Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα το καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο και το παρφέ βανίλια/σοκολάτα (brand Gelatelli). Σχεδόν όλα τα προϊόντα του Lidl γράφουν τον προμηθευτή στην ετικέτα, οπότε μπορείς να το δεις και στα ψυγεία.

  • Like 3
Δημοσ.

Μια διόρθωση: 

Όλα τα ελληνικά προϊόντα του Lidl αναγράφουν τον προμηθευτή. Δεν έχω βρει κάποιο προϊόν που να αναγράφεται ως ελληνικό και να μην αναφέρει τον προμηθευτή.
Όσα είναι εισαγόμενα, δεν αναφέρουν τίποτα.
 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, majunior είπε

Σίγουρα το καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο και το παρφέ βανίλια/σοκολάτα (brand Gelatelli). Σχεδόν όλα τα προϊόντα του Lidl γράφουν τον προμηθευτή στην ετικέτα, οπότε μπορείς να το δεις και στα ψυγεία.

Άρα τα ακριβά παγωτά είναι τα ελληνικά 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, smpt είπε

Μια διόρθωση: 

Όλα τα ελληνικά προϊόντα του Lidl αναγράφουν τον προμηθευτή. Δεν έχω βρει κάποιο προϊόν που να αναγράφεται ως ελληνικό και να μην αναφέρει τον προμηθευτή.
Όσα είναι εισαγόμενα, δεν αναφέρουν τίποτα.
 

Tα κοτόπουλα ποιας εταιρείας είναι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, smpt είπε

Μια διόρθωση: 

Όλα τα ελληνικά προϊόντα του Lidl αναγράφουν τον προμηθευτή. Δεν έχω βρει κάποιο προϊόν που να αναγράφεται ως ελληνικό και να μην αναφέρει τον προμηθευτή.
Όσα είναι εισαγόμενα, δεν αναφέρουν τίποτα.
 

Αρκετά εισαγόμενα γράφουν προμηθευτή (πχ κονσέρβα για γάτες). Άλλα, μπορεί να μην το γράφουν στα Ελληνικά και να το γράφουν σε μια από τις άλλες γλώσσες παρακάτω. Μερικά δεν τον γράφουν καθόλου.

Δημοσ.

τα πιο premium προιοντα του lidl τυπου νωμα κλπ ειναι ολα ελληνικης παραγωγης. επισης τα φρεσκα γαλα κλπ ειναι εβροφαρμα!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lewnidas1995 είπε

τα πιο premium προιοντα του lidl τυπου νωμα κλπ ειναι ολα ελληνικης παραγωγης. επισης τα φρεσκα γαλα κλπ ειναι εβροφαρμα!

Σε κάποια προϊόντα δεν είναι μόνο ένας προμηθευτής. Στο δίλιτρο Galpo 7 ημερών που πήρα προχθές είναι ΜΕΒΓΑΛ. Στο μονόλιτρο Galpo 7 ημερών σε PET είναι Λιώσης-Φραγκάκης. Αλλάζουν που και που.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και off topic αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ βρίσκω αστείο (ας μην πω τραγικό) να χρησιμοποιείται η λέξη "φρέσκο" τόσες μέρες μετά την παραγωγή, σε τόσο ευπαθές προϊόν όπως το γάλα .

Για την ιστορία έχουμε κάνει κατά καιρούς στο σπίτι τεστ σε διάφορα mainstream γάλατα (δεν αναφέρομαι σε μικρούς παραγωγούς ή "ειδικά" γάλατα). Δηλαδή τα κρατάμε στο ψυγείο και μετά τη λήξη τους και κατά διαστήματα βάζουμε λίγο να βράσει να δούμε πότε θα "κόψει" (θεωρητικά το λιγότερο επεξεργασμένο θα τα "παίζει" νωρίτερα). Ε, τα περισσότερα "φρέσκα" μια χαρά φτάνουν το μήνα (ίσως και παραπάνω αλλά κάπου εκεί βαρεθήκαμε) χωρίς θέμα.

Το Bio του Lidl (Γάλπο) είναι από αυτά που "κράτησαν" τις λιγότερες μέρες (μάλλον καλό θα το έλεγα)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αν και off topic αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ βρίσκω αστείο (ας μην πω τραγικό) να χρησιμοποιείται η λέξη "φρέσκο" τόσες μέρες μετά την παραγωγή, σε τόσο ευπαθές προϊόν όπως το γάλα .

Για την ιστορία έχουμε κάνει κατά καιρούς στο σπίτι τεστ σε διάφορα mainstream γάλατα (δεν αναφέρομαι σε μικρούς παραγωγούς ή "ειδικά" γάλατα). Δηλαδή τα κρατάμε στο ψυγείο και μετά τη λήξη τους και κατά διαστήματα βάζουμε λίγο να βράσει να δούμε πότε θα "κόψει" (θεωρητικά το λιγότερο επεξεργασμένο θα τα "παίζει" νωρίτερα). Ε, τα περισσότερα "φρέσκα" μια χαρά φτάνουν το μήνα (ίσως και παραπάνω αλλά κάπου εκεί βαρεθήκαμε) χωρίς θέμα.

Το Bio του Lidl (Γάλπο) είναι από αυτά που "κράτησαν" τις λιγότερες μέρες (μάλλον καλό θα το έλεγα)

Αυτό το τεστ τι δείχνει;

Επεξ/σία από majunior
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, majunior είπε

Αυτό το τεστ τι δείχνει; Tο λιγότερο επεξεργασμένο (λιγότερη παστερίωση, είτε από ώρα ή θερμοκρασία) που οι πρωτεΐνες του έχουν φάει μικρότερο ζόρι (κατά την παστερίωση) γιατί κόβει πρώτο (διαχωρίζονται οι πρωτεΐνες) σε σχέση με ένα που πρωτεΐνες του έχουν ήδη φάει μεγάλο ζόρι (περισσότερη παστερίωση);

Αν και δεν είμαι ειδικός, στο μυαλό μου έχω ότι το λιγότερο επεξεργασμένο (και κατά συνέπεια λιγότερο "ανθεκτικό") βρίσκεται πιο κοντά στην λέξη "φρέσκο" (με βάση την ερμηνεία του λεξικού).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, majunior είπε

Αυτό το τεστ τι δείχνει;

Οταν έχει αρχίσει να αρπάζει το γάλα και το ζεστανεις κόβει.Το πάθανα  συχνά όταν το ζεσταίνω στα μικροκύματα. Τελικά το ψυγείο δεν ήταν αρκετά κρύο και το γάλα χάλαγε πολύ νωρίτερα.Αφου εφτιαξα την θερμοκρασία δεν μου έχει ξανάσυμβεί.Εδώ Αγγλία το δίνουν για 10 μέρες  νομίζω  το φρέσκο γάλα. 

https://www.arla.com/articles/how-we-extend-the-shelf-life-of-milk-while-ensuring-its-safe-and-fresh/#:~:text=This means that the milk has been heated for at least 15 seconds at 72 degrees and rapidly cooled back down to make sure there is no harmful bacteria in the milk and it’s safe to consume. Pasteurised milk has a shelf-life of 5-10 days unopened (In European markets up to 14 days).

Δημοσ.
2 hours ago, majunior said:

Υπάρχει κατηγορία 6 ημερών;

με συγχωρεις δεν υπολογισα την ημερα παραγωγης και ειπα 6 ημερων :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...