fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου 3 λεπτά πριν, atheatos είπε 1. Σου συνιστώ να βρεις μια μητρική με ελεύθερη υποδοχή για WiFi κάρτα και να βάλεις μια της επιλογής σου. 2. Εγω άλλαξα αυτή που είχε onboard που είχε η μητρική μου, με άλλη που είναι WiFi 6E και είδα μεγάλη διαφορά. 3. Και οι onboard κάρτες pci είναι ,αλλά mini. Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσεις λίγο αυτό. 1. Καρτα της επιλογης μου εχω μεχρι τωρα. Απλα σκεφτομαι μηπως γενικα οι onboard ειναι καλυτερες/πιο αξιοπιστες 2. Ποια εβαλες? ποια mobo εχεις? 3. Οnboard θα πει ενσωματωμενη. Οπως ειναι οι ενσωματωμενες καρτες γραφικων, ηχου ή ethernet.
elpenor Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 2 minutes ago, fitsoulas2024 said: 3. Οnboard θα πει ενσωματωμενη. Οπως ειναι οι ενσωματωμενες καρτες γραφικων, ηχου ή ethernet. Είναι ενσωματωμένες οι κάρτες Wifi στις μητρικές αλλά δεν είναι κολλημένες, μπορείς να τις βγάλεις και να τις αντικαταστήσεις εύκολα. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν θα πρέπει μετά να κάνει solder τα pigtails από το καλώδιο της κεραίας πάνω στην M2 κάρτα και να περάσει το καλώδιο μέχρι έξω; Aυτο χρειαζεται μεταφραση, δε καταλαβα τιποτα😁 6 λεπτά πριν, elpenor είπε Αν πάρεις την M2 κάρτα για να την προσθέσεις σε κάποια μητρική που έχει άδειο slot θα χρειαστεί να αγοράσεις και κεραία και να πάρεις κολλητήρι να κάνεις solder την κεραία πάνω στην κάρτα. Οχι δε θελω κατι τετοιο, δε θα κατσω να δουλεψω κολλητηρι, καλυτερα να παρω κατι ετοιμο(φανταζομαι οτι αυτο εννοεις απο πανω) 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Είναι ενσωματωμένες οι κάρτες Wifi στις μητρικές αλλά δεν είναι κολλημένες, μπορείς να τις βγάλεις και να τις αντικαταστήσεις εύκολα. Οk, δε το ηξερα. Αλλα να τις αφησεις απλα να συνυπαρχουν με μια αλλη pci καρτα που θα βαλεις δε γινεται? Επεξ/σία 9 Μαϊου από fitsoulas2024
atheatos Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 4 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε 3. Οnboard θα πει ενσωματωμενη. Οπως ειναι οι ενσωματωμενες καρτες γραφικων, ηχου ή ethernet. Αν πάρεις τέτοια μητρική πιθανόν να έχει και onboard επεξεργαστή…. Οι μητρικές που έχουν δει ως τώρα έχουν mini pci κάρτα WiFi είτε σε σλοτ είτε με αντάπτορα πίσω στο backplate. Ξεκαθάρισε το πρώτα αυτό και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα.
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου Μόλις τώρα, atheatos είπε Αν πάρεις τέτοια μητρική πιθανόν να έχει και onboard επεξεργαστή…. Οι μητρικές που έχουν δει ως τώρα έχουν mini pci κάρτα WiFi είτε σε σλοτ είτε με αντάπτορα πίσω στο backplate. Ξεκαθάρισε το πρώτα αυτό και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα. Τι πραγμα?? υπαρχει onboard επξστης? Δεν εχω παρει ποτε mobo με onboard καρτα wifi, δεν εχω δει πως ειναι. Απλα ξερω οτι υπαρχουν.
atheatos Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ως τώρα οι κεραίες που έχω χρησιμοποιήσει είναι κουμπωτές με pigtail. Δεν χρειάστηκε να κολλήσω τίποτα. 4 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Τι πραγμα?? υπαρχει onboard επξστης? Δεν εχω παρει ποτε mobo με onboard καρτα wifi, δεν εχω δει πως ειναι. Απλα ξερω οτι υπαρχουν. Ωραία λοιπόν ,σου συνιστώ πρώτα να ασχοληθείς με την μητρική και μετά να επιλέξεις τι κάρτα WiFi που θέλεις. Γιατι ως τώρα μητρική με κολλημένη την WiFi εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει και ούτε έχω δει ακόμα , πέρα από κάποια board που έχουν και κολλημένο τον επεξεργαστή. Επεξ/σία 9 Μαϊου από atheatos
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Ωραία λοιπόν ,σου συνιστώ πρώτα να ασχοληθείς με την μητρική πρώτα και μετά να επιλέξεις τι κάρτα WiFi που θέλεις. Γιατι ως τώρα μητρική με κολλημένη την WiFi εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει και ούτε έχω δει ακόμα πέρα από κάποια board που έχουν και κολλημένο τον επεξεργαστή. Μα με τη μητρικη ασχολουμαι τωρα. Αν θα εχει ή οχι onboard καρτα wi-fi. Ο ανταπτορας που ειπες τι ειναι?
atheatos Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Μα με τη μητρικη ασχολουμαι τωρα. Αν θα εχει ή οχι onboard καρτα wi-fi. Ο ανταπτορας που ειπες τι ειναι? Πίσω στο I/O backplate. Εκει που έχει και τις υπόλοιπες εξόδους και εισόδους, usb,hdmi,Ethernet κτλ. Κουμπώνει πάνω στην μητρική κάθετα ,βγάζει πίσω τις κεραίες μόνο χωρίς καλωδιακια. Αλλες μητρικές έχουν κανονικό σλοτ , σαν αυτό που βάζεις τον M2 ssd και με καλωδιακια pigtail , πάνε πίσω στο backplate τις κεραίες. Επεξ/σία 9 Μαϊου από atheatos
elpenor Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Κοίτα είναι ωραίο να τα ψάχνεις όλα ένα ένα και εμένα μου αρέσει να το κάνω, όμως όταν θέλεις να φτιάξεις ένα PC με περιορισμένο budget πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις. Τώρα θέλεις να αγοράσεις μία καινούργια λογικά οικονομική μητρική AM4. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη προσέγγιση είναι να δεις τι οικονομικό υπάρχει (που να μην είναι ο πάτος του βαρελιού) στο skroutz. Εγώ που έριξα μία ματιά βλέπω με 103,86 ευρώ την Gigabyte B550M Aorus Elite AX Wi-Fi Motherboard Micro ATX και δίπλα της το χάος. Αν θέλεις κάτι καλύτερο υπάρχει η Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 ATX με 132,50 και μετά η πολύ καλύτερη αλλά αχρείαστη για το CPU που θα πάρεις Aorus Pro με 144,68. Οι υπόλοιπες μητρικές δεν είναι ανταγωνιστικά τιμολογημένες. Η γνώμη μου θα ήταν να αγοράσεις την πιο φθηνή με τα 103,86 χωρίς να το κουράσεις με λεπτομέρειες σχετικές με το WiFi (στην τελική κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι chip θα έχει μέσα, τα αλλάζουν σε κάθε revision) και να κάνεις τη δουλειά σου. Στην πολύ μικρή περίπτωση που δεν μείνεις ευχαριστημένος από το Wifi ρωτάς τον Ζαχαρία και σου δείνει ένα link από aliexpress και παίρνεις με λίγα ευρώ μία άλλη M2 κάρτα και αντικαθιστάς αυτή που έχει μέσα. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, atheatos είπε Πίσω στο I/O backplate. Εκει που έχει και τις υπόλοιπες εξόδους και εισόδους, usb,hdmi,Ethernet κτλ. Κουμπώνει πάνω στην μητρική κάθετα ,βγάζει πίσω τις κεραίες μόνο χωρίς καλωδιακια. Προσπαθω να καταλαβω τι λες, μηπως κατι δε ξερω. Δες πχ. αυτη τη mobo που λεει οτι εχει ενσωματωμενο wifi. Στο backplate με την ενδειξη (5) εχει υποδοχες για κεραια. Απλα λοιπον βαζεις εκει τη κεραια και συνδεεσαι ασυρματα, σωστα? Απο την εικονα της mobo δε βλεπω να υπαρχει καποια εμφανης καρτα που μπορει να βγει. https://www.skroutz.gr/mp/213226288/MSI-MAG-B550-TOMAHAWK-MAX-WIFI-AMD-B550-Socket-AM4-ATX.html 7 λεπτά πριν, elpenor είπε .............Η γνώμη μου θα ήταν να αγοράσεις την πιο φθηνή με τα 103,86 χωρίς να το κουράσεις με λεπτομέρειες σχετικές με το WiFi (στην τελική κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι chip θα έχει μέσα, τα αλλάζουν σε κάθε revision) και να κάνεις τη δουλειά σου. Στην πολύ μικρή περίπτωση που δεν μείνεις ευχαριστημένος από το Wifi ρωτάς τον Ζαχαρία και σου δείνει ένα link από aliexpress και παίρνεις με λίγα ευρώ μία άλλη M2 κάρτα και αντικαθιστάς αυτή που έχει μέσα. αυτη λες? μαλιστα, καλη φαινεται και θα ηθελα παλι Gigabyte. Mπορεις να μου πεις που στην εικονα υπαρχει καρτα που μπορω να βγαλω για να αντικαταστησω? Επεξ/σία 9 Μαϊου από fitsoulas2024
atheatos Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε Προσπαθω να καταλαβω τι λες, μηπως κατι δε ξερω. Δες πχ. αυτη τη mobo που λεει οτι εχει ενσωματωμενο wifi. Στο backplate με την ενδειξη (5) εχει υποδοχες για κεραια. Απλα λοιπον βαζεις εκει τη κεραια και συνδεεσαι ασυρματα, σωστα? Απο την εικονα της mobo δε βλεπω να υπαρχει καποια εμφανης καρτα που μπορει να βγει. https://www.skroutz.gr/mp/213226288/MSI-MAG-B550-TOMAHAWK-MAX-WIFI-AMD-B550-Socket-AM4-ATX.html Και όμως μέσα στο κουτάκι που είναι βιδωμένο στην μητρική υπάρχει κάρτα σαν αυτή που μπαίνει στα σλοτ των άλλων μητρικών. Απλα είναι λίγο πιο custom. Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις μητρικές που έχουν καμουφλαρισμένες τις κάρτες WiFi σαν και την παραπάνω που έβαλες . Αν βέβαια σε ενδιαφέρει να παίξεις με κάποια άλλη κάρτα WiFi από αυτή που έρχεται η μητρική. Αυτη που έβαλες στο λινκ απλά έχει ένα αντάπτορα από κάτω από το πλαστικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι κολλημένη η κάρτα WiFi στο board. Απλα είναι βιδωμένη και σκεπασμένη με πλαστικό κάλυμμα.
zacharis1955 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Κεραία-δικτύου-τετραπλή-wifi-Kimanax-Edup-Usb-EP-AC1621 Realtek 8814AU, αποσπώμενες κεραίες, 5.15-5.825 GHz https://alfa-network.eu/awus1900 Realtek 8814AU, αποσπώμενες κεραίες, 5.15-5.825 GHz https://t.ly/juFW7 / https://t.ly/QRmN5 Realtek 8814AU, αποσπώμενες κεραίες, 5.15-5.825 GHz. Επεξ/σία 9 Μαϊου από zacharis1955 1
elpenor Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, fitsoulas2024 said: αυτη λες? μαλιστα, καλη φαινεται και θα ηθελα παλι Gigabyte. Mπορεις να μου πεις που στην εικονα υπαρχει καρτα που μπορω να βγαλω για να αντικαταστησω? Ξεβιδώνεις το IO (δηλαδή αυτή την ψύκτρα που είναι κολλητά με τα USB στο πίσω μέρος και έχει το σχέδιο της Gigabyte πάνω του) και θα βρεις την M2 κάρτα από κάτω του. Επεξ/σία 9 Μαϊου από elpenor 1 1
atheatos Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου https://www.skroutz.gr/s/25768675/Gigabyte-A520I-AC-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-Mini-ITX-me-AMD-AM4-Socket.html?product_id=66120427&sponsored=listing εδω μια μητρική που δεν έχει καλύψει με πλαστικό τον κάθετο αντάπτορα… 17 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Προσπαθω να καταλαβω τι λες, μηπως κατι δε ξερω. Δες πχ. αυτη τη mobo που λεει οτι εχει ενσωματωμενο wifi. Στο backplate με την ενδειξη (5) εχει υποδοχες για κεραια. Απλα λοιπον βαζεις εκει τη κεραια και συνδεεσαι ασυρματα, σωστα? Απο την εικονα της mobo δε βλεπω να υπαρχει καποια εμφανης καρτα που μπορει να βγει. https://www.skroutz.gr/mp/213226288/MSI-MAG-B550-TOMAHAWK-MAX-WIFI-AMD-B550-Socket-AM4-ATX.html Προσπάθησε περισσοτερο. Πάντως ενσωματωμένη όπως το φαντάζουσαν αρχικά σαν ενσωματωμένη κάρτα ήχου δεν είναι. Είναι mini pci WiFi κάρτα με custom αντάπτορα. Τελος από μένα .
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου 18 λεπτά πριν, atheatos είπε Και όμως μέσα στο κουτάκι που είναι βιδωμένο στην μητρική υπάρχει κάρτα σαν αυτή που μπαίνει στα σλοτ των άλλων μητρικών. Απλα είναι λίγο πιο custom. Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις μητρικές που έχουν καμουφλαρισμένες τις κάρτες WiFi σαν και την παραπάνω που έβαλες . Αν βέβαια σε ενδιαφέρει να παίξεις με κάποια άλλη κάρτα WiFi από αυτή που έρχεται η μητρική. Αυτη που έβαλες στο λινκ απλά έχει ένα αντάπτορα από κάτω από το πλαστικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι κολλημένη η κάρτα WiFi στο board. Απλα είναι βιδωμένη και σκεπασμένη με πλαστικό κάλυμμα. οk καταλαβα👍 9 λεπτά πριν, atheatos είπε Προσπάθησε περισσοτερο. Πάντως ενσωματωμένη όπως το φαντάζουσαν αρχικά σαν ενσωματωμένη κάρτα ήχου δεν είναι. Είναι mini pci WiFi κάρτα με custom αντάπτορα. Τελος από μένα . Τι εννοεις να... προσπαθησω? Εδω δε γινεται διαγωνισμος εξυπναδας, ρωταω για να μαθαινω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα