Arkin Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Την ιδια ωρα οι SSD εχουν μεινει στον πατο απο θεμα χωρητικοτητας συν οτι οι τιμες εδω και πανω απο χρονο ειναι πανακριβες και δεν εχουν πεσει σε προ 2 χρονων που εβρισκες 4TB με 170 ευρω. Τωρα 100TB HDD φανταστειτε να κρασαρει και να τα χασεις ολα. Δεν εχουν νοημα τοσο μεγαλες χωρητικοτητες αλλα οκ για data centers θα αξιοποιηθουν για σπιτι και τα 10TB μου φαινονται πολυ. Προτιμω 10 20 απο 4TB ο καθενας παρα ενας 40TB που αν κρασαρει κλαις.
Dr_Pepper Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Arkin είπε για σπιτι και τα 10TB μου φαινονται πολυ Μόνο το steam library (και δεν ειναι το μοναδικό game library που έχω) είναι κοντά 14 ΤΒ αν θες να έχεις και μια συλλογή απο ταινίες υψηλής ανάλυσης και ποιότητας/plex + selfhosted cloud backup υπηρεσίες για τα κινητά της οικογένειας για να μην πληρώνεις google 1 ή onedrive για τις φωτογραφίες video κτλ που έχουν στα κινητά τους θες άνετα 40TB αν σκεφτείς ότι τουλάχιστον τα μισά τα θες για redundancy για να μην βρεθείς προ απροόπτου αν τα έχεις πχ raid 0 και πάθει κοκομπλόκο ένας σκληρός μετά πάνε όλα σου τα δεδομένα . Καλά αν θες τώρα και άλλα πράματα όπως κάμερες για ασφάλεια + ΑΙ + EPG και καταγραφικό μια βδομάδα πίσω το πρόγραμμα για τα ψηφιακά κανάλια κτλ πάμε άνετα στα διπλά + Επεξ/σία 9 Μαϊου από Dr_Pepper 1
menthol1979 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 3 ώρες πριν, SaFiS είπε Να εμπιστεύεσαι 100ΤΒ δεδομένων σε μηχανικό δίσκο και ειδικά Seagate… 🤔🤔🤔 Ε ναι 😀 Αν και πλέον HDD και με τέτοια χωρητικότητα μόνο σε arrays έχουν νόημα
Arkin Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Μόνο το steam library (και δεν ειναι το μοναδικό game library που έχω) είναι κοντά 14 ΤΒ αν θες να έχεις και μια συλλογή απο ταινίες υψηλής ανάλυσης και ποιότητας/plex + selfhosted cloud backup υπηρεσίες για τα κινητά της οικογένειας για να μην πληρώνεις google 1 ή onedrive για τις φωτογραφίες video κτλ που έχουν στα κινητά τους ε πας θες άνετα ένα 40TB αν σκεφτείς ότι τουλάχιστον τα μισά τα θες για redundancy για να μην βρεθείς προ απροόπτου αν τα έχεις πχ raid 0 και πάθει κοκομπλόκο ένας σκληρός μετά πάνε όλα σου τα δεδομένα . Καλά αν θες τώρα και άλλα πράματα όπως κάμερες για ασφάλεια + ΑΙ κτλ πάμε στα διπλά Γιατι να εχει καποιος ολο το steam library στον σκληρο δισκο? Εγω θελω πανω απο 50TB για ολα τα παιχνιδια αλλα οταν θελω καποιο απλα το κατεβαζω απο το steam παιζω οταν το τελειωσω το σβηνω και βαζω αλλο. Και με τις ταινιες περα απο το streaming απο cosmote tv/netflix αν θελω να δω καποια απο κατεβασμα σε 1 ωρα ετοιμη με 70 80gb αρχειο την βλεπω και τη σβηνω αν θελω μετα απο 3-4 χρονια να την ξανα δω ξανα το ιδιο αν δεν υπαρχει στις υπηρεσιες που πληρωνω. Καποτε κρατουσα εχω 50ΤΒ δισκους αλλα εχω πανω απο 5 χρονια να τους ανοιξω μην πω παραπανω. Αλλες ταχυτητες πια καποτε με τα 1-2-10mb ηθελες εναν αιωνα τωρα με τα 300-500 και ακομα παραπανω οσοι εχουν οπτικη ολα ειναι υποθεση λιγων λεπτων αναλογα και το size. Δεν εχει νοημα δηλαδη το ολο hoarding μιας και πριν 20 χρονια ειχες το dvdrip του axxo μετα πηγαμε δειλα δειλα σε 720p hdtv και σημερα ειμαστε στο 4K HDR BR και σε 5 χρονια ισως ειμαστε στο 8Κ κτλ αυξανετε καθε τοσο δηλαδη και η ποιοτητα.
Jts Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Arkin είπε Γιατι να εχει καποιος ολο το steam library στον σκληρο δισκο? Εγω θελω πανω απο 50TB για ολα τα παιχνιδια αλλα οταν θελω καποιο απλα το κατεβαζω απο το steam παιζω οταν το τελειωσω το σβηνω και βαζω αλλο. Και με τις ταινιες περα απο το streaming απο cosmote tv/netflix αν θελω να δω καποια απο κατεβασμα σε 1 ωρα ετοιμη με 70 80gb αρχειο την βλεπω και τη σβηνω αν θελω μετα απο 3-4 χρονια να την ξανα δω ξανα το ιδιο αν δεν υπαρχει στις υπηρεσιες που πληρωνω. Καποτε κρατουσα εχω 50ΤΒ δισκους αλλα εχω πανω απο 5 χρονια να τους ανοιξω μην πω παραπανω. Αλλες ταχυτητες πια καποτε με τα 1-2-10mb ηθελες εναν αιωνα τωρα με τα 300-500 και ακομα παραπανω οσοι εχουν οπτικη ολα ειναι υποθεση λιγων λεπτων αναλογα και το size. Δεν εχει νοημα δηλαδη το ολο hoarding μιας και πριν 20 χρονια ειχες το dvdrip του axxo μετα πηγαμε δειλα δειλα σε 720p hdtv και σημερα ειμαστε στο 4K HDR BR και σε 5 χρονια ισως ειμαστε στο 8Κ κτλ αυξανετε καθε τοσο δηλαδη και η ποιοτητα. Στο steam δεν έχει νόημα να έχεις πολλά στο pc όντως αλλά ταινίες και σειρές αν θέλεις να τα έχεις στην κατοχή σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος. Streaming σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Αν δεν διατηρούσε κανείς τις ταινίες που λες, δεν θα μπορούσες να τις τορεντάρεις που εννοείς με το κατέβασμα. Επεξ/σία 9 Μαϊου από Jts 1
Arkin Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Μόλις τώρα, Jts είπε Στο steam δεν έχει νόημα να έχεις πολλά στο pc όντως αλλά ταινίες και σειρές αν θέλεις να τα έχεις στην κατοχή σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος. Streaming σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Ναι απλα επειδη υπαρχουν κυριολεκτικα ατελειωτες ταινιες πανω απο μισο εκατομμυριο και εμεις στη ζωη μας θα δουμε το πολυ 5 10 χιλιαδες και παλι αν βλεπουμε πολλες το μηνα πιστευω οτι δεν εχει νοημα. Και εγω καποτε κρατουσα μια 720 μετα γυρισα σε 1080 μετα με το 4Κ λεω οχι τα 50tb δεν φτανουν θελω 500 ειδικα με τις σειρες πχ House MD 1.5TB το full BR η seinfeld friends κτλ και αυτα απο 1 TB για το 4K HDR. Δεν γινεται το hoarding καποτε εβγαινε σημερα δεν ξερω αν εχει νοημα θες κατι το κατεβαζεις η streaming το βλεπεις και μετα το σβηνεις δεν θα το ξανα δεις δηλαδη συντομα αν σου καπνισει σε 2 3 χρονια να το δεις το ξανα κατεβαζεις και το βλεπεις. Υπαρχει αρκετο σπανιο περιεχομενο που εκει αξιζει και ταινιες σειρες anime που δεν βρισκεις ευκολα αλλα τωρα τις πιο γνωστες ταινιες σειρες παντα θα τις βρισκεις με τον ενα η αλλο τροπο.
Jts Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Arkin είπε Ναι απλα επειδη υπαρχουν κυριολεκτικα ατελειωτες ταινιες πανω απο μισο εκατομμυριο και εμεις στη ζωη μας θα δουμε το πολυ 5 10 χιλιαδες και παλι αν βλεπουμε πολλες το μηνα πιστευω οτι δεν εχει νοημα. Και εγω καποτε κρατουσα μια 720 μετα γυρισα σε 1080 μετα με το 4Κ λεω οχι τα 50tb δεν φτανουν θελω 500 ειδικα με τις σειρες πχ House MD 1.5TB το full BR η seinfeld friends κτλ και αυτα απο 1 TB για το 4K HDR. Δεν γινεται το hoarding καποτε εβγαινε σημερα δεν ξερω αν εχει νοημα θες κατι το κατεβαζεις η streaming το βλεπεις και μετα το σβηνεις δεν θα το ξανα δεις δηλαδη συντομα αν σου καπνισει σε 2 3 χρονια να το δεις το ξανα κατεβαζεις και το βλεπεις. Υπαρχει αρκετο σπανιο περιεχομενο που εκει αξιζει και ταινιες σειρες anime που δεν βρισκεις ευκολα αλλα τωρα τις πιο γνωστες ταινιες σειρες παντα θα τις βρισκεις με τον ενα η αλλο τροπο. Καλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που κρατάνε όλες τις ταινίες και σειρές. Ο καθένας ότι του αρέσει περισσότερο. Αλλά και πάλι ειδικά αν θες για self hosting server για οικογένεια και φίλους με ταινίες/σειρές θες το λιγότερο 3*12ΤΒ raid5(24TB usable). 12 με 16 είναι το sweet-spot τιμής/κόστους. Επεξ/σία 9 Μαϊου από Jts 2
Dr_Pepper Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Arkin είπε Γιατι να εχει καποιος ολο το steam library στον σκληρο δισκο? Γιατί ζει στην Ελλάδα κατέβασε ondemand το GTA 5 (100GB) το 90 με 99% των Ελλήνων θέλει 5 + ωρες με μια μέρα+ (ανάλογα αν έχεις "εως 24" και πόσο "έως" ειναι ή αν έχεις 50άρα) για να κατεβάσεις ΜΟΝΟ το GTA 5 Και αυτό υποθέτει ότι θα έχεις συνεχόμενα το 100% του bandwidth σου σε αυτό για τις επόμενες 5 ώρες με μια μερα δηλαδή όχι videocalls, youtube, ή το οτιδήποτε χρειάζεται internet και καθαρή 50άρα που καρφωτά να κατεβάζει 50 να έχεις αν πεις να βάλεις το μισό bandwidth (για να εχεις το υπόλοιπο σπίτι internet για τις ανάγκες του καθενός εστω και αν κολλάει λίγο) θες πάνω απο δέκα ώρες *** Δεν ειναι κατι που το κάνεις όποτε σου έρθει οπως κάνεις πχ με το Netflix διαλέγεις την ταινία και μπαμ αρχιζει και παίζει... (όσο για να μην μου πεις γιατί να μην έχει Netflix αντι για plex για να μην χρειάζεσαι αποθήκευση α) έχω jellyfin ανέφερα το plex πρην γιατί το ήθελα σαν επιχείρημα και ειναι πιο γνωστό σαν όνομα β) να μην πληρώνω συνδρομή γ) για να έχω τις ταινίες που θέλω σε καλύτερα ποιότητα απο το netflix ακόμη και αν το netflix την έχει σε 4Κ που δεν ειναι πάντα έτσι γ) για να τις παίζω όπου θελω σε όσες οθόνες θέλω και συσκευές ταυτόχρονα χωρίς όριο δ) γιατί το 99% των διαθέσιμων ταινιών στο netflix ειναι τριτοδεύτερες και δεν ειναι σταθερός κατάλογος σήμερα πχ μπορεί να έχει το Matrix τον άλλο μήνα που θα μου έρθει να το δω μπορεί να μην το εχει) Είναι υπόθεση/μανικι δηλαδή έστω το 1 game και τώρα τα περισσότερα ΑΑΑ ειναι 100 GB κάποια και πάνω απο 100GB και ακόμη και πιο παλιά μπορει άνετα να ξεπεράσουν τα 50GB *** Επίσης το "5 ώρες με μια μέρα μερα+" υποθέτει, πέρα του ότι θα δώσεις το 100% του bandwidth σου για 1 download (δεν θα κατεβάσεις εσύ ας πούμε GTA 5 και η γυναίκα στο δικό της το SIMS και μάντεψε ποιος θα περιμένει 2ος ) για 5 ώρες με μια μερα ανάλογα την σύνδεση, ότι δεν θα έχεις κανα πρόβλημα κατα την εγκατάσταση που μπορεί να χρειαστεί και καθολικό redownload!!! (μου έχει τύχει και έχω κλάψει μετα απο πολλές ώρες αναμονη ξανά τα ίδια!! ) 30 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγω θελω πανω απο 50TB για ολα τα παιχνιδια αλλα οταν θελω καποιο απλα το κατεβαζω απο το steam παιζω οταν το τελειωσω το σβηνω και βαζω αλλο Ε εσύ μπορεί να εχεις 1gbps σύνδεση το 99% των Ελλήνων δεν έχει και ακόμη και αν ήθελε να έχει δεν μπορεί να βάλει... ή μπορεί να παίζεις 1 παιχνίδι την φορά για καμια βδομάδα και να μην έχεις αδέρφια/παιδιά/φίλους *οπότε κάνεις κουμάντο σήμερα κατεβάζεις αυτό μετά προγραμματίζεις σε μια βδομάδα να κατεβάσεις το άλλο. Εγώ πια δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με 1 παιχνίδι συνεχόμενα για μια βδομάδα ή παραπάνω, παίζω λιγο το ένα λίγο το άλλο όταν έχω χρόνο για διάλλειμα για ξελαμπικάρει το μυαλό μου απο άλλα πράματα + δεν ειμαι ο μόνος που παίζει στο σπίτι οπότε έχουμε ένα server που λειτουργεί σαν gameserver και όλα τα steam σε λαπτοπ και PC κατεβάζουν απο αυτόν και εκει (στην τερματική συσκευή πχ πες το λαπτοπ του αδερφού μου ή έρχεται κάποιος φίλος για lan party κτλ) αν θέλουμε να αδειάσουμε χώρο σβήνουμε κάποια και αν αλλάξουμε γνώμη τα ξανακατεβάζουμε γιατι έχουμε ταχύτητες lan 2,5 με 10gbps οπότε δεν υπάρχει θέμα αναμονής μπορεί να γίνει πρακτικά ondemand. *που να παίζουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας την ίδια σύνδεση εννοούσα Επεξ/σία 9 Μαϊου από Dr_Pepper 1
atheatos Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Μια καλή χρήση για μένα ενός δίσκου 100TB , είναι ότι θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για backup των NAS μου . Ανυπομονώ να τον βγάλει η Seagate ώστε να ξεφορτωθούνε τα data centers τους 36TB που χρησιμοποιούν τώρα…. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 9 Μαϊου 7 hours ago, Alani13 said: Καλά ναι μέχρι να βγουν ssd και nvme σε αυτές τις χωρητικότητες απλά. ExaDrive SSDs | Nimbus Data 40.000$ o 100TB
panther_512 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 6 hours ago, cpc464 said: Εχω τις ποιό υπέροχες εμπειρίες με seagate, εξωτερικός δίσκος του 1 tb όταν το θεωρούσαμε πολύ μου έχει βγάλει track 0 bad-disk unusable, σε boot drive σε έναν core duo 6850 πριν χρόνια μου έβγαλε λευκό καπνο και... Λευκός καπνός σημαίνει ψηφίστηκε νέος πάπας. 1
cpc464 Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 7 minutes ago, panther_512 said: Λευκός καπνός σημαίνει ψηφίστηκε νέος πάπας. Αυτό σκέφτηκα και εγώ αλλά όταν άνοιξα το πλαινό πορτάκι δεν βγήκαν καρδινάλιοι. 3
kostafunk Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Η 70χρονη τεχνολογία HDD παραμένει καλά προσαρμοσμένη αλλα ρε παιδες εδω αυτη η τεχνολογια εχει ενα προβλημα μεχρη και σημερα "ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙ" 🤣🤣
freegr Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Μέχρι τότε η είδηση θα έχει υπερκεραστεί από τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που ετοιμάζουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα