Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, newlynx είπε

Αρχικά μας γράφεις 
- ο κόσμος της γειτονιάς παρκάρει το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο.
Μετά
- Δεν ζητώ να μην παρκάρουν μπροστά μου, δεν μου ανήκει ο δημόσιος χώρος, αλλά τουλάχιστον στο δρόμο
Και στο τέλος 
- ΄Ηλπιζα να υπάρχει νόμιμος τρόπος για πάρκινγκ πελατών στο δρόμο (αφού ούτως ή άλλως οι περισσότεροι με επισκέπτονται με ΙΧ) ή ελεύθερου χώρου για φόρτωση/εκφόρτωση εμπορεύματος, ή έστω τοποθέτησης μικρού πάγκου ή γλάστρας στην άκρη του πεζοδρομίου, δίπλα απ' το δέντρο, όπου δεν θα ενοχλούνται οι πεζοί.

Για αυτό αποφεύγω να σχολιάσω τέτοια νήματα, φταίω που μπήκα όταν ο νηματοθέτης άλλο λέει, άλλο σκέφτεται και άλλο επιθυμεί. 

Θέλω να παρκάρουν στο δρόμο (όχι στο πεζοδρόμιο) ή να εξετάσω το ενδεχόμενο κατοχύρωσης χώρου με άδεια από το δήμο. Αν δεν γίνεται το ένα, τότε το άλλο. Και τα δύο νόμιμα, δεν ενοχλώ κανέναν ούτε παρανομώ.

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Στενό πεζοδρόμιο, υποθέτω ισα ισα χωρανε 2 άνθρωποι?

2. Μπροστά σου παρκάρουν αυτοκινητα. Αν ειναι φυσιολογικο αμάξι δεν έχεις θέμα, ομως παρκάρουν και φορτηγά οποτε σου κρυβουν ολη τη θέα?

Τα φορτηγά δεν επιτρέπεται να παρκάρουν σε γειτονιές απ οσο ξέρω.

Κάτι που μπορεις να κάνεις οχι ομως μονος αλλά με αλλους επχειρηματιες της περιοχης ειναι να ζητησετε να μπουν κολονάκια στην ακρη του πεζοδρομιου. Αυτά εμποδιζουν τον κάθε ενα να παρκάρει διπλα απο το πεζοδρόμιο (οχι πάνω το κατάλαβα). Βέβαια εκει θα σε βριζει ολη η γειτονιά γιατι και αυτοι κάπου θέλουν να παρκάρουν.

Επισης υπάρχει και η σηματοδοτιση για τροφοδοσία κτλ. Αυτές συνηθως λειτουργουν αποτρεπτικά. Ειναι για κάποιες ωρες πάντα (πχ πρωι) αλλά πρέπει να πάρεις άδεια απο τον Δημο. Δε θα ρισκάρει κάποιος να παρκάρει εκει που γινεται τροφοδοσία.

Δημοσ.
20 hours ago, LuciferX said:

Δεν θέλω να την καλέσω γιατί πιο δίπλα από μένα παρκάρουν κι άλλα οχήματα επιχειρήσεων που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ανεφοδιασμό τους. Δεν υπάρχει χώρος. Αυτοί σέβομαι ότι πρέπει κάπως να ξεφορτώσουν το εμπόρευμά τους.

Εντάξει νομίζω αυτό τα λέει όλα. Ο ΟΡ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το παράνομο του θέματος, μάλιστα για τις όμορες επιχειρήσεις δεν θέλει καν να διαταράξει το ότι οι ιδιοκτήτες τους παρκάρουν παράνομα. 

εγώ θα σου πω, εφόσον δεν έχεις πρόβλημα με την ασυδοσία των γειτόνων σου να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο  τότε λούσου τις συνέπειες καί για το δικό σου μαγαζί 

Ο μόνιμος χαμένος της υπόθεσης: ο ερμος ο πεζός 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

1. Στενό πεζοδρόμιο, υποθέτω ισα ισα χωρανε 2 άνθρωποι?

2. Μπροστά σου παρκάρουν αυτοκινητα. Αν ειναι φυσιολογικο αμάξι δεν έχεις θέμα, ομως παρκάρουν και φορτηγά οποτε σου κρυβουν ολη τη θέα?

Τα φορτηγά δεν επιτρέπεται να παρκάρουν σε γειτονιές απ οσο ξέρω.

Κάτι που μπορεις να κάνεις οχι ομως μονος αλλά με αλλους επχειρηματιες της περιοχης ειναι να ζητησετε να μπουν κολονάκια στην ακρη του πεζοδρομιου. Αυτά εμποδιζουν τον κάθε ενα να παρκάρει διπλα απο το πεζοδρόμιο (οχι πάνω το κατάλαβα). Βέβαια εκει θα σε βριζει ολη η γειτονιά γιατι και αυτοι κάπου θέλουν να παρκάρουν.

Επισης υπάρχει και η σηματοδοτιση για τροφοδοσία κτλ. Αυτές συνηθως λειτουργουν αποτρεπτικά. Ειναι για κάποιες ωρες πάντα (πχ πρωι) αλλά πρέπει να πάρεις άδεια απο τον Δημο. Δε θα ρισκάρει κάποιος να παρκάρει εκει που γινεται τροφοδοσία.

Απ' την είσοδο του καταστήματος έως την πόρτα του αυτοκινήτου χωράει μόνο ένας. Είναι αρκετά στενό.

Αν είναι χαμηλό σεντάν, δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα. Το πεζοδρόμιο είναι λίγο ψηλό, οπότε σηκώνει αρκετά και το αμάξι. Αν είναι hatchback ή SUV σχεδόν μου κρύβει το φως του ήλιου.

Δεν θα συμφωνήσουν οι υπόλοιποι, γιατί έχουν 2-3 κλούβες που ξεφορτώνουν διαρκώς (παρκάροντας κι εκείνοι παράνομα). 
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ξεφορτώνω με το αμάξι εμπόρευμα, αλλά συνήθως τα κουβαλάω από πιο μακριά - θα με βόλευε όντως να μπορώ να το κάνω εκτός του χώρου μου (Και για να αποτρέψω κάποιους κακεντρεχείς: όχι, δεν θα παρκάρω εγώ - το αμάξι δεν χωράει να παρκάρει στο δρόμο, περνάει λεωφορείο. Απλά ξεφορτώνω και φεύγω.)

10 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Εντάξει νομίζω αυτό τα λέει όλα. Ο ΟΡ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το παράνομο του θέματος, μάλιστα για τις όμορες επιχειρήσεις δεν θέλει καν να διαταράξει το ότι οι ιδιοκτήτες τους παρκάρουν παράνομα. 

εγώ θα σου πω, εφόσον δεν έχεις πρόβλημα με την ασυδοσία των γειτόνων σου να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο  τότε λούσου τις συνέπειες καί για το δικό σου μαγαζί 

Ο μόνιμος χαμένος της υπόθεσης: ο ερμος ο πεζός 

Κάποιοι πρέπει να πίνετε τον καφέ σας πριν πιάνετε να γράφετε ή να μην μεταδίδετε την κακοκεφιά σας στον κόσμο. Αν είσαι συγκρουσιακός τύπος, όπως φαίνεται, όταν ανοίξεις μαγαζί, σου εύχομαι πραγματικά να λειτουργήσει ο τρόπος σου και να μην σε αντιπαθεί κανείς παρ' όλα αυτά. 

Σκοπός μου δεν είναι να γίνω τιμωρός της γειτονιάς, ούτε είμαι υπαίτιος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί. Κάπου μπερδεύεσαι. Προσωπικά κάνω έως και 1 ώρα γύρους για να βρω να παρκάρω σε σημείο που δεν εμποδίζω πεζούς κι έχω αιτηθεί άπειρες φορές στο Δήμο την απομάκρυνση εμποδίων σε γειτονιά που κατοικούν τυφλοί. 

Έγραψα το νήμα για να λύσω ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επεξ/σία από LuciferX
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πας ξενος σε μια γειτονια και θες να διαμορφωσεις μια κατασταση για το μαγαζι σου απο το πουθενα,πες μου πως θες να σε αντιμετωπισουν οι πεζοι και οι κατοικοι...

Αντι να ανοιξεις το μαγαζι και να δουλεψεις εφοσον ηξερες οταν νοικιασες το χωρο τι επικρατει εκει γυρω εσυ ξαφνικα το βλεπεις σα να σου ανηκει ο αερας μπροστα.

Επρεπε να νοικιασεις αλλη τοποθεσια αφου ηθελες αερα.

Επεξ/σία από dsi44
  • Confused 1
  • Haha 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dsi44 είπε

πας ξενος σε μια γειτονια και θες να διαμορφωσεις μια κατασταση για το μαγαζι σου απο το πουθενα,πες μου πως θες να σε αντιμετωπισουν οι πεζοι και οι κατοικοι...

Αντι να ανοιξεις το μαγαζι και να δουλεψεις εφοσον ηξερες οταν νοικιασες το χωρο τι επικρατει εκει γυρω εσυ ξαφνικα το βλεπεις σα να σου ανηκει ο αερας μπροστα.

Επρεπε να νοικιασεις αλλη τοποθεσια αφου ηθελες αερα.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος δεν δείχνει κατανόηση. Ο καθένας καταλαβαίνει τα δικά του. 

• Like 7
Δημοσ.

δεν ειναι θεμα κατανοησης

δεν ειναι δουλεια σου να λυσεις το παρκιν στους δρομους υπαρχουν αρμοδιοι.

θα σου δωσω μια συμβουλη,πηγαινε το μαγαζι στην κατοικια σου και κανε τα ιδια,αν μετα σου μιλαει ανθρωπος απο τη γειτονια να με γραψεις.

• Confused 4
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ.
Just now, LuciferX said:

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος δεν δείχνει κατανόηση. Ο καθένας καταλαβαίνει τα δικά του. 

Μάζεψε όσους γειτονικούς επιχειρηματίες μπορείς και κάντε μία αίτηση στον Δήμο για κολονάκια στο πεζοδρόμιο. Δεν υπάρχει πιο νόμιμη λύση.
Εκτός και αν μιλάμε για τα πεζοδρόμια 15cm του κέντρου που έτσι και αλλιώς δεν χωράει άνθρωπος...

• Like 3
Δημοσ.

ρε φιλε τι το ψαχνουμε ειπαμε , <αγορασε παλιο 50αρι απο κανενα μαστορα που να ειναι χαλασμενο για να το παρεισ τσαμπα . πληρωνε του τελει κυκλοφοριας 15 το ετοσ πληρωνε και ασφαλεια αλλο ενα 30αρι και καθε μια εβδομαδα κουνα το 30 εκατοστα μπροσ πισω . στο δρομο θα ειναι . κανενας δεν μπορει να σου πει τιποτα . εισαι νομιμος και ηθικος . end of story 

υγ ¨να το κλειδωνεισ με χοντρι αλυσιδα-λεμαρια για να μην κουνιετε ευκολα και αστους να κουρευοντε . αντε γεια !!!

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dsi44 είπε

δεν ειναι θεμα κατανοησης

δεν ειναι δουλεια σου να λυσεις το παρκιν στους δρομους υπαρχουν αρμοδιοι.

θα σου δωσω μια συμβουλη,πηγαινε το μαγαζι στην κατοικια σου και κανε τα ιδια,αν μετα σου μιλαει ανθρωπος απο τη γειτονια να με γραψεις.

Ποια είναι αυτά «τα ίδια» που κάνω; Γιατί χθες κουβάλησα 30 κιλά εμπόρευμα σε 5 γύρες για να τα αφήσω στο μαγαζί χωρίς να το πετάξω κι εγώ στο πεζοδρόμιο. Δεν ενοχλώ κανέναν, ούτε παρανομώ. Δεν θέλω να λύσω το ζήτημα του πάρκινγκ στη γειτονιά, αλλά έξω απ' το μαγαζί μου, όπου παρκάρουν παράνομα.

2 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ρε φιλε τι το ψαχνουμε ειπαμε , <αγορασε παλιο 50αρι απο κανενα μαστορα που να ειναι χαλασμενο για να το παρεισ τσαμπα . πληρωνε του τελει κυκλοφοριας 15 το ετοσ πληρωνε και ασφαλεια αλλο ενα 30αρι και καθε μια εβδομαδα κουνα το 30 εκατοστα μπροσ πισω . στο δρομο θα ειναι . κανενας δεν μπορει να σου πει τιποτα . εισαι νομιμος και ηθικος . end of story 

υγ ¨να το κλειδωνεισ με χοντρι αλυσιδα-λεμαρια για να μην κουνιετε ευκολα και αστους να κουρευοντε . αντε γεια !!!

Κρατάω την πρόταση, αλλά μου φαίνονται μαϊμουδιές αυτά, που τα κάνουν άλλοι χρόνια και χρόνια. Ρώτησα αν τυχόν υπήρχε νόμιμος τρόπος, π.χ. για κολωνάκια οπως ειπε ένας φίλος. Φαίνεται να μην υπάρχει ακριβώς μια λύση. Ευχαριστώ πάντως!

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, LuciferX είπε

Θα φάει όμως κι όλο το πεζοδρόμιο πέρα-πέρα, και οι γείτονες απλά θα μας μισούν. :P

Ε ενταξει αν ειναι για να σας αγαπουν οι γειτονες καθιστε να κανετε τα κοροιδα με τον καθε παρταλι που παραβιαζει τον νομο και εμποδιζει τους πεζους και τους αναπηρους και μην γκρινιαζετε.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Keosen είπε

Ε ενταξει αν ειναι για να σας αγαπουν οι γειτονες καθιστε να κανετε τα κοροιδα με τον καθε παρταλι που παραβιαζει τον νομο και εμποδιζει τους πεζους και τους αναπηρους και μην γκρινιαζετε.

Αν εσύ επιτίθεσαι έτσι σε έναν άνθρωπο που θέλει να μην ενοχλεί με τη δραστηριότητά του και να είναι νόμιμος, φαντάσου αυτά τα παρτάλια πώς θα λυσσάξουν. 

Δεν γκρινιάζω. Έθεσα το πρόβλημά μου και ρώτησα μια γνώμη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται μερικοί. Ώρες ώρες σε αυτή τη χώρα σκέφτομαι ότι είναι κανείς πιο συμπαθής και αγαπητός απ' τη γειτονιά και τον κόσμο αν κάνει απλά ό,τι και οι περισσότεροι: καφάσια στο δρόμο, καρέκλες, παράνομο πάρκινγκ, διατάραξη σε ώρες κοινής ησυχίας, κι ένα σωρό άλλα. Μήπως αυτό μας αξίζει τελικά,; 

Επεξ/σία από LuciferX
  • Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, Stratosnis said:

Μάζεψε όσους γειτονικούς επιχειρηματίες μπορείς και κάντε μία αίτηση στον Δήμο για κολονάκια στο πεζοδρόμιο.

Μα και οι γειτονικοί επιχειρηματίες παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό λέει τόση ώρα. Αλλά δεν θέλει να τους χαλάσει τη ζαχαρένια. Λες και τα κολωνάκια που λέει θα μπουν μόνο μπροστά στο δικό του μαγαζί κι όχι κατά μήκος όλου του πεζοδρομίου.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Eπαναλαμβάνω, εφόσον δεν ξέρουμε για ποιο δρόμο μιλάμε, μιλάμε στον αέρα.

Προφανώς η στάθμευση πάνω στο πεζοδρόμιο είναι παράνομη. Όμως, ανάλογα με το δρόμο, μπορεί και η στάθμευση δίπλα στο πεζοδρόμιο να είναι παράνομη, οπότε το αλυσοδεμένο χρέπι που καβατζώνει σημείο μπροστά στο μαγαζί ενδέχεται να είναι επίσης παράνομο.

Συν του ότι το χρέπι μπορεί να μη μετακινείται στη διάρκεια της μέρας, αλλά σηκώνεται κι εξαφανίζεται στη διάρκεια της νύχτας.

Ας απευθυνθεί ο TS στο δήμο, να δει τι θα του πουν.

Προτάσεις και σχόλια, χωρίς να ξέρουμε τι ισχύει, είναι απλά χάσιμο χρόνου και στο τέλος θα έρθει και ο εκνευρισμός (που ήδη παρατηρείται).

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LuciferX είπε

Δεν θα συμφωνήσουν οι υπόλοιποι, γιατί έχουν 2-3 κλούβες που ξεφορτώνουν διαρκώς (παρκάροντας κι εκείνοι παράνομα). 

Οκ, εσυ κάνει αιτηση στο δημο να μπει πινακιδα για φορτωση εκφορτωση και συγκεκριμένες ωρες. Απο μονο του θα λειτουργησει αποτρεπτικά. Ειναι νομιμο, ειναι αποδεκτό, κανεις δε μπορει να σου πει τιποτε και δεν απαγορευεις σε κανέναν να παρκάρει. Απλά δε θα παρκάρει συγκεκριμένες ωρες.

Με τον καιρο μπορεις να έρθεις και σε συννοηση με τη γειτονια. Ρε φιλε περιμενω φορτηγο ξέρω γω. Θα σε μάθουν.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...