Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να αλλάξω ρουτερ εκτος παροχου,σε γραμμη fiber 300αρα Cosmote.Γίνεται?Το εχει κανει καποιος?ONT NOKIA εχω.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε WiFi Router επιθυμείς, δεν υπάρχει θέμα με αυτό. Το ερώτημα είναι τι θα κάνεις με την τηλεφωνία, αν και μπορεί να λυθεί απλά βάζοντας τον Router της Cosmote πίσω από το δικό σου μόνο για να λειτουργεί η τηλεφωνία.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε WiFi Router επιθυμείς, δεν υπάρχει θέμα με αυτό. Το ερώτημα είναι τι θα κάνεις με την τηλεφωνία, αν και μπορεί να λυθεί απλά βάζοντας τον Router της Cosmote πίσω από το δικό σου μόνο για να λειτουργεί η τηλεφωνία.

ναι αυτο θα ηταν μια καλη και ευκολη λυση.Εκτος απο το username και το password της συνδεσης μου χρειαζεται τιποτα αλλο?Καποια ρυθμιση?Καθε βοηθεια δεκτη.

Δημοσ.

Αυτόματα η σύνδεση χωρίς ενέργεια του χρήστη γίνεται αποκλειστικά με την συσκευή του παρόχου. Με οποιαδήποτε άλλη συσκευή χρειάζεται να τις κάνει ο χρήστης, που όσον αφορά σύνδεση FTTH είναι σωστά credentials της κλήσης PPPoE και σωστή τιμή VLAN ID.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jkoukos είπε

Αυτόματα η σύνδεση χωρίς ενέργεια του χρήστη γίνεται αποκλειστικά με την συσκευή του παρόχου. Με οποιαδήποτε άλλη συσκευή χρειάζεται να τις κάνει ο χρήστης, που όσον αφορά σύνδεση FTTH είναι σωστά credentials της κλήσης PPPoE και σωστή τιμή VLAN ID.

αυτα που τα βρισκουμε?Πρεπει να απευθυνθω στην COSMOTE;

Δημοσ.

Τα credentials (username/password) τα βρίσκεις στο MyCosmote επιλέγοντας τις πληροφορίες της σύνδεσης.

Το VLAN ID για την σύνδεση έχει τιμή 835 σε όλους τους παρόχους. Το βλέπεις εξάλλου και στον Router που έχεις τώρα, όπου επίσης φαίνεται και το username, αλλά όχι το password στο πεδίο του οποίου για λόγους ασφαλείας εμφανίζονται αστεράκια.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, jkoukos είπε

Τα credentials (username/password) τα βρίσκεις στο MyCosmote επιλέγοντας τις πληροφορίες της σύνδεσης.

Το VLAN ID για την σύνδεση έχει τιμή 835 σε όλους τους παρόχους. Το βλέπεις εξάλλου και στον Router που έχεις τώρα, όπου επίσης φαίνεται και το username, αλλά όχι το password στο πεδίο του οποίου για λόγους ασφαλείας εμφανίζονται αστεράκια.

σε ευχαριστω πολυ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 05/05/2025 at 19:36, jimmy1966 said:

Θα ήθελα να αλλάξω ρουτερ εκτος παροχου,σε γραμμη fiber 300αρα Cosmote.Γίνεται?Το εχει κανει καποιος?ONT NOKIA εχω.

με τα παραπανω σεναρια κρατας το ont.υπαρχουν και καποιες πιο δυσκολες λυσεις για να μην κρατησεις το ont

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ίδιο θέμα έχω αλλά με hcn. 

Έχω ένα ρουτερ κάπου 200γρ που είναι τελείως άχρηστο και θέλω να το αλλάξω με κάποιο της avm. Ιδανικά 5590 αλλά και με ένα 7530 βολεύομαι. 

Σαν plan b θα ήθελα να βάλω το repeater 2400 να δίνει δίκτυο. Πολύ πιο καλό και σταθερό το δίκτυο του  2400 από αυτό το πράγμα. 

Εινσι εφικτό κάτι από τα 2;

Δημοσ.
12 minutes ago, Absolute77 said:

Ίδιο θέμα έχω αλλά με hcn. 

Έχω ένα ρουτερ κάπου 200γρ που είναι τελείως άχρηστο και θέλω να το αλλάξω με κάποιο της avm. Ιδανικά 5590 αλλά και με ένα 7530 βολεύομαι. 

Σαν plan b θα ήθελα να βάλω το repeater 2400 να δίνει δίκτυο. Πολύ πιο καλό και σταθερό το δίκτυο του  2400 από αυτό το πράγμα. 

Εινσι εφικτό κάτι από τα 2;

θεωρητικα και τα δυο.το πρωτο πιο δυσκολο το 2ο πιο ευκολο.απλα βσζρις το 2400 ως accesa point με καλωδιο ethernet πανω σε αυτο της hcn και κλεινεις το wifi της hcn

• Thanks 1
Δημοσ.

αν χρειαστεις καπου οδηγιες μας λες/ αν εχεις Ont απο την Hcn και οχι ftth modem router τοτε να ειναι ισως λιγο πιο ευκολο.αλλα ναι το πιο ευκολο ειναι να παιξεις με το 2400

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...