέσει κάνα ψίχουλο. Να γελάει ο κόσμος δηλαδή Εμείς έχουμε μια των 120 ευρώ, izzy. Βολεύει λόγω κατοικίδιων. Αντε βγάλε καθημερινά την άλλη, τράβα καλώδιο, μάζεψε καλώδιο, άλλαξε χώρο, τράβα καλώδιο, μάζεψε καλώδιο. Αλλά με αυτήν κάνουμε το εβδομαδιαίο καθάρισμα. Ακόμα και τα swiffer δεν αξίζουν για παρκέ/πλακάκι μιας και γεμίζουν για πλάκα. Αυτά αντε για κάτω από ντουλάπες κάνουν.
animor Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Ειχα κάνει δοκιμή με δανεική ρομπότ. Στην ωρα που ξόδεψα για να ετοιμάσω εναν χώρο μόνο, δεν μετράω την αρχική χαρτογράφηση που έκανε, θα ειχα σκουπίσει όλο το σπίτι δυο φορές. Καρέκλες πάνω στο τραπέζι, γλάστρες, φωτιστικά και σκαμπό στην άκρη, μάζεμα ψηλών χαλιών ή με κρόσια. Αυτος που τη δάνεισε την είχε τυλιγμένη με φούσκες επειδή γρατζουνουσε κάποια επιπλα και πόρτες. Αν δεν έχεις πολλά πράγματα στο πάτωμα, φαντάζομαι ότι βολεύει. 1
basilis_k6 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 2 λεπτά πριν, animor είπε Ειχα κάνει δοκιμή με δανεική ρομπότ. Στην ωρα που ξόδεψα για να ετοιμάσω εναν χώρο μόνο, δεν μετράω την αρχική χαρτογράφηση που έκανε, θα ειχα σκουπίσει όλο το σπίτι δυο φορές. Καρέκλες πάνω στο τραπέζι, γλάστρες, φωτιστικά και σκαμπό στην άκρη, μάζεμα ψηλών χαλιών ή με κρόσια. Αυτος που τη δάνεισε την είχε τυλιγμένη με φούσκες επειδή γρατζουνουσε κάποια επιπλα και πόρτες. Αν δεν έχεις πολλά πράγματα στο πάτωμα, φαντάζομαι ότι βολεύει. ετσι ειναι. για να σκουπισει κανω μετακομιση το μισο σπιτι και περιμενω σαν βλακας να τελειωσει να τα βαλω πισω. με την κανονικη κανω πιο γρηγορα και κουραζομαι το ιδιο. ειναι για ΜΕΓΑΛΑ σπιτι που εχουν κενους χωρους αρκετους. εκει αξιζει.
csontheline Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 19 hours ago, Tomahawk said: Θέλω να πάρω μια νέα σκούπα για το σπίτι και δε μπορώ να αποφασίσω μεταξύ Σκούπας robot ή Σκούπας stick. Όσοι φίλοι έχουν σκούπα ρομπότ την εκθειάζουν, αντίστοιχα όμως και τις σκούπες stick, οι οποίες όμως ξεφεύγουν σε κόστος. Μια Xiaomi S20+ θα με καλύψει, εφόσον ενσωματώνει και σφουγγάρισμα ή αξίζει να τα σκάσω και να πάω σε σκούπα stick; Εαν κάποιος έχει δοκιμάσει και τις δύο λύσεις σίγουρα θα βοηθούσε αρκετά το feedback! Ανάλογα τα τετραγωγικά και την διαμόρφωση του χώρου, χρειάζεσαι και τις 3. Η Χ20+ μπαίνει όταν δεν είναι κανένας, ας κάνει και 4 ώρες και ας αφήσει κομμάτια χωρίς πέρασμα, κυρίως είναι για συντήρηση. Η όρθια είναι για 30-60", για ένα γρήγορο πέρασμα και η κανονική είναι για την καλύτερη δουλειά. Υπόψιν ότι αν έχεις τρίχες και χνούδια, θα πηγαίνουν σε σημεία που η ρομποτική -συνήθως- δεν τα καθαρίζει εντελώς (ή και καθόλου, πχ σε στενά σημεία, πίσω από κρεβάτια κλπ). Αν σε παίρνει, μια στο τόσο φέρνε επαγγελματία για καθαρισμό (ή κάνε γενική). 1
WuYingRen Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) Οι ροπμποτικές ειναι για συντήρηση. Εχουμε ρομποτική από το 2014, εχουμε αλλάξει 3-4 και αφήνουν πολλά κενά, όπως και να το κάνεις, όσο έξυπνες και να είναι. Επισης, θα πρέπει το σπίτι να ειναι με ελάχιστα εμπόδια, αν έχετε, πραματακια, καλαθάκια, χαμηλά έπιπλα, καρέκλες, καναπέςδες, καλώδια κλπ σε πυκνότητα, οι ρομποτικές ειναι άχρηστες. Αν έχεις χαλιά, άλλο πρόβλημα αν η σκούπα δε κάνει και για χαλιά (που δεν κάνουν και πολύ δουλεια).Χρησιμοποιούμε λοιπον ρομποτική καθημερινά, και στικ (οι αγαπημένες μου), για λεπτομέρειες, για κανα μπάνιο, για καποιο συγκεκριμένο γρήγορο καθάρισμα. Το ιδανικό ειναι δυνατή στικ με καλώδιο αλλά νομίζω ειναι ελάχιστες που υπάρχουν. Dyson πια δεν αξίζει. Ειχαμε και επιδαπέδια (κλασσική) και στικ. Ακριβές και οι μπαταρία στη στικ πέφτει εύκολα. Στικ έχουμε χιαομι που ειναι πολύ καλή και η μπαταρία ακομα δε δειχνει πτώση απόδοσης. Ρομποτική -> αδειος μεγάλος χώρος για συντήρηση (η περίπτωσή μας που το σπίτι ειναι μεγάλο 180+ τμ με λίγα, ψηλά έπιπλα) Στικ -> για όλα. Επεξ/σία 30 Απριλίου από WuYingRen
digitalarchive Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου σωτηρια η ρομποτ αν βρεις καμια στο 100€. φυσικα θελει και κανονικη σκουπα στη βδομαδα. εγω εχω ενα γατακι και με εχει σωσει. αλλα ποιον χαλαει να σκουπιζει οσο λειπεις; φυσικα το σπιτι πρεπει να ειναι τακτοποιημενο, οχι μεγάλα χαλιά, ουτε παρατημενα καλωδια αριστερα δειξα (βεβαια εχω ενα OCD με αυτα αρα δεν εχω κανενα προβλημα.)
tasanton Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Από προσωπική εμπειρία με stick εδώ και 10 χρόνια σε σπίτι με γάτες: - Καθημερινή συντήρηση με stick, 5 λεπτά αρκούν για τα βασικά - Εβδομαδιαίο πέρασμα με συμβατική (με καλώδιο), ειδικά σε χαλιά Σωστά ειπώθηκε ότι το ρομποτικό απαιτεί ελεύθερους χώρους + αρκετοί λένε ότι αφήνει leftovers (π.χ. σε γωνίες). Από κει και πέρα, μια καλή stick ξεκινά από 200+ €, ιδανικά 21-25V, ενώ το πιο κοστοβόρο μέρος της είναι η μπαταρία. Και τα φίλτρα, αν αλλάζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα