Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας,

'Εχω το εξής θέμα και δεν ξέρω πού να απευθυνθώ. 

Το Μάρτιο αποφάσισα να αλλάξω πάροχο ίντερνετ/τηλεφωνίας και να παω από τη Vodafone στην Cosmote. Το συμβόλαιο με τη Vodafone είχε λήξει οπότε δεν είχα κάποια υποχρέωση μαζί τους, έτσι πήγα με οπτική ίνα στην Cosmote. Υπέγραψα το συμβόλαιο 24/3 για φορητότα σταθερού στην ίδια διεύθυνση (μετακόμισα από τον 1ο στον 4ο). 

Την περασμένη εβδομάδα μου ήρθε ο λογαριασμός της Vodafone για δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο. Το Μάρτιο τον πλήρωσα καθώς ήμουν στον 1ο για μέρος του μήνα, οπότε οκ. Να σημειώσω ότι αυτή τη στιγμή είμαι ακόμα χώρις σταθερό ιντερνετ στον 4ο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Cosmote.

Αυτό στο οποίο θέλω σαφήνηση είναι το εξής: Αφού έχω υπογράψει συμβόλαιο με νέο πάροχο, έχω υποχρέωση να πληρώσω λογαριασμό/-ους παλιού παρόχου ή μπορώ να κάνω καταγγελία στον ΕΕΤΤ ή κάπου αλλού; Δηλαδή αν η Cosmote κάνει, λέμε, 6 μήνες, θα πρέπει να πληρώνω την Vodafone σε διαμέρισμα που δεν μένω πια; Γιατί; 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από stuff5150
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Φορητότητα σταθερής γραμμής και χρεώσεις παλιού παρόχου
Δημοσ.

Κατά την φορητότητα με την ενεργοποίηση της σύνδεσης στον νέο πάροχο αυτόματα διακόπτεται στον παλιό, οπότε πληρώνουμε σε αυτόν τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το ότι έκανες φορητότητα δεν σημαίνει ότι άμεσα διακόπτεται η σύνδεση με τον πάροχο. Συνεχίζεται έως ότου ολοκληρωθεί η σύνδεση στον νέο. Το ότι άλλαξες ταυτόχρονα διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο, είναι άσχετο μιας και εξακολουθούν να λειτουργεί η υπάρχουσα σύνδεση

Τέλος το συμβόλαιο δεν λήγει ποτέ, παρά μόνον με φορητότητα σε άλλον πάροχο ή με πλήρη διακοπή μετά από σχετικό δικό μας αίτημα. Αυτό που λήγει είναι το υποχρεωτικό χρονικό διάστημα δέσμευσης 24 μηνών, μετά του οποίου η σύμβαση γίνεται αορίστου.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, stuff5150 είπε

αποφάσισα να αλλάξω πάροχο

Αυτό σημαίνει ότι έκανες φορητότητα. Δεν έκανες διακοπή της γραμμής.

Η διαφορά είναι πως με τη φορητότητα, η γραμμή δε μένει χωρίς υπηρεσίες:
μέχρι ο νέος πάροχος να σου παρέχει τις δικές του υπηρεσίες,
τις υπηρεσίες της γραμμής στις παρέχει ο παλιός πάροχος.
Αυτό σημαίνει ότι εύλογα έχεις λογαριασμό για τις υπηρεσίες που παρέχει ο παλιός πάροχος στη γραμμή.
Το ότι εσύ δεν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες, δεν αφορά την κατοχή που διατηρείς στη γραμμή. Και η γραμμή έχει υπηρεσίες ενεργές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...