Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε την ανέγερση μίας μονοκατοικίας περίπου 150-200 τμ. Το θέμα είναι εάν αξίζει να περιμένουμε 2-2,5 χρόνια, που περιμένουμε να πάρουμε ένα σοβαρό ποσό, ώστε να ξεκινήσουμε ή θα άξιζε να πάρουμε δάνειο και να μπλέξουμε με τράπεζες για να αρχίσουμε άμεσα;

Στόχος είναι αρχικά να το φτάσουμε στα μπετά και μετά βλέπουμε σιγά σιγά.

Πόσο περίπου θα είναι το συνολικό κόστος ανέγερσης για 200 τμ μέχρι την ολοκλήρωση των μπετών;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

2025 και μπετο για εμενα ειναι λαθος, στην χωρα μας ειμαστε 50 χρονια πισω, ταξιδευω συχνα εξω και σε οποιο σπιτι παω βλεπω διαφορες με εμας, οποτε βαλε ενα προκατ υπαρχουν απειρες εταιριες με παρα πολυ καλες κατασκευες,  με φουλ ηχομονωση, θερμομονωση και ολα σουπερ..

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να εξασφαλίσεις το ποσό είτε με δάνειο είτε μετρητά και μετά να ξεκινήσεις. Αυτό το πάμε και όπου βγει έχει πολλές πιθανότητες να μη καταλήξει καλά.

Ξέρω περιπτώσεις ατόμων που ξεκίνησαν έτσι και χρόνια μετά η οικοδομή είναι ακόμα στα μπετά επειδή δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν. Και τι κερδίσανε; Είχανε κάποια χρήματα και τα ρίξανε εκεί με τι αποτέλεσμα;

Εκτός αν ξέρεις ότι θα έχεις σίγουρα (όσο σίγουρα είναι) μια ροή χρήματος και θα μπορείς να συνεχίσεις

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Neptu είπε

Ξέρω περιπτώσεις ατόμων που ξεκίνησαν έτσι και χρόνια μετά η οικοδομή είναι ακόμα στα μπετά επειδή δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν.

Πάρα πολλά παραδείγματα και μετά από χρόνια τα πουλήσανε κοψοχρονιά γιατί κατάλαβαν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ολοκληρώσουν.

Οι καταστάσεις σήμερα με τα ενοίκια εκτός πραγματικότητας έχουν φέρει πολλούς να θέλουν να χτίσουν σπίτια χωρίς να έχουν τη δυνατότητα. Το θέμα είναι ότι εκτός από τα ενοίκια, έχει ανέβει στο θεό και το κόστος ανέγερσης οικοδομής. Οικοδομικά υλικά, εργάτες, άδειες. Δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε τη δεκαετία του 90 που χωρίς να είχες τεράστιο ποσό σήκωνες ορόφους.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 4
Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι σε 2-3 χρόνια θα έχεις μαζέψει τα χρήματα, αν ηλικιακά σε παίρνει περιμένετε, αν θέλεις και 5 χρόνια. Χίλιες φορές καλύτερα παρά να πάρεις δάνειο, βέβαια καταλαβαίνω ότι θα χρειαστεί υπομονή, αλλά προκειμένου να αποκτήσετε ένα δικό σας, νομίζω αξίζει. Τα 200 τμ δεν είναι πολλά, όσο μεγάλη οικογένεια και αν είστε; Ίσως το μπετόν όπως σου γράψανε να είναι πλέον ξεπερασμένο. Γνώμη μου...

Δημοσ.

Για να αποφασίσεις αν ναι η οχι πρεπει να λαβεις υπόψιν σου οτι μετα 2-3 χρονια τα υλικά, μπετα κλπ θα εχουν παρει σιγουρα ενα 10-15% πάνω.

Βεβαια η τραπεζα θα σου αλλαξει τα φωτα στους τοκους

...οποτε σκέψου το 

1 ώρα πριν, Nokia3210 είπε

2025 και μπετο για εμενα ειναι λαθος, στην χωρα μας ειμαστε 50 χρονια πισω, ταξιδευω συχνα εξω και σε οποιο σπιτι παω βλεπω διαφορες με εμας, οποτε βαλε ενα προκατ υπαρχουν απειρες εταιριες με παρα πολυ καλες κατασκευες,  με φουλ ηχομονωση, θερμομονωση και ολα σουπερ..

Στην Ελλάδα εχουμε τις καλύτερες κατασκευες σε σπιτια απο αυτούς με τα προκατ που θαυμάζεις, οι οποιοι έρχονται εδω τα βλεπουν και μένουν κάγκελο.

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fan είπε

Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε την ανέγερση μίας μονοκατοικίας περίπου 150-200 τμ. Το θέμα είναι εάν αξίζει να περιμένουμε 2-2,5 χρόνια, που περιμένουμε να πάρουμε ένα σοβαρό ποσό, ώστε να ξεκινήσουμε ή θα άξιζε να πάρουμε δάνειο και να μπλέξουμε με τράπεζες για να αρχίσουμε άμεσα;

Πόσο περίπου θα είναι το συνολικό κόστος ανέγερσης για 200 τμ μέχρι την ολοκλήρωση των μπετών;

Για μένα δεν αξίζει, πολύ ταλαιπωρία και χρήμα σε μια αγορά που τα κόστη ανεβαίνουν συνέχεια. Κόστος να υπολογίζεις χονδρικά περί τα 2000 ευρώ το τμ με αποκλίσεις. 

Δημοσ.

Στην ανέγερση η τράπεζες έρχονται και δίνουν τα χρήματα για να τελειώσει η οικοδομή όχι να την ξεκινήσεις και βλέπουμε. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vanni είπε

Στην ανέγερση η τράπεζες έρχονται και δίνουν τα χρήματα για να τελειώσει η οικοδομή όχι να την ξεκινήσεις και βλέπουμε. 

Nομιζω γίνεται σταδιακα η εκταμίευση (δεν ξερω αν ισχυει σημερα)

Το θεμα με το δάνειο περαν των τόκων ειναι οτι τα πάντα πρεπει να ειναι με τιμολόγια, ασφαλειες, ικα, συκα, μικα κλπ🤪

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fan είπε

Οικόπεδο υπάρχει ήδη? 

Ξεκινας με κοστος απο μηχανικό σε μελέτες / αδεια οικοδομης/ εσκαφές  αρχικά .

Κοστος δεν μπορεί να υπολογιστει αλλάζουν συνεχως .

Δημοσ.

Επισης υπολογισε και τον παραγοντα ΙΚΑ καθως θα πληρωνεις ενσημα στους εργατες

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Για μένα δεν αξίζει, πολύ ταλαιπωρία και χρήμα σε μια αγορά που τα κόστη ανεβαίνουν συνέχεια. Κόστος να υπολογίζεις χονδρικά περί τα 2000 ευρώ το τμ με αποκλίσεις. 

δεν νομιζω οτι υπαρχει νομός της ελλαδας που χτιζεις με 2κ/τμ. για μεγαλους νομους δεν το συζητάμε καν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ξέρω κόσμο που χτίζει. Για τα λεφτά δε καταλαβαίνω γιατί να μη φτάσουν αφού όταν το αναλαμβάνει εργολάβος ξέρεις τιμή. Και μετά δεν έχεις κανένα άλλο εξοδο

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγώ ξέρω κόσμο που χτίζει. Για τα λεφτά δε καταλαβαίνω γιατί να μη φτάσουν αφού όταν το αναλαμβάνει εργολάβος ξέρεις τιμή. Και μετά δεν έχεις κανένα άλλο εξοδο

είναι αρκετοί που ξεκινάνε να χτίσουν ένα σπίτι χωρίς να έχουν όλο το ποσό. Ας πούμε ότι το σπίτι πάει στα 100,000€ και ο άλλος έχει τα μισά.Το γνωρίζουν αυτό αλλά λένε ας ξεκινήσουμε με αυτά που έχουμε και μετά σιγά σιγά κάνουμε προσθήκες. Ξέρω άτομα που το έχουν κάνει έτσι και τους έχει βγει μια χαρά και άλλους που χρόνια τώρα η οικοδομή είναι ακόμα στα μπετά.

Τα πράγματα δε πάνε όμως πάντα όπως τα υπολογίζουμε. Ξοδεύουν τα 50,000€ για το σπίτι αλλά άλλο ρευστό δεν υπάρχει οπότε βάζουν φρένο και η οικοδομή μένει στη μέση.

Εγώ θα ξεκινούσα μόνο αν είχα το χρήμα ή αν ήξερα ότι με κάποιο τρόπο μπορώ να το έχω στην πορεία σχετικά σίγουρα. πχ αν είχα ένα άλλο σπίτι και έπαιρνα ενοίκιο. Το ενοίκιο είναι ψιλοστανταρ.  Το να βασιστώ στη δουλειά μου δε θα το έκανα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...