jimmy1966 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 3 ώρες πριν, BlueBlade είπε Άρα λογικά αυτός είναι ο αντάπτορας που μου έλεγε το μαγαζί (και μου που χρέωνε 300€ μονο για την αγορά του....). Σε ευχαριστώ πολύ, από ότι βλέπω έχει ένα 100αρι ο συγκεκριμένος, άρα μάλλον το αφήνω για την ώρα και θα πάω μελλοντικά σε ένα σετάκι νέας οθόνης να κανω μια και καλή την αναβάθμιση κατα τη γνωμη μου ,καλυτερα ειναι να πας σε τοποθετηση νεας οθονης android συν καμερουλας 1
zaccki Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 19 hours ago, phanispal said: Κάμερα σκέτη χωρίς αισθητήρες δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, been there done that. Αν μπορείς να βάλεις και τα δύο ΟΚ. Αν μπορείς να βάλεις μόνο ένα, βάλε αισθητήρες. Συμφωνω και εγω με το φιλο απο προσωπικη εμπειρια. Αν σε ενδιαφερει η χρηστικοτητα, οι αισθητηρες (ακομα καλυτερα μπρος πισω) ειναι πιο χρησιμοι απο την καμερα οπισθοποριας. 3
OmeletaMAN Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Πάντως υπάρχουν ασύρματες κάμερες σε συχνότητα 2.4. Συνδέεις την κάμερα σε φωτισμό όπισθεν. Συνδέεις και στην οθόνη τον άλλο δέκτη 2.4 και ξεχνάς τα καλώδια. Έχει κανείς εμπειρία από το παραπάνω?
kage Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) δεν ξηλωνεις εργοστασιακη μια χαρα touchscreen οθονη για να βαλεις κινεζικη νοναμε... θα εχεις χειροτερο σημα,χειροτερο ηχο lag,αλλη φωτεινοτητα... Επεξ/σία 8 Μαϊου από kage 1
slaughter Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Το πρόβλημα με τα android multimedia είναι οτι γίνονται γρήγορα outdated. όπως και τα κινητά. Στην αρχή παίζουν τέλεια αλλά με τα χρόνια σέρντονται. Επίσης θα πρέπει να βάζεις είτε το κινητό σου hotspot είτε να βάλεις κάποια 4g κάρτα για να παίζει. Έχω βάλει στο δικό μου μια τέτοια πριν χρόνια. Είναι με Android 6 και πια είναι πολύ αργή. Άσε που για να κάνει Boot θέλει τον χρόνο του κ όλο και κάτι κολλάει που και που. Έχω και εγώ ένα Astra του 19 που θέλω να βάλω κάμερα αλλά βλέπω το κόστος και σε εμένα να είναι ανάλογο και δεν αξίζει
OmeletaMAN Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Πολλές κάμερες θέλουν γείωση. Θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει ποια είναι τα σημεία γείωσης στο αυτοκίνητο. Εκτός από την μπαταρία που λένε ότι τελειώνει γρήγορα. Που αλλού μπορεί να γίνει γείωση?
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 12 λεπτά πριν, OmeletaMAN είπε Πολλές κάμερες θέλουν γείωση. Θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει ποια είναι τα σημεία γείωσης στο αυτοκίνητο. Εκτός από την μπαταρία που λένε ότι τελειώνει γρήγορα. Που αλλού μπορεί να γίνει γείωση? στην λαμαρίνα.Το - διατρέχει όλο το αμάξι. Αλλά δεν θα αλλάξει κάτι στο πόσο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία.Θα πρέπει να την βάλεις έτσι ώστε να μην έχει συνέχεια ρευμα,πχ να ενεργοποιείται με το φως της όπισθεν. 2
OmeletaMAN Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 48 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε στην λαμαρίνα.Το - διατρέχει όλο το αμάξι. Αλλά δεν θα αλλάξει κάτι στο πόσο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία.Θα πρέπει να την βάλεις έτσι ώστε να μην έχει συνέχεια ρευμα,πχ να ενεργοποιείται με το φως της όπισθεν. Μάλιστα. Δεν το ήξερα αυτό. Η μπροστινή κάμερα που μπορεί να συνδεθεί για τροφοδοσία?
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, OmeletaMAN είπε Μάλιστα. Δεν το ήξερα αυτό. Η μπροστινή κάμερα που μπορεί να συνδεθεί για τροφοδοσία? μιλάς για dashcam φαντάζομαι.Θα πρέπει να τραβήξεις καλώδιο απο πχ αναπτήρα/usb τροφοδοσία αν θες να σβήνει όταν σβήνεις το αμάξι,ή απο μόνιμη παροχή για να γράφει και παρκαρισμένο (λαμπάκι πλαφονιέρας;λαμπάκι στο ντουλαπάκι;obd θύρα;) Απλά ιδέες λέω αν θα το έκανα μόνος μου.Ενας ηλεκτρολόγος φυσικά θα ξέρει καλύτερα. 1
OmeletaMAN Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε μιλάς για dashcam φαντάζομαι.Θα πρέπει να τραβήξεις καλώδιο απο πχ αναπτήρα/usb τροφοδοσία αν θες να σβήνει όταν σβήνεις το αμάξι,ή απο μόνιμη παροχή για να γράφει και παρκαρισμένο (λαμπάκι πλαφονιέρας;λαμπάκι στο ντουλαπάκι;obd θύρα;) Απλά ιδέες λέω αν θα το έκανα μόνος μου.Ενας ηλεκτρολόγος φυσικά θα ξέρει καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ και για την dashcam. Είχα στο νου μου για εμπρόσθια κάμερα παρκαρίσματος, πως μπορεί να κουμπώσει σε τροφοδοσία? Αν δε κάνω λάθος υπάρχει και ένα κόκκινο καλώδιο accessories στις aftermarket οθόνες. Οπότε μάλλον εκεί κουμπώνει. 1
The_Judas Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 12:43 ΜΜ, stormrain είπε Same στο fiat500 μου και πήγε ανέλπιστα καλα, έναν χρόνο τώρα και λειτουργούν όλα άψογα. καμία προταση οσοι πηρατε από Κινα;
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Μαϊου Moderators Δημοσ. 18 Μαϊου 13 λεπτά πριν, The_Judas είπε καμία προταση οσοι πηρατε από Κινα; Eγω ειχα παρει την παρακατω, την πιο ακριβη version που ειχε, νομιζω εβγαινε κοντα στα 200 ευρω τοτε μαζι με την καμερα, τωρα βλεπω εχει και καλυτερα μοντελα. Σουπερ ευχαριστημενος επισης απο το after sales τους, διοτι το 500ρακι εχει μια ιδιαιτεροτητα στις after market οθονες που αναβοσβηνουν τα χιλιομετρα, αλλα οι κινεζοι ηταν πολυ καλοι στην επικοινωνια και μου εδωσαν λυση αμεσως. Δεν μου εχει κολλησει ποτε, η μουσικη απο το usb παιζει σουπερ και το android auto μπαινει ακαριαια, που ηταν και ο βασικος λογος αγορας του. Εχω δοκιμασει να τρεξω το Google Maps οπως και το iGo (που ηταν pre-installed) απευθειας απο την κονσολα, αλλα δεν ειναι τοσο snappy οσο το android auto. https://www.aliexpress.com/item/1005005476974385.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.746e1802HMRk4q 1
jimmy1966 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 18/5/2025 στις 1:42 ΜΜ, stormrain είπε Eγω ειχα παρει την παρακατω, την πιο ακριβη version που ειχε, νομιζω εβγαινε κοντα στα 200 ευρω τοτε μαζι με την καμερα, τωρα βλεπω εχει και καλυτερα μοντελα. Σουπερ ευχαριστημενος επισης απο το after sales τους, διοτι το 500ρακι εχει μια ιδιαιτεροτητα στις after market οθονες που αναβοσβηνουν τα χιλιομετρα, αλλα οι κινεζοι ηταν πολυ καλοι στην επικοινωνια και μου εδωσαν λυση αμεσως. Δεν μου εχει κολλησει ποτε, η μουσικη απο το usb παιζει σουπερ και το android auto μπαινει ακαριαια, που ηταν και ο βασικος λογος αγορας του. Εχω δοκιμασει να τρεξω το Google Maps οπως και το iGo (που ηταν pre-installed) απευθειας απο την κονσολα, αλλα δεν ειναι τοσο snappy οσο το android auto. https://www.aliexpress.com/item/1005005476974385.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.746e1802HMRk4q ποια λυση σου εδωσαν οι Κινεζοι?Μου εχει τυχει σε ενα Πουντο ενος φιλου να βαλουμε android οθονη και να αναβοσβηνουν τα χιλιομετρα επισης.
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Μαϊου Moderators Δημοσ. 19 Μαϊου 1 ώρα πριν, jimmy1966 είπε ποια λυση σου εδωσαν οι Κινεζοι?Μου εχει τυχει σε ενα Πουντο ενος φιλου να βαλουμε android οθονη και να αναβοσβηνουν τα χιλιομετρα επισης. Car Settings > Vehicle Selection> και απο κει αν δεν εχει το Punto, βαζεις Cherokee ή Gran Cherokee. Aλλα νομιζω εχει να κανει και με την μαρκα της εκαστοτε οθονης και τον τροπο που συνδεεται. Σε καποια (οπως αυτο) διορθωνεται με τον τροπο που σου ειπα. Σε αλλα, ειναι θεμα συνδεσιμοτητας και πρεπει να αλλαξεις canbus, ο,τι κι αν σημαινει αυτο, το εχω δει να αναφερεται ως λυση πολλες φορες στα γκρουπ του 500. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα