Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, το 3b γράφει η πλακέτα.

Ξαναδοκίμασα βάζοντας στην κάρτα το Arch. Μια χαρά τρέχει. Στο μεταξύ δοκίμασα και με τον nvme. Η ίδια συμπεριφορά.

Τώρα τρέχω το Arch από την κάρτα, αλλά έχω το (ίδιο) θέμα: όταν του ζητώ να κατεβάσει ειδικά το libre office, πετά ένα πολύ γρήγορο μήνυμα περί authentication και μετά το μήνυμα unable to install. Έκανα κι εγγραφή στο store, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Όμως το librecad και το calibre, παρ' ότι έβγαλε το ίδιο σύντομο μήνυμα περί authentication, δείχνει να τα κατεβάζει, παρ' ότι δεν ανοίγουν.

Δοκίμασα να κατεβάσω το libre office από το δικό του site, το αποσυμπιέζω, πηγαίνω στον υποφάκελο DEBS (όπου υπάρχουν 42 αντικείμενα με κατάληξη .deb), αλλά δεν ξέρω πώς να το εγκαταστήσω...

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kukutsi είπε

Δοκίμασα να κατεβάσω το libre office από το δικό του site, το αποσυμπιέζω, πηγαίνω στον υποφάκελο DEBS (όπου υπάρχουν 42 αντικείμενα με κατάληξη .deb), αλλά δεν ξέρω πώς να το εγκαταστήσω...

τα deb είναι για debian ή ubuntu

Εντελώς φιλικά σπρώξε το orange pi και πάρε ένα raspberry

Για Arch (δεν έχω ιδέα πως)

http://mirror.archlinuxarm.org/aarch64/extra/libreoffice-fresh-25.2.2-2-aarch64.pkg.tar.xz

Ή μάθε πως να εγκαταστήσεις το Flathub , ίσως

sudo pacman -S flatpak

και μετά

flatpak install flathub org.libreoffice.LibreOffice

flatpak run org.libreoffice.LibreOffice

Δημοσ.

Δεν έχω καμία σχέση με rasbery, αλλά το LibreOffice είναι στα αποθετήρια το arch. Γιατί λοιπόν ψάχνετε άλλους τρόπους και δεν το εγκαθιστάτε απ' ευθείας από εκεί?

Δημοσ.

αυτο που εχω παρατηρησει εγω σε ενα που ειχα ειναι οτι ειχε λαθος ωρα και οταν εδινα εντολη να μου κατεβασει κατι απο repository to απεριπτε.

τσεκαρε αν ειναι συγχρονισμενο το ρολοι  με την πραγματικη ωρα. εχει μια εντολη για να σου γραψει στην κονσολα την ωρα του συστηματος.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dancer_69 είπε

Δεν έχω καμία σχέση με rasbery, αλλά το LibreOffice είναι στα αποθετήρια το arch. Γιατί λοιπόν ψάχνετε άλλους τρόπους και δεν το εγκαθιστάτε απ' ευθείας από εκεί?

στην προηγούμενη σελίδα έγραψε μέλος την εντολή , αλλά του πετά λάθος

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Από ό,τι φαίνεται, δεν εκτελεί καμία εντολή από αυτές που μου υποδείξατε. «Δεν βρέθηκε η εντολή» μου γράφει για καθεμιά από αυτές.

Το libre office υπάρχει στο αποθετήριό τους, έχει κουμπί για κατέβασμα, αλλά δεν το κατεβάζει. Ούτε τίποτα άλλο. Κάποιες άλλες εφαρμογές που έδειξε να κατεβάζει (όπως το calibre), μετά δεν τις ανοίγει.

Και την ώρα/ημερομηνία την έλεγξα, γιατί και στα win, όταν η μπαταρία που κρατάει την eprom έχει εξαντληθεί, δημιουργούνται αντίστοιχα θέματα.

Θα δοκιμάσω βέβαια και ό,τι άλλο μού είπατε, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι.

Καταλήγω σε δύο πιθανές εκδοχές: α) είτε το μηχανάκι έχει κάποιο θέμα β) είτε εγώ δεν μπορώ να υλοποιήσω σωστά αυτά που μου γράφετε. Με πιο πιθανό το δεύτερο, να πω την αλήθεια.

Άρα μάλλον θα το δώσω σε κάποιον που να κατέχει το θέμα καλύτερα (όπως πολύ σοφά με συμβουλεύσατε). Κρίμα γιατί ο δίσκος nvme δείχνει να δουλεύει άμεσα, χωρίς κάποια ρύθμιση και έχει την ίδια συμπεριφορά με την κάρτα, αλλά με αισθητά πιο γρήγορη απόκριση. Αυτό ήταν ένα από τα κριτήρια για την αγορά του. Και κρίμα, γιατί του είχα εκτυπώσει ήδη και μία θήκη με τον 3d εκτυπωτή.

Μια τελευταία ερώτηση, για να μη σας παιδεύω κι εσάς: αν πατήσω ένα μικρό διακοπτάκι πάνω στην πλακέτα, που λέει reset, μπορεί να αλλάξει κάτι ή όχι;

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις και για τον χρόνο που διαθέσατε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kukutsi είπε

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Από ό,τι φαίνεται, δεν εκτελεί καμία εντολή από αυτές που μου υποδείξατε. «Δεν βρέθηκε η εντολή» μου γράφει για καθεμιά από αυτές.

καλό μήνα :)

Ανέβασε μια φωτό .

Και μια 2η για :

cat /etc/*-release

(να βεβαιωθούμε οτι είσαι σε Arch 😛)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Καλό μήνα!

Δεν ξέρω αν θα σου λύσει το πρόβλημα αλλά δοκίμασε επίσης να κάνεις και refresh τα αποθετήρια πριν το εγκαταστήσεις.

sudo pacman -Sy # Για να κάνεις refresh τα repositories. Το αντίστοιχο του apt-get update
sudo pacman -Su # Για να κάνεις update τα πακέτα. Το αντίστοιχο του apt-get upgrade

sudo pacman -Syu # μπορείς να συνδυάζεις τις παραπάνω εντολές με αυτή.

# Ψάξε επίσης και το όνομα του libreoffice
sudo pacman -Ss libreoffice # Για αναζήτηση πακέτων με το όνομα libreoffice

# και αφού έχεις κάνει refresh τα αποθετήρια και update όλα τα πακέτα, επίλεξε ένα απο τα παρακάτω ή ένα από αυτά που βρήκες με την αναζήτηση:
sudo pacman -S libreoffice-still # Για να εγκαταστήσεις την σταθερή έκδοση
sudo packman -S libreoffice-fresh # Για να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση

επίσης δοκίμασε όλα τα παραπάνω και ως root χρήστης. Γράψε δλδ sudo su (ή σκέτο su)και πάτα enter και τρέξε τις εντολές χωρίς το sudo.

Αν τίποτα δεν δουλεύει, είσαι σίγουρος πως έχει internet το μηχάνημα; Αυτό, πχ τί βγάζει:

ping -c1 google.com

Δημοσ.
21 ώρες πριν, korakios είπε

καλό μήνα :)

Ανέβασε μια φωτό .

Και μια 2η για :

cat /etc/*-release

(να βεβαιωθούμε οτι είσαι σε Arch 😛)

IMG_20250502_220832.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα!
Ασχολήθηκα χθες το βράδυ, αλλά δεν πρόλαβα να απαντήσω. Καλά, μιλάμε, δεν το πίστευα. Με τις παραπάνω εντολές έκανε ενημέρωση στα πακέτα και μετά ζήτησα αναβάθμιση και τελικά εγκατέστησα το libre office και 3-4 άλλες εφαρμογές, όπως τον firefox, που τον έχω συνηθίσει από τα win. Δηλαδή, να σας δώσω να καταλάβετε, επειδή για την εγκατάσταση του Libre Office ζητούσε να εγκατασταθεί η Java Runtime Environment, έψαξα τα διαθέσιμα πακέτα και τελικά εγκατέστησα κάποιο, ώστε να δουλεύει!
Εκεί που ήμουν έτοιμος να το εκσφενδονίσω στον τοίχο... τουλάχιστον θα μπορώ να το αξιοποιήσω σε 2-3 βασικά πραγματάκια!
Οπότε τώρα και μπορώ να γράφω, αλλά, το κυριότερο, μπορώ να εγκαθιστώ διάφορες εφαρμογές, για να πειραματιστώ και μήπως μάθω πέντε πράγματα σιγά-σιγά...
Μόνη «αστοχία» ότι σταμάτησε να μου δουλεύει το Chromium. Υπάρχει κανονικά η συντόμευσή του κάτω αριστερά, αλλά σαν να μην είναι εγκατεστημένος. Ζητώ και από το "orange store" να το κατεβάσει (γιατί τον επισημαίνει ως μη ληφθέντα), αλλά... τίποτα. Το κάνω με τη γραμμή εντολών... πάλι τίποτα. Και με ενδιάμεση επανεκκίνηση κλπ.
Αν ξέρετε πώς να τον απεγκαταστήσω τελείως και να τον ξαναβάλω από την αρχή... Γιατί καταλαβαίνω ότι είναι πιο βασικός για το συγκεκριμένο περιβάλλον από τον firefox (π.χ. μία σαν shortcut που δημιούργησε στην επιφάνεια εργασίας για το YOUDJ, ζητά τον Chromium για ν' ανοίξει και τελικά δεν ανοίγει).
Τέλος να ρωτήσω: αυτές οι εντολές γιατί είναι διαφορετικές; Είναι από κάποιο αποθετήριο που αναφέρεται στο Arch Linux; Είναι κάπου που μπορώ να τις μελετήσω;
Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O Chromium δεν είναι απαραίτητος, μια χαρά μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε με τον firefox. Επίσης, αναφορές του τύπου "Έκανα αυτή την ενέργεια, τίποτα", δε βοηθάνε πουθενά. Θα πρέπει να αναφέρεις τα σφάλματα που εμφανίζονται για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει. Αφού έχεις γραφικό περιβάλλον, είναι εύκολο να γίνει. Απ' το τερματικό επιλέγεις το κείμενο και με δεξί κλικ αντιγραφή(ή με ctrl+shift+c) το αντιγράφεις. 

Όσον αφορά το YOUDJ, επίσης μια χαρά ανοίγει η σελίδα του απ' τον firefox(youdj.online). H συντόμευση που αναφέρεις, πιθανότατα το ίδιο κάνει, αλλά θα χρησιμοποιεί τον chromioum ως browser για ν' ανοίξει το link, πράγμα που μπορεί ν' αλλάξει.

Επεξ/σία από dancer_69
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...