Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, Diavolos666 said:

Ναι ήταν ένα φεγγάρι που δεχόμουν 3~4 τηλεφωνήματα με κωδικό +44 μπροστά. Βαρέθηκα να κάνω block.

Στο ίδιο φεγγάρι πρέπει να αναφερόμαστε! 😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Έλα ρε νωρίς το θυμήθηκαν. Εγώ ένα πραμα ήθελα ναξερα. 2025 έχουμε 30 χρόνια αναγνώριση κλήσεων.Πώς επιτρέπει ο πάροχος να έχεις νουμερο απτην Νιγηρία κ να φαίνεσαι ελληνικό κινητό νορμάλ. Αυτό είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο κ δείχνει ότι το δίκτυο είναι ένα τρύπιο σκορποχωρι.

Εσύ όταν πας στην Νηγηρία με το δικό σου τηλέφωνο πως ακριβώς αναμένεις ότι θα φαίνεται; Εκτός και αν καταργήσουμε την περιαγωγή είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο αντιμετώπισης θα δημιουργούσε ένα τεράστιο πρόβλημα σε αυτούς που ταξιδεύουν.

42 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

yes, android

Σε spoofing id πως ακριβώς σε προστατεύει το true caller όμως. Πχ κάποιος παριστάνει ότι είναι η Πειραιώς με τον ίδιο αριθμό της πειραιώς. Τι ακριβώς θα κάνει εκεί το TrueCallerID ; Μπορεί να εντοπίσει το πραγματικό τηλέφωνο με κάποιο τρόπο; 

Δημοσ.

Σου βγαζει ένα μηνυμα, για κάθε τηλεφωνο που σε παιρνει.

Οπως πχ, αν το έχει καταχωρημένο στην βάση του οτι είναι Spam, στο βγάζει.

Μπορείς και εσυ να συνεισφέρεις, αναφεροντας εναν αριθμό.

Οπότε, πολλοι το κάνουν, και αν σε πάρει η Intrum εισπρακτική, σου βγάζει ένα "Πρηξαρχίδηδες εισπρακτική"

με κόκκινο

Και πολλα αλλα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Οπότε, πολλοι το κάνουν, και αν σε πάρει η Intrum εισπρακτική, σου βγάζει ένα "Πρηξαρχίδηδες εισπρακτική"

με κόκκινο

Και πολλα αλλα

Και άμα αυτό το τηλέφωνο είναι ένα πραγματικό τηλέφωνο μίας τράπεζας θα το μπλοκάρεις και μετά δεν θα μπορεί να σε πάρει ούτε η τράπεζα;

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, LiquidTroll said:

με κόκκινο

Και πολλα αλλα

Το οποίο βέβαια δεν κάνει κάτι στην περίπτωση της είδησης (caller id spoofing) γιατί πχ μπορούν να  κάνουν την κλήση να φαίνεται ότι σε παίρνει η μάνα σου.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Το οποίο βέβαια δεν κάνει κάτι στην περίπτωση της είδησης (caller id spoofing) γιατί πχ μπορούν να  κάνουν την κλήση να φαίνεται ότι σε παίρνει η μάνα σου.

Να ρωτήσω γιατί δεν κατάλαβα και ίσως να αδικώ τα παιδιά στην ΕΕΤΤ με προγούμενη ανάρτηση.

Αυτό πρακτικά δεν ζητάει η ΕΕΤΤ; Να μπλοκαριστούν τα πραγματικά νούμερα τραπεζών του εξωτερικού;

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, manolis940 said:

ίσως να αδικώ τα παιδιά στην ΕΕΤΤ με προγούμενη ανάρτηση.

Δεν την αδικείς. Το θέμα όμως έιναι ότι σκάνε κλήσεις κι από αριθμούς εσωτερικού.

• Like 1
Δημοσ.

Οι καταγγελίες πολιτών είναι αυξημένες και οι πάροχοι σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να το είχαν πράξει και να προστατεύσουν συνδρομητές. Εξάλλου τα πάγια γιατί τα πληρώνουμε στο σταθερό; Ε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Εσύ όταν πας στην Νηγηρία με το δικό σου τηλέφωνο πως ακριβώς αναμένεις ότι θα φαίνεται; Εκτός και αν καταργήσουμε την περιαγωγή είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο αντιμετώπισης θα δημιουργούσε ένα τεράστιο πρόβλημα σε αυτούς που ταξιδεύουν.

Η περιαγωγή υπάρχει 30 χρόνια φίλε μου τι σχέση έχει να κάνει με το που είμαι;

Η μήπως ο Νιγηριανός πρίγκιπας είχε κάψα να κανει καρτοσυμβολαιο cosmote απτό ταμτουμ που βρίσκεται για να με παίρνει τηλέφωνο με αγγλικά ηχογραφημένα μηνύματα;

Η κομπίνα αυτή γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια που εντελώς συμπτωματικά έγιναν τα τηλέφωνα VoIP κ εντελώς τυχαία από όταν καταργήθηκε το 3G που κουβαλούσε φωνή με μεταγωγή κυκλώματος ακόμα όχι μεσω πακέτων data όπως το 4G. Από τότε που μιλάμε με 4G Volte μας έχουν ταράξει στη κομπίνα.

Μήπως η ΕΕΤΤ να επαναφέρει το 3G λέω γω τώρα με το φτωχό μυαλό μου.

Άλλιως πλέον το "ότι δηλώσεις είσαι" επεκτάθηκε κ στην τηλεφωνία. Ελλάδισταν 2.0

13 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε

Τώρα πλέον, επειδή βαριέμαι να μιλάω στο τηλέφωνο, τους το κόβω άμεσα

Επειδή κ γω βαριέμαι μόλις αρχίσει γεια σας σας καλώ για μια προσφορά μπλα μπλα τους λέω "αα με πετύχατε στη πόρτα" πιάνει 100% δεν έχει αντίπαλο.

Επίσης δεν ζητάνε να με καλέσουν άλλη ώρα ποτέ. Ενώ το είμαι δουλειά τώρα δε μπορώ σίγουρα θα σου πει να σας πάρω αργότερα;

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ.
5 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Η περιαγωγή υπάρχει 30 χρόνια φίλε μου τι σχέση έχει να κάνει με το που είμαι;

Η μήπως ο Νιγηριανός πρίγκιπας είχε κάψα να κανει καρτοσυμβολαιο cosmote απτό ταμτουμ που βρίσκεται για να με παίρνει τηλέφωνο με αγγλικά ηχογραφημένα μηνύματα;

Η κομπίνα αυτή γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια που εντελώς συμπτωματικά έγιναν τα τηλέφωνα VoIP κ εντελώς τυχαία από όταν καταργήθηκε το 3G που κουβαλούσε φωνή με μεταγωγή κυκλώματος ακόμα όχι μεσω πακέτων data όπως το 4G. Από τότε που μιλάμε με 4G Volte μας έχουν ταράξει στη κομπίνα.

Μήπως η ΕΕΤΤ να επαναφέρει το 3G λέω γω τώρα με το φτωχό μυαλό μου.

Άλλιως πλέον το "ότι δηλώσεις είσαι" επεκτάθηκε κ στην τηλεφωνία. Ελλάδισταν 2.0

Το 3G και το 4G έχουν να κάνουν με το ασύρματο σήμα που πηγαίνει απ' την κεραία στο κινήτο σου και το αντίστροφο.

Στην επίθεση αυτή ο manolis940 αλλάζει το header στα πακέτα δεδομένων και στην παράμετρο CallerID βάζει "magicnumbers". Έτσι όπου και να καλέσει θα εμφανιστεί magicnumbers και όχι manolis940.

Και ναι κυριολεκτικά ότι δηλώσεις είσαι στην τηλεφωνία. Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε είναι απαρχαιωμένο και τρύπιο.

Έτσι λοιπόν και ο πάροχος δεν βλέπει ποιος πραγματικά καλεί ειδικά πίσω από άλλα δίκτυα άλλων παρόχων στα οποία γίνεται περιαγωγή.

Δημοσ.

Kαλή τύχη στην ΕΕΤΤ.Δεν το έχουν αντιμετωπίσει τόσα άλλα κράτη το id spoofing και θα τα καταφέρει αυτή.Το μόνο που θα καταφέρουν στο τέλος είναι να μην μπορούν να σε καλέσουν απο εξωτερικό και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Δημοσ.
52 minutes ago, geo99rge said:

ποια ειναι η εεττ?

Spoiler

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT)

Δημοσ.
21 hours ago, cpc464 said:

Όχι, αλλά στον αριθμό που έχω επαγγελματικό και πρέπει να το σηκώνω μου τα έχουν κάνει πλανήτες,το πρώτο που είχα σκεφτεί ήταν ένας ήχος απο βιντεοπαιχνίδι που έδινε την ψευδαίσθηση της διάσεισης,το άλλο ήταν η κόρνα,για τώρα περιμένω να μιλήσουν πρώτοι και αν ακούσω βουητό call center και το σιχαμερό "γειά σας,είμαι ο/η τάδε το κλείνω στα μούτρα.

καποιος το ειχε σηκωσει στο internet. και εγω με το που ακουσω φασαρια ή τον ηχο του dialer που δρομολογει τις κλησεις απλα το κλεινω.ουτε νευρα ουτε φωνες ουτε να σπαταλαει ο ενας τον χρονο του αλλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...