Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 02/05/2025 at 22:35, manolis940 said:

Δεν υπάρχει κάτι που δεν καταστρέφετε. Βέβαια για τον μαγνητισμό που λες για τους δίσκους για να γίνει αυτό χρειάζονται πολύ σοβαρό μαγνήτη.

Μπορείς να επιλέξεις και ένα NVMe SSD όμως και εκείνοι έχουν άλλα drawbacks.

Για μένα δύο backup ένα σε cloud και ένα τοπικό είναι απαραίτητα και φυσικά το ίδιο σου το PC που πρακτικά τα κάνει 3 backups. Πολύ μικρές οι πιθανότητες να χαθούν τα 2 πόσο μάλλον και τα 3 μαζί. Πχ Οι δίσκοι θα χαλάσουν απ' τον χρόνο ή από κάποια φυσική καταστροφή; Θα αγοράσεις ένα νέο δίσκο και θα τους φτιάξεις με το backup του cloud. Πήραν φωτιά τα datacenters, έγινε κάποιο hack ή έχασες τα αρχεία σου από κάποιο bug; Θα τα χτίσεις ξανά από το local backup.

με μαγνητισμο καταστρεφουν τα data απο δισκους πριν πανε για ανακυκλωση.υπαρχουν ειδικες συσκευες. δυστυχως ολες οι τεχνολογιες εχουν θεματα και το backup ειναι must.

Δημοσ.

Ο  Τζιπιντης :

Verbatim

• Προϊόντα με εγγύηση εφ' όρου ζωής:

• Πολλά DVD-R της Verbatim, όπως τα DataLife Plus και τα UltraLife Gold Archival Grade, συνοδεύονται από περιορισμένη εγγύηση εφ' όρου ζωής.

• Προϊόντα με εγγύηση 2 ετών:

• Ορισμένα μοντέλα, όπως το Verbatim DVD-R 50-Pack Spindle 16X 4.7GB DataLife Plus Wide Thermal Professional, προσφέρουν εγγύηση 24 μηνών.

Sony

• Εγγύηση εφ' όρου ζωής:

• Το Sony 8cm DVD-R Recordable Disc (Spindle Pack of 10) συνοδεύεται από περιορισμένη εγγύηση εφ' όρου ζωής.

Optical Media Manufacturing Inc. (OMM)

• Εγγύηση 6 μηνών έως 2 ετών:

• Η OMM προσφέρει εγγύηση που κυμαίνεται από 6 μήνες έως 2 έτη, ανάλογα με το προϊόν.

Disc Makers

• Εγγύηση 6 μηνών έως 2 ετών:

• Παρόμοια με την OMM, η Disc Makers παρέχει εγγύηση από 6 μήνες έως 2 έτη, ανάλογα με το προϊόν.

Εγγυήσεις για δίσκους DVD-R της JVC

• Εγγύηση 30 ημερών: Ορισμένα προϊόντα, όπως το πακέτο των 5 δίσκων JVC Single-sided DVD-R 4.7GB 4x, συνοδεύονται από εγγύηση 30 ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες από τον προμηθευτή Crutchfield. Crutchfield

• Εγγύηση 90 ημερών: Άλλα προϊόντα, όπως το πακέτο των 100 δίσκων JVC DVD-R 4.7GB 16x, προσφέρονται με εγγύηση 90 ημερών, όπως αναφέρεται από τον προμηθευτή B&H

Δημοσ.
17 ώρες πριν, poulinos είπε

με μαγνητισμο καταστρεφουν τα data απο δισκους πριν πανε για ανακυκλωση.υπαρχουν ειδικες συσκευες. δυστυχως ολες οι τεχνολογιες εχουν θεματα και το backup ειναι must.

Ναι γίνεται αλλά θέλει κάπως δυνατό μαγνήτη. Δεν θα χαθούν τα αρχεία επειδή πέρασε ένα Η/Μ πεδίο όπως σε ένα αεροδρόμιο. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ειπώθηκε.

8 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

γιατί να κρατήσεις backup? πείτε μου 1 project που κρατήσατε κώδικα και το χρειαστήκατε 10 χρόνια μετά.

Αν  δεν έχεις οργανωμένες βιβλιοθήκες, μία κλάση που έχεις φτιάξει ή ένα αλγόριθμος που έχεις υλοποιήσει σε ένα άλλο project δεν σου έχει χρειαστεί ποτέ; Αν έχεις οργανωμένες βιβλιοθήκες δεν χρειάζεται να τις κάνεις backup; Δεν έχεις ποτέ χρησιμοποιήσει κάτι δύο φορές;

Δημοσ.
Just now, manolis940 said:

Ναι γίνεται αλλά θέλει κάπως δυνατό μαγνήτη. Δεν θα χαθούν τα αρχεία επειδή πέρασε ένα Η/Μ πεδίο όπως σε ένα αεροδρόμιο. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ειπώθηκε.

σωστα.ειναι ειδικες συσκευες που δημιουργουν πολυ μεγαλο μαγνητικο πεδιο και για αρκετα δεπτερόλεπτα. degaussing ονομαζεται η διαδικασια

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

γιατί να κρατήσεις backup? πείτε μου 1 project που κρατήσατε κώδικα και το χρειαστήκατε 10 χρόνια μετά.

Αμέτρητες φορές.

Κι αυτό χωρίς να υπολογίσω ερασιτεχνικά side projects που τα έπιανα και τα άφηνα όποτε μου κάπνιζε.

Ή τα BASIC listings που είχα γράψει στον 6128 πιτσιρικάς, και θα ήθελα να τα δω να τρέχουν στον emulator που έφτιαξα 20 χρόνια μετά...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, geomagas είπε

Αμέτρητες φορές.

Κι αυτό χωρίς να υπολογίσω ερασιτεχνικά side projects που τα έπιανα και τα άφηνα όποτε μου κάπνιζε.

Ή τα BASIC listings που είχα γράψει στον 6128 πιτσιρικάς, και θα ήθελα να τα δω να τρέχουν στον emulator που έφτιαξα 20 χρόνια μετά...

μετά από 20 χρόνια παίζει να μην υπάρχει καν η γλώσσα που το έγραψες. άρα δεν μπορείς να πεις "θα το πιάσω μετά από 20 χρόνια για να το εξελίξω". Και επειδή αυτά τα 20 χρόνια θα έχεις πολλά άλλα projects να δείξεις, τα side projects έχουν μόνο συναισθηματικό λόγο.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
22 ώρες πριν, geomagas είπε

Αμέτρητες φορές.

Δώσε τον κώδικα στην ΑΙ να στον μεταφράσει σε ποιο σύγχρονη γλώσσα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε

μετά από 20 χρόνια παίζει να μην υπάρχει καν η γλώσσα που το έγραψες. άρα δεν μπορείς να πεις "θα το πιάσω μετά από 20 χρόνια για να το εξελίξω". Και επειδή αυτά τα 20 χρόνια θα έχεις πολλά άλλα projects να δείξεις, τα side projects έχουν μόνο συναισθηματικό λόγο.

Και λοιπόν; Δεν είναι λόγος που θα ευχόσουν να έχεις ένα backup;

1 ώρα πριν, octa είπε

Δώσε τον κώδικα στην ΑΙ να στον μεταφράσει σε ποιο σύγχρονη γλώσσα.

Πρώτον, δεν τον έχω... αυτό ήταν το point μου. Και δεύτερον, το θέμα είναι να δεις αυτό που έφτιαξες μικρός να τρέχει στο λογισμικό που έφτιαξες μεγάλος...

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Αν μιλάμε για ένα project σε C ή C++ ενδέχεται να μην υπάρχει η γλώσσα; Αλλά γιατί βάζουμε ένα τέτοιο μεγάλο ορίζοντα. Εγώ πχ στην σχολή πριν 10 χρόνια είχα υλοποιήσει κάποιους αλγορίθμους πλησιέστερου γείτονα(πχ k-means, k-means++ κ.α.). Υπάρχει λόγος να ψάχνω στο Internet ξανά τους παραπάνω αλγορίθμους σε περίπτωση που τους χρειαστώ και να πρέπει να τους φέρω ξανά σε μορφή που να ταιριάζουν με το στυλ μου και τον τρόπο που γράφω κώδικα(πχ μετονομασία μεταβλητών-κλάσεων); Αν χρειαστεί να φτιάξω ένα site που να σου βρίσκει για παράδειγμα κάτι παρόμοιο με αυτό που ψάχνεις πχ μερικές ταινίες σύμφωνα με κάποιες άλλες που έχεις δει, είμαι ένα copy paste μακρυά.

Άλλο παράδειγμα σε web που έχω είναι ότι ναι μεν βρίσκεις κάποια layouts στο Internet έτοιμα και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλά ποτέ δεν είναι τελείως έτοιμα. Για παράδειγμα έχω διάφορα τέτοια που τα κατέβασα και η που δεν είχαν bootstrap καθόλου ή είχαν μία παλαιώτερη έκδοση πχ την 3. Κάποια τα έχω αλλάξει σε bootstrap 5. Δεν είναι κρίμα να μην τα αποθηκεύσω και να πετάξω τον κόπο μου έτσι σε περίπτωση που τα χρειαστώ ξανά; Δεν ήταν δουλειά 10 λεπτών αλλά κάποιων ωρών.

Φυσικά παίζει και τεράστια σημασία αυτό που λέει geomagas να δεις την προσωπική σου εξέλιξη.

Δεν ασχολούμαι βέβαια πλέον με το άθλημα αλλά και πάλι δεν βρίσκω λόγο να σβήσω τίποτα απ' ότι έχω αποθηκεύσει ακόμη και να μην το χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όταν επρόκειτο για σοβαρό λογισμικό το source code διατηρείται στο διηνεκές σε διάφορες μορφές καθώς είχε τύχει να ζητηθεί support χρόνια μετά.

Στα προσωπικά projects ένα τοπικό backup σε CD/DVD και αν κριθεί σκόπιμο και στο could.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...