zoranb Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Υπάρχει κάποιο όφελος για ένα Λογιστικό γραφείο, με το να έχει σαν συνήθεια το να υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών του, την τελευταία μέρα όπου εκπνέει η έκπτωση 4% ? Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η συνήθεια! 1
Vstromrider Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Τι εννοεις? ποτε επρεπε να την υποβάλει ?
zoranb Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 17 ώρες Για να επωφεληθεί ο φορολογούμενος την έκπτωση του 4%, θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση μέχρι, σήμερα 30 Απριλίου. Όμως αν κ έτοιμη η δήλωση κ χωρίς να υπάρχει καμία εκκρεμότητα, εδώ κ δυο μήνες, ακόμα δεν έχει υποβληθεί η δήλωση. Αυτή η καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής, γίνεται κάθε χρόνο κ αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιος λόγος.
haris_216 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 13 λεπτά πριν, zoranb είπε Υπάρχει κάποιο όφελος για ένα Λογιστικό γραφείο, με το να έχει σαν συνήθεια το να υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών του, την τελευταία μέρα όπου εκπνέει η έκπτωση 4% ? Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η συνήθεια! Δηλαδή προβληματίζεσαι γιατί, στην Ελλάδα που όλοι ξέρουμε και "αγαπάμε" (ή και όχι), κάποιος κάνει κάτι την τελευταία στιγμή; Φαντάζομαι για τον ίδιο λόγο που για τις τελικές δηλώσεις ζητάνε, εν μέσω καλοκαιριού, παράταση της...παράτασης. Και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο το όποιο λογιστικό γραφείο. Το ίδιο συμβαίνει με τα τέλη κυκλοφορίας (που 31/12 περιμένουν όλοι την παράταση), την εγγραφή/διόρθωση στους εκλογικούς καταλόγους την ημέρα των εκλογών, την αίτηση για το αλλάζω θερμοσίφωνα που είμαι σίγουρος ότι αύριο (αν δεν ξαναδοθεί παράταση) θα υπάρχουν αυτοί που θα παραπονιούνται ότι "δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση" και γενικότερα την όποια προθεσμία υπάρχει στη ζωή μας. Σημ. Ακόμα και αυτή που θέτει ο...χάρος που πάντα μας κόβει σε φάση που θέλαμε να κάνουμε "τόσα πολλά ακόμα" (ok, creepy, το ξέρω ). Στο μόνο βέβαια που ίσως έχουμε ένα δίκιο αφού είναι η μόνη περίπτωση που το deadline είναι ασαφές. 1
zoranb Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 15 ώρες Kαλά τα λες, απλά επειδή όλα έχουν κάποιο λόγο από πίσω να καραδοκεί, πέραν αυτού της Ελληνικής πραγματικότητας που σωστά ανέφερες, έλεγα μπας κ υπάρχει κάποιος "λάκος στη φάβα" που αγνοώ.
Haldol Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 8 minutes ago, zoranb said: έλεγα μπας κ υπάρχει κάποιος "λάκος στη φάβα" που αγνοώ. Θα τολμήσω να πω μήήήπως προκύψουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ώστε να μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειάζεται τροποποιητική. Long - shot μου φαίνεται αυτό που λέω, αλλά οκ, ίσως. 1
zoranb Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 15 ώρες 7 minutes ago, Haldol said: Θα τολμήσω να πω μήήήπως προκύψουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ώστε να μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειάζεται τροποποιητική. Long - shot μου φαίνεται αυτό που λέω, αλλά οκ, ίσως. Aλλαγές από ποιόν, από τον πελάτη;
tasanton Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 λόγοι αμέσως-αμέσως: - Αλλαγές/διορθώσεις της τελευταίας στιγμής. Συμβαίνει αρκετές φορές και αν έχεις ήδη υποβάλει, θες τροποποιητική. - Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική, όπου η χρέωση γίνεται τη μέρα πληρωμής. Οπότε ίσως συμφέρει να το πας όσο πιο αργά.
zoranb Δημοσ. πριν από 12 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 minutes ago, tasanton said: - Αλλαγές/διορθώσεις της τελευταίας στιγμής. Συμβαίνει αρκετές φορές και αν έχεις ήδη υποβάλει, θες τροποποιητική. - Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική, όπου η χρέωση γίνεται τη μέρα πληρωμής. Οπότε ίσως συμφέρει να το πας όσο πιο αργά. 1. Σε τί πειράζει εάν γίνει τροποποιητική; 2. Αυτό με τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική δεν το κατάλαβα.
Eleni_AEKT Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Σήμερα λήγουν άπειρες φορολογικές υποχρεώσεις (πχ ΦΠΑ απλογραφικά και διπλογραφικά, ΑΠΔ, ΦΜΥ, ΦΕΕ, τέλη παρεπιδημούντων κλπ) που έχουν υπέρογκα πρόστιμα. Οπότε οι λογιστές δίνουν προτεραιότητα σε αυτές τις υποχρεώσεις κι όχι στις δηλώσεις φυσικών προσώπων που λήγουν κανονικά στις 15/7 και με αυτές ασχολούνται μόνο αν έχουν ελεύθερο χρόνο.
zoranb Δημοσ. πριν από 12 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δεν ασχολούνται με τις δηλώσεις φυσικών προσώπων επειδή είναι κάτι απλό κ μπορεί να κατατεθεί κ από τον πελάτη κ δεν χρειάζεται Λογιστής;
tasanton Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 12 minutes ago, zoranb said: 1. Σε τί πειράζει εάν γίνει τροποποιητική; 2. Αυτό με τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική δεν το κατάλαβα. 1. Αν δεν σε πειράζει εσένα οκ, αλλά δεν παύει να είναι άλλη μια δουλειά να γίνει (από το λογιστή σου ίσως). Κάποτε μάλιστα η τροποποιητική είχε και πρόστιμο. 2. Π.χ. έχει βεβαιωθεί φόρος 10Κ ευρώ. Σιγά μην τον πληρώσεις ντούκου, αλλά θες την έκπτωση. Πληρώνεις με πιστωτική ντούκου, η οποία μάλιστα σου δίνει και 12 άτοκες δόσεις. Με αυτή τη λογική, εγώ προτιμώ να πληρώσω στις 30/4 αντί π.χ. στις 31/3, ακόμα και αν ξέρω το φόρο από τότε. Είναι και θέμα cash flow.
milos_ Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Σιγά την έκπτωση το 4% που θα κάτσω να σκάσω ή να πιέσω τον λογιστη να την κάνει.
Xdanger Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 51 λεπτά πριν, tasanton είπε 2. Π.χ. έχει βεβαιωθεί φόρος 10Κ ευρώ. Σιγά μην τον πληρώσεις ντούκου, αλλά θες την έκπτωση. Πληρώνεις με πιστωτική ντούκου, η οποία μάλιστα σου δίνει και 12 άτοκες δόσεις. Με αυτή τη λογική, εγώ προτιμώ να πληρώσω στις 30/4 αντί π.χ. στις 31/3, ακόμα και αν ξέρω το φόρο από τότε. Είναι και θέμα cash flow. Δεν ισχύει αυτό, δεν εξαρτάται ο χρόνος πληρωμής (31/7 εφάπαξ ή πρώτη δόση) από τον χρόνο υποβολής. Ούτε έχω δει κάπου να μπορείς να βάλεις δόσεις στην πιστωτική
andreas1gr Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 7 ώρες πριν, zoranb είπε Υπάρχει κάποιο όφελος για ένα Λογιστικό γραφείο, με το να έχει σαν συνήθεια το να υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών του, την τελευταία μέρα όπου εκπνέει η έκπτωση 4% ? Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η συνήθεια! Ο Λόγος είναι ένας… Γιατί κοιτάζουν πρώτα να ασχοληθούν με τον τακτικό πελάτη (επιχειρήσεις) και τα τιμολόγια τους – ΦΠΑ και στο τέλος με εσένα… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα