Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά. Εχω ένα παλιό Mégane Coupé στο οποίο πρέπει να αλλάξω κρεμαγιέρα.

Για κάποιο λόγο οι τιμές στην Ελλάδα είναι παράλογα ακριβές (~600?) και σκεφτόμουν να ψάξω για καινούρια  από εξωτερικό. Αυτό μου πρότεινε και το ίδιο το συνεργείο.

Η μάρκα που χρησιμοποιεί είναι TRW αλλά όταν ψάχνω το μοντέλο μου σε sites (πχ Autodoc) δεν υπάρχει, ώστε να δω αν τα ανταλλακτικά είναι απόλυτα συμβατά. Πολλά sites, ζητούν αριθμό πλαισιου για να προστεθεί το μοντέλο μου στη λίστα.

Είναι ασφαλές να στείλω αρ. πλαισίου μου ή μπορεί να βρω το αυτοκίνητο μου σε κάποια κακόβουλα sites/λίστες κλπ;

Κάπου να την έβρισκα Ελλάδα;

ΥΓ1. Ανακατασκευή της υπάρχουσας δεν είναι λύση, θυμάμαι είχε γίνει στο παρελθόν.

ΥΓ2. Το αυτοκίνητο θα κρατηθεί για συναισθηματικούς λόγους και είναι σε άριστη κατάσταση κατα τ'άλλα (~8000 χλμ/χρόνο).

Επεξ/σία από satsok2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Για κάποιο λόγο οι τιμές στην Ελλάδα είναι παράλογα ακριβές (~600?) και σκεφτόμουν να ψάξω για καινούρια  από εξωτερικό. Αυτό μου πρότεινε και το ίδιο το συνεργείο.

Η μάρκα που χρησιμοποιεί είναι TRW αλλά όταν ψάχνω το μοντέλο μου σε sites (πχ Autodoc) δεν υπάρχει, ώστε να δω αν τα ανταλλακτικά είναι απόλυτα συμβατά. Πολλά sites, ζητούν αριθμό πλαισιου για να προστεθεί το μοντέλο μου στη λίστα.

Είναι ασφαλές να στείλω αρ. πλαισίου μου ή μπορεί να βρω το αυτοκίνητο μου σε κάποια κακόβουλα sites/λίστες κλπ;

ΥΓ1. Ανακατασκευή της υπάρχουσας δεν είναι λύση, θυμάμαι είχε γίνει στο παρελθόν.

ΥΓ2. Το αυτοκίνητο θα κρατηθεί για συναισθηματικούς λόγους και είναι σε άριστη κατάσταση κατα τ'άλλα (~8000 χλμ/χρόνο).

Κάνε ένα τηλέφωνο εδώ

Καψάλης Χαλάνδρι έχει για Γαλλικά έχει μεταχειρισμένα όμως .

Μετά δες στο catcar.info εάν βρεις αριθμό ανταλλακτικού.

Αλλιώς στη αντιπροσωπεία ή σε εξουσιοδοτημένο να ρωτήσεις τον κωδικό ανταλλακτικού με το πλαίσιο .

Μερικά online μαγαζιά που ασχολούνται κυρίως έχουν και σχεδιαγράμματα / κωδικούς ανταλλακτικών . 

ή αλλιώς δες εάν έχει κατάλογο η TRW και βάζεις το μοντέλο σου.  

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, satsok2 είπε

Τι φοβάσαι ότι μπορεί να γίνει αν δώσεις αριθμό πλαισίου;

Γιατί έχεις αποκλείσει την ανακατασκευή ;

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ θα βρεις καταλόγους ανταλλακτικών για Renault...

https://catalogs.ssg.asia/renault/?lang=en

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=RENAULT201910

Πολλά ανταλλακτικά έχει Πολωνία, εγώ ψωνίζω από το allegro.pl είναι το Πολωνικό 'eBay'. Οι περισσότεροι στέλνουν Ελλάδα...

Θεσσαλονίκη είναι και ο Σταμπολίδης που έχει ανταλλακτικά για Γαλλικά...

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Συντομα:

Η υπάρχουσα έχει υποστεί ήδη ανακατασκευή. Ανακατασκευή στην ανακατασκευή με φοβίζει. 

Μεταχειρισμένη μου έλεγαν οτι ειναι γουρούνι στο σακί. 

Αριθμός πλαισίου καταλαβαίνω οτι ειναι μοναδικός για καθε αυτοκινητο (σαν ταυτοτητα;). Και αναρωτιομουν αν μπορούν να τον βάλουν κάπου αλλού.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Συντομα:

Η υπάρχουσα έχει υποστεί ήδη ανακατασκευή. Ανακατασκευή στην ανακατασκευή με φοβίζει. 

Μεταχειρισμένη μου έλεγαν οτι ειναι γουρούνι στο σακί. 

Αριθμός πλαισίου καταλαβαίνω οτι ειναι μοναδικός για καθε αυτοκινητο (σαν ταυτοτητα;). Και αναρωτιομουν αν μπορούν να τον βάλουν κάπου αλλού.

Δεν είναι καπάκι/κορμός κινητήρα να του φάνε χιλιοστά για να είναι ίσιο.Εξαρτήματα αλλάζουν για να επιδιορθωθεί.Ρώτα αυτούς που κάνουν την ανακατασκευή να σου εξηγήσουν.Ασε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στείλεις την δικιά σου και να σου στείλουν άλλη έτοιμη ανακατασκευασμένη.

Οχι το vin δεν θα το βάλουν αλλού,τι να το κάνουν;Θα έβαζαν στην τύχη ένα αν ήθελαν.

.Ολοι με ανταλλακτικά με αυτό βρίσκουν το σωστό εξάρτημα.

• Like 1
Δημοσ.

στειλε μυνημα στον @11osmikrosmhtsos .εχει καποιο προγραμμα που βρισκει ανταλλακτικα καποιων αυτοκινητων. αν και εχει καιρο να φανει.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mike15 είπε

στειλε μυνημα στον @11osmikrosmhtsos .εχει καποιο προγραμμα που βρισκει ανταλλακτικα καποιων αυτοκινητων. αν και εχει καιρο να φανει.

Ευχαριστώ του έστειλα.

3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν είναι καπάκι/κορμός κινητήρα να του φάνε χιλιοστά για να είναι ίσιο.Εξαρτήματα αλλάζουν για να επιδιορθωθεί.Ρώτα αυτούς που κάνουν την ανακατασκευή να σου εξηγήσουν.Ασε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στείλεις την δικιά σου και να σου στείλουν άλλη έτοιμη ανακατασκευασμένη.

Οχι το vin δεν θα το βάλουν αλλού,τι να το κάνουν;Θα έβαζαν στην τύχη ένα αν ήθελαν.

.Ολοι με ανταλλακτικά με αυτό βρίσκουν το σωστό εξάρτημα.

Διάβαζα αυτά στο chatgpt (...😄)

Spoiler

Ναι, γίνεται ανακατασκευή σε ανακατασκευασμένη κρεμαγιέρα, αρκεί να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά:

Αν έχεις ήδη βάλει μια ανακατασκευασμένη κρεμαγιέρα και αυτή αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα, μπορεί:

• Να επισκευαστεί ξανά (π.χ. αλλαγή τσιμουχών, ρουλεμάν, αξόνων),

• Ή να γίνει νέα ανακατασκευή από την αρχή.

Όμως, προσοχή:

1. Ποιότητα της πρώτης ανακατασκευής: Αν έγινε πρόχειρα ή με φθηνά ανταλλακτικά, μπορεί να μην αξίζει δεύτερη προσπάθεια.

2. Φθορά στο σώμα της κρεμαγιέρας: Αν έχει ρωγμές, στρεβλώσεις ή φθορά στο εσωτερικό μέταλλο, δεν αξίζει η επισκευή.

3. Κόστος-όφελος: Σε κάποιες περιπτώσεις, το κόστος δεύτερης ανακατασκευής πλησιάζει ή ξεπερνάει την αγορά μιας άλλης, ποιοτικής ανακατασκευασμένης ή καινούργιας.

Τι να κάνεις:

Πήγαινέ την σε συνεργείο ειδικό στις ανακατασκευές τιμονιών. Θα την ανοίξουν και θα σου πουν:

• Αν επισκευάζεται,

• Αν αξίζει,

• Και τι εγγύηση μπορεί να σου δώσουν μετά.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, satsok2 είπε

Η μάρκα που χρησιμοποιεί είναι TRW αλλά όταν ψάχνω το μοντέλο μου σε sites

99% θα βρεις ειτε reman TRW η πολυ υποδιεστερης ποιοτητας η TRW δεν ειναι αυτη που ξεραμε

autodoc ειναι μια χαρα, γενικα δεν μπορει καποιος να κανει και πολλα με ενα VIN 

οχι ελαχιστοι μπορουν να το φερουν εις περας χωρις γραμμη

Το αυτοκίνητο θα κρατηθεί για συναισθηματικούς λόγους και είναι σε άριστη κατάσταση κατα τ'άλλα (~8000 χλμ/χρόνο).

και καλα κανεις

5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

.Εξαρτήματα αλλάζουν για να επιδιορθωθεί.Ρώτα αυτούς που κάνουν την ανακατασκευή να σου εξηγήσουν.Ασε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στείλεις την δικιά σου και να σου στείλουν άλλη έτοιμη ανακατασκευασμένη.

δεν ειναι τοσο απλο

4 ώρες πριν, mike15 είπε

αν και εχει καιρο να φανει.

ζει

• Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

99% θα βρεις ειτε reman TRW η πολυ υποδιεστερης ποιοτητας η TRW δεν ειναι αυτη που ξεραμε

autodoc ειναι μια χαρα, γενικα δεν μπορει καποιος να κανει και πολλα με ενα VIN 

οχι ελαχιστοι μπορουν να το φερουν εις περας χωρις γραμμη

και καλα κανεις

δεν ειναι τοσο απλο

ζει

Εχω κάνει πριν πολλά χρόνια σε κρεμαγιέρα AR33 (ίσως είναι  TRW ) και είναι ακόμα στον δρόμο το αμάξι.Φαντάζομαι παίζει ρόλο και ο μάστορας που το φτιάχνει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχω κάνει πριν πολλά χρόνια σε κρεμαγιέρα AR33 (ίσως είναι  TRW ) και είναι ακόμα στον δρόμο το αμάξι.Φαντάζομαι παίζει ρόλο και ο μάστορας που το φτιάχνει.

παιζει ρολο η ποιοτητα των ανταλλακτικων και η φθορα στην εσωτερικη επιφανεια του κυλινδρου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά σχετικά με το θέμα, ψαχνω φθηνο διαδικτυακό κατάστημα για ανταλλακτικά Όπελ άστρα Η. Ελλάδα ή Ευρώπη, γράψτε μου μερικά όσοι ξερετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

seval.gr  δες αν εχει new

Δεν σ εδωσαν τον κωδικο απο συνεργειο? 

Προφανως κ να βαλεις vin..

Euantalaktika  autodoc antallaktikaonline ειναι ιδια site..καποια εχουν εξτρα κωδικούς..  το ελληνικο onparts στην πειραιωα  ειναι αντιστοιχο καλο ελληνικο!

Οταν φτανει σε ενα αμαξι να μην βρισκεις ανταλακτικα ή ακομη χειροτερα τα ανταλακτικα να κοστιζουν σχεδον οσο το αμαξι..θελει σκεψη.. 

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...