johnieXoX Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου καλησπέρα στο φόρουμ, λοιπόν, έχω το εξής θέμα. για ζεστό νερό χρήσης, χρησιμοποιώ καυστήρα αερίου και ηλιακό θερμοσίφωνα. η εναλλαγή στην πηγή προέλευσης του ΖΝΧ, γίνεται με μία βάνα στον καυστήρα και άλλη μία βάνα στον πίνακα υδροληψίας. σε φυσιολογικές συνθήκες, δεν είναι πρόβλημα, αλλά όταν κάνεις μπάνιο και κόβεται το νερό από τον ηλιακό, χρειάζεσαι κάποια γρήγορη λύση χωρίς να πρέπει να ντυθείς και να βγεις στο μπαλκόνι.. το ίδιο όταν είσαι αντιμέτωπος με κάνα χεσμένο βρέφος... οπότε, σκέφτομαι να βάλω κάποιον αυτοματισμό για να ρυθμίζει την προέλευση του ΖΝΧ έχω βρει κάποιες λύσεις με διακόπτες wifi που δουλεύουν από το κινητό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστη λύση έχει εφαρμόσει κάποιος άλλο κάποιο τέτοιο αυτοματισμό; με ποιον τρόπο; δούλεψαν όλα όπως πρέπει; Επισυνάπτω φωτογραφίες. Ο καυστήρας είναι ο δικός μου. Ο πίνακας υδροληψίας είναι ενδεικτικός, αλλά οι βάνες είναι ίδιες με αυτές που έχω και εγώ.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Θα έχεις το κινητό στο ντους;Βαλε αυτοματισμό με θερμοστάτη όταν πέφτει η θερμοκρασία στο νερό του ηλιακού να γυρίζει στο αέριο με ηλεκτροβάνες.
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Θα έχεις το κινητό στο ντους;Βαλε αυτοματισμό με θερμοστάτη όταν πέφτει η θερμοκρασία στο νερό του ηλιακού να γυρίζει στο αέριο με ηλεκτροβάνες. wow! ακόμα καλύτερο, αν και μου ακούγεται αρκετά κοστοβόρο.. έχει κανείς εκτίμηση κόστους;
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Μόλις τώρα, johnieXoX είπε wow! ακόμα καλύτερο, αν και μου ακούγεται αρκετά κοστοβόρο.. έχει κανείς εκτίμηση κόστους; Ιδέα δικιά μου είναι,δεν έχω ιδέα απο κόστος κλπ.
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ιδέα δικιά μου είναι,δεν έχω ιδέα απο κόστος κλπ. ααα οκ.. γιατί σκέφτομαι πως θα υπάρχει και θέμα με τις καθυστερήσεις των ροών.. δηλ. έχω νερό από ηλιακό -> πέφτει η θερμοκρασία κάτω από Χ βαθμούς -> δίνει εντολή να γυρίσει σε παροχή από καυστήρα μέχρι να ρθει το ζεστό απ τον καυστήρα, τι γίνεται; επίσης, ο καυστήρας βγάζει συνέχεια ζεστό.. δε θα γυρίζει ποτέ στον ηλιακό. θα πρέπει να γίνεται χειροκίνητα
slaughter Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Κάποιοι λέβητες είχαν επιλογή για σύνδεση με ηλιακό και συμπλήρωναν όταν το νερό δεν ήταν στην θερμοκρασία που θες. Δεν ξέρω αν το κάνει ο δικό σου αυτό ή αν μπορείς να βάλεις πάντα να περνάει το νερό του ηλιακού μέσα απο τον λέβητα. Καλύτερα για αυτό να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό.
hp8 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 54 λεπτά πριν, johnieXoX είπε οπότε, σκέφτομαι να βάλω κάποιον αυτοματισμό για να ρυθμίζει την προέλευση του ΖΝΧ
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 18 λεπτά πριν, hp8 είπε Ο καυστήρας είναι στο μπαλκόνι Ο ηλιακός στην ταράτσα Όλη αυτή η συνδεσμολογία, που θα μπει;; Ωραίο φαίνεται πάντως, και αρκετά πιο επαγγελματικό από τη λύση με κάτι διακόπτες wifi που χα βρει. Εκτίμηση κόστους για όλο αυτό;
hp8 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 13 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Ο καυστήρας είναι στο μπαλκόνι Ο ηλιακός στην ταράτσα Όλη αυτή η συνδεσμολογία, που θα μπει;; Ωραίο φαίνεται πάντως, και αρκετά πιο επαγγελματικό από τη λύση με κάτι διακόπτες wifi που χα βρει. Εκτίμηση κόστους για όλο αυτό; αυτά δεν απαντώνται εδώ αλλά επιτόπου με τον υδραυλικό Για την βαλβίδα εκτροπής κανε αναζήτηση Τώρα τι άλλο υλικό θα απαιτηθεί για να μοντάρει την κατασκευή + σωλήνες δεν ξέρω
chios Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου https://brassform.gr/proionta/thermostatikes-valvides/solar-kit/4560-6045.html Με αυτό το Κιτ θα κάνεις αυτό που θες. 1
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 10 λεπτά πριν, chios είπε https://brassform.gr/proionta/thermostatikes-valvides/solar-kit/4560-6045.html Με αυτό το Κιτ θα κάνεις αυτό που θες. αυτό φαντάζομαι πρέπει να εγκατασταθεί στον πίνακα υδροληψίας; αν υπάρχει κάποιος υδραυλικός στο site, που μπορεί να αναλάβει τέτοια δουλειά, θα χαρώ να ρίξει μια ματιά και να μου δώσει μια προσφορά. Αθήνα είμαι, ας στείλει pm
haris_216 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου @ ts "Κανονικά" η πιο βολική συνδεσμολογία (φυσικά δεν ξέρω τη δική του εγκατάσταση και κατά πόσο είναι δυνατό) θα ήταν: Κάθοδος του ζεστού νερού του ηλιακού δίπλα από το λεβητάκι Σύνδεση του ζεστού νερού του ηλιακού με το λεβητάκι με θερμοστατική μικτική βλαβίδα Τότε, η θερμοστατική ρυθμίζεται σε μία Χ θερμοκρασία (πχ 55 βαθμούς). Πας για μπάνιο και ανοίγεις τη βρύση. Αρχίζει το νερό του ηλιακού να τρέχει. "Διαβάζει" το θερμοστατικό. Αν η θερμοκρασία είναι πάνω από τους βαθμούς που έχουμε ορίσει τότε το νερό του ηλιακού τρέχει στις βρύσες. Αν είναι κάτω από την ορισμένη θερμοκρασία τότε το στέλνει μέσα στο λεβητάκι το οποίο ενεργοποιείται και προσθέτει τη θερμοκρασία που χρειάζεται Πλεονεκτήματα: Σχεδόν "αυτόματη" λειτουργία χωρίς σκέψη ή περιττές κινήσεις Αν έχεις μεγάλη απόσταση από την ταράτσα, το νερό που θα πήγαινε χαμένο (το αρχικό) θα το ζεστάνει ο λέβητας που θα ανάψει, και μετά όταν έρθει το ζεστό νερό του ηλιακού θα σβήσει Μειονεκτήματα: Πολλά μικροανάμματα του λέβητα και άρα χρήση αερίου. Επίσης δεν ξέρω πως θα επηρέαζε τη διάρκεια ζωής του λέβητα αυτό το συνεχές αναβοσβήσιμο (εννοείται πως κανονικά το καλοκαίρι θα απενεργοποιούνταν ο λέβητας) Οι θερμοστατικές που ανέφερα, καθώς είναι μια μηχανική διάταξη που μέσα έχει νερό το οποίο είναι στάσιμο για μεγάλα διαστήματα, είναι επιρρεπείς στην συσσώρευση αλάτων και κατά συνέπεια σε φθορά και ανάγκη αντικατάστασης.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Μια τριοδη ηλεκτρική χρειαζεσαι αν θελεις να την δουλεύεις με διακοπτη στο σπίτι ή και απο το κινητο με ενα wifi διακόπτη. Ή μια τριοδη θερμική η οποια ομως μεχρι να καταλαβει απο που θα πάρει νερο ζεστο(και αν ο ηλιακός ειναι μακριά) θα παίρνει απο τον καυστήρα με αποτέλεσμα την κατανάλωση αεριου. Εγω εχω την πρωτη λύση 1
johnieXoX Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μια τριοδη ηλεκτρική χρειαζεσαι αν θελεις να την δουλεύεις με διακοπτη στο σπίτι ή και απο το κινητο με ενα wifi διακόπτη. Ή μια τριοδη θερμική η οποια ομως μεχρι να καταλαβει απο που θα πάρει νερο ζεστο(και αν ο ηλιακός ειναι μακριά) θα παίρνει απο τον καυστήρα με αποτέλεσμα την κατανάλωση αεριου. Εγω εχω την πρωτη λύση Έχεις κάποια να προτείνεις; είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία της; με διακόπτη ή wifi τη δουλεύεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα