polaki Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 minutes ago, Rebelos2018 said: Φίλε μου είναι δύο οι Βελανιδιές που επισκέπτομαι. Στο Χαλάνδρι όπως σωστά είπες, αλλά έχει και άλλη μία, στη στροφή προς Μαρούσι. Η κιμαδόπιτά του είναι φανταστική. Θα πάω!!! Μου ξύπνησες αναμνήσεις! Αλλά θα πάω στη στροφή προς Μαρούσι να το δω και αυτό, να τιμήσω και την κιμαδόπιτα!
xchristosx Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου 1 ώρα πριν, kalmik είπε Απόλα το MAM έχει κρατήσει ποιότητα και λογικές τιμές. Βελανιδιά στο Χαλάνδρι έχει ξεπέσει όσο για το Άριστον είναι πιο χαμηλά και φαίνεται και από τη λιγότερη κίνηση. Στο θεμα ποιοτητα εδω και χρονια σχεδον ολοι αντι για βουτυρο γαλακτος στη ζυμη βαζουν μαργαρινη και σπορελαια αντι για ελαιολαδο. Εως τωρα εναν μονο εχω βρει που να βαζει στη τυροπιτα βουτυρο γαλακτος στη ζυμη, το εχω γραψει πιο πανω, ζαχαροπλαστειο ΜΙΚΕ. Εναν εναν εαν τους παρεις τηλεφωνο και ρωτησεις τι βαζουν μεσα, βουτυρο γαλακτος ή μαργαρινη θα σου πουν μαργαρινη.
bill_zaf Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Δοκιμαστε απο δω κ θα με θυμηθείτε. Εχει κλεισει την λιανικη λόγω οτι ασχολείται με την χονδρικη αλλα μπορεις να παρεις τηλ,να περασεις να την παρεις και να την ψησεις μονος σου...μιλαμε για τα καλυτερα υλικα.φτιαχνει οτι θες ,οπως μπορεις να του παραγγειλεις οτι θες κ να στο φτιαξει. Εχει και μια πιτα με χωριατικο λουκανικο με φετα κτλ που την λεει σπεντζοφαι...βεβαια η τυροπιτα ειναι κορυφη Ήδιστον https://g.co/kgs/dmXuC1D Επεξ/σία 7 Μαϊου από bill_zaf 1
hotb Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Οτιδήποτε από το https://www.dimitragounaridi.gr/ Ξεκινάμε από τηγανιτή τυρόπιτα/κιμαδοπιτα που ειναι το στάνταρ του μαγαζιού. και μετα δοκιμάζετε οτι σας κάνει κέφι/έχει εκείνη την μέρα. 1 1
xchristosx Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου Ολα τα φτιαχνουν οι ιδιοι μεσα στο εργαστηριο καθημερινα. Εκτος απο τυροπιτες εχει και πολυ δυνατες κιμαδοπιτες! Δεν εχω φαει ποτε λιγοτερες απο 3! 1
Dante80 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου (επεξεργασμένο) Λοιπόν μετά από προτροπή δύο συφορουμιστών εδώ, πήγα στο Παραδοσιακό στην Ν. Σμύρνη. Η κ. Άννα που κράταγε το μαγαζί απλά εξαιρετική (λες και βγήκε από εικόνα χωρίου 80's). Πήραμε μια σπανακόπιτα και μια ζαμπονοτυρόπιτα, μιλήσαμε λίγο και μας κέρασε μια μπουγάτσα για να δοκιμάσουμε την κρέμα του που φτιάχνει καθημερινα ο γιός της (Νίκος, ο ιδιοκτήτης). Και στα τρία κομμάτια η ζύμη ήταν ιδιαίτερη και προφανώς χειροποίητη. Ελαφριά και νόστιμη συνάμα, αλλά όχι τραγανή (κάτι που προσωπικά αποζητώ). Η ζαμπονοτυρόπιτα δεν είχε σάλτσα μέσα, αλλά ολόκληρο κομμάτι ντομάτα. Προσωπικά την βρήκα λίγο ανάλατη για τα γούστα μου. Εξαιρετικό ψήσιμο και αναλογίες υλικών όμως. Η μπουγάτσα ιδιαίτερη, τόσο σε ζύμη όσο και σε κρέμα πράγματι. Θα ξαναφάω. Η σπανακόπιτα ήταν απλά απίστευτη. Χωρίς φέτα, με την ζύμη να κρατάει και να μην παπαριάζει από την γέμιση, και με την πιο μυρωδάτη και νόστιμη γέμιση (σπανάκι, πράσο, κρεμμυδάκι και μυρωδικά) που έχω φάει εδώ και καιρό. 11/10, θα ξαναπάω μόνο για αυτή! Τυρόπιτα δεν πήραμε, στην επόμενη. Τιμές εξαιρετικές, 3.5€ και τα δύο τεμάχια (δεν τα λες μεγάλα, αλλά προσωπικά δεν θα τα ήθελα και μεγάλα - είναι όσο όσο). Εγκρίνεται. Επεξ/σία 10 Μαϊου από Dante80 1
mariosnik_ Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Νομίζω ότι για να βρεθεί κάτι καλό στην Αθήνα από τέτοια μαγαζιά με πίτες και σφολιατοειδη, μόνο άμα γνωρίζετε τους ανθρώπους που το έχουνε και ξέρετε τι υλικά χρησιμοποιούν. Η πλειοψηφία βάζει φοινικελαιο, μαργαρινες και άλλα κακής ποιότητας υλικά για να ρίξει το κόστος. Δεν είναι περίεργο ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι έχω σταματήσει εντελώς να τρώω το οτιδήποτε τέτοιο φαγώσιμο καθώς με πείραζε στο στομάχι σχεδόν πάντα σε αντίθεση με πίτες και άλλα τέτοια που ήταν σπιτικά. Τώρα άμα βρεθεί κάτι καλό, πιστεύω μόνο κατά τύχη ότι βρείτε. Το μαμ που έχει αναφερθεί πολλές φορές για κέντρο, κάποτε θεωρούνταν από τα καλύτερα, πλέον όχι. 1
*nenya* Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 5:12 ΜΜ, panosno1com είπε Προς Πειραια μερια εχει να προτεινει κανεις ? Σπιτικές Γεύσεις ο Βασίλης και Σερραϊκον (και τα δύο στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας). Και αν βρεθείς Θηβών χαμηλά (Ρετσίνα) πήγαινε Γραβιερόπιτα Νάξου. Όλα αυτά δοκιμασμένα και αγαπημένα. Και στο Ίλιον η αδυναμία μου είναι ο Λιάκος (ειδικά η μικρή του τυρόπιτα είναι όνειρο). 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 3 hours ago, Dante80 said: Λοιπόν μετά από προτροπή δύο συφορουμιστών εδώ, πήγα στο Παραδοσιακό στην Ν. Σμύρνη. Η κ. Άννα που κράταγε το μαγαζί απλά εξαιρετική (λες και βγήκε από εικόνα χωρίου 80's). Πήραμε μια σπανακόπιτα και μια ζαμπονοτυρόπιτα, μιλήσαμε λίγο και μας κέρασε μια μπουγάτσα για να δοκιμάσουμε την κρέμα του που φτιάχνει καθημερινα ο γιός της (Νίκος, ο ιδιοκτήτης). Και στα τρία κομμάτια η ζύμη ήταν ιδιαίτερη και προφανώς χειροποίητη. Ελαφριά και νόστιμη συνάμα, αλλά όχι τραγανή (κάτι που προσωπικά αποζητώ). Η ζαμπονοτυρόπιτα δεν είχε σάλτσα μέσα, αλλά ολόκληρο κομμάτι ντομάτα. Προσωπικά την βρήκα λίγο ανάλατη για τα γούστα μου. Εξαιρετικό ψήσιμο και αναλογίες υλικών όμως. Η μπουγάτσα ιδιαίτερη, τόσο σε ζύμη όσο και σε κρέμα πράγματι. Θα ξαναφάω. Η σπανακόπιτα ήταν απλά απίστευτη. Χωρίς φέτα, με την ζύμη να κρατάει και να μην παπαριάζει από την γέμιση, και με την πιο μυρωδάτη και νόστιμη γέμιση (σπανάκι, πράσο, κρεμμυδάκι και μυρωδικά) που έχω φάει εδώ και καιρό. 11/10, θα ξαναπάω μόνο για αυτή! Τυρόπιτα δεν πήραμε, στην επόμενη. Τιμές εξαιρετικές, 3.5€ και τα δύο τεμάχια (δεν τα λες μεγάλα, αλλά προσωπικά δεν θα τα ήθελα και μεγάλα - είναι όσο όσο). Εγκρίνεται. Μικρές είναι. Αλλά νταξει, εδώ στα νότια μόνο κατεψυγμένα θα βρεις 2,5€, πόσο μάλλον κάτω από 2. Χαίρομαι που σου άρεσε. Πάντα κάτι κερνάει και το γιο μου και τη γυναίκα μου όταν ήταν έγκυος. 1
vamvakoolas Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου On 07/05/2025 at 16:37, polaki said: Θα πάω!!! Μου ξύπνησες αναμνήσεις! Αλλά θα πάω στη στροφή προς Μαρούσι να το δω και αυτό, να τιμήσω και την κιμαδόπιτα! και η μπουγατσα τα σπαει! Γενικα ειναι καλοι στις σφολιατες. Σε καφε...ειναι αλλη ιστορια
panosno1com Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Στις 10/5/2025 στις 7:45 ΜΜ, *nenya* είπε Σπιτικές Γεύσεις ο Βασίλης και Σερραϊκον (και τα δύο στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας). Και αν βρεθείς Θηβών χαμηλά (Ρετσίνα) πήγαινε Γραβιερόπιτα Νάξου. Όλα αυτά δοκιμασμένα και αγαπημένα. Και στο Ίλιον η αδυναμία μου είναι ο Λιάκος (ειδικά η μικρή του τυρόπιτα είναι όνειρο). Σ ευχαριστώ! Απο το σερραικον ψωνιζω απο μικρος την αγαπημενη μου μπουγατσα! Θα δοκιμασω και τον Βασιλη να δω
Dante80 Δημοσ. χθες στις 04:00 μμ Δημοσ. χθες στις 04:00 μμ (επεξεργασμένο) Μετά από προτροπή κολλητού πήγα σήμερα για κουρού σε ένα...ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο, το Ριο. Πράγματι, κάθε μέρα βγάζει ένα ταψί κουρού, οι οποίες φεύγουν και σχετικά γρήγορα, απόγευμα δεν θα βρεις. Αφού δάγκωσα, κατάλαβα αμέσως τον λόγο. Πραγματικά φοβερή. Βουτυράτη και τραγανή ζύμη, νόστιμη και όσο όσο η γέμιση. Βούτυρο Κερκύρας στην επίγευση. 1,80€ το κόστος, σχετικά τίμιο για το μέγεθος και την ποιότητα. Προτείνεται. Να σημειωθεί πως το ζαχαροπλαστείο δεν έχει βιτρίνα θερμαινόμενη να τις κρατάει, οπότε την έφαγα παγωμένη από το ταψί (και ενθουσιάστηκα). Κανονίζω ήδη πρωινή επιδρομή για να τις πετύχω ζεστές...🤘 Επεξ/σία χθες στις 04:02 μμ από Dante80 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα