Προς το περιεχόμενο

Fritz!box 5690 pro βοήθεια

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα . Υπαρχει κάποιος που να γνωρίζει πάνω στα fritzbox  να μου δώσει ένα χέρι βοήθειας γαιτι θα χάσω την υπομονή μου ..  😁

Έχω το Fritz σαν βασικό μου ρουτερ. Έβαλα ένα έξτρα ρουτερ σαν access point σε αλλο χώρο στο σπίτι και παρόλο που δουλεύει κανονικά και παρόλο που μέσω wifi μπορώ να μπω να κάνω ρυθμίσεις, όταν δοκιμάζω μέσω pc lan δεν με αφήνει να μπω . Η ip που σου δίνει το Fritz ειναι άλλη από αυτή που μπαίνω μέσω wifi. 
Και ένα τελευταίο όταν το σύνδεσα πρώτη φορά την πρώτη φορά που συνδέθηκα μπήκε κανονικά από lan, μόλις έκανε επανεκκίνηση το access point εκεί άρχισε το πρόβλημα . Ευχαριστώ προκαταβολικά .

Στειλτε μου ένα pm αν κάποιος έχει όρεξη να βοηθήσει. 

Δημοσ.

Ποιό είναι το άλλο Router για να δούμε ποιες ρυθμίσεις μπορεί να γίνουν; Αν δηλαδή μπορεί να δουλέψει ως απλό Access Point ή ως Router (που το έχεις τώρα), με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ανά περίπτωση.

11 λεπτά πριν, foxkid είπε

Έβαλα ένα έξτρα ρουτερ σαν access point σε αλλο χώρο στο σπίτι και παρόλο που δουλεύει κανονικά και παρόλο που μέσω wifi μπορώ να μπω να κάνω ρυθμίσεις, όταν δοκιμάζω μέσω pc lan δεν με αφήνει να μπω .

Δεν είναι θέμα του Fritz αλλά οποιουδήποτε Router που δεν αφήνει εισερχόμενη κίνηση μέσω WAN, όταν δουλεύει ως κανονικό Router (που προφανώς το έχεις τώρα) αντί Access Point.

13 λεπτά πριν, foxkid είπε

Η ip που σου δίνει το Fritz ειναι άλλη από αυτή που μπαίνω μέσω wifi. 

Έτσι πρέπει να δουλεύει ως Router η άλλη συσκευή. Μόνον αν έχει επιλογή στο μενού να λειτουργεί ως απλό Access Point, θα είναι στο ίδιο υποδίκτυο με το Fritz.

14 λεπτά πριν, foxkid είπε

Και ένα τελευταίο όταν το σύνδεσα πρώτη φορά την πρώτη φορά που συνδέθηκα μπήκε κανονικά από lan, μόλις έκανε επανεκκίνηση το access point εκεί άρχισε το πρόβλημα .

Απόλυτα φυσιολογικό, από την στιγμή που το ρυθμίζεις ως Router και να παίρνει σύνδεση από το Fritz (ή οποιοδήποτε άλλο Router). Με την επανεκκίνηση δημιουργεί το δικό του LAN δίκτυο, διαφορετικό από το Fritz, οπότε χάνεις την επικοινωνία και μόνον με κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να επιτευχθεί.

Δημοσ.

Το έξτρα ρουτερ είναι ένα cudy wr3600

Επέλεξα να δουλεύει ως ρουτερ για τον λόγο οτι τότε μου εμφανίζει το vpn menu . Με λίγο ψάξιμο που έκανα σε you tube κτλ , δείχνει να δουλεύει κομπλέ με άλλα ρουτερ. Τώρα το πρόβλημα είναι το Fritz για κάποιο λόγο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να δημιουργήσεις έναν κανόνα Static Route στο Fritz ώστε να γνωρίζει την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να φθάσει στο δίκτυο του Cudy. Αυτό είναι θέσφατο σε όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα Router. Δεν είναι πρόβλημα του Fritz αλλά έτσι λειτουργούν όλα εκ κατασκευής και πρωτοκόλλου επικοινωνίας.

Στο Fritz πας Home Network > Network > Network Settings tab, πατάς το "IPv4 Routes" χαμηλά στην σελίδα και μετά το "New IPv4 Route" όπου θα βάλεις τα παρακάτω στα αντίστοιχα πεδία:

• IPv4 Network: π.χ. 192.168.2.0  το υποδίκτυο (LAN) του Cudy. Αλλάζεις ανάλογα αυτό που έχεις ορίσει.
  • Subnet Mask: 255.255.255.0
  • Gateway: π.χ. 192.168.178.99 η διεύθυνση WAN του Cudy, δηλαδή αυτή που έχει πάρει από το Fritz Αλλάζεις ανάλογα αυτό που έχει το Cudy.
  • IPv4 route active: Τικαρισμένο (ενεργό)
Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Μόλις γυρίσω από την δουλειά θα το δοκιμάσω άμεσα. Και θα ενημερώσω . Ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου φίλε μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • IPv4 Network: 192.168.10.1
  • Subnet Mask: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.178.95
  • Αυτα εβαλα . Αν εχεις viber σου εστειλα pm να σου στειλω κατι φωτο και απο το cudy μηπως καταλαβεις κατι.
Επεξ/σία από foxkid
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, foxkid είπε

IPv4 Network: 192.168.10.1

192.168.10.πρέπει να ορίσεις. Το 0 υπονοεί όλο το υποδίκτυο σε αντίθεση με αριθμό από το 1 και πάνω που αναφέρεται σε συγκεκριμένη ΙΡ που την έχει μία συσκευή.

Την 192.168.10.1 θα πληκτρολογήσεις μετά για να συνδεθείς στο  Cudy.

Δημοσ.

Το έκανα δεν μπαίνει ούτε με αυτό. Το 192.168.10.1 είναι η ip που μπαίνει αν συνδεθείς στο wifi του cudy. 
Και το 192.168.178.95 είναι αυτό που του έχει δώσει το Fritz . 
Σε κάτι άλλες ρυθμίσεις που χάζευα έχει DHCP σε μια ip 192.168.10.10 δεν ξέρω τι είναι αυτό . 

• Λύση
Δημοσ.

Λογικά είναι η ΙΡ που πήρε ασύρματα η συσκευή σου από το Cudy όταν συνδέθηκε ασύρματα σε αυτό.

Κάνε μία επανεκκίνηση του Cudy και αν υπάρχει πάλι πρόβλημα, τότε είναι θέμα firewall του Cudy που δεν επιτρέπει σύνδεση στο μενού του από το WAN που είναι εξωτερικό δίκτυο για αυτό.

Δημοσ.

Υπάρχει κάπου στο μενού του Cudy επιλογή για πρόσβαση από το internet; Μέσω αυτής γίνεται.

Σε πολλά Router υπάρχει αλλά σε πολλά άλλα όχι. Σε OpenWrt που έχω αλλά και στα Fritz, μόνον με ενεργοποίηση αυτής της επιλογής (κανόνας στο firewall) είναι δυνατόν η πρόσβαση από το εξωτερικό δίκτυο.

Είδα το εγχειρίδιο χρήσης και έχει επιλογή Remote Management που πρέπει να την ενεργοποιήσεις στο μενού Settings > Advanced > System > Administration.

Δημοσ.

Βρήκα ένα firewall setting spi στο cudy το απενεργοποίησα και τώρα δουλεύει . Απλά ήμαρτον. 
Είναι κατι σημαντικό αυτό; Ή επειδή το έχω σαν δευτερεύον ρουτερ δεν μας ενδιαφέρει ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...