Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προφανως δεν ειναι πεζοδρομιο ,αλλα η πρασια της πολυκατοικιας,δηλαδη ιδιωτικος χωρος.

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 1/5/2025 στις 12:48 ΜΜ, LuciferX είπε

Καλό μήνα!

Εδώ κι ένα διάστημα έχω ανοίξει τη μικρή μου επιχείρηση σε μια ήσυχη γειτονιά του κέντρου. Το μαγαζί και η βιτρίνα δεν είναι μεγάλο, συνεπώς η ορατότητα (αν υπολογίσουμε κι ένα φουντωτό δέντρο ακριβώς μπροστά) είναι σημαντικός παράγοντας στην όλη εικόνα...

Απ' το δρόμο περνάει ανά 5-10 λεπτά λεωφορείο και ο κόσμος της γειτονιάς παρκάρει το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα όταν παρκάρουν μπροστά από εμένα αμάξια τύπου suv ή και κλούβες ακόμα να μου κρύβουν τελείως τη βιτρίνα και να έχω ένα σχετικό πρόβλημα στη δουλειά μου. 

Έχω ζητήσει πολλές φορές ευγενικά αν μπορούν να το παρκάρουν στο δρόμο ή λίγο πιο κάτω. Κάποιοι δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν. 

Δεν ζητώ να μην παρκάρουν μπροστά μου, δεν μου ανήκει ο δημόσιος χώρος, αλλά τουλάχιστον στο δρόμο. Το πεζοδρόμιο μάλιστα είναι πολύ στενό με την απόσταση μεταξύ της βιτρίνας μου και του αμαξίου να μην φτάνει καν το 1 μέτρο. 

Τι μπορώ να κάνω με βάση το νόμο; Δεν θέλω να καλώ τροχαία για πρόστιμα. Μπορώ να βάλω κάποια σήμανση για πάρκινγκ πελατών με άδεια απ' το Δήμο; 

Είναι παράνομο να βάλεις γλάστρες η κάτι άλλο εάν εμποδίζει το παρκάρισμα και για να βάλεις πράγματα στο πεζοδρόμιο θα πρέπει να πάρεις άδεια από δήμο αν και νομίζω ότι υπάρχει νόμος(όχι μόνο για ιατρεία, φαρμακεία) που δικαιούνται πάρκινγκ οι επιχειρήσεις σύμφωνα με τα μέτρα της πρόσοψης σου αυτό δες το με google τι θες και αν σου βγάλει κανένα νόμο τότε θα μπορείς να κάνεις μια πινακίδα 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mamak1989 είπε

Είναι παράνομο να βάλεις γλάστρες η κάτι άλλο εάν εμποδίζει το παρκάρισμα και για να βάλεις πράγματα στο πεζοδρόμιο θα πρέπει να πάρεις άδεια από δήμο αν και νομίζω ότι υπάρχει νόμος(όχι μόνο για ιατρεία, φαρμακεία) που δικαιούνται πάρκινγκ οι επιχειρήσεις σύμφωνα με τα μέτρα της πρόσοψης σου αυτό δες το με google τι θες και αν σου βγάλει κανένα νόμο τότε θα μπορείς να κάνεις μια πινακίδα 

μπορει ομως να παρει μια πολυ μεγαλη γλαστρα, να κολλησει 4 τασια στις γωνιες και ενα ψευτικο σήμα AUDI. θα το περνανε για αμαξι και δεν θα ασχοληθει κανενας αφου ουτως η αλλως αν δεν ηταν εκει το ψευτικο audi θα ηταν ενα αληθινο. 

• Haha 5
Δημοσ.
7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

μπορει ομως να παρει μια πολυ μεγαλη γλαστρα, να κολλησει 4 τασια στις γωνιες και ενα ψευτικο σήμα AUDI. θα το περνανε για αμαξι και δεν θα ασχοληθει κανενας αφου ουτως η αλλως αν δεν ηταν εκει το ψευτικο audi θα ηταν ενα αληθινο. 

Audi και τάσια δεν πάνε μαζί. :lol:

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 1/5/2025 στις 1:08 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Αν παρκάρουν στο πεζοδρόμιο κακώς δεν φωνάζεις τροχαία.

θέλει πολιτισμένα ο άνθρωπος να βγάλει άκρη.. το κακό μουντ δεν είναι ότι καλύτερο... η βλαστήμια που θα φάει μόνο φτάνει. 

Στις 1/5/2025 στις 12:48 ΜΜ, LuciferX είπε

Καλό μήνα!

Εδώ κι ένα διάστημα έχω ανοίξει τη μικρή μου επιχείρηση σε μια ήσυχη γειτονιά του κέντρου. Το μαγαζί και η βιτρίνα δεν είναι μεγάλο, συνεπώς η ορατότητα (αν υπολογίσουμε κι ένα φουντωτό δέντρο ακριβώς μπροστά) είναι σημαντικός παράγοντας στην όλη εικόνα...

Απ' το δρόμο περνάει ανά 5-10 λεπτά λεωφορείο και ο κόσμος της γειτονιάς παρκάρει το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα όταν παρκάρουν μπροστά από εμένα αμάξια τύπου suv ή και κλούβες ακόμα να μου κρύβουν τελείως τη βιτρίνα και να έχω ένα σχετικό πρόβλημα στη δουλειά μου. 

Έχω ζητήσει πολλές φορές ευγενικά αν μπορούν να το παρκάρουν στο δρόμο ή λίγο πιο κάτω. Κάποιοι δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν. 

Δεν ζητώ να μην παρκάρουν μπροστά μου, δεν μου ανήκει ο δημόσιος χώρος, αλλά τουλάχιστον στο δρόμο. Το πεζοδρόμιο μάλιστα είναι πολύ στενό με την απόσταση μεταξύ της βιτρίνας μου και του αμαξίου να μην φτάνει καν το 1 μέτρο. 

Τι μπορώ να κάνω με βάση το νόμο; Δεν θέλω να καλώ τροχαία για πρόστιμα. Μπορώ να βάλω κάποια σήμανση για πάρκινγκ πελατών με άδεια απ' το Δήμο; 

θα σου έλεγα να το ψάξεις και να βάλεις σήμανση με άδεια από το δήμο... ίσως σε χρεώσουν κάτι δε ξέρω ακριβώς αλλά αυτό είναι το καλύτερο.. λύση να φωνάζεις τροχαία δεν είναι γιατί παίζει βλαστήμια και κακία στον κόσμο δυστυχώς.. .

Ερώτηση.. μπας και έχεις κανένα μηχανάκι/σκουτεράκι κλπ? Αν έχεις βάζε το μπροστά στο μαγαζί σου και είσαι νομιμότατος...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Audi και τάσια δεν πάνε μαζί. :lol:

Αμα βαλει ζαντες θα βρει την γλαστρα σε τσιμεντολιθους.... 😁

• Haha 3
Δημοσ.

Η πολιτισμένη συζήτηση με εγκάρδια συνεννόηση για την καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος είναι η λύση.

• Confused 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Η πολιτισμένη συζήτηση με εγκάρδια συνεννόηση για την καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος είναι η λύση.

🤣

shmeiomaayokinhto2.jpg

• Like 1
  • Haha 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι απιστευτος ο βαθμος ανυπαρξιας της τροχαιας και της αδιαφοριας τους για το παρανομο παρκαρισμα.
Πραγματικα δεν το χωραει ανθρωπινος νους.

Επεξ/σία από Keosen
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Keosen είπε

Ειναι απιστευτος ο βαθμος ανυπαρξιας της τροχαιας και της αδιαφοριας τους για το παρανομο παρκαρισμα.

Γράφουν συνέχεια, απλά είναι τόσα πολλά τα παράνομα που φαίνεται σαν ανυπαρξία και αδιαφορία.

Δημοσ.
24 minutes ago, Keosen said:

Η αστυνομια και η δικαιοσυνη ειναι ακομα μια αργομισθια στο δημοσιο, οταν καποιος το καταλαβει θα βοηθησει πολυ την ψυχικη του υγεια!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Γράφουν συνέχεια, απλά είναι τόσα πολλά τα παράνομα που φαίνεται σαν ανυπαρξία και αδιαφορία.

Άμα δε γράψουν τα παράνομα παρκαρισμένα στο κωλόστενο στο Παγκράτι που μένει ο ίδιος σημαίνει ότι δε γράφουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 11:37 ΠΜ, zio10 είπε

Γράφουν έξω απ' τα ιδιωτικά πάρκινγκ του κέντρου. Καρφωτές είναι. Δούλευα χρόνια δίπλα από μεγάλο πάρκινγκ του κέντρου, το είχα καταλάβει. Από εκεί και πέρα, αν και έχω δει δημοτική αστυνομία να γράφει στη γειτονιά μου αραιά και πού, στο εν λόγω σημείο που έχω κατάστημα και είμαι βέβαιος ότι οι κάτοικοι παρκάρουν έτσι χρόνια, δεν έχω δει μια φορά. Λες και δεν πέρασε ποτέ από εκεί τροχαία/δημοτική αστυνομία, λες και δεν ξέρουν ότι γίνεται συστηματικά. 

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως τα παρκαρουν εξω απο επιχειρήσεις για να το βλεπουν οι καμερες του καταστηματος και ετσι αν το χτυπήσει καποιος να το ψαξουν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...