Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 minutes ago, dtk-386 said:

Προσωπικά αλλά και γενικά από αυτά που βλέπω εκεί έξω θέλει λίγο λογική να μην πας να παρκάρεις μπροστά σε ένα μανάβικο. Οχι για να μην σου κάνει ζημιά αλλά γιατί δεν γίνεται με τόσα εμπορεύματα (καφάσια με φρούτα και λαχανικά) έξω να σκάσεις εσύ εκεί και να το βάλεις μέσα στην μούρη του. Θέλει ισορροπία η ζωή. Μην γινόμαστε αγρίμια.

Για τον συγκεκριμένο που αναφέρθηκα κανέναν οίκτο,έχει κάνει προσωπικό του πάρκινγκ όλο το οικοδομικό τετράγωνο,στο σημείο που είναι δεν είναι μικρό πεζοδρόμιο και δεν έχει πιάσει μόνο τις 2 μεριές του μαγαζιού του,τα μηχανάκια τα έβαζε σε κτήριο σε αρκετή απόσταση απο το μαγαζί του,θέλει λίγη ισορροπία η ζωή συμφωνώ,όμως σε περιοχή όπως το παγκράτι που για να παρκάρεις δίνεις μάχη δεν μπορεί ο κάθε ηλίθιος να καβαντζώνει θέσεις σε περίπτωση που τις χρειαστεί.

• Like 1
Δημοσ.
49 minutes ago, dtk-386 said:

Προσωπικά αλλά και γενικά από αυτά που βλέπω εκεί έξω θέλει λίγο λογική να μην πας να παρκάρεις μπροστά σε ένα μανάβικο. Οχι για να μην σου κάνει ζημιά αλλά γιατί δεν γίνεται με τόσα εμπορεύματα (καφάσια με φρούτα και λαχανικά) έξω να σκάσεις εσύ εκεί και να το βάλεις μέσα στην μούρη του. Θέλει ισορροπία η ζωή. Μην γινόμαστε αγρίμια.

Η ζωή θέλει να ακολουθείς τους κανόνες και τους νόμους! Ποιος σου είπε ότι το μανάβικο έχει δικαίωμα να βάζει τα καφάσια στο πεζοδρόμιο? Από που προκύπτει ότι ο δημόσιος χώρος μπροστά από ένα κατάστημα όπως το μανάβικο είναι για χρήση των πελατών του μανάβικου! Ευτυχώς που στο εξωτερικό αυτά έχουν λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το μπανανισταν που ονομάζεται Ελλάδα είναι μια κατηγορία από μόνο του!

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

τη λυση στην εδωσαν στην πρωτη σελιδα. βαλε γλαστρες. δεν μπορεις να πολεμησεις ουτε την ανικανοτητα του κρατους (μπορεις να την εκμεταλευτεις ομως) ουτε τον ηλιθιο που ανεβαζει αμαξι σε πεζοδρομιο μπροστα σε καταστημα. 2 γλαστρες με αποσταση 2 μετρα αλλα φροντισε να ειναι οντως ομορφες για να φαινεται σαν διακοσμηση και οχι σαν κουτι με χωμα. 

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2025 στις 3:11 ΜΜ, corridor265 είπε

Μια απλή ερώτηση προς τον topic starter για να καταλάβω πού έγκειται το ζητούμενο:

Αν εγώ είμαι κάτοικος της γειτονιάς κι έχω ένα πανύψηλο βανάκι που δεν το πολυκινώ
και το παρκάρω όσο καιρό προβλέπει ο νόμος νόμιμα να είναι στο ίδιο σημείο,
τον ενοχλεί αν το παρκάρω μπροστά στο μαγαζί του νόμιμα αποκλειστικά στο οδόστρωμα χωρίς να πατάει πεζοδρόμιο ;

Αυτό είναι το ερώτημα.
Διότι βλέπω και κάτι απαντήσεις του τύπου

• «μου κρύβει τη βιτρίνα»,
  • «πάρκιν πελατών» και
  • «φορτοεκφόρτωση».

Έκανα πριν κάποιες σελίδες το παραπάνω ερώτημα προκειμένου να γίνει κατανοητό ποιό είναι το ζητούμενο.
Παρ'ολο που το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο, ευθεία απάντηση δεν έδωσε ποτέ ο topic starter.

Την απάντηση την έδωσε τελικά στην προηγούμενη σελίδα,
για το ποιό είναι το ζητούμενό του.

1 ώρα πριν, LuciferX είπε
Αναφορά σε κείμενο

Ένας άνθρωπος είπε επιτέλους το σωστό. 

Ας διορθώσει ο topic starter και τα προηγούμενα ποστ του όπου έλεγε πως δεν είναι ο σκοπός του να μην παρκάρουν στο οδόστρωμα μπροστά από το πεζοδρόμιο του καταστήματός του.

Δημοσ.
3 hours ago, Ntinaras said:

Αν ισχυουν αυτα, τοτε δε θα επρεπε να παρκαρει κανεις. Αλλα μετα θα εψαχνε δικαιολογιες για να παρκαρουν οι πελατες του και τα φορτηγα για φορτοεκφορτωση.

Δεν διαφωνώ. Και αν υπάρχουν φορτηγά πρέπει να χρησιμοποιούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης και με ωράριο. Αλλά ξέρω ότι και σε αυτό τον τομέα ο καθένας κάνει ο,τι θέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Έκανα πριν κάποιες σελίδες το παραπάνω ερώτημα προκειμένου να γίνει κατανοητό ποιό είναι το ζητούμενο.
Παρ'ολο που το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο, ευθεία απάντηση δεν έδωσε ποτέ ο topic starter.

Την απάντηση την έδωσε τελικά στην προηγούμενη σελίδα,
για το ποιό είναι το ζητούμενό του.

Ας διορθώσει ο topic starter και τα προηγούμενα ποστ του όπου έλεγε πως δεν είναι ο σκοπός του να μην παρκάρουν στο οδόστρωμα μπροστά από το πεζοδρόμιο του καταστήματός του.

Σου απάντησα, αλλά ο πρωινός καφές σου εκτός από πολύ ζάχαρη είχε και μπόλικη κακεντρέχεια για να μπορέσεις να το διαβάσεις. Στον άνθρωπο είπα πως μίλησε σωστά, έχοντας στο νου μου το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο και τη συγκεκριμένη συνθήκη (μικρό μήκος και παρκάρισμα πάνω στο πεζούλι). Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε μερικοί. Μάθετε και τη διαφορά μεταξύ έξυπνου και εξυπνάκια.

Ούτε έχω ανάγκη να παρκάρω εγώ απ' έξω, ούτε οι πελάτες μου. Ακόμα όμως κι αν είχα και το διεκδικούσα νόμιμα, η εναντίωσή σου θα συνιστούσε απλώς απόδειξη ότι είσαι απ' αυτούς που κάνουν τις δουλίτσες τους παράνομα. Το έχεις καταλάβει ή θες reset στις ρυθμίσεις; 

Πολλή μιζέρια εκεί έξω. 

Επεξ/σία από LuciferX
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LuciferX είπε

Σου απάντησα, αλλά ο πρωινός καφές σου εκτός από πολύ ζάχαρη είχε και μπόλικη κακεντρέχεια για να μπορέσεις να το διαβάσεις. Στον άνθρωπο είπα πως μίλησε σωστά, έχοντας στο νου μου το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο και τη συγκεκριμένη συνθήκη (μικρό μήκος και παρκάρισμα πάνω στο πεζούλι). Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε μερικοί. Μάθετε και τη διαφορά μεταξύ έξυπνου και εξυπνάκια. Να στο ζωγραφίσω κιόλας, μήπως το εμπεδώσεις καλύτερα; 

Πολλή μιζέρια εκεί έξω. 

Δε χρειάζεται κάτι άλλο νομίζω στο θέμα. Ούτε να προσθέσω κάτι γιατί είναι ολοφάνερο ποιός ξύπνησε στραβά όχι μόνο σήμερα φοβάμαι.
Έχει γίνει κατανοητό και το ποιός είναι ο σκοπός του topic starter αλλά και με ποιά τακτική χειρίστηκε το φόρουμ. Καλή συνέχεια και καλή καρδιά.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Δε χρειάζεται κάτι άλλο νομίζω στο θέμα. Ούτε να προσθέσω κάτι γιατί είναι ολοφάνερο ποιός ξύπνησε στραβά όχι μόνο σήμερα φοβάμαι.
Έχει γίνει κατανοητό και το ποιός είναι ο σκοπός του topic starter αλλά και με ποιά τακτική χειρίστηκε το φόρουμ. Καλή συνέχεια και καλή καρδιά.

Φωστήρας είσαι.

Θέλω να καταχραστώ δημόσιο χώρο και αντί να βάλω γλάστρες, μηχανάκια, τελάρα, καρέκλες, να κάνω καρφωτές στην τροχαία και να το χειριστώ ωραία και αναίμακτα όπως ο μέσος Έλληνας εμποράκος έγραψα σε ένα forum για να ρωτήσω πώς το αντιμετώπισαν νόμιμα άλλοι που είχαν ίσως ανάλογη εμπειρία, απορρίπτοντας απαντήσεις τύπου «βάλε γλάστρα / μηχανή» κτλ εξαρχής. Ωστόσο εσύ γνωρίζεις καλύτερα τα θέλω και τις ανάγκες μου. Με προβληματίζει βέβαια που δεν αντιδράς σε όσους μου προτείνουν παράνομες τακτικές. Ή δεν με προβληματίζει; Μήπως απλά μιλάς από προσωπική σου πείρα και γνώση; Μήπως λειτουργείς εσύ έτσι και νομίζεις ότι είμαστε όλοι ίδιοι; 

Αν δεν έχεις να συνεισφέρεις στη συζήτηση, μην κάνεις εικασίες για τη δουλειά και το ποιον άλλων ανθρώπων, που δεν γνωρίζεις. Αυτά πες τα στον καφετζή, τον μπαλωματή και τον συνεργατζή που ακουμπάς λεφτά. Κάποιος απ' όλους αυτούς θα τα κάνει. Όλη Ελλάδα μια χώρα παγαπόντηδων έχει καταντήσει και η πονηριά δίνει και παίρνει.

Επεξ/σία από LuciferX
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LuciferX είπε

Φωστήρας είσαι.

Θέλω να καταχραστώ δημόσιο χώρο και αντί να βάλω γλάστρες, μηχανάκια, τελάρα, καρέκλες, να κάνω καρφωτές στην τροχαία και να το χειριστώ ωραία και αναίμακτα όπως ο μέσος Έλληνας εμποράκος έγραψα σε ένα forum για να ρωτήσω πώς το αντιμετώπισαν νόμιμα άλλοι που είχαν ίσως ανάλογη εμπειρία, απορρίπτοντας απαντήσεις τύπου «βάλε γλάστρα / μηχανή» κτλ εξαρχής. Ωστόσο εσύ γνωρίζεις καλύτερα τα θέλω και τις ανάγκες μου. Με προβληματίζει βέβαια που δεν αντιδράς σε όσους μου προτείνουν παράνομες τακτικές. Ή δεν με προβληματίζει; Μήπως απλά μιλάς από προσωπική σου πείρα και γνώση; Μήπως λειτουργείς εσύ έτσι και νομίζεις ότι είμαστε όλοι ίδιοι; 

Αν δεν έχεις να συνεισφέρεις στη συζήτηση, μην κάνεις εικασίες για τη δουλειά και το ποιον άλλων ανθρώπων, που δεν γνωρίζεις. Αυτά πες τα στον καφετζή, τον μπαλωματή και τον συνεργατζή που ακουμπάς λεφτά. Κάποιος απ' όλους αυτούς θα τα κάνει. Όλη Ελλάδα μια χώρα παγαπόντηδων έχει καταντήσει και η πονηριά δίνει και παίρνει.

Δεν είναι καρφωτή να ζητήσεις εφαρμογή του νόμου.Βγάλε αυτή την νοοτροπία απο πάνω σου αλλιώς θα εισαι μια ζωή το θύμα.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

εντάξει δε το λες και ακριβώς λογική αυτό. Και υπο χαλαρές συνθήκες οκ να το σεβαστώ. Αν έχει χώρο δε θα παρκάρω εκεί. Όπως δε θα παρκάρω μπροστά σε πόρτα κάποιου σπιτιού αν έχει άπλετο χώρο γύρω κι ας επιτρέπεται να το κάνω.

Τι γίνεται όμως υπο πραγματικές συνθήκες και ιδιαίτερα στις πόλεις που και να θέλεις να παρκάρεις ακόμα και παράνομα δε μπορείς διότι έχουν παρκάρει άλλοι και μπορεί να χρειαστεί να ψάχνεις μισή ώρα και βάλε. Θα βρεις ελέυθερη θέση και θα την αφήσεις;

Ποια λογική λέει ότι πρέπει να αφήσω τη δική μου δουλειά για να κάνει τη δουλειά του ο καθένας;

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν ήταν να πάω σε πελάτη για δουλειά περίπου 15 λεπτών. Η μόνη λύση είναι το αυτοκίνητο. Πάω λοιπόν και βρίσκω χώρο μπροστά σε ένα κατάστημα. Ο χώρος δεν ήταν του καταστήματος, ήταν ένα φαρδύ πεζοδρόμιο με άνοιγμα που είχε χώρο και είχαν παρκάρει άλλοι 2. Μόλις λοιπόν ο καταστηματάρχης πήρε χαμπάρι ότι δε θα πήγαινα στο κατάστημα του, βγαινει έξω και με έντονο υφάκι μου λέει να πάρω το αμάξι και να το παρκάρω πιο δίπλα για να μπορούν να παρκάρουν πελάτες.. Εγώ μπορούσα από την αρχή να το παρκάρω στο σημείο που ήθελε αλλά ήταν ακριβώς πάνω στο πεζοδρόμιο και θα ενοχλούσα τους πεζούς. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνεις; Τον τύπο δε τον ένοιαζε αν μπλόκαρε το πεζοδρόμιο, στα τέτοια του... Αρκεί να έχει χώρο να παρκάρουν πελάτες. Γιατί λοιπόν να μη τον γράψω κι εγώ στα δικά μου;

Με ποια λογική λοιπόν να μην κάνω τη δική μου δουλειά για να κάνει αυτός τη δική του; Αν μπορώ οκ, θα σε "σεβαστώ" αν δε γίνεται και θέλω κι εγώ να κάνω τη δουλειά μου (δε κατέβηκα για καφέ) θα σε γράψω κανονικά και θα παρκάρω όπου γουστάρω (αν επιτρέπεται). Είμαι λάθος;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Δεν είναι καρφωτή να ζητήσεις εφαρμογή του νόμου.Βγάλε αυτή την νοοτροπία απο πάνω σου αλλιώς θα εισαι μια ζωή το θύμα.

Δεν είναι όντως. Αλλά όταν ζεις σε μια κοινωνία που η αλληλεπίδραση με τους συνανθρώπους σου είναι δυναμική δεν μπορείς να κρύβεσαι πάντα πίσω απ' το γράμμα του νόμου. Εσένα πώς θα σου φαίνονταν αν μια μέρα ερχόταν κάποιος στη γειτονιά σου και ξαφνικά τα έβαζε με όλους και όλα. Όλο το δίκιο να είχε με το μέρος του, στη διεκδίκηση παίζει ρόλο και το τρόπος. Ούτε η διαρκής καταφυγή στο νόμο, μέρα και νύχτα, είναι δείγμα νηφαλιότητας. Γίνεται συχνά από ταραχή ή αγανάκτηση. 

Το καλύτερο θα ήταν να μιλάμε και να έχουμε αλληλοκατανόηση. Σε αρκετούς που το έχω ζητήσει ευγενικά κατάλαβαν και δεν είχαν πρόβλημα. Άλλοι μου λένε δικαιολογίες όπως «μένω τόσα χρόνια εδώ», «όλοι έχουμε κάποιο πρόβλημα». Δεν έχω την όρεξη να τσακώνομαι ούτε να γίνω ο τιμωρός της γειτονιάς.

Απ' όλες τις απαντήσεις στο θέμα κράτησα ορισμένες νηφάλιες και λογικές. Κυρίως όμως ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος με ανάλογη προηγούμενη εμπειρία, να μου πει αυτό κι εκείνο έκανα. Κάποιοι νομίζουν ότι έγραψα το θέμα για να λύσω το πρόβλημα των πεζών σε όλο το νομό Αττικής. Προφανώς το να μη φαίνεται το μαγαζί μου όταν το ψάχνουν οι πελάτες είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει το ψωμί μου και αν γινόταν να βάλω νόμιμα μια πινακίδα θα το έκανα. Όχι γιατί θέλω δικό μου πάρκινγκ, ούτε των πελατών (δεν έχω take away, θα ψάξουν γύρω-γύρω να βρουν πάρκινγκ), αλλά γιατί δεν γίνεται να έχω μια κλούβα ή ένα τεράστιο suv μες στην πόρτα μου (το πεζοδρόμιο φανταστείτε σε φάρδος όσο είναι το άνοιγμα του ενός ποδίού).

Θα το σκεφτώ και θα βρω μια λύση έστω συμβιβαστική. Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LuciferX είπε

Σου απάντησα, αλλά ο πρωινός καφές σου εκτός από πολύ ζάχαρη είχε και μπόλικη κακεντρέχεια για να μπορέσεις να το διαβάσεις. Στον άνθρωπο είπα πως μίλησε σωστά, έχοντας στο νου μου το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο και τη συγκεκριμένη συνθήκη (μικρό μήκος και παρκάρισμα πάνω στο πεζούλι). Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε μερικοί. Μάθετε και τη διαφορά μεταξύ έξυπνου και εξυπνάκια.

Ούτε έχω ανάγκη να παρκάρω εγώ απ' έξω, ούτε οι πελάτες μου. Ακόμα όμως κι αν είχα και το διεκδικούσα νόμιμα, η εναντίωσή σου θα συνιστούσε απλώς απόδειξη ότι είσαι απ' αυτούς που κάνουν τις δουλίτσες τους παράνομα. Το έχεις καταλάβει ή θες reset στις ρυθμίσεις; 

Πολλή μιζέρια εκεί έξω. 

Φίλε μου, κακώς πόσταρες εδώ. Το φόρουμ έχει γεμίσει με κομπλεξικούς, εξυπνάκηδες και άτομα χωρίς ενσυναίσθηση, που αποτελούν την ηχηρή μειοψηφία. Αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας δηλαδή. Το πρόβλημά σου είναι υπαρκτό, αυτά που λες βγάζουν νόημα και έχουν λογική. Εδώ μέσα άκρη δεν θα βγάλεις...

• Like 9
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Οπως παντού στο ιντερνετ μόνο τοξικότητα και ειρωνεία υπάρχει. Μην ψάχνετε να πάρετε απόψεις. Δυστυχώς.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 2/5/2025 στις 10:19 ΠΜ, kostakis81 είπε

ρε φιλε τι το ψαχνουμε ειπαμε , <αγορασε παλιο 50αρι απο κανενα μαστορα που να ειναι χαλασμενο για να το παρεισ τσαμπα . πληρωνε του τελει κυκλοφοριας 15 το ετοσ πληρωνε και ασφαλεια αλλο ενα 30αρι και καθε μια εβδομαδα κουνα το 30 εκατοστα μπροσ πισω . στο δρομο θα ειναι . κανενας δεν μπορει να σου πει τιποτα . εισαι νομιμος και ηθικος . end of story 

υγ ¨να το κλειδωνεισ με χοντρι αλυσιδα-λεμαρια για να μην κουνιετε ευκολα και αστους να κουρευοντε . αντε γεια !!!

Πολλη καλη λυση αν δε εχεις χωρο μεσα στο μαγαζι να το βαζεις οταν κλεινεις ακομη καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...