elpenor Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, alexpap said: Φίλε μου το πήρες λίγο στραβά μιλάμε για την ανυπαρξία του Κράτους στις ηλεκτρονικές απάτες μην γενικεύεις για τα υπόλοιπα βγαίνεις εκτός θέματος. Το κράτος είναι πολύ πίσω τεχνολογικά και καθυστερημένο από τον πολίτη σ’ αυτό κράτος γι’ αυτό και ο πολίτης συναντά παντού προβλήματα. Σημείωση: Μιλάω από προσωπικές εμπειρίες και δεν το μηδενίζω στο σύνολο του αλλά σε κάποιες λειτουργίες του. Ο μέσος πολίτης στη χώρα μας είναι ψηφιακά αναλφάβητος και δεν μπορεί να ακολουθήσει τεχνολογικά τις απαιτήσεις του κράτους. Από τους πελάτες μου ελάχιστοι μπορούν να συμπληρώσουν ένα excel χωρίς να τα κάνουν όλα σκ@τ@ και οι πελάτες λιανικής τους δεν είναι σε θέση καν να βρουν σε μία ιστοσελίδα τον κωδικό προϊόντος και να τον διαβάσουν σωστά (δεν κάνω πλάκα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μόνο νούμερα και να το βάζουμε στο πιο εμφανές σημείο). Όσο αφορά για το κράτος τι ακριβώς να κάνει για το Caller ID Spoofing; Μόνο λίγες πολιτείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πιλοτικά STIR/SHAKEN που είναι τα νέα και μόνα πρωτόκολλα που προστατεύουν τα οποία όμως χρειάζονται νέα δίκτυα. Μήπως περιμένεις δια μαγείας να ευθυγραμιστούμε τεχνολογικά με τις ΗΠΑ; Εγώ να σου πω τις προσωπικές μου εμπειρίες; Δύο φορές πήγα να χάσω χρήματα από online συναλλαγή (τη μία το μαγαζί βάρεσε κανόνι, την άλλη η πεθερά μου αγόρασε από scam eshop) και τις δύο φορές έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής και πήρα τα χρήματα μου πίσω άμεσα από την τράπεζα. Τώρα αν κάποιος κάνει τραπεζική κατάθεση αντί για πληρωμή με κάρτα και περιμένει τα χρήματα του πίσω τότε... ζητάει κάτι ανέφικτο, αν το κράτος/τράπεζα σου επέστρεφε χρήματα από τραπεζικές μεταφορές όλοι θα έκαναν κομπίνες για να κερδίζουν τις αποζημειώσεις. Όσο αφορά την αδυναμία των ISP και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρουν τους εγκληματίες, πρώτον τι μπορούν να κάνουν χωρίς ένταλμα και δεύτερον τι μπορούν να κάνουν γενικότερα με τον τρόπο που λειτουργεί το internet; Να κάνουν έφοδο στα datacenter στον Παναμά για να βρουν το IP πίσω από το VPN και μετά να πάνε στο Shwe Kokko να βρουν τις παράγκες που λειτουργούν σαν κεντρικά επιχειρήσεων online scam και να πάρουν τα χρήματα σου πίσω; Επεξ/σία 8 Μαϊου από elpenor 4
azuli Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 3 hours ago, spectaculator said: Έκανε κάτι η ΕΕΤΤ; Απίστευτο! Αυτό είναι ΤΟ νέο... ε ναι γιατι δεν προκειται για απατη του καρτελ..ας δειξουμε οτι κανουμε κατι 1
Krusty Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Η υπηρεσία να μπλοκάρουμε εισερχόμενες κλήσης με απόκρυψη στα σταθερά είναι δωρεάν. Κάτι Ρομά παίρναν τηλέφωνο την μητέρα μου με απόκρυψη και κλαίγοντας λέγανε 'Μαμά χτύπησα...' και το γνωστό αφήγημα. Επίσης για τα σταθερά υπάρχουν συσκευές call blocker που μπαίνουν πριν το σταθερό και μπλοκάρουν εκτός από συγκεκριμένα νούμερα και οικογένειες αριθμών (πχ 69456*****). Tο παρακάτω λένε είναι καλό και λειτουργεί σίγουρα και στην Ελλάδα ct-cid803 Επεξ/σία 8 Μαϊου από Krusty
alexpap Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, elpenor είπε Ο μέσος πολίτης στη χώρα μας είναι ψηφιακά αναλφάβητος και δεν μπορεί να ακολουθήσει τεχνολογικά τις απαιτήσεις του κράτους. Από τους πελάτες μου ελάχιστοι μπορούν να συμπληρώσουν ένα excel χωρίς να τα κάνουν όλα σκ@τ@ και οι πελάτες λιανικής τους δεν είναι σε θέση καν να βρουν σε μία ιστοσελίδα τον κωδικό προϊόντος και να τον διαβάσουν σωστά (δεν κάνω πλάκα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μόνο νούμερα και να το βάζουμε στο πιο εμφανές σημείο). Όσο αφορά για το κράτος τι ακριβώς να κάνει για το Caller ID Spoofing; Μόνο περιορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πιλοτικά STIR/SHAKEN που είναι τα νέα και μόνα πρωτόκολλα που προστατεύουν τα οποία όμως χρειάζονται νέα δίκτυα. Μήπως περιμένεις δια μαγείας να ευθυγραμιστούμε τεχνολογικά με τις ΗΠΑ; Εγώ να σου πω τις προσωπικές μου εμπειρίες; Δύο φορές πήγα να χάσω χρήματα από online συναλλαγή (τη μία το μαγαζί βάρεσε κανόνι, την άλλη η πεθερά μου αγόρασε από scam eshop) και τις δύο φορές έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής και πήρα τα χρήματα μου πίσω άμεσα από την τράπεζα. Τώρα αν κάποιος κάνει τραπεζική κατάθεση αντί για πληρωμή με κάρτα και περιμένει τα χρήματα του πίσω τότε... ζητάει κάτι ανέφικτο, αν το κράτος/τράπεζα σου επέστρεφε χρήματα από τραπεζικές μεταφορές όλοι θα έκαναν κομπίνες για να κερδίζουν τις αποζημειώσεις. Όσο αφορά την αδυναμία των ISP και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρουν τους εγκληματίες, πρώτον τι μπορούν να κάνουν χωρίς ένταλμα και δεύτερον τι μπορούν να κάνουν γενικότερα με τον τρόπο που λειτουργεί το internet; Να κάνουν έφοδο στα datacenter στον Παναμά για να βρουν το IP πίσω από το VPN και μετά να πάνε στο Shwe Kokko να βρουν τις παράγκες που λειτουργούν σαν κεντρικά επιχειρήσεων online scam και να πάρουν τα χρήματα σου πίσω; Εμένα η φετινή προσωπική εμπειρία με μια τράπεζα. Κάποια στιγμή μου σπάσανε τον τραπεζικό λογαριασμό σε αυτήν μπήκαν στο λογαριασμό μου και δημιούργησαν μια virtual κάρτα την φόρτισαν με χίλια ευρώ γιατί τόσα περίπου είχα εκεί και αν δεν το έπαιρνα χαμπάρι από το email alert και πήρα αμέσως που έχω από το 2008 να μπω να κλειδώσω τις κάρτες και να αλλάξω password και userid τα λεφτά μου θα είχαν πετάξει στις Μαλβίδες. Το email Alert που έκαναν 18μήνες να το ενεργοποιήσουν και μετά από 3-4 χρόνια το κατέστρεψαν γιατί δουλεύει σαν απλή ειδοποίηση τις περισσότερες φορές. Στην προκειμένη περίπτωση δούλεψε άψογα. Την Επόμενη μέρα πήγα στην Τράπεζα για να βγάλω καινούριο Web Banking και να δηλώσω το πρόβλημα. Εκεί βρήκα ένα Laptop δύο γυναίκες υπαλλήλους και έναν διευθυντή που μου είπε να πάρω τηλέφωνο και να κλείσω ραντεβού για το πρόβλημα. Πρακτικά μιλάμε για μία τράπεζα που είχε εκατό υπαλλήλους και πρακτικά την βρήκα κλειστή. Αλλά από ότι ξέρω το ίδιο έχουν πάθει και οι άλλες Ήμαρτον. Μου ζητήθηκε να αλλάξω αριθμό κινητού τηλεφώνου και φυσικά η τράπεζα δεν αποδέχθηκε το χακέρωμα του λογαριασμού μου. Μου ζητήθηκε να αποφορτίσω μόνος την καινούρια κάρτα και πρακτικά μου είπαν έφταιγα εγώ. Τώρα ποια ευτυχισμένος παραμένω πελάτης αυτής της τράπεζας. Σημείωση: Καλά τι περιμένεις στο Λύκειο η πληροφορική που κάνουν είναι αυτή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αργότερα για να τους κλέβουν ευκολότερα στο μέλλον. Σιγά μην τους μάθουν τα σωστά προγράμματα που θα έχουν αύριο στη δουλειά τους. Επίσης πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά ότι οι τράπεζες είναι κρατικός οργανισμός και όχι Ιδιωτικός οργανισμός. Μιας και παρεμβαίνει η κυβέρνηση συνέχεια. Και όπως έχει λεχθεί από άλλους είναι το χέρι της κυβέρνησης. Τώρα πες την επόμενη τετραετία στις εκλογές αυτό το χέρι τι να ψηφίσει ή να το κόψω να πάει στο διάολο και αυτό με τις εκλογές. Επεξ/σία 8 Μαϊου από alexpap 1
2cpu Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Να ρωτησω κατι ο αδαης.Ενω εχω δηλωσει οτι δεν θελω να φαινεται το τηλ. μου νουμερο(σταθερο) στους τηλεφωνικους καταλογους και δεν το εχω δωσει παρα μονο στην (μια ναι) τραπεζα που συνεργαζομαι πως το βρισκουν αυτοι?
konan76 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Μόνο όταν γίνει ομαδική αγωγή θα ξυπνήσουν . Και είναι ευρέως γνωστό για την ανυπαρξία και σκόπιμη αδιαφορία της ΕΕΤΤ. Προσωπικά αισθάνομαι ότι το μόνο που κάνουν είναι ναντίον του καταναλωτη .
militarist Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 1 ώρα πριν, elpenor είπε Ο μέσος πολίτης στη χώρα μας είναι ψηφιακά αναλφάβητος και δεν μπορεί να ακολουθήσει τεχνολογικά τις απαιτήσεις του κράτους. Από τους πελάτες μου ελάχιστοι μπορούν να συμπληρώσουν ένα excel χωρίς να τα κάνουν όλα σκ@τ@ και οι πελάτες λιανικής τους δεν είναι σε θέση καν να βρουν σε μία ιστοσελίδα τον κωδικό προϊόντος και να τον διαβάσουν σωστά (δεν κάνω πλάκα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μόνο νούμερα και να το βάζουμε στο πιο εμφανές σημείο). Όσο αφορά για το κράτος τι ακριβώς να κάνει για το Caller ID Spoofing; Μόνο περιορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πιλοτικά STIR/SHAKEN που είναι τα νέα και μόνα πρωτόκολλα που προστατεύουν τα οποία όμως χρειάζονται νέα δίκτυα. Μήπως περιμένεις δια μαγείας να ευθυγραμιστούμε τεχνολογικά με τις ΗΠΑ; Εγώ να σου πω τις προσωπικές μου εμπειρίες; Δύο φορές πήγα να χάσω χρήματα από online συναλλαγή (τη μία το μαγαζί βάρεσε κανόνι, την άλλη η πεθερά μου αγόρασε από scam eshop) και τις δύο φορές έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής και πήρα τα χρήματα μου πίσω άμεσα από την τράπεζα. Τώρα αν κάποιος κάνει τραπεζική κατάθεση αντί για πληρωμή με κάρτα και περιμένει τα χρήματα του πίσω τότε... ζητάει κάτι ανέφικτο, αν το κράτος/τράπεζα σου επέστρεφε χρήματα από τραπεζικές μεταφορές όλοι θα έκαναν κομπίνες για να κερδίζουν τις αποζημειώσεις. Όσο αφορά την αδυναμία των ISP και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρουν τους εγκληματίες, πρώτον τι μπορούν να κάνουν χωρίς ένταλμα και δεύτερον τι μπορούν να κάνουν γενικότερα με τον τρόπο που λειτουργεί το internet; Να κάνουν έφοδο στα datacenter στον Παναμά για να βρουν το IP πίσω από το VPN και μετά να πάνε στο Shwe Kokko να βρουν τις παράγκες που λειτουργούν σαν κεντρικά επιχειρήσεων online scam και να πάρουν τα χρήματα σου πίσω; Να ρωτήσουν τους τεχνικούς του ΟΤΕ και των ελληνικών εταιριών ή ίντερνετ …. ακουγετε ότι βλέπουν τι γίνεται πίσω από vpn 🤣🤣 4
poulinos Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 5 hours ago, alexpap said: Δεν θα γράψω πολλά γιατί τον προηγούμενο θα τον κάνω σκόνη. Αν δηλώσετε στην Αστυνομία τις ηλεκτρονικές απάτες και περιμένετε να σας σώσουν, ούτε μετά από μισό αιώνα εκπαίδευσης στις ηλεκτρονικές απάτες αυτοί δεν θα πιάσουν κουνούπι. Στις τράπεζες αν σας γίνει απατεωνιά δεν θα βρείτε ποτέ άκρη γιατί στις τράπεζες δεν υπάρχει απατεωνιά επειδή όλοι μα όλες οι τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες. Οι πάροχοι internet δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα οπότε ούτε εκεί θα βρείτε άκρη. Η ΕΕΤΤ ποια είναι η κυρία και πότε μας έκανε καλό για να μας κάνει τώρα. Σημείωση: Λύση μόνο θα βρείτε στο Θεό θα προσεύχεστε κάθε μέρα και νύχτα μην σας βρει το κακό γιατί οι προηγούμενοι παραπάνω δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι Πολιτικοί επίσης δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί το κράτος είναι ανύπαρκτο σ’ αυτά τα προβλήματα ως νόημα και ουσία. Το Κράτος είναι απλά μια περιοχή ζωγραφισμένη με γραμμή πάνω σε ένα χάρτη. 1
Diavolos666 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 6 hours ago, polaki said: Η ΕΕΤΤ πρέπει επίσης να επιβάλει την επιλογή του συνδρομητή να μην έχει ΚΑΜΙΑ εισερχόμενη κλήση από εξωτερικό αν δεν το επιθυμεί. Είναι απίστευτο το πως ακόμα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι στην Cosmote που είμαι. Αν εμένα που δεν έχει κυκλοφορήσει και πολύ το τηλέφωνο μου με σπαμαρουν συνεχώς, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος ή ο οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας που έχει το κινητό του φόρα παρτίδα στην ιστοσελίδα του την παλεύει με τις spam κλείσεις.. Δείτε απλά πόσο μεγάλη είναι η λίστα μου με blocked νούμερα για να καταλάβετε τί εννοώ.. και αυτά είναι μόνο τα UK νούμερα… έχω και από Νιγηρίες και από Ελβετίες και από παντού… Ναι ήταν ένα φεγγάρι που δεχόμουν 3~4 τηλεφωνήματα με κωδικό +44 μπροστά. Βαρέθηκα να κάνω block.
manolis940 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 4 ώρες πριν, elpenor είπε Ο μέσος πολίτης στη χώρα μας είναι ψηφιακά αναλφάβητος και δεν μπορεί να ακολουθήσει τεχνολογικά τις απαιτήσεις του κράτους. Από τους πελάτες μου ελάχιστοι μπορούν να συμπληρώσουν ένα excel χωρίς να τα κάνουν όλα σκ@τ@ και οι πελάτες λιανικής τους δεν είναι σε θέση καν να βρουν σε μία ιστοσελίδα τον κωδικό προϊόντος και να τον διαβάσουν σωστά (δεν κάνω πλάκα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μόνο νούμερα και να το βάζουμε στο πιο εμφανές σημείο). Όσο αφορά για το κράτος τι ακριβώς να κάνει για το Caller ID Spoofing; Μόνο περιορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πιλοτικά STIR/SHAKEN που είναι τα νέα και μόνα πρωτόκολλα που προστατεύουν τα οποία όμως χρειάζονται νέα δίκτυα. Μήπως περιμένεις δια μαγείας να ευθυγραμιστούμε τεχνολογικά με τις ΗΠΑ; Εγώ να σου πω τις προσωπικές μου εμπειρίες; Δύο φορές πήγα να χάσω χρήματα από online συναλλαγή (τη μία το μαγαζί βάρεσε κανόνι, την άλλη η πεθερά μου αγόρασε από scam eshop) και τις δύο φορές έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής και πήρα τα χρήματα μου πίσω άμεσα από την τράπεζα. Τώρα αν κάποιος κάνει τραπεζική κατάθεση αντί για πληρωμή με κάρτα και περιμένει τα χρήματα του πίσω τότε... ζητάει κάτι ανέφικτο, αν το κράτος/τράπεζα σου επέστρεφε χρήματα από τραπεζικές μεταφορές όλοι θα έκαναν κομπίνες για να κερδίζουν τις αποζημειώσεις. Όσο αφορά την αδυναμία των ISP και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρουν τους εγκληματίες, πρώτον τι μπορούν να κάνουν χωρίς ένταλμα και δεύτερον τι μπορούν να κάνουν γενικότερα με τον τρόπο που λειτουργεί το internet; Να κάνουν έφοδο στα datacenter στον Παναμά για να βρουν το IP πίσω από το VPN και μετά να πάνε στο Shwe Kokko να βρουν τις παράγκες που λειτουργούν σαν κεντρικά επιχειρήσεων online scam και να πάρουν τα χρήματα σου πίσω; Μήπως να έχει παραπάνω από μία ώρα πληροφορικής στα σχολεία, αντί να είσαι φουλ σε αρχαία και θρησκευτικά; Μήπως να αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα σπουδών και μέσα να μπουν και οι ηλεκτρονικές απάτες; Μήπως να κάνουν και κάποια labs τα παιδιά και να τα δούνε και όλα αυτά στην πράξη; Επιλογή είναι να έχεις μία ώρα την εβδομάδα πληροφορική και πέντε αρχαία. Κατανοώ ότι τεχνικά δεν γίνεται τίποτα αλλά και ο ενημερωμένος πολίτης είναι μία καλή γραμμή αντιμετώπισης του προβλήματος. 4 ώρες πριν, 2cpu είπε Να ρωτησω κατι ο αδαης.Ενω εχω δηλωσει οτι δεν θελω να φαινεται το τηλ. μου νουμερο(σταθερο) στους τηλεφωνικους καταλογους και δεν το εχω δωσει παρα μονο στην (μια ναι) τραπεζα που συνεργαζομαι πως το βρισκουν αυτοι? Αν σε παίρνουν και γνωρίζουν τα στοιχεία σου, σίγουρα έστω και στο παρελθόν το είχες βάλει σε κάποια πλατφόρμα πχ facebook και πλέον σε κάποια σχετική βάση δεδομένων για απατεώνες υπάρχει και δεν θα φύγει ποτέ. Αν πάλι δεν σε ξέρουν απλώς παίρνουν στην τύχη. Οι κλήσεις γίνονται με ηλ. υπολογιστή. 1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε Ναι ήταν ένα φεγγάρι που δεχόμουν 3~4 τηλεφωνήματα με κωδικό +44 μπροστά. Βαρέθηκα να κάνω block. Βάλε app που να σου κάνει τα πάντα block γιατί προφανώς με spoofing ID μπορεί κάποιος να βάλει ότι πραγματικά αριθμό θέλει το pc θα σε καλεί μέχρι να μπορέσει να βγάλει κλήση. 2
magicnumbers Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Έλα ρε νωρίς το θυμήθηκαν. Εγώ ένα πραμα ήθελα ναξερα. 2025 έχουμε 30 χρόνια αναγνώριση κλήσεων.Πώς επιτρέπει ο πάροχος να έχεις νουμερο απτην Νιγηρία κ να φαίνεσαι ελληνικό κινητό νορμάλ. Αυτό είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο κ δείχνει ότι το δίκτυο είναι ένα τρύπιο σκορποχωρι. Η μάλλον κατάντησε αποταν έγινε VoIP όσο υπήρχαν φυσικά ξεχωριστα κανάλια φωνής κ data όλα ήταν όπως πρέπει. Με άλλα λόγια πλέον ο καθένας μπορεί να κάνει τον καθένα κ βοήθεια σας είστε μόνοι. 9 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Ναι το είχαν κάνει και αυτό, φαινόταν ο αριθμός της τράπεζας κανονικά αλλά από πίσω ήταν ο "scammer". Το ίδιο και με SMS απάτες. Καθαρά από τύχη δεν είχε εξελιχθεί ακόμα το ΑΙ κ η μετάφραση κ προδιδωνταν απτά γελοία λάθη "Ασύλληπτο πακέτο περιμένει διεκδίκησε εδώ" Επεξ/σία 8 Μαϊου από magicnumbers
george_334 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 8 ώρες πριν, LiquidTroll είπε True Caller, εδώ και 10 χρόνια, έχει λυθεί το πρόβλημα, είστε πίσω πολύ Εφαρμογή είναι αυτό φίλε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα