Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, mike15 said:

και ο γιαννης και ο ουζουνης ηταν καποτε,τωρα ειναι μαπα,ετοιματζιδικες ειναι.

ελα ρε ,αυτον  εψαχνα τοτε που ρωτησε ο op στο θεμα για αρτοποιεια και δεν θυμομουν.κανει φοβερες πιτες και σε πολυ καλη τιμη

θερμη εχει εναν που κανει ουρες σ/κ ,αλλα εσυ δεν θελεις λιπαρες,αυτος βαζει φρεσκο βουτυρο οπως πρεπει να εχει μια σωστη μπουγατσα.ομως δεν ειναι βαρια στην γευση.

μετα αν δεν θες ανατολικα καινα φας  θες την καθεαυτου μπουγατσα με φυλλο φτιαγμενο χειροποιητα ,να πεταει στον αερα και να τεντωνεται σε τραπεζια οπως το κανει αυτος στο ηρακλειο ,πρεπει να πας στα λαδαδικα μεσα στο στενο νωρις το πρωι.

θα συμφωνησω οτι γιαννης και ουζουνης ηταν καποτε καλες. Εχω την ιδια αποψη. ο ουζουνης συγκεκριμενα ήταν ανοικτος παλαιοτερα 24 ωρες σχεδον και εδινε μπουγατσες συνεχεια. τωρα το ωραριο του ειναι περιορισμενο, κλεινει μεσημερια κλπ. Δεν ειναι η μπουγατσα του αυτο που ηταν παλιά και ο κοσμος πλεον αραίωσε.

 

Επεξ/σία από George10001
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 7/5/2025 στις 5:22 ΜΜ, fidepab982 είπε

το οτι πηγαινουν φοιτητες και τουριστες (που το βρίσκουν στο trip advisor ως τοπ μερος που πρεπει να επισκεφτεις για street food bougatsa ) δεν σημαινει κατι αρνητικο οπως καποτε. πλεον τιποτα δεν μενει κρυφο, το καλο το μαγαζι βγαινει μπροστα λογο ιντερνετ και ο τουριστας δεν ειναι βλακας.

Οσοι πουλανε τα σκουπιδια τους στους τουριστες, αργα ή γρηγορα με την βαθμολογια που παιρνουν πεφτουν στα σκατα.

στην αθηνα υπαρχουν μαγαζια για τουριστες με 2 αστερακια, που πουλανε κατι μουσακαδες οσο πιο χαλια γινεται.

Δεν θέλω να χαλάσω το thread. Αλλά δεν ισχύουν αυτά που γράφεις και το βλέπω από πολλά μαγαζιά με δήθεν καλές βαθμολογιες, που απλά έτυχαν να βρίσκονται σε κεντρικό μέρος, είναι από μέτρια ως άθλια, δεν το καταλαβαίνεις από βαθμούς ούτε κριτικές, τουρίστες και φοιτητές επιμένουν να τα βαθμολογούν με καλό βαθμό απλά γιατί δεν έχουν κριτήρια και το πιο θεϊκό που έχουν φάει έξω στην ζωή τους είναι το μέτριο. Ενώ η ποιότητα είναι χάλια επίσης τα μαγαζιά συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά χωρίς βλέψεις κλεισίματος. Που θέλω να καταλήξω εν ολίγοις, ναι κοιτάξτε και την ποιοτική αξιολόγηση των reviews, όχι μόνο την ποσοτική και το "εκεί πλακώνει κόσμος, γινεται χαμός, έχει πάνω από 4.5 στο google, άρα είναι καλό", δεν ισχύει με την καμία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

η καλητερη ειναι του μπαντη όπως και ξανά ειπώθηκε
Παναγίας Φανερωμένης 33,

 εχεις φαει απο ολους στην θεσσαλονικη? χωρις να λεω το αντιθετο για τον κυριο.αλλα η καλυτερη ειναι λγιο υπερβολικο και υποκειμενικο. ο OP ειχε δημωσει οτι θελει πιο στεγνη μπουγατσα,εγω την μπουγατσα την θελω βουτηρατη.οποτε το καλυτερο...

Επεξ/σία από mike15
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, mike15 said:

 εχεις φαει απο ολους στην θεσσαλονικη? χωρις να λεω το αντιθετο για τον κυριο.αλλα η καλυτερη ειναι λγιο υπερβολικο και υποκειμενικο. ο OP ειχε δημωσει οτι θελει πιο στεγνη μπουγατσα,εγω την μπουγατσα την θελω βουτηρατη.οποτε το καλυτερο...

εχω φάει από πάρα πολλους  πλέον το άθλημα το εχω παρατήσει εδώ και 3 χρονια (οταν φτάσεις απο 80 κιλα 140 τα κόβεις όλα αυτα μαχαιρι )

οσο για τα γουστα ο καθενας οτι γουσταρει ενας ετσι αλλιος αλλιος...... αλλος θελει κρέας άψητο άλλος να ειναι κατά καμένο ολα ειναι θεμα το γι γουσταρεις

  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Black Demis είπε

εχω φάει από πάρα πολλους  πλέον το άθλημα το εχω παρατήσει εδώ και 3 χρονια (οταν φτάσεις απο 80 κιλα 140 τα κόβεις όλα αυτα μαχαιρι )

οσο για τα γουστα ο καθενας οτι γουσταρει ενας ετσι αλλιος αλλιος...... αλλος θελει κρέας άψητο άλλος να ειναι κατά καμένο ολα ειναι θεμα το γι γουσταρεις

Καλησπέρα,

Μέχρι να το σταματήσω και εγώ το άθλημα, είχα πάρει σβάρνα όλη την πόλη και δοκίμαζα πρωινό από πολλά μπουγατσατζίδικα. Και το βράδυ δοκιμές στα γυράδικα. Είχε κολλήσει η ζυγαριά στα 119, ούτε 120 κιλά δεν αξιώθηκα να φτάσω.

Μου είχε κάνει εντύπωση η ποιότητα του φύλλου και συνολικά η γεύση σε ένα μαγαζί ανατολικά (κάπου στην Κωνσταντινουπόλεως, αν θυμάμαι καλά), νομίζω λεγόταν Μανδράς. Μιλάμε για 90's. Από συζητήσεις με παλιότερους και μύστες, θεωρούσαν ότι ο τύπος ήξερε να ανοίγει το φύλλο με το χέρι όπως ελάχιστοι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους,  ήταν της Καβαλιώτικης (δηλαδή Πολίτικης) σχολής.

Επίσης, πριν από αρκετά χρόνια μου είχε αρέσει ιδιαίτερα η υφή του φύλλου και η γέμιση σε ένα μικρό μαγαζί επί της Κονίτσης (τώρα Γ. Λαμπράκη) στην Τούμπα απέναντι από την διασταύρωση για το γήπεδο, δίπλα από εκεί που βρίσκεται τώρα η τράπεζα Πειραιώς. Πλέον έχει κλείσει ή άλλαξε διεύθυνση. Το όνομά του ήταν ΤΟΠ. Το είχα επισκεφτεί αρκετές φορές, ιδίως πριν από αγώνες ποδοσφαίρου. Σε συζήτηση που είχα κάνει με τον ιδιοκτήτη, μου είχε πει ότι άνοιγε μόνος του το φύλλο σε δικό του εργαστήριο κοντά στην Αγία Μαρίνα προς Μαλακοπή. Με ζυμάρι όσο μια μπάλα του τένις, μπορούσε να το ανοίζει με το χέρι αεράτα και να το απλώσει σε τραπέζι 3-4 τμ. και η μπουγάτσα να έχει πολλές και λεπτές βουτυρωμένες στρώσεις. Την τέχνη την είχε μάθει από παλιά, δουλεύοντας αρκετά χρόνια στον Μανδρά..... Έλεγα κι εγώ, τι μου θυμίζει η υφή? Τα γούστα δεν αλλάζουν.

Σταθερή ποιότητα (σαφώς άνω του μέσου όρου) στα παλιά τα χρόνια είχε και ο Τάκης στα δυτικά επί της Λαγκαδά στην Σταυρούπολη. Τώρα άλλαξε όνομα και λέγεται SLOW TOWN, αλλά συνεχίζει να είναι μαγαζί γωνία και μαζί με τα σουβλάκια του Ζυγού που βρίσκεται παραδίπλα κάνουν δυνατό δίδυμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρως σήμερα την μπουγάτσα που έτρωγες πριν από 20-25 χρόνια, απλά υπάρχουν ακόμη κάποιες καλούτσικες-αλλά όχι κορυφαίες-μπουγάτσες. Όλη η διαφορά είναι στο φύλλο, φαίνεται μάλλον ότι οι μάστορες έχουν λιγοστέψει και οι περισσότεροι προμηθεύονται έτοιμες μπουγάτσες από μεγάλα εργαστήρια. Αλεύρι από μέτρια σιτάρια, πολύ μυζήθρα και σιμιγδάλι στη γέμιση γιατί η φέτα κοστίζει ακριβά, μαργαρίνες/βούτυρα μέτριας ποιότητας σε συσκευασία βαρελάκι, και πάει λέγοντας.

Σήμερα η τάση των νέων καταναλωτών είναι τα πιτοειδή και γενικά τα προιόντα ζύμης, έχουν μείνει λίγοι που πουλάνε αποκλειστικά μπουγάτσα. Αφού υπάρχει τώρα και brunch, μπορούμε να την βγάλουμε με καφέ / τσιγάρο μέχρι το δεκατιανό. 

Παντως από ποικιλία, νομίζω ότι ο Κατσέλης στους Άγιους Πάντες παίζει μόνος του αυτή τη στιγμή και με αρκετά καλή ποιότητα. Η Dubatsa του πάντως δεν με ενθουσίασε, απλά κάτι διαφορετικό. Για άλλους όμως είναι μαγεία, προσωπικά γούστα είναι αυτά.

    

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, verlemakos said:

Σταθερή ποιότητα (σαφώς άνω του μέσου όρου) στα παλιά τα χρόνια είχε και ο Τάκης στα δυτικά επί της Λαγκαδά στην Σταυρούπολη. Τώρα άλλαξε όνομα και λέγεται SLOW TOWN, αλλά συνεχίζει να είναι μαγαζί γωνία και μαζί με τα σουβλάκια του Ζυγού που βρίσκεται παραδίπλα κάνουν δυνατό δίδυμο.

Ο Τάκης εξακολουθεί μετά από τόσα χρόνια να έχει καλή μπουγάτσα. Όσο για τον Ζυγό, μιλάμε ότι κάνεις το απόλυτο δίδυμο πρωί βράδυ...

Όποτε κατεβαίνω στο πατρικό μου τα τιμάω...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μουγάτσα ο Γιώργος Μ Αλεξάνδρου 46 Εύοσμος. Γενναία χορταστική μερίδα με κρέμα από σιμιγδάλι και όχι από Neseste και νερόγαλο!... Μάλιστα χωρίς ζύγισμα. Όχι σαν κάποιους άλλους που τη ζυγίσουν και έτσι και ξεπεράσει το γραμμάριο βγάζουν και το κομματάκι για να μη φτωχαίνουν! 🤭

https://www.facebook.com/share/v/1ASudiZPWz/

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν θέλω να χαλάσω το thread. Αλλά δεν ισχύουν αυτά που γράφεις και το βλέπω από πολλά μαγαζιά με δήθεν καλές βαθμολογιες, που απλά έτυχαν να βρίσκονται σε κεντρικό μέρος, είναι από μέτρια ως άθλια, δεν το καταλαβαίνεις από βαθμούς ούτε κριτικές, τουρίστες και φοιτητές επιμένουν να τα βαθμολογούν με καλό βαθμό απλά γιατί δεν έχουν κριτήρια και το πιο θεϊκό που έχουν φάει έξω στην ζωή τους είναι το μέτριο. Ενώ η ποιότητα είναι χάλια επίσης τα μαγαζιά συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά χωρίς βλέψεις κλεισίματος. Που θέλω να καταλήξω εν ολίγοις, ναι κοιτάξτε και την ποιοτική αξιολόγηση των reviews, όχι μόνο την ποσοτική και το "εκεί πλακώνει κόσμος, γινεται χαμός, έχει πάνω από 4.5 στο google, άρα είναι καλό", δεν ισχύει με την καμία. 

αυτο που περιγραφεις ειναι εποχες 2010. Το κραξιμο που υπαρχει σημερα δεν υπηρχε ποτε ξανα. Ενα μαγαζι με 4.6 οπως ο Γιαννης, λεει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Δεν κρατας 4.6 βαθμο αν εισαι απλα μετριος.

τα 1 αστερια αξιολογησεις πεφτουν πλεον βροχη ειδικα στα τουριστικα μαγαζια με ακριβες τιμες και χαλια φαγητο.

Επεξ/σία από fidepab982
  • Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, verlemakos said:

Καλησπέρα,

Μέχρι να το σταματήσω και εγώ το άθλημα, είχα πάρει σβάρνα όλη την πόλη και δοκίμαζα πρωινό από πολλά μπουγατσατζίδικα. Και το βράδυ δοκιμές στα γυράδικα. Είχε κολλήσει η ζυγαριά στα 119, ούτε 120 κιλά δεν αξιώθηκα να φτάσω.

Μου είχε κάνει εντύπωση η ποιότητα του φύλλου και συνολικά η γεύση σε ένα μαγαζί ανατολικά (κάπου στην Κωνσταντινουπόλεως, αν θυμάμαι καλά), νομίζω λεγόταν Μανδράς. Μιλάμε για 90's. Από συζητήσεις με παλιότερους και μύστες, θεωρούσαν ότι ο τύπος ήξερε να ανοίγει το φύλλο με το χέρι όπως ελάχιστοι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους,  ήταν της Καβαλιώτικης (δηλαδή Πολίτικης) σχολής.

Επίσης, πριν από αρκετά χρόνια μου είχε αρέσει ιδιαίτερα η υφή του φύλλου και η γέμιση σε ένα μικρό μαγαζί επί της Κονίτσης (τώρα Γ. Λαμπράκη) στην Τούμπα απέναντι από την διασταύρωση για το γήπεδο, δίπλα από εκεί που βρίσκεται τώρα η τράπεζα Πειραιώς. Πλέον έχει κλείσει ή άλλαξε διεύθυνση. Το όνομά του ήταν ΤΟΠ. Το είχα επισκεφτεί αρκετές φορές, ιδίως πριν από αγώνες ποδοσφαίρου. Σε συζήτηση που είχα κάνει με τον ιδιοκτήτη, μου είχε πει ότι άνοιγε μόνος του το φύλλο σε δικό του εργαστήριο κοντά στην Αγία Μαρίνα προς Μαλακοπή. Με ζυμάρι όσο μια μπάλα του τένις, μπορούσε να το ανοίζει με το χέρι αεράτα και να το απλώσει σε τραπέζι 3-4 τμ. και η μπουγάτσα να έχει πολλές και λεπτές βουτυρωμένες στρώσεις. Την τέχνη την είχε μάθει από παλιά, δουλεύοντας αρκετά χρόνια στον Μανδρά..... Έλεγα κι εγώ, τι μου θυμίζει η υφή? Τα γούστα δεν αλλάζουν.

Σταθερή ποιότητα (σαφώς άνω του μέσου όρου) στα παλιά τα χρόνια είχε και ο Τάκης στα δυτικά επί της Λαγκαδά στην Σταυρούπολη. Τώρα άλλαξε όνομα και λέγεται SLOW TOWN, αλλά συνεχίζει να είναι μαγαζί γωνία και μαζί με τα σουβλάκια του Ζυγού που βρίσκεται παραδίπλα κάνουν δυνατό δίδυμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρως σήμερα την μπουγάτσα που έτρωγες πριν από 20-25 χρόνια, απλά υπάρχουν ακόμη κάποιες καλούτσικες-αλλά όχι κορυφαίες-μπουγάτσες. Όλη η διαφορά είναι στο φύλλο, φαίνεται μάλλον ότι οι μάστορες έχουν λιγοστέψει και οι περισσότεροι προμηθεύονται έτοιμες μπουγάτσες από μεγάλα εργαστήρια. Αλεύρι από μέτρια σιτάρια, πολύ μυζήθρα και σιμιγδάλι στη γέμιση γιατί η φέτα κοστίζει ακριβά, μαργαρίνες/βούτυρα μέτριας ποιότητας σε συσκευασία βαρελάκι, και πάει λέγοντας.

Σήμερα η τάση των νέων καταναλωτών είναι τα πιτοειδή και γενικά τα προιόντα ζύμης, έχουν μείνει λίγοι που πουλάνε αποκλειστικά μπουγάτσα. Αφού υπάρχει τώρα και brunch, μπορούμε να την βγάλουμε με καφέ / τσιγάρο μέχρι το δεκατιανό. 

Παντως από ποικιλία, νομίζω ότι ο Κατσέλης στους Άγιους Πάντες παίζει μόνος του αυτή τη στιγμή και με αρκετά καλή ποιότητα. Η Dubatsa του πάντως δεν με ενθουσίασε, απλά κάτι διαφορετικό. Για άλλους όμως είναι μαγεία, προσωπικά γούστα είναι αυτά.

    

κατσέλη επισκευτηκα μια και μοναδικη φορα πριν καποια χρονια, μπηκα μεσα, ο υπαλληλος ηταν καπου μεσα δεν ηταν εκει, βλεπω πανω στα πιτοειδη να κανουν παρτυ μύγες. Εφυγα κατευθειαν χωρις να παρω τιποτα και Δεν ξαναπατησα ποτε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, George10001 είπε

κατσέλη επισκευτηκα μια και μοναδικη φορα πριν καποια χρονια, μπηκα μεσα, ο υπαλληλος ηταν καπου μεσα δεν ηταν εκει, βλεπω πανω στα πιτοειδη να κανουν παρτυ μύγες. Εφυγα κατευθειαν χωρις να παρω τιποτα και Δεν ξαναπατησα ποτε.

Τραυματική εμπειρία, τέτοιο σκηνικό μόνο σε καντίνα εθνικής οδού μου έχει τύχει.

  • Haha 1
Δημοσ.
13 hours ago, NiKoSmile said:

Μουγάτσα ο Γιώργος Μ Αλεξάνδρου 46 Εύοσμος. Γενναία χορταστική μερίδα με κρέμα από σιμιγδάλι και όχι από Neseste και νερόγαλο!... Μάλιστα χωρίς ζύγισμα. Όχι σαν κάποιους άλλους που τη ζυγίσουν και έτσι και ξεπεράσει το γραμμάριο βγάζουν και το κομματάκι για να μη φτωχαίνουν! 🤭

https://www.facebook.com/share/v/1ASudiZPWz/

Πήγαινε λίγο πιο πέρα προς ανατολικά (καλημέρα) και περιμένω τις εντυπώσεις σου 

Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 12:35 ΠΜ, jeep13 είπε

Αν και δεν έχω σχέση με Θεσσαλονίκη και μπουγάτσες είχα δει αυτό, που ίσως κάποια χρήσιμη πληροφορία.

https://youtu.be/1eoEH_3-edg?si=2dzJs0541wl6rwjw

Αλήθεια προσπάθησα να το δω το βίντεο. Τι είναι αυτοί οι καραγκιόζηδες, πραγματικά πρώτον ποιος μιλάει έτσι όλη την ώρα και δεύτερον ποιος βλέπει αυτά τα βίντεο..

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...