Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θίγονται μερικοί που ζουν στην Ελλάδα και πληρώνουμε τεράστιους δασμούς εδώ και πάνω από μία δεκαετία και δεν γίνεται καν για να προστατεύσουμε την εγχώρια παραγωγή γιατί τίποτα δεν παράγουμε από αυτά που παραγγέλλουμε από το εξωτερικό.

Ποια είναι η εγχώρια παραγωγή; λάδι και φέτα κάνουμε κυρίως..  (και ακόμη και εκει μας πιάνουν κορόιδα, γιατί δεν υπάρχουν πορυποθέσεις να πουλάμε μόνοι μας- έχουν κάνει παράνομο το να πουλάς δικό σου λάδι ή τσίπουρο πέρα απο μικροποσότητες και αυτές και ιδιοκατανάλωση κυρίως-  αγοράζει πχ ο ιταλός το λάδι x ευρώ βάζει την δικιά του στάμπα και το πουλάει 2x) 

Και κάνουμε λαδι και φέτα ακριβώς γιατί δεν γίνεται να κάνεις και κάτι αλλο με τους φόρους και τα ασυστήματα (δεν ειναι τυπογραφικό το σύστημα ειναι κάτι που δουλεύει στην Ελλάδα λέξεις όπως σύστημα χρησιμοποιούνται σε προτάσεις όπως "έπεσε το σύστημα και δεν μπορείς να κάνεις τώρα online αίτηση" και πέφτει λόγω απουσία συστήματος επειδή έχουν έναν pentium III να κρατιέται απο μια ISDN και να εξυπηρετεί ξέρω γω 10000 ενδιαφερόμενους  ) 

Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ δεν γίνεται να παράγονται όλα εγχώρια (τωρα το ότι έχουν και αυτοί πρόβλημα που βγαίνει η παραγωγή τους έξω σε πιο φθηνές χώρες ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και απλά σύμπτωση όχι παρόμοια περίπτωση με την δική μας) πρέπει να κάνεις εισαγωγές πως να κάνεις εισαγωγές όταν καθυστερούν παλέτες ή και δέματα μικρά (Γιατί ειναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις ) 

και όταν πληρώνεις ΦΠΑ ΜΠΑ ΦΟΥΜοΥΠΟΥΑ και της παναγιας τα μάτια (ειδικά αν έρθει με κούριερ );

Πως να κάνεις κάτι αν δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί αύριο πχ αν δεν ξαναπάει το ρεύμα απροειδοποίητά 80 λεπτά η κιλοβατώρα και εσύ έχεις τόρνο ή φούρνο κτλ και απο 3000 σου έρθει 7000 το ρεύμα; 

Πως θα έχεις παραγωγή όταν οι μεταφορές ειναι το πιο ακριβό κομμάτι ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό των εξόδων σου ; πχ θέλω να ανοίξω συνεργείο που επισκευάζει κινητά σαν τον Rossmann

image.webp.d36b267e54160b587e881750feb66728.webp

Και να έρθει κούριερ να παραλάβει απο το σπίτι σου το τηλέφωνο να μου το φέρει και να στο στείλω πίσω και να μην σε χρεώσω γιατί έχω και bulk deal με την κούριερ. 

Στην ελλάδα καταρχήν δεν γίνεται αυτό (υπάρχει το πόρτα πόρτα αλλά ο αποστολέας πρέπει να το πληρώσει )

Θελω να φτιάχνω τσολιάδικα και να τα πουλάω στους ξένους αν το τσολιαδάκι κάνει 10 ευρώ η αποστολή του στην Αγγλία κάνει 15 (αν ειναι μικρό αλλιώς παραπάνω) 

Οπότε τι το συζητάμε..  Πρέπει πρώτα να λυθούν οι κόμποι στην αγορά για να κινηθεί με υψηλό ΦΠΑ υψηλούς δασμούς κτλ

Με το να τα κάνουμε όλα ακριβά δεν βοηθάμε την εγχώρια παραγωγή απλά εξασφαλίζουμε το να μην ξεπεταχτεί κανένας να κάνει δική του επιχείρηση. 

Είδα πριν απο λίγο και κάτι αστείο 

Αυτοί διαφημίζουν ότι η πιτσαρία τους δίνει τόσο φθηνά την πίτσα που δεν συμφέρει να αγοράσεις τα υλικά απο το σούπερ. 

και έχει δίκιο αλλά αυτό δεν συμβαίνει τόσο γιατί είναι φθηνή η πιτσαρία (καλά η συγκεκριμένη δεν είναι και φθηνή αλλά άλλη κουβέντα είναι αυτό ) αλλά επειδή οι τιμές στα σούπερ έχουν πάρει την ανηφόρα έτσι πως να πας μπροστά ; 

Αυτό γίνεται γιατί έχουμε καρτέλ και δεν τους νοιάζει και το να κάνεις πανάκριβες τις εισαγωγές με δασμούς βοηθάει μόνο κάτι τέτοια καρτέλ για να μην έχουν ανταγωνισμό. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

οταν εμεις τρωγαμε τελωνιο για 80ευρω αγορα ενα 150αρι στο κεφάλι...

Παιδιά όταν ο άλλος παράγγελνε πράγματα αξίας 2 χιλιάρικα περνούσε από τελωνείο με τιμολόγιο και έλεγε ο τελωνειακος αξία 10 χιλιάρικα και εκτελωνισμος 1,5 χιλιάρικο εκεί να δεις γέλια που μου το έλεγε ο άνθρωπος και ήταν σαν παντζάρι από τα νεύρα του

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Ποια είναι η εγχώρια παραγωγή; λάδι και φέτα κάνουμε κυρίως..  (και ακόμη και εκει μας πιάνουν κορόιδα, γιατί δεν υπάρχουν πορυποθέσεις να πουλάμε μόνοι μας- έχουν κάνει παράνομο το να πουλάς δικό σου λάδι ή τσίπουρο πέρα απο μικροποσότητες και αυτές και ιδιοκατανάλωση κυρίως-  αγοράζει πχ ο ιταλός το λάδι x ευρώ βάζει την δικιά του στάμπα και το πουλάει 2x) 
Και κάνουμε λαδι και φέτα ακριβώς γιατί δεν γίνεται να κάνεις και κάτι αλλο με τους φόρους και τα ασυστήματα.
Πως να κάνεις κάτι αν δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί αύριο πχ αν δεν ξαναπάει το ρεύμα απροειδοποίητά 80 λεπτά η κιλοβατώρα και εσύ έχεις τόρνο ή οταν σου έρθει 7000 το ρεύμα; 
Πως θα έχεις παραγωγή όταν οι μεταφορές ειναι το πιο ακριβό κομμάτι ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό των εξόδων σου ; πχ θέλω να ανοίξω συνεργείο που επισκευάζει κινητά σαν τον Rossmann

Και να έρθει κούριερ να παραλάβει απο το σπίτι σου το τηλέφωνο να μου το φέρει και να στο στείλω πίσω και να μην σε χρεώσω γιατί έχω και bulk deal με την κούριερ. 

Στην ελλάδα καταρχήν δεν γίνεται αυτό (υπάρχει το πόρτα πόρτα αλλά ο αποστολέας πρέπει να το πληρώσει )
και έχει δίκιο αλλά αυτό δεν συμβαίνει τόσο γιατί είναι φθηνή η πιτσαρία (καλά η συγκεκριμένη δεν είναι και φθηνή αλλά άλλη κουβέντα είναι αυτό ) αλλά επειδή οι τιμές στα σούπερ έχουν πάρει την ανηφόρα έτσι πως να πας μπροστά ; 

Αυτό γίνεται γιατί έχουμε καρτέλ και δεν τους νοιάζει και το να κάνεις πανάκριβες τις εισαγωγές με δασμούς βοηθάει μόνο κάτι τέτοια καρτέλ για να μην έχουν ανταγωνισμό. 

Έχεις αναφερθεί στα μεγαλύτερα προβλήματα που φρενάρουν την ελληνική ανάπτυξη. Σε όλα από πίσω βρίσκεται καρτέλ. Η Ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική ποτέ , Διότι το δόγμα που την διέπει είναι "Να ψοφήσει η κατσίκα του Γείτονα " Να 'κονομαμε εμείς και οι υπόλοιπη στον Καιάδα." 

Οι νέοι,  άξιοι,εργατικοί και μη,  θέλουν να φύγουν διότι το εργασιακό  σύστημα είναι για το ανάθεμα.  Παραγωγικότητα 0 , αξιοκρατία 0 , εργασιακό περιβάλλον κακό (και δεν είναι μόνο μισθολογικό το θέμα) ,κοινωνική αδικία τεράστια . 

• Like 7
Δημοσ.

Εχουν καταλαβει οι redneck ψηφοφοροι του Τραμπ-αριφα οτι τις ταριφες που βαζει η "μεγαλος ηγετης" θα τις πληρωσουν οι ιδιοι με αυξημενες τιμες στα προιοντα καθιστωντας λιγοτερο ελκυστικα η ακομη νομιζουν οτι ο Τραμπαριφας εχει δικαιωμα να βαζει προστιμο σε οποια χωρα θελει;
Εχουν σοβαρο προβλημα αντιληψης στην Αμερικη, ο απλος λαος, ειναι πιο χαζοι και απο τα λαχανα

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλομελετα κι ερχεται   και στην Ευρωπη.

1 ώρα πριν, iorant είπε

Οι νέοι,  άξιοι,εργατικοί και μη,  θέλουν να φύγουν - κοινωνική αδικία τεράστια . 

Τοσοι λιγοι εχουν να συντηρησουν τοσους πολλους συνταξιουχους με σχετικα παχυλες απολαβες .

Καθε μερα ολο και κατι θα ακουστει για αναδρομικα σε  συνταξιουχους που δινονται η διεκδικουνται απο ενα

κρατος που πτωχευσε . Ο λογαριασμος δεν βγαινει και να δουμε για ποσο ακομα θα κρατησει το υφισταμενο

κοινωνικο συμβολαιο.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nepomuk είπε

Καλομελετα κι ερχεται   και στην Ευρωπη.

Τοσοι λιγοι εχουν να συντηρησουν τοσους πολλους συνταξιουχους με σχετικα παχυλες απολαβες .

Καθα μερα ολο και κατι θα ακουστει για αναδρομικα συνταξιουχων που δινονται η διεκδικουνται απο ενα

κρατος που πτωχευσε . Ο λογαριασμος δεν βγαινει και να δουμε για ποσο ακομα θα κρατησει το υφισταμενο

κοινωνικο συμβολαιο.

Η Ευρώπη θα έχει πολύ καλύτερες αντοχές διότι δεν έχει συνταξιούχους από 50 ετών με πολύ υψηλές απολαβές. Βέβαια αυτοί άρχισαν και παίρνουν τα μέτρα τους δραστικά. Η αλήθεια είναι το μοντέλο δεν βγαίνει. 

Επεξ/σία από iorant
  • Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, Axlmon said:

Το εκτελεστικό διάταγμα που ανακοίνωσε την κατάργηση της απαλλαγής ανέφερε ότι στόχευε στην αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής συνθετικών οπιοειδών όπως η φεντανύλη. "Αυτά τα ναρκωτικά σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 75.000 θανάτων ετησίως που αποδίδονται μόνο στη φεντανύλη", ανέφερε.

Και 47 χιλιάδες αμερικάνοι πέθαναν απο όπλα το 2023 αλλα μόνο σε αυτόματους πωλητές δεν τα έχουν βάλει ακόμα, τα ναρκωτικά είναι πρόσχημα γιατί τα διατάγματα αυτά ισχύουν μόνο κάτω απο το International Emergency Economic Powers Act (IEEPA),για αυτό και τον Τρόμπα τον έχουν μυνήσει 12 πολιτείες, θέλω να δω τι θα γίνει μετα το midterm to 2026 αν δεν προλάβει κανας εμφύλιος.

Δημοσ.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει ηλεκτρικό τιμπουρσόν (ναι γιατί είμαι άσχετος με το να ανοίγω κρασιά) απο σκρουτζομάγαζο 20 ευρώ οτι οποίο δεν δούλεψε ποτέ ούτε το λαμπάκι δεν ανάβει. 'Οταν επικοινώνησα με το μαγαζί ο τύπος εκεί μου απάντησε " ε και τι να κάνουμε που δε δουλεύει συμβαίνουν αυτά δεν γίνεται να το στείλετε πίσω ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ!!!"

Το ίδιο τιμπουρσόν με τις ίδιες ολόιδιες φωτογραφίες το έχει το Temu στα 7,5 ευρώ. Το οποίο Temu όταν κάποιο προϊόν δε δουλεύει σου στέλνει καινούργιο χωρίς πολλά πολλά.

Για την ελληνική νοοτροπία του εμπορίου το Temu είναι μια όαση

• Like 4
Δημοσ.
8 hours ago, gianniskks said:

Σιγά την ζημία, ότι πήρα από το Temu είτε ήρθε προβληματικό είτε είχε πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Ευτυχώς έχουν καλό refund policy. 

αναλογα τι θα παρεις..... οπως παντου πρεπει να ξερεις τι παιρνεις και προφανος δεν παιρνεις το ποιο φθινο εγω εχω παρει καμια 15 πραγματα στο συνολο 5 απο τα οποια ηταν ρουχα 5 ηλεκτρονικες συσκευες κλπ δεν επαθαν τπτ.... βεβαια οταν παιρνεις mouse 35 euro και παντελονι 30 κλπ..... δεν θα χαλασουν ετσι απλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει ηλεκτρικό τιμπουρσόν (ναι γιατί είμαι άσχετος με το να ανοίγω κρασιά) απο σκρουτζομάγαζο 20 ευρώ οτι οποίο δεν δούλεψε ποτέ ούτε το λαμπάκι δεν ανάβει. 'Οταν επικοινώνησα με το μαγαζί ο τύπος εκεί μου απάντησε " ε και τι να κάνουμε που δε δουλεύει συμβαίνουν αυτά δεν γίνεται να το στείλετε πίσω ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ!!!"

Το ίδιο τιμπουρσόν με τις ίδιες ολόιδιες φωτογραφίες το έχει το Temu στα 7,5 ευρώ. Το οποίο Temu όταν κάποιο προϊόν δε δουλεύει σου στέλνει καινούργιο χωρίς πολλά πολλά.

Για την ελληνική νοοτροπία του εμπορίου το Temu είναι μια όαση

Με την απόδειξη αγοράς καταγγελία στον γενική γραμματεία καταναλωτή και να δεις μετά πως το αλλάζουν ή σου επιστρέφουν τα χρήματα μισή ώρα θα σου πάρει να συμπληρώσεις την σχετική φόρμα και να στείλεις το email.

Επεξ/σία από ptriv1
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί έβαλαν δασμούς, αλλά Ξαφνικά σιωπή για την προστασία του περιβάλλοντος , την κλιματική αλλαγή την υπερκατανάλωση, δεν πειράζει να πηγαίνουν περα δώθε χιλιάδες πλοία αεροπλάνα να καίνε τόνους πετρέλαιο για να μεταφέρουν από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη  , αδιανοητες ποσότητες τοξικής σαβουρας με αστεία αντοχή στο χρόνο.  Όλα ατζέντα και συμφέροντα είναι . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, cpc464 είπε

Και 47 χιλιάδες αμερικάνοι πέθαναν απο όπλα το 2023 αλλα μόνο σε αυτόματους πωλητές δεν τα έχουν βάλει ακόμα, τα ναρκωτικά είναι πρόσχημα γιατί τα διατάγματα αυτά ισχύουν μόνο κάτω απο το International Emergency Economic Powers Act (IEEPA),για αυτό και τον Τρόμπα τον έχουν μυνήσει 12 πολιτείες, θέλω να δω τι θα γίνει μετα το midterm to 2026 αν δεν προλάβει κανας εμφύλιος.

Τα οπλα οι Αμερικανοι δεν θα τα αποχωριστουν ποτε, εχουν καταφερει να τους πεισουν οτι κινδυνευουν ενεργα απο τον κομουνισμο και φοβουνται οτι θα ξυπνησουν μια ημερα βλεποντας στις πολεις τους σφυροδρεπανα απο την βραδυνη εισβολη που θα τους κανουν οι Ρωσοι και θελουν να ειναι ετοιμοι.
Πρωτη γραμμη ειναι η ΕΕ να παρει το πρωτο κυμα της ταχα επιθεσης και μετα οι πολιτες με τα "χομπιστικα " AR15* που θα αντισταθουν στον εχθρο, βλεπεις σε τι κατασταση ειναι οι Ρωσοι στρατιωτικα και βαζεις τα γελια, ακομη και τωρα φυτευουν αρθρα οτι κινδυνευει η ΕΕ απο την Ρωσια στην μεγαλη επιθεση που θα κανει
:) :) :) :) :) :) :)
Λαχανα που ειπα και πιο πριν εχουμε και στην ΕΕ αλλα σαν τις Αμερικης δεν υπαρχουν πουθενα στον πλανητη

* ειναι ενα κανονικο στρατιωτικο τουφεκι απλα δεν ριχνει ριπη/burst αλλα βολη βολη, το κανουν μετατροπη πολυ ευκολα

Επεξ/σία από safridia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά ψωνίζεις από το TEMU και απο τον Ali, αρκεί να ξέρεις τι ψωνίζεις. Υπάρχουν μούφες προιόντα που είναι τελείως fake, αλλά αν σε τρώει ο (_|_) σου, να πάρεις 4ΤΒ SSD με 30 ευρώ, η μπαταρίες ΑΑ χωρητικότητας 9900mAh τότε ναι, θα πάρεις σκουπίδια. Τις περισσότερες φορές θα πάρεις τα ίδια κινέζικα προιόντα που πωλούνται από ελληνικά καταστήματα σε επί 3-4 φορές την τιμή χωρίς καμμιά διαφοροποίηση στην ποιότητα. Καταλαβαίνω ότι τα καταστήματα πρέπει να καλύψουν ένα σωρό έξοδα, ειδικά αν είναι βιτρίνας και όχι μια αποθήκη για να εξυπηρετεί το skroutz, όμως ο καθένας πρέπει να ψωνίζει συμφωνα με τις ανάγκες του. Πολλές φορές τα προιόντα των ali/temu απλά δεν αξίζουν παραπάνω από τη τιμή τους εκεί, οπότε αυτά αν έρθουν σε ελληνικό μαγαζί και πάρουν μια τιμή επί 2 ή επί 3 απλά είναι εκτός αγοράς. Θελω να επισημάνω ότι δεν είναι όλα τα καταστήματα ίδια και υπάρχουν πραγματικά έξυπνοι επιχειρηματίες που βλέπουν τι μπορούν να πουλήσουν και από που να το πάρουν, και προσφέρουν ανάλογες ή ακόμα και χαμηλώτερες τιμές στο ίδιο προιόν που βρίσκεις στο temu/ali, φυσικά και θα ψωνίσουμε από αυτούς. Όσο για τα προιόντα επωνυμα-μαιμού που βρίσκεις, συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας αλλά μπορεί να είναι αποδεκτά για τα χρηματα τους οπότε να είναι μια καλή αγορά (εχει πλάκα ο τρόπος που υπολογίζουν τη χασούρα όταν πιάνουν μαιμού προιόντα, υπολογίζοντας την αξία του πρωτοτύπου, λές και αυτός που θα πάρει μια τσαντα hermes με 100 ευρώ θα είχε ή θα ήταν διαθετημένος να δώσει τα 5000 που έχει η γνήσια....) 

Να τονίσω επίσης ότι τις περισσότερες φορές οι κινέζοι είναι κύριοι στο support και στο after sales  (όχι πάντα αλλά έχουν κάνει τεράστια βήματα σε αντίθεση με εμας που μάλλον έχουμε πάει πίσω). Αργησε το πακέτο, refund χωρίς δευτερη κουβέντα... λάθος στο προιόν, φωτο και refund άμεσα.... τωρα αν πάρεις μούφα προιόν (προσοχή στα ψιλά γράμματα στις περιγραφές), το παντρεύτηκες αλλά τι να κάνουμε, ας πρόσεχες, όπως και εδω άλλωστε.

Θελω να πώ ότι δεν πρέπει ως καταναλωτές να βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα, πρέπει να έχουμε τα ματια μας ανοιχτά ωστε να ψωνίζουμε αυτό που μας ικανοποιεί από όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

11 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτοί διαφημίζουν ότι η πιτσαρία τους δίνει τόσο φθηνά την πίτσα που δεν συμφέρει να αγοράσεις τα υλικά απο το σούπερ. 

και δεν είναι μόνο το καρτέλ, να ήξερες τι τυρί σου βάζουν οι περισσότερες πιτσαριές, θα έκλαιγες..... τυρί, "αρπαγμένο" που πωλείται καθαρισμένο από τις "άκρες" κάτω από 5 ευρώ το κιλό, σου βάζουν 100-150 γραμμάρια στην καλύτερη, μη συγκρίνεις τη σπιτική που εσύ θα αγοράσεις καλή ποιότητα (και αυτό παίζει ειδικά αν πάρεις τριμμένο).... αστα! αστα καλυτερα.....

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
Δημοσ.
26 minutes ago, safridia said:

Τα οπλα οι Αμερικανοι δεν θα τα αποχωριστουν ποτε, εχουν καταφερει να τους πεισουν οτι κινδυνευουν ενεργα απο τον κομουνισμο και φοβουνται οτι θα ξυπνησουν μια ημερα βλεποντας στις πολεις τους σφυροδρεπανα απο την βραδυνη εισβολη που θα τους κανουν οι Ρωσοι και θελουν να ειναι ετοιμοι.
Πρωτη γραμμη ειναι η ΕΕ να παρει το πρωτο κυμα της ταχα επιθεσης και μετα οι πολιτες με τα "χομπιστικα " AR15* που θα αντισταθουν στον εχθρο, βλεπεις σε τι κατασταση ειναι οι Ρωσοι στρατιωτικα και βαζεις τα γελια, ακομη και τωρα φυτευουν αρθρα οτι κινδυνευει η ΕΕ απο την Ρωσια στην μεγαλη επιθεση που θα κανει
:) :) :) :) :) :) :)
Λαχανα που ειπα και πιο πριν εχουμε και στην ΕΕ αλλα σαν τις Αμερικης δεν υπαρχουν πουθενα στον πλανητη

* ειναι ενα κανονικο στρατιωτικο τουφεκι απλα δεν ριχνει ριπη/burst αλλα βολη βολη, το κανουν μετατροπη πολυ ευκολα

Εγώ βασικά δεν το είπα τόσο για τα όπλα, το να έχεις όπλο προβλέπεται και απο το σύνταγμά τους πρίν καν υπάρξει κομμουνισμός,ήθελα να πώ ότι για να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα ο Τράμπ κάτω απο το emergency act πρεπει να υπάρχει μία υπαρκτη απειλή προς την χώρα,για αυτό λέει της μπαρούφες του για τα ναρκωτικά, και γιαυτό τον  κατηγορούν και οι 12 πολιτείες που ανάφερα παραπάνω, το emergency act δεν φτιάχτηκε για έμμεση φορολόγηση των αμερικανών, όπως και να έχει έχω γελάσει πολύ με το ξεβράκωμα των MAGA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Εγώ βασικά δεν το είπα τόσο για τα όπλα, το να έχεις όπλο προβλέπεται και απο το σύνταγμά τους πρίν καν υπάρξει κομμουνισμός,ήθελα να πώ ότι για να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα ο Τράμπ κάτω απο το emergency act πρεπει να υπάρχει μία υπαρκτη απειλή προς την χώρα,για αυτό λέει της μπαρούφες του για τα ναρκωτικά, και γιαυτό τον  κατηγορούν και οι 12 πολιτείες που ανάφερα παραπάνω, το emergency act δεν φτιάχτηκε για έμμεση φορολόγηση των αμερικανών, όπως και να έχει έχω γελάσει πολύ με το ξεβράκωμα των MAGA.

Ποιο ξεβράκωμα ; 

Εσύ πιστεύεις πως αυτός 
inaugurate Gwadar airport soon ...

Έχει το συμφέρον της Αμερικής κατά νου ή το δικό του;

2025 έχουμε πιστεύεις ότι η Κίνα θα έρθει με τα ντουφέκια να χωθεί στην Αμερική; 

Με οικονομικό πόλεμο θα το κάνει, με τα ντουφέκια θα έρθει όταν απο την οικονομική εξαθλίωση οι Αμερικάνοι γίνουν σαν τους κινέζους και αντίστροφα με την οικονομική ευημερία οι Κινέζοι σαν τους Αμερικανούς. 

Δηλαδή τι το παίζετε κάποιοι "Κινέζοι" (pun intended) ή έκπληκτοι ότι δεν σας περνάει απο το μυαλό κάτι τέτοιο και ότι ζούμε σε αγγελικά πλασμένο κόσμο και όλοι είμαστε αγαπημένοι; 

Βέβαια απο την άλλη ας μην είμαι και κακός ίσως όντως να υπάρχει πολλής κόσμος στην Ελλάδα που αγρό αγοράζει σε τέτοια θέματα γιατί για παράδειγμα η αγορά του λιμανιού του Πειραιά ειναι κομμάτι της επεκτατικής πολιτικής - οικονομικού πολέμου των κινέζων και εμεις απλά μόνο που δεν τους το δώσαμε σε ασημένια πιατέλα και προσφέραμε complimentary happy ending στους Κινέζους overlords αντι να τους στείλουμε απο εκει που ήρθαν όπως συνήθιζαν να κάνουν όχι μονο οι αρχαίοι μας πρόγονοι αλλά και οι (προ/)παππούδες μας το 40 που δυστυχώς δεν τους μοιάσαμε και πολύ. 

https://youtu.be/Pw3TqOBmcDk?si=xhWUCkmB0de9TVkW   <--- αυτό δεν βγαίνει ενσωματωμένο στο insomnia αλλά μπορείτε να το δείτε στο youtube.

Αυτά τα "ξεβρακώματα" κτλ που αναφέρεσαι ειναι απλά τα γνωστά biased "είμαι stand up comedian ή κάνω σάτιρα ή είμαι ειδησεογραφικό γραφείο"  που ειναι πληρωμένα απο τους δημοκράτες και κάνουν σάτιρα ή κίτρινο τύπο μόνο για τους ρεπουμπλικάνους και για τους δημοκράτες τίποτα... 

Και βγάζουν μάτι κιόλας κάτι jon steward, colbert, oliver κτλ 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...