Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω απογοητευτεί ιδιαίτερα από αυτό το τρίπτυχο που αναφέρω στον τίτλο.

Ο εκπαιδευτής μου, μου είχε πει ότι χωρίς απόδειξη θα μου κάνει καλύτερη τιμή και ενω δεν μου εχει κοψει ουτε μια αποδειξη, τωρα μου λέει ότι η τιμή είναι στάνταρ.

Στις εξετάσεις μου δεν λαδωσα και είχα εξαιρετική επίδοση, κοπηκα ωστόσο από μια αγενή εξεταστή που σοκαρίστηκε όταν το τρεμάμενο από το αγχος πόδι μου άφησε απότομα τον συμπλεκτη.

Ακούω δικές σας εμπειρίες και συμβουλές. Εχει ξεφύγει εντελώς η Ελλάδα στο θέμα διπλωμα οδήγησης;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Nanix είπε

είχα εξαιρετική επίδοση

6 ώρες πριν, Nanix είπε

το τρεμάμενο από το αγχος πόδι μου άφησε απότομα τον συμπλεκτη

Τι έγινε όταν άφησες απότομα το συμπλέκτη;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι έγινε όταν άφησες απότομα το συμπλέκτη;

Δεν μου συνέβη αυτό εν κινήσει. Καθώς ξεπαρκαρα συνεβη και μιλάμε για μια μικρό ώθηση προς τα εμπρός, δεν άφησα ούτε τελείως το συμπλέκτη ώστε να κλείσει η μηχανη, ούτε αρκετά ώστε να φύγει πολύ μπροστά το αυτοκίνητο. Υπό έλεγχο ήμουν, και ότι μικροκινηση έγινε ήταν στο επίπεδο που ετρεμε το πόδι μου. Οπότε για να σου απαντήσω δεν συνεβη κατι. 

Υ.Σ η επίδοση μου αναφέρω ότι ήταν πολύ καλή γιατί είχα περάσει όλα τα στάδια με επιτυχία και ήμουν λίγα μέτρα πριν το σημείο τερματισμού. 

Δημοσ.

1. Ζήτα απόδειξη

2. Απέβαλε όσο μπορείς το άγχος

3. Ξαναδώσε το συντομότερο να ξεμπερδεύεις

Γενικώς, όπως τα λες είναι.  "Κλειστό" επάγγελμα, περίεργη φάση οι εξεταστές, και γενικώς δεν μαθαίνεις εννοείται να οδηγείς από εκεί. Δες το σαν μια αναγκαστική αγγαρεία που θα την κάνεις μία φορά (εποχή εννοώ) στην ζωή σου, και move on....

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, UncleKim είπε

1. Ζήτα απόδειξη

2. Απέβαλε όσο μπορείς το άγχος

3. Ξαναδώσε το συντομότερο να ξεμπερδεύεις

Γενικώς, όπως τα λες είναι.  "Κλειστό" επάγγελμα, περίεργη φάση οι εξεταστές, και γενικώς δεν μαθαίνεις εννοείται να οδηγείς από εκεί. Δες το σαν μια αναγκαστική αγγαρεία που θα την κάνεις μία φορά (εποχή εννοώ) στην ζωή σου, και move on....

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ελπίζω τουλάχιστον να τα πάω το ίδιο καλά στην δεύτερη εξέταση.

Δεν βοηθάει στο άγχος το να γνωρίζεις ότι το σύστημα δεν είναι αξιοκρατικό.

Να τονίσω ότι το λάθος για το οποίο κοπηκα δεν υπήρχε καν στην καρτέλα των σφαλμάτων, οπότε ρώτησε τον εκπαιδευτή αν είναι να το βάλει ως σφάλμα κατά τη σταθμευση (την οποία και είχα ηδη ολοκληρώσει επιτυχώς).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nanix είπε

σύστημα δεν είναι αξιοκρατικό.

Εχεις δικιο, σε πιάνει το γαμώτο.

Για αυτό πέφτει και πολύ λάδωμα. Η φάση είναι if you can't beat them, join them δυστυχώς.

Οπότε έχεις δύο δρόμους. Ή δεν λαδώνεις, και πας με το σπαθί σου και όποτε κάτσει (δυστυχώς δεν πιστευω τι γράφω, αλλά έτσι είναι) , ή δίνεις "φαγητό" στο γρανάζι για να γυρίσει και ξεμπερδεύεις.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Εχεις δικιο, σε πιάνει το γαμώτο.

Για αυτό πέφτει και πολύ λάδωμα. Η φάση είναι if you can't beat them, join them δυστυχώς.

Οπότε έχεις δύο δρόμους. Ή δεν λαδώνεις, και πας με το σπαθί σου και όποτε κάτσει (δυστυχώς δεν πιστευω τι γράφω, αλλά έτσι είναι) , ή δίνεις "φαγητό" στο γρανάζι για να γυρίσει και ξεμπερδεύεις.

Ε ναι...θα το σκεφτώ και βλέπουμε... Καλή συνέχεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω στην μηναρουπολη πηγαμε σε μια πλατεια καναμε γυρω γυρω - ξεχασαν να μου πουν να παρκαρω - τους το υπενθύμισα εγω και πηρα το διπλωμα.

Ουτε λαδια ουτε γρασσα ουτε ξυδια. 3 μαθηματα και πηραμε διπλωμα, γενικα να ξερεις υπαρχουν 2 ειδη εξεταστων

Αυτοι που τους νοιαζει να ξερεις να οδηγεις και αυτοι που τους νοιαζει να εκτελεις τα παντα με τυπικοτητα.

Οι πρωτοι δεν τους πειραζει (και ισα ισα αρεσκονται) στο να οδηγεις ρευστα οι αλλοι θελουν σταματα ξεκινα βημα βημα και λοιπα.

Πχ εγω απο 14 ετων προσπαθω να ξεκιναω τα αμαξια με (ρελαντι) ελαχιστες στροφες αυτο δουλευει πολυ καλα σε αμαξια με ζυγισμενους συμπλεκτες και ειτε αρκετη ροπη στις χαμηλες ειτε με πολυ καλη αποκριση γκαζιου σε χαμηλες στροφες. Το yaris δεν ειχε τιποτα απο αυτα, ενα συμπεκτη πουπουλο ενα γκαζι πολυ νευρικο και καθολου ροπη (ιδιατερα με το LPG) οποτε εγω το ξεκινουσα ψιλο ρεταροντας (ξερεις στο οριο του σβηνω δε σβηνω) ο δασκαλος φωναζε θα σου σβησει στην εξεταση θα σου σβησει κλπ ΒΑΛΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΛΙΟΜΑ..... Ο ενας εξεταστης που δυστυχως μας αφησε το 2022 (δε θελω να πω ονομα αλλα ηταν πολυ καλος ανθρωπος) ειπε κοιτα το ..... (υποκοριστικο του επωνυμου μου) που δεν τρωει συμπλεκτη μπραβο δασκαλε. Ομοιως και με το γνωστο νεκρα δευτερα πρωτη στα στοπ, για να βοηθας τα συγχρονιζε. Ο γηραιοτερος εκ των δυο εξεταστων γουσταρε πολυ.

Ο δασκαλος λεει εγω του λεω να μην το κανει και αρχισανε ολοι να γελανε.

Απο τοτε μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει τιποτα στο ξεκινημα των αυτοκινητων.

Οποτε ασε τα αγχη και λοιπα, οδηγα οπως ξερεις και be free. Ουτε λαδια ουτε ξυδια ουτε αποδιξεις.

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Εδω στην μηναρουπολη πηγαμε σε μια πλατεια καναμε γυρω γυρω - ξεχασαν να μου πουν να παρκαρω - τους το υπενθύμισα εγω και πηρα το διπλωμα.

Ουτε λαδια ουτε γρασσα ουτε ξυδια. 3 μαθηματα και πηραμε διπλωμα, γενικα να ξερεις υπαρχουν 2 ειδη εξεταστων

Αυτοι που τους νοιαζει να ξερεις να οδηγεις και αυτοι που τους νοιαζει να εκτελεις τα παντα με τυπικοτητα.

Οι πρωτοι δεν τους πειραζει (και ισα ισα αρεσκονται) στο να οδηγεις ρευστα οι αλλοι θελουν σταματα ξεκινα βημα βημα και λοιπα.

Πχ εγω απο 14 ετων προσπαθω να ξεκιναω τα αμαξια με (ρελαντι) ελαχιστες στροφες αυτο δουλευει πολυ καλα σε αμαξια με ζυγισμενους συμπλεκτες και ειτε αρκετη ροπη στις χαμηλες ειτε με πολυ καλη αποκριση γκαζιου σε χαμηλες στροφες. Το yaris δεν ειχε τιποτα απο αυτα, ενα συμπεκτη πουπουλο ενα γκαζι πολυ νευρικο και καθολου ροπη (ιδιατερα με το LPG) οποτε εγω το ξεκινουσα ψιλο ρεταροντας (ξερεις στο οριο του σβηνω δε σβηνω) ο δασκαλος φωναζε θα σου σβησει στην εξεταση θα σου σβησει κλπ ΒΑΛΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΛΙΟΜΑ..... Ο ενας εξεταστης που δυστυχως μας αφησε το 2022 (δε θελω να πω ονομα αλλα ηταν πολυ καλος ανθρωπος) ειπε κοιτα το ..... (υποκοριστικο του επωνυμου μου) που δεν τρωει συμπλεκτη μπραβο δασκαλε. Ομοιως και με το γνωστο νεκρα δευτερα πρωτη στα στοπ, για να βοηθας τα συγχρονιζε. Ο γηραιοτερος εκ των δυο εξεταστων γουσταρε πολυ.

Ο δασκαλος λεει εγω του λεω να μην το κανει και αρχισανε ολοι να γελανε.

Απο τοτε μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει τιποτα στο ξεκινημα των αυτοκινητων.

Οποτε ασε τα αγχη και λοιπα, οδηγα οπως ξερεις και be free. Ουτε λαδια ουτε ξυδια ουτε αποδιξεις.

Φαίνεται να οδηγούσες κι εσύ με άνεση (λόγω και ενασχόλησης απο πιο μικρός) και επίσης φαίνεται ο δάσκαλος και οι εξεταστές σου να είχαν επίσης άνεση και αίσθηση χιούμορ. Ωραίο αυτό.

Εγώ έχω ακούσει για πιο "δυσκοίλιες" περιπτώσεις και χειρότερες από την δικιά μου. 

Τώρα τι να πω..η εμπειρία αποκτιεται μετά το δίπλωμα σίγουρα. Απλά πρέπει να παρθεί και αυτό το δίπλωμα (κάποια στιγμή!) χωρίς να ξεπαραδιαστουμε εντελώς και χωρίς να μας βγει η ψυχή από το στόμα.

Στην τελική αν θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της οδηγησης στους δρόμους δεν πρέπει να στέκονται τόσο σε αυτή την εξέταση όσο στον μετέπειτα έλεγχο.

Θα κρατήσω το be free και την άνεση που προτείνεις αλλά κι αυτά μέχρι ενός σημείου πάνε..

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Nanix είπε

σοκαρίστηκε όταν το τρεμάμενο από το αγχος πόδι μου άφησε απότομα τον συμπλεκτη

Μαλλον δε σοκαριστηκε απο αυτο, αλλα απο το οτι θα πηγαινε σπιτι της χωρις το μπονους.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lector είπε

Μαλλον δε σοκαριστηκε απο αυτο, αλλα απο το οτι θα πηγαινε σπιτι της χωρις το μπονους.

αυτο και αν ειναι ΣΟΚ,

θα ηθελα πολυ να γινω εξεταστης υποψήφιων οδηγων πραγματικα, τσιλ, δικαιος και φιλικος heck θα το εκανα και χωρις μισθο

Δημοσ.
11 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

δηλαδη?

Δηλαδή δεν μπορείς να είσαι άνετος όταν σκας πάλι το 165άρι (δεν το λες και λίγο +όλα όσα έχεις ήδη δώσει χωρίς καμία απόδειξη και καμία καλύτερη τιμή) για να ξαναδώσεις αυτή τη τυπικη 10λέπτη εξέταση (που ο εκπαιδευτής σου είπε ότι είσαι έτοιμος να δώσεις) και δεν ξέρεις πάλι σε τι περίπτωση εξεταστή θα πέσεις και αν θα ξανακοπείς για κάποιον λόγο που δεν υπάρχει καν στην καρτέλα των σφαλμάτων. Δεν είναι κατάσταση αυτή ώστε να σηκώνει ελαφριά ψυχολογία. 

9 ώρες πριν, lector είπε

Ε λογικά!  Γίνεται όμως να ανεχόμαστε αυτόν τον εκβιασμό του μπόνους ρε παιδιά; Όχι απλά απο εξεταστές αλλά και σε άλλα επαγγέλματα, το φακελάκι έχει κανονικοποιηθει.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Nanix είπε

Ε λογικά!  Γίνεται όμως να ανεχόμαστε αυτόν τον εκβιασμό του μπόνους ρε παιδιά; Όχι απλά απο εξεταστές αλλά και σε άλλα επαγγέλματα, το φακελάκι έχει κανονικοποιηθει.

Το ανεχομαστε και εχει κανονικοποιηθει γιατι κανενας αρχων ποτε δεν ασχοληθηκε να τους μαζεψει. Τροποι υπαρχουν.

Συνεπως ο μεσος υποψηφιος σκεφτεται, θα τα δωσω να κανω τη δουλεια μου μια ωρα αρχυτερα και να πα να μαμηθει. 

Παραλογο δεν το βρισκω ειναι η αληθεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω την αποψη μου την εγραψα σημερα σε αλλη νημα..αν μπορουσα θα πηγαινα να δωσω σε επαρχια,οπως ο μητσος..εκει κανεις τα υποχρεωτικα μαθηματα και στο στλενουν σπιτι το διπλωμα,αφου ολοι γνωριζονται και πανε μετα για τσιπουρα.

αν σε πολη με τα γαμησιατικα  τελη επανεξετασης,θα πληρωνα απο την αρχη και ας πανε να ...οι αρχες μου και η ξεκολιαρα σοκαρισμενη,σιγουρα ασχετη με το βολαν που βγαζει απωθημενα σε ψαρωμενους υποψηφιους που της θυμιζουν τον ευατο της.

πολιτισμος και κρατος σου λεει μετα 

Επεξ/σία από mike15
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...