Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Hyundai i20 3ης γενιάς του 2021. Πρόκειται για το μοντέλο με το 1000αρι τούρμπο-κινητήρα με τα 100 άλογα και μηχανικό κιβώτιο. Η τιμή είναι κοντά στα 15.000 ευρώ. Είναι 2ο χέρι ελληνικής αντιπροσωπείας με σχετικά λίγα χιλιόμετρα (50.000) και έχει ένα χρόνο ακόμα εργοστασιακή εγγύηση. 

Σε πρώτη ματιά που το είδα από κοντά, το αμάξι φαίνεται καλά συντηρημένο και προσεγμένο από τον ιδιοκτήτη. Δεν έχω κάποιο δικό μου μηχανικό, οπότε σκοπεύω να το ελέγξω και στη Mastercheck μιας και άκουσα καλά λόγια (αν και η τιμή είναι λίγο τσουχτερή). Δε ξέρω βέβαια αν θα ήταν καλύτερο να το ελέγξω σε αντιπροσωπεία.

Γενικά, από όσο το έχω ψάξει εδώ αλλά και σε άλλα sites, φαίνεται πως είναι αξιόπιστο αμάξι. Το μόνο ανησυχητικό που έχω βρει είναι για κάποια προβλήματα με την αντλία καυσίμου, αλλά αυτά τα είδα σε Ινδία και Αυστραλία (δεν έχω βρει κάτι για Ευρώπη).

Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας τις γνώμες. Αν αξίζει γενικά σαν αμάξι, κάποιο πρόβλημα που έχετε αντιμετωπίσει, αν είναι κάτι που πρέπει να προσέξω παραπάνω, γενικά την εμπειρία σας με το αμάξι κλπ. Οποιαδήποτε βοήθεια, καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας 🙂

Δημοσ.

Καλό είναι πριν αγοράσετε οποιοδήποτε αμάξι να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος έλεγχος μεταχειρισμένου σε δικό σας ΚΤΕΟ.
Επιπλέον εάν το συγκεκριμένο αμάξι ελέγχθηκε στο παρελθόν στο πλαίσιο του Hyundai Service Plus μπορείτε να ζητήσετε τα γραπτά αποτελέσματα των ελέγχων.
Καλή συνέχεια

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tommy19 είπε

Σε πρώτη ματιά που το είδα από κοντά, το αμάξι φαίνεται καλά συντηρημένο και προσεγμένο από τον ιδιοκτήτη. Δεν έχω κάποιο δικό μου μηχανικό, οπότε σκοπεύω να το ελέγξω και στη Mastercheck μιας και άκουσα καλά λόγια (αν και η τιμή είναι λίγο τσουχτερή). Δε ξέρω βέβαια αν θα ήταν καλύτερο να το ελέγξω σε αντιπροσωπεία.

Οχι σε τετοια συνεργεια αλλα αν δεν εχεις δικο σου μηχανικο ζητα συστασεις απο φιλο 

Ειδικα αυτες που πουλανε και δικα τους αμαξια θα σου πουν ψεματα για να σου πουλησουν δικα τους ή με συνενοηση με τον πωλητη να μην σου πουν την αληθεια 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tommy19 είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Hyundai i20 3ης γενιάς του 2021. Πρόκειται για το μοντέλο με το 1000αρι τούρμπο-κινητήρα με τα 100 άλογα και μηχανικό κιβώτιο. Η τιμή είναι κοντά στα 15.000 ευρώ. Είναι 2ο χέρι ελληνικής αντιπροσωπείας με σχετικά λίγα χιλιόμετρα (50.000) και έχει ένα χρόνο ακόμα εργοστασιακή εγγύηση. 

Γενικά, από όσο το έχω ψάξει εδώ αλλά και σε άλλα sites, φαίνεται πως είναι αξιόπιστο αμάξι. Το μόνο ανησυχητικό που έχω βρει είναι για κάποια προβλήματα με την αντλία καυσίμου, αλλά αυτά τα είδα σε Ινδία και Αυστραλία (δεν έχω βρει κάτι για Ευρώπη).

Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας τις γνώμες. Αν αξίζει γενικά σαν αμάξι, κάποιο πρόβλημα που έχετε αντιμετωπίσει, αν είναι κάτι που πρέπει να προσέξω παραπάνω, γενικά την εμπειρία σας με το αμάξι κλπ. Οποιαδήποτε βοήθεια, καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας 🙂

Σε αντιπροσωπεία που να έχει και φανοποιό να ανέβει στη ράμπα το αμάξι αφου δεν εχεις δικό σου μηχανικό.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Chloe2 είπε

Καλό είναι πριν αγοράσετε οποιοδήποτε αμάξι να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος έλεγχος μεταχειρισμένου σε δικό σας ΚΤΕΟ.
Επιπλέον εάν το συγκεκριμένο αμάξι ελέγχθηκε στο παρελθόν στο πλαίσιο του Hyundai Service Plus μπορείτε να ζητήσετε τα γραπτά αποτελέσματα των ελέγχων.
Καλή συνέχεια

Το έχει χρησιμοποιήσει γνωστός μου το ΚΤΕΟ που κάνει τον έλεγχο Mastercheck και ήταν ευχαριστημένος. Για το Hyundai Service Plus έχεις δίκιο, θα πρέπει να το ζητήσω από τη Hyundai.

6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Οχι σε τετοια συνεργεια αλλα αν δεν εχεις δικο σου μηχανικο ζητα συστασεις απο φιλο 

Ειδικα αυτες που πουλανε και δικα τους αμαξια θα σου πουν ψεματα για να σου πουλησουν δικα τους ή με συνενοηση με τον πωλητη να μην σου πουν την αληθεια 

Το συγκεκριμένο δεν είναι τύπου Spotawheel, δεν πουλάει αμάξια, ΚΤΕΟ είναι και κάνει ελέγχους. Οπότε από αυτή την άποψη είναι ΟΚ. Δυστυχώς κανείς γνωστός μου δεν έχει Hyundai, οπότε δεν έχω κάποιον να μου κάνει σύσταση. Τώρα το πόσο καλός θα είναι ο έλεγχος, αυτό θα δείξει

5 ώρες πριν, meletis_m είπε

Σε αντιπροσωπεία που να έχει και φανοποιό να ανέβει στη ράμπα το αμάξι αφου δεν εχεις δικό σου μηχανικό.

Στον έλεγχο που ανέφερα, το ανεβάζουν κανονικά το αμάξι σε ράμπα και κοιτούν τα πάντα από φανοποιεία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, tommy19 είπε

Είναι 2ο χέρι ελληνικής

1ο κακο. 4ος χρονος παει για 3ο ιδιοκτητη. Γιατι;

16 ώρες πριν, tommy19 είπε

Η τιμή είναι κοντά στα 15.000 ευρώ

2ο κακο. Δεν ξερω ποια εκδοση ειναι αλλα παιζει καπου τοσα να το πηρε...Οκ εχουν ανεβει οι τιμες κτλπ αλλα οταν με 5000€ επιπλεον παιρνεις το καινουριο, δεν αποτελει κατι τοσο ακριβο και κοντα στην τιμη του καινουριου "ιδανικη" επιλογη στο δικο μου μυαλο.

Ειτε παρεις δανειο για την αγορα ειτε εχεις 15k μετρητα ειναι καλυτερο (στο δικο μου μυαλο παντα) να παρεις 5k παραπανω δανειο ή να συμπληρωσεις τα μετρητα σου με ενα μικρο δανειο για να εχεις το κεφαλι σου σιγουρο, με φρεσκιες εγγυησεις, βεβαιος για το τι παιρνεις να διαλεξεις και το χρωμα σου και να μην το εχεις αγχος.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 8
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

2ο κακο. Δεν ξερω ποια εκδοση ειναι αλλα παιζει καπου τοσα να το πηρε...Οκ εχουν ανεβει οι τιμες κτλπ αλλα οταν με 5000€ επιπλεον παιρνεις το καινουριο, δεν αποτελει κατι τοσο ακριβο και κοντα στην τιμη του καινουριου "ιδανικη" επιλογη στο δικο μου μυαλο.

Ειτε παρεις δανειο για την αγορα ειτε εχεις 15k μετρητα ειναι καλυτερο (στο δικο μου μυαλο παντα) να παρεις 5k παραπανω δανειο ή να συμπληρωσεις τα μετρητα σου με ενα μικρο δανειο για να εχεις το κεφαλι σου σιγουρο, με φρεσκιες εγγυησεις, βεβαιος για το τι παιρνεις να διαλεξεις και το χρωμα σου και να μην το εχεις αγχος.

Ακριβώς το ίδιο ήθελα να γράψω.

Έχοντας οδηγήσει το νέο i20 και έχοντας υπάρξει κάτοχος ενός i20 πρώτης γενιάς θα πω κάποια πράγματα και που έχω παρατηρήσει.

Δεν θα σχολιάσω την εμφάνιση μιας και είναι υποκειμενικά τα πράγματα.

Το αμάξι είναι αρκετά αξιόπιστο και εντελώς προβλέψιμο στη συμπεριφορά του. Το "προβλέψιμο" είναι και καλό και κακό: καλό γιατί ξέρεις τα όρια του αυτοκινήτου και ξέρεις ακριβώς πώς θα συμπεριφερθεί, κακό γιατί η οδηγική εμπειρία είναι στα όρια του βαρετού, το τιμόνι ασαφές και χωρίς πληροφορία. 

Στα συν ότι έχει πολλά καλουδια στον στάνταρ εξοπλισμός στα μείον ότι προσωπικά μου ήταν πολύ σκληρό το αμάξι. Απ' τα καθίσματα που ένιωθα σα να κάθομαι σε κόντρα πλακέ, την ανάρτηση, όλα. Στο τελευταίο μοντέλο έχει φτιάξει κάπως το πράγμα αλλά εξακολουθώ να το βρίσκω σκληρό 

Γενικά πολύ τίμιο αμάξι και επιλογή που θα κάνεις με το μυαλό και όχι με την καρδιά.

Πάντως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που αναφέρεις δεν μου φαίνεται τόσο ευκαιρία για τους λόγους που ανέφερε ο Αλέξανδρος.

Δημοσ.

Εάν το πας με δόσεις, σκέψου και το Skoda Fabia που αυτή την περίοδο έχει 0% επιτόκιο.

Δημοσ.
On 06/05/2025 at 09:07, Γιάννης Platano said:

Καταλαβαίνεις ότι αυτά είναι τελείως αντιθετικά και αμοιβαίως αποκλειόμενα ενδεχόμενα;

Στην αρχή βρίζαν εταιρείες όπως η spotmechanic επειδή τους έβγαζαν σκάρτα τα "καλά" τους αυτοκίνητα (επίτηδες μπήκαν έτσι τα εισαγωγικά)...και καλά για να πουλήσουν δικά τους...γι αυτό και δεν δέχονταν πλέον πολλοί έμποροι ελέγχους από spotmechanic κλπ και επάξια έμπαιναν αυτοί σε μαύρη λίστα.

...τώρα προστέθηκε η κατηγορία ότι θα τους πληρώσεις εσύ για τον έλεγχο, αλλά θα τα τακιμιάσουν με τον πωλητή για μην σου πουν την αλήθεια...να μην πουλήσουν δλδ τα δικά τους;

Έλεος...

...κάποιες από αυτές τις εταιρείες (σίγουρα η spotmechanic) παλιότερα τουλα΄χιστον δεν συμπεριλάμβανε έλεγχο ECU ή έλεγχο καυσαερίων με διαγνωστικό κ σίγουρα κάνενας έλεγχος δεν είναι εξαντλητικός, κάτι μπορεί να ξεφύγει...και ασφαλώς καμία τέτοια εταιρεία δεν κάνει πχ έλεγχο συμπίεσης κυλίνδρων (θεωρείται πιο "παρεμβατικό"), που όμως αρνούνται να τον κάνουν στα πλαίσια κοινού ελέγχου κ αρκετά συνεργεία που είχα ρωτήσει...
...οπότε ούτε το ΚΤΕΟ ούτε ένα συνεργείο ουτε μια εταιρεία επιτόπιου ελέγχου μπορεί αν καλύψει όλα τα ενδεχόμενα...χρειάζεται συνδυασμός.

...αλλά έλεος...

Και από δική μου εμπειρία, είναι τα τοπικά συνεργεία που θα σε πουλησουν....όχι μια εταιρεία ελέγχου...

...έτσι την έπαθα εγώ, που αφού πλήρωσα γύρω στα 400€ ελε΄γχους με spotmechanic  σε Αθήνα κ Θεσσαλονίκη (κ γλίτωσα από κάποιες παγίδες, σε άλλες περιπτώσεις δεν τα βρήκαμε αλλου ή με πρόλαβε άλλος στην αγορά) είπα να πάω σε τοπικό συνεργείο της γειτονιάς για έλεγχο, αγοράζοντας αυτοκίνητο από άλλο τοπικό συνεργείο της γειτονιάς (στο οποίο είχα κάνει μεγάλα σέρβις το οικογενειακό/πατρικό αυτοκίνητο κι έτσι θα το θεωρούσα "δικό" μου) κι εκεί οι προσωπικές γνωριμίες πωλητή-μηχανικού μεσολάβησαν στην απόκρυψη μεγάλων θεμάτων με το αυτοκίνητο...
...η μόνη περίπτωση που την έπαθα, που δεν χρησιμοποίησα spotmechanic...

Κανένα συνεργείο δεν θα κάνει τόσο εξαντλητικό έλεγχο

Μού φαίνεται σπασμένο τηλέφωνο πέφτει πλέον κ ορισμένες αρνητικές εμπειρίες γίνονται από εξαιρέσεις κανόνας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, definitio είπε

Και από δική μου εμπειρία, είναι τα τοπικά συνεργεία που θα σε πουλησουν....όχι μια εταιρεία ελέγχου...

.

Κανένα συνεργείο δεν θα κάνει τόσο εξαντλητικό έλεγχο

Μού φαίνεται σπασμένο τηλέφωνο πέφτει πλέον κ ορισμένες αρνητικές εμπειρίες γίνονται από εξαιρέσεις κανόνας.

Αν το συνεργειο δεν ειναι απλα τοπικο αλλα εμπιστοσυνης δεν θα σου κανει λαμογια .Τον δικο μου τον ξερω απο το 1988 χωρις κανενα παραπονο μεχρι τωρα σε 4 αυτοκινητα της οικογενειας.

Ξερω οτι θα μου πει 100% την αληθεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/05/2025 at 15:27, Αλεξανδρος A.92 said:

Θα συμφωνήσω.

Ανάλογα τι έκδοση είναι το i10 παίζει να το είχε πάρει και φθηνότερα.

Είχα πάρει καινούριο το i20 το 2021 την 3η από τις 4 εκδόσεις (προς το καλύτερο - νομίζω Premium, δεν θυμάμαι καλά) 16κ με κλειδί στο χέρι.

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Like 1
Δημοσ.
23 hours ago, Γιάννης Platano said:

Αν το συνεργειο δεν ειναι απλα τοπικο αλλα εμπιστοσυνης δεν θα σου κανει λαμογια .Τον δικο μου τον ξερω απο το 1988 χωρις κανενα παραπονο μεχρι τωρα σε 4 αυτοκινητα της οικογενειας.

Ξερω οτι θα μου πει 100% την αληθεια 

Εγώ έχω εμπιστοσύνης (πλέον) εξειδικευμένο Alfa Romeo...αλλά αν αγοράζω πχ BMW ή Honda, δεν έχει νόημα να το πάω εκεί...και το αντίστροφο...όσο εμπιστοσύνης κι αν είναι, μπορεί να μην ξέρει τα χούγια κάθε μοντέλου όπως ένα εξειδικευμένο συνεργείο και να μην έχει τα απαρίτητα διαγνωστικά για πλήρη έλεγχο.

Οπότε υπάρχουν περιορισμοί, εκτός αν πρόκειται για πολύ χοντροκομμένες περιπτώσεις.

Γενικά, για πληρέστερη εικόνα χρειάζεται συνδυασμός...
- εξονυχιστική εξέταση όπως κάνουν οι εταιρείες επιτόπιων ελέγχων, δεν κάνουν τα συνεργεία...
- όμως οι εταιρείες επιτόπιου ελέγχου δεν κάνουν πχ έλεγχο συμπίεσης όπως τα συνεργεία, ενώ τα διαγνωστικά τους - όσες χρησιμοποιούν - αμφιβάλλω πως θα διαβάζουν τη κατάσταση του οχήματος όπως τα εξειδικευμένα διαγνωστικά.
- χρειάζεται και έλεγχος καυσαερίων και παρότι πολλά συνεργεία μπορούν να βγάζουν κάρτα, προτιμότερο είναι ο έλεγχος να γίνεται εκεί που θα γίνεται κι ο διετής περιοδικός έλεγχος ΚΤΕΟ, όπου θα ελεγχθούν κι άλλα υποσυστήματα (με δεδομένους τους περιορισμούς των μετρήσεων)

Δύσκολο βέβαια, χρονοβόρο και κοστοβόρο να γίνουν και τα τρία, οπότε ανά περίπτωση κρίνει κανείς κι επιλέγει τον βέλτιστο συνδυασμό ελέγχων με επιμέρους συμβιβασμούς...

Αλλά το να λέμε ως διακήρυξη ότι η spotawheel
- είτε θα σου εμφανίσει χειρότερη οχήματος εικόνα για να σου πουλήσει τα δικά της
- είτε θα τακιμιάσει με τον πωλητή για να σου εμφανίσει καλύτερη εικόνα οχήματος από την υπαρκτή
είναι παρατραβηγμένο κ γίνεται λίγο αστείο.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, definitio είπε

Αλλά το να λέμε ως διακήρυξη ότι η spotawheel
- είτε θα σου εμφανίσει χειρότερη οχήματος εικόνα για να σου πουλήσει τα δικά της
- είτε θα τακιμιάσει με τον πωλητή για να σου εμφανίσει καλύτερη εικόνα οχήματος από την υπαρκτή
είναι παρατραβηγμένο κ γίνεται λίγο αστείο.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω διαβάσει τουλάχιστον ότι προσπαθούν να σου πουλήσουν δικά τους αυτοκίνητα. 

Δημοσ.

και εμενα με χαλαει που σε αυτοκινητο 3ετιας θα εισαι ο 3ος ιδιοκτητης. επίσης η τιμη του ειναι τσιμπημενη. εαν μου ελεγες 10000€ θα σου ελεγα οκ. αυτο καινουργιο στην βασικη του εκδοση εχει αγοραστει 17000€. θα σου ελεγα να κοιταξεις για κατι αλλο και γιατι οχι με λιγα παραπανω να πας και σε καινουργιο εαν η διαφορα ειναι μικρη οπως εδω. επίσης κοιταξε να εχει αυτοματο κιβωτιο. εαν παρεις χειροκινητο θα το μετανιωσεις μολις το παρεις. δυο ατομα στην δουλεια μου πηραν νεα αυτοκινητα και παρολο που τους ελεγα να παρουν αυτοματο πηραν με χειροκινητο και το εχουν σκυλομετανιωσει. ο ενας δεν το πηρε αυτοματο για διαφορα τιμης 1000€ μονο ευρω! 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xsterg είπε

. ο ενας δεν το πηρε αυτοματο για διαφορα τιμης 1000€ μονο ευρω! 

Πραγματικα που μικρη διαφορα στο κοστος .Τοσο ειχε και το 2007 διαφορα και το Honda civic που ειχα παρει.

Το CRV του 2008 που εχω ακομα δεν θυμαμαι τη διαφορα αλλα καπου στα 1500 ευρω ηταν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...