Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft κάνει νέα προσπάθεια για την εξάλειψη της αυθεντικοποίησης με κωδικό πρόσβασης για τους χρήστες της, δίνοντας προτεραιότητα σε μεθόδους σύνδεσης χωρίς κωδικό.

Την τελευταία δεκαετία, οι χρήστες της Microsoft είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το πρόσωπό τους, το δακτυλικό τους αποτύπωμα ή έναν κωδικό PIN, μέσω του Windows Hello, και πλέον πάνω από το 99% αυτών συνδέονται στις συσκευές Windows με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για να επιτρέψει στους χρήστες να συνδέονται σε οποιονδήποτε λογαριασμό χωρίς κωδικό πρόσβασης, η βιομηχανία ανέπτυξε τα passkeys, τα οποία παρέχουν μια μέθοδο αυθεντικοποίησης ανθεκτική στο phishing που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη εφαρμογή ή ιστοσελίδα.

Ενώ όλο και περισσότεροι χρήστες βασίζονται σε μεθόδους αυθεντικοποίησης χωρίς κωδικό, οι κακόβουλοι παράγοντες στοχεύουν όλο και περισσότερο λογαριασμούς που εξακολουθούν να προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης σε επιθέσεις brute-force και phishing. Πέρυσι, η Microsoft κατέγραψε πάνω από 7.000 επιθέσεις κωδικών πρόσβασης ανά δευτερόλεπτο.

"Καθώς τα passkeys γίνονται το νέο πρότυπο, αναμένεται αυξημένη πίεση από τους κυβερνοεπιτιθέμενους σε οποιουσδήποτε λογαριασμούς εξακολουθούν να προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης ή άλλες μεθόδους σύνδεσης που είναι ευάλωτες στο phishing", αναφέρει η εταιρεία. Μετά την εισαγωγή υποστήριξης passkey για λογαριασμούς σε υπηρεσίες της Microsoft όπως το Xbox και το Copilot, ο τεχνολογικός γίγαντας διευκολύνει πλέον τους χρήστες να συνδέονται χρησιμοποιώντας μεθόδους χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Μια απλοποιημένη εμπειρία σύνδεσης και εγγραφής βελτιστοποιεί και δίνει προτεραιότητα στην αυθεντικοποίηση χωρίς κωδικό αλλά με βιομετρικά χαρακτηριστικά ακόμα και μέσω εξωτερικής συσκευής (πχ. smartphone), ενώ οι νέοι λογαριασμοί Microsoft παρέχουν πλέον στους χρήστες διάφορες επιλογές χωρίς κωδικό, εξαλείφοντας την ανάγκη καταχώρησης κωδικού πρόσβασης.

image.png.4d5e949f8dd43731f953f9d3d137de1c.png

Οι υπάρχοντες χρήστες της Microsoft, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν πλέον να διαγράψουν τους κωδικούς πρόσβασής τους από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους.

Εστιάζοντας στην προτεραιότητα ασφαλέστερων επιλογών σύνδεσης, η Microsoft ανιχνεύει πλέον αυτόματα την καλύτερη μέθοδο αυθεντικοποίησης για τους χρήστες και την ορίζει ως προεπιλεγμένη.

"Για παράδειγμα, εάν έχετε ρυθμίσει έναν κωδικό πρόσβασης και έναν 'κωδικό μίας χρήσης' στον λογαριασμό σας, θα σας ζητήσουμε να συνδεθείτε με τον κωδικό μίας χρήσης αντί του κωδικού πρόσβασης. Αφού συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα passkey. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το passkey σας", εξηγεί η Microsoft.

Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με την εταιρεία, όχι μόνο οδηγούν σε ταχύτερη εμπειρία σύνδεσης, αλλά μειώνουν επίσης τη χρήση κωδικών πρόσβασης.

"Καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγγράφουν passkeys, ο αριθμός των αυθεντικοποιήσεων με κωδικό πρόσβασης θα συνεχίσει να μειώνεται έως ότου μπορέσουμε τελικά να καταργήσουμε εντελώς την υποστήριξη κωδικών πρόσβασης", σημειώνει ο τεχνολογικός γίγαντας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Καλό ακούγεται αλλά υποθέτω ότι θα απαιτεί windows account,εγώ θέλω να έχω και την δυνατότητα για local account χωρίς να αναγκάζομαι να φτιάχνω custom boot usb stick. Έφτιαξα πρόσφατα ένα απλό pc γραφείου για φίλο και του έβαλα δεκάρια γιατι ήθελε μόνο local account.

• Like 2
Δημοσ.

Το βιώνουμε ήδη το τέλος των κωδικών πρόσβασης όταν προσπαθούμε να μπούμε στα windows σε safe mode.

*Όποιος έχει κάποια λύση, feel free to send me a pm.

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω πώς ένα τετραψήφιο PIN θεωρείται πιο ασφαλές από ένα password με  χαρακτήρες, σύμβολα, κεφαλαία κτλ?

• Like 4
Δημοσ.
36 minutes ago, cpc464 said:

Καλό ακούγεται αλλά υποθέτω ότι θα απαιτεί windows account,εγώ θέλω να έχω και την δυνατότητα για local account χωρίς να αναγκάζομαι να φτιάχνω custom boot usb stick. Έφτιαξα πρόσφατα ένα απλό pc γραφείου για φίλο και του έβαλα δεκάρια γιατι ήθελε μόνο local account.

Υπάρχει bypass και χωρίς custom boot usb.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, cpc464 said:

μπορεις ακομα να παρακαμψεις το email κατα την εγκατασταση:

Shift - F10 και γραφεις στο cmd: start ms-cxh:localonly

Επεξ/σία από amigagr
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
22 minutes ago, kostas808 said:

Υπάρχει bypass και χωρίς custom boot usb.

7 minutes ago, amigagr said:

μπορεις ακομα να παρακαμψεις το email κατα την εγκατασταση

Το παλιό OOBE\BYPASSNRO σε εμένα δεν δούλεψε,να πατήσω shift+f10 και να δώσω  στο cmd ipconfig /release να πω την αλήθεια δεν το δοκίμασα, είχα μιλήσει με τον φίλο και μου είπε βάλε 10 και θα κάνω εγώ μετα την αναβάθμιση σε ότι θέλω.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, smpt είπε

Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω πώς ένα τετραψήφιο PIN θεωρείται πιο ασφαλές από ένα password με  χαρακτήρες, σύμβολα, κεφαλαία κτλ?

Αφου οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει γιατι να κουραζεσαι με την ιστορια της ζωης σου σε κωδικο;

Εγω οταν ειχα κλειδωσει τον υπολογιστη μου να μην τον ανοιγει ο μικρος ειχα βαλει ενα κλικ στο space bar για κωδικο. 😂

Δημοσ.

Παπαριές. Όποιος θέλει την ασφάλεια του δεν κάνει online λογαριασμό στον υπολογιστή του. Με λίγα λόγια μακριά από Windows. Ακόμα και σε MacOS σου δίνουν την επιλογή να μην κάνεις iCloud λογαριασμό και να έχεις μόνο τοπικό, όπως και σε διάφορα Linux Distro. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μόνο local account με Windows 11 που χρειάστηκα, εγώ έκανα setup με Microsoft account, μετά add new user account (Administrator, χωρίς online account) και μετά διαγραφή του αρχικού account. Τρελός κύκλος αλλά δούλεψε, μια και δεν είχα χρόνο να κάθομαι να το ψάχνω πολύ...

Επεξ/σία από SeaLion
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε Microsoft βγαλε επιτελους το One Drive απο το mail σου μας εχεις αχρηστεψει το μαιλ.Γεμιζεις χωρις να με ρωτησεις το One Drive που ειναι μολις 5 giga και δε μπορω να μπω στο mail.Γιατι θελεις να αγοραζουνε Giga φαε σκα#α.Η Google δινει μονο για mail 20 giga δωρεαν ..Ρε τους παπαρες μυαλα ξυραφια να κλεινουνε υπηρεσιες βλεπε Skype.........

3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Για μόνο local account με Windows 11 που χρειάστηκα, εγώ έκανα setup με Microsoft account, μετά add new user account (Administrator, χωρίς online account) και μετά διαγραφή του αρχικού account. Τρελός κύκλος αλλά δούλεψε, μια και δεν είχα χρόνο να κάθομαι να το ψάχνω πολύ...

Eγω εβαλα μολις τα Win11 24H2 και δεν μου ζητησε acount ουτε με εβαλε το 360 κα κατι αλλες παπαριες.Καθαρα πραγματα γλιτωσα ενα σωρο giga 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, cpc464 said:

Το παλιό OOBE\BYPASSNRO σε εμένα δεν δούλεψε,να πατήσω shift+f10 και να δώσω  στο cmd ipconfig /release να πω την αλήθεια δεν το δοκίμασα, είχα μιλήσει με τον φίλο και μου είπε βάλε 10 και θα κάνω εγώ μετα την αναβάθμιση σε ότι θέλω.

Προφανώς κατά την εγκατάσταση μέχρι να δεις desktop δεν συνδέεις κανένα δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα και δοκιμάζεις ένα workaround που κάποιο πιάνει 

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Hacker?pcs said:

Προφανώς κατά την εγκατάσταση μέχρι να δεις desktop δεν συνδέεις κανένα δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα και δοκιμάζεις ένα workaround που κάποιο πιάνει 

Δεν συνδέω δίκτυο έτσι και αλλιώς,αλλά το τελευταίο αρχείο που κατέβασα επιμένει για σύνδεση,δε βαριέσαι θα φτιάξω custom usb απλά με έπιασε απροετοίμαστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, cpc464 said:

Δεν συνδέω δίκτυο έτσι και αλλιώς,αλλά το τελευταίο αρχείο που κατέβασα επιμένει για σύνδεση,δε βαριέσαι θα φτιάξω custom usb απλά με έπιασε απροετοίμαστο.

Στο τελευταίο επίσημο ISO της Microsoft

el-gr_windows_11_consumer_editions_version_24h2_updated_april_2025_x64_dvd_ea86301d.iso

το Shift-F10 -- OOBE\BYPASSNRO δουλεύει κανονικά χωρίς μετατροπή του ISO στην περιορισμένη Home εκδοση

win11homeTest-2025-05-06-04-11-20.png

αφού πατήσεις Shift-F10 και μετά OOBE\BYPASSNRO, μετά το restart εμφανίζεται το κουμπί παράκαμψης

win11homeTest-2025-05-06-04-13-34.png

win11homeTest-2025-05-06-04-16-47.png

win11homeTest-2025-05-06-04-17-04.png

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...