Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nintendo ενημέρωσε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της, με μια σημαντική αλλαγή: η παραβίαση της πολιτικής θα μπορούσε να οδηγήσει στο μόνιμο "μπλοκάρισμα" της κονσόλας.

Παρόλο που ελάχιστοι διαβάζουν αυτούς τους όρους, η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στη συνεχιζόμενη μάχη της Nintendo κατά της πειρατείας και του emulation.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατύπωση διαφέρει ανάλογα με τη χώρα διαμονής του χρήστη. Για τους κατοίκους των ΗΠΑ, ο όρος αναφέρει: "Αναγνωρίζετε ότι εάν δεν συμμορφωθείτε με τους προαναφερθέντες περιορισμούς, η Nintendo ενδέχεται να καταστήσει τις Υπηρεσίες Λογαριασμού Nintendo ή/και την αντίστοιχη συσκευή Nintendo μόνιμα απενεργοποιημένο εν όλω ή εν μέρει."

Σύμφωνα με το Eurogamer, ο αντίστοιχος όρος για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αναφέρει: "Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ενός Ψηφιακού Προϊόντος μπορεί να οδηγήσει στο να καταστεί το Ψηφιακό Προϊόν μη χρησιμοποιήσιμο."

Η Nintendo δεν έχει διευκρινίσει ακριβώς τι σημαίνει "μη χρησιμοποιήσιμο", αλλά φαίνεται να υπερβαίνει έναν απλό αποκλεισμό. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη· η Nintendo είναι γνωστή για την επιθετική της στάση απέναντι σε πειρατές, σε όσους τροποποιούν το hardware της, και άλλες δραστηριότητες που θεωρεί ως παραβιάσεις. Η τρέχουσα αγωγή κατά του Palworld είναι μόνο ένα παράδειγμα, η οποία έχει οδηγήσει τον εκδότη να αλλάξει αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού που μοιάζουν υπερβολικά με ιδιοκτησίες της Nintendo.

Πολλοί θεωρούν τις ενέργειες της Nintendo ως προσβολή στη διατήρηση των παιχνιδιών, αλλά η ίδια η εταιρεία βλέπει αυτές τις κινήσεις ως απαραίτητες για την προστασία των συμφερόντων της.

Εκτός από τους όρους χρήσης, η πολιτική απορρήτου της Nintendo έχει επίσης ενημερωθεί ενόψει της κυκλοφορίας του Nintendo Switch 2. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη νέα λειτουργία Game Chat: "Το περιεχόμενο επικοινωνίας συγκεκριμένων λειτουργιών, όπως βιντεοκλήσεις και φωνητικές συνομιλίες, μπορεί να καταγραφεί και να αποθηκευτεί για έως και 24 ώρες στην ενότητα User Devices όλων των χρηστών που συμμετέχουν σε μια συνομιλία. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν πιθανές ακατάλληλες αλληλεπιδράσεις που μπορεί να παραβιάζουν τους ισχύοντες νόμους ή/και τον Κώδικα Δεοντολογίας της Nintendo."

Η Nintendo μπορεί να χρησιμοποιήσει τις καταγραφές για να λάβει μέτρα κατά παικτών που παραβιάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές. Το Switch 2 διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο, αλλά το αξεσουάρ κάμερας είναι προαιρετικό. Η νέα πολιτική εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα, ειδικά καθώς το Nintendo Switch 2 προωθείται ως οικογενειακή κονσόλα, με την Nintendo να ισχυρίζεται ότι οι καταγραφές είναι για την υποστήριξη ενός "ασφαλούς και φιλικού προς την οικογένεια διαδικτυακού περιβάλλοντος."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα μου πεις εμένα τι θα κάνω νιντενδο,πειρατεία γιατί "πρέπει και μπορώ" όπως είπε και ο Σονγκοκου.

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 7
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ακόμα απόδειξη οτι δεν σου ανοίκει η κονσόλα που αγοράζεις και μετά από τέτοιες δηλώσεις, συνεχίζουν να σκάνε 500αρικα για την Nintendon‘t. Η μόνη κονσόλα που σου ανοίκει εξολοκλήρου είναι το Steam Deck, το ανοίγεις, το επισκευάζεις μόνος, εγκατέστησε ότι γουστάρεις, άλλαξε του λειτουργικό και δεν τρέχει τίποτα. Δυστυχώς όμως πλέον είναι αδύναμη για τα περισσότερα καινούργια παιχνίδια. Η μόνη εναλλακτική είναι να φτιάξεις ένα „Budget“ PC στα 500-600€ και είναι κομπλέ. 

Επεξ/σία από Huruduru
Τυπογραφικό λάθος
  • Like 13
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Η κονσόλα μου ανήκει και αν η Nintendo και η κάθε Nintendo πιστεύει το αντίθετο, μπορεί να πάρει από τα τρία το μακρύτερο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Huruduru said:

Μια ακόμα απόδειξη οτι δεν σου ανοίκει η κονσόλα που αγοράζεις και μετά από τέτοιες δηλώσεις, συνεχίζουν να σκάνε 500αρικα για την Nintendon‘t. Η μόνη κονσόλα που σου ανοίξει εξολοκλήρου είναι το Steam Deck, το ανοίγεις, το επισκευάζεις μόνος, εγκατέστησε ότι γουστάρεις, άλλαξε του λειτουργικό και δεν τρέχει τίποτα. Δυστυχώς όμως πλέον είναι αδύναμη για τα περισσότερα καινούργια παιχνίδια. Η μόνη εναλλακτική είναι να φτιάξεις ένα „Budget“ PC στα 500-600€ και είναι κομπλέ. 

αχταρμάς ολέ!

έχεις μπλέξει τη βούρτσα με τη... "βούρτσα", φίλος. Η Apple έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια μια αντίστοιχη πολιτική που κανείς δεν θέλει να πειράζει τα προϊόντα της και κανείς από τους consumers δεν λέει τίποτα, και όχι μόνο δεν λέει, αλλά σπρώχνει μπόλικο χρήμα κιόλας. Οι consumers αποτελούν το 99% της πελατειακής βάσης της εταιρείας. Αυτόν που θέλει να χακάρει να πάει αλλού. Ξεχνάς ότι είναι ιδιωτικές εταιρείες και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τα δικά τους προϊόντα. Η Nintendo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον πλανήτη, η γνώμη σου είναι άχρηστη και δεν τους ενδιαφέρει. 

Εκεί που λες "Η μόνη εναλλακτική είναι να φτιάξεις ένα „Budget“ PC στα 500-600€ και είναι κομπλέ" γέλασα με την καρδιά μου. Θα σε πάρω τηλέφωνο όταν πάω στο χωριό να μου κουβαλάς το budget pc για να παίζω. 

Και για να σε προλάβω να σου πω ότι 4k PC με Steam Deck είναι περίπου 2000€. 

Ενώ το Switch2 θα κοστίζει 500€ και θα κάνει και τα δυο. 

Δεν είσαι πολύ καλός ούτε στα μαθηματικά αλλά ούτε και με τη λογική τα πας πολύ καλά. 

Επεξ/σία από antirix024
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 9
  • Sad 1
  • Haha 4
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο κακό δεν ξέρω ποιο είναι

Οι εταιρείες με οτι παράλογο αποφασίζουν η αυτοί που υποστηρίζουν ότι αφού ειναι εταιρείες ας κάνουν ότι θέλουν αφού μπορούν.

Εκτός του παραπάνω ερωτηματολόγιο αν οι καταναλωτές έδειχναν σωστα την αντίδραση σε κάθε παραλογισμό και σταματάγαμε τις αγορές θα έβλεπες ότι θα άλλαζαν ολα αυτά τα κουλά 

Και δεν λέω παράλογο να μην υπάρχει πειρατεία αλλα παράλογο που οταν υπάρχει πειρατεία κοστίζει 10 ευρω το παιχνίδι οταν δεν υπάρχει κάνει 100 δίκαιο.

Αλλα μην ξεχνάμε ειναι εταιρείες και πρέπει να ζήσουν και αυτοί.

Κλέφτες να γίνουν?

• Like 5
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Η κονσόλα μου ανήκει και αν η Nintendo και η κάθε Nintendo πιστεύει το αντίθετο, μπορεί να πάρει από τα τρία το μακρύτερο.

Αν θέλεις πραγματικά να σου ανήκει η κονσόλα τότε, μην απαιτείς να έχει εγγύηση, μην ζητάς updates και το σημαντικότερο βέβαια μην χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της και τα παιχνίδια της…

Ακόμα καλύτερα, φτιάξε μια δικιά σου κονσόλα και μην αγοράσεις καν αυτή, έτσι θα λυθούν τα οποιαδήποτε ιδιοκτησιακά προβλήματα δημιουργούνται λόγω του “με τον παρά μου, @&€!w και την κυρά μου”

• Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 4
Δημοσ.
5 minutes ago, AtiX said:

Αν θέλεις πραγματικά να σου ανήκει η κονσόλα τότε, μην απαιτείς να έχει εγγύηση, μην ζητάς updates και το σημαντικότερο βέβαια μην χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της και τα παιχνίδια της…

Ακόμα καλύτερα, φτιάξε μια δικιά σου κονσόλα και μην αγοράσεις καν αυτή, έτσι θα λυθούν τα οποιαδήποτε ιδιοκτησιακά προβλήματα δημιουργούνται λόγω του “με τον παρά μου, @&€!w και την κυρά μου”

Σου έχω μια πολύ εύκολη ερώτηση αν μπορείς (;) να απαντήσεις.

Αγόρασα πριν λίγα χρόνια το Switch OLED περίπου 350€. Τώρα παρήγγειλα το Switch2 και θα πουλήσω το OLED με όλα τα updates και μαζί με 2 παιχνίδια δώρο (τα οποία είχα αγοράσει μεταχειρισμένα) γύρω στα 250€ (το οποίο θα φύγει day 1). Έχασα 100€ από τα οποία όμως έλαβα τεράστιο entertainment value (because Nintendo). Με τα 250€ που θα πάρω θα πάω σουπερ μάρκετ και θα βγάλω το μισό μήνα. 

Και τώρα σκέψου καθαρά (;). Σε ποιο σημείο σε αυτά που διάβασες υπάρχει κάτι που δεν μου ανήκει; Πάρε το χρόνο σου. Εδώ είμαστε. 

• Confused 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, antirix024 είπε

αχταρμάς ολέ!

έχεις μπλέξει τη βούρτσα με τη... "βούρτσα", φίλος. Η Apple έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια μια αντίστοιχη πολιτική που κανείς δεν θέλει να πειράζει τα προϊόντα της και κανείς από τους consumers δεν λέει τίποτα, και όχι μόνο δεν λέει, αλλά σπρώχνει μπόλικο χρήμα κιόλας. Οι consumers αποτελούν το 99% της πελατειακής βάσης της εταιρείας. Αυτόν που θέλει να χακάρει να πάει αλλού. Ξεχνάς ότι είναι ιδιωτικές εταιρείες και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τα δικά τους προϊόντα. Η Nintendo είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον πλανήτη, η γνώμη σου είναι άχρηστη και δεν τους ενδιαφέρει. 

Εκεί που λες "Η μόνη εναλλακτική είναι να φτιάξεις ένα „Budget“ PC στα 500-600€ και είναι κομπλέ" γέλασα με την καρδιά μου. Θα σε πάρω τηλέφωνο όταν πάω στο χωριό να μου κουβαλάς το budget pc για να παίζω. 

Δεν είσαι πολύ καλός ούτε στα μαθηματικά αλλά ούτε και με τη λογική τα πας πολύ καλά. 

Άμα κάνει το switch 4k native όπως λες να πάνε να πετάξουν οι κάτοχοι τις rtx 5090 τους από τα παράθυρα. Μην μπερδεύετε το native με το upscaling. Και δεύτερον για τον πιο πάνω χρήστη το pc και η κονσόλα είναι διαφορετικά πράγματα. Όποιος θέλει emulation, πειρατεία κλπ. Ας παει σε pc steam deck, budget pc whatever. Ούτε εγώ πάω την Nintendo και δεν με ενδιαφέρει το Switch 2. Αφήστε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει. Έλεος με αυτό το pc vs console σε κάθε νήμα. Δεν βαρεθηκατε? (Σαν pc user το λέω).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, GCX said:

Άμα κάνει το switch 4k native όπως λες να πάνε να πετάξουν οι κάτοχοι τις rtx 5090 τους από τα παράθυρα. Μην μπερδεύετε το native με το upscaling. Και δεύτερον για τον πιο πάνω χρήστη το pc και η κονσόλα είναι διαφορετικά πράγματα. Όποιος θέλει emulation, πειρατεία κλπ. Ας παει σε pc steam deck, budget pc whatever. Ούτε εγώ πάω την Nintendo και δεν με ενδιαφέρει το Switch 2. Αφήστε τον κόσμο να κάνει ότι θέλει. Έλεος με αυτό το pc vs console σε κάθε νήμα. Δεν βαρεθηκατε? (Σαν pc user το λέω).

Ρε φίλε και εγώ power user είμαι. Πιστεύεις ότι αυτά που λες απασχολούν το 90% των consumers (ειδικά σε Nintendo); Μην μπλέκεις το πως σκέφτεσαι εσύ και εγώ με τον μέσο αγοραστή. Εγώ έχω σταματήσει να κάνω αυτό το λάθος εδώ και χρόνια, προσπάθησε και εσύ. 

Επεξ/σία από antirix024
  • Haha 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, antirix024 είπε

αχταρμάς ολέ!

Κάποιες παρατηρήσεις 

1ον: Μια χαρά μπορούσες να κάνεις jailbreak στα iphone (ειδικά παλαιότερα ήταν της μόδας, σήμερα δε νομίζω οτι ασχολείται κανείς...). Επίσης μια χαρά μπορείς να στήσεις Hacintosh συστήματα. H Apple φυσικά και δεν επικροτεί τέτοιες κινήσεις αλλά ποτέ δεν είπε οτι θα σου κλειδώσω τη συσκευή όπως κάνει σήμερα η  Nintendo. 

2ον: Οι δυνατότητες του Switch 2 είναι παρόμοιες με ενός budget pc στην καλύτερη. Κανείς δε μίλησε για 2000 euro ούτε για 4K. Επίσης έχεις την εντύπωση οτι το switch θα παίξει native 4K ??? Χχαχαχχαχαχχα

3ον: Ας είμαστε περισσότεροι ευγενικοί στα σχόλια και τις παρατηρήσεις στα σχόλια γιατί όπως σου έδειξα παραπάνω μάλλον εσύ έκανες το σφάλμα λογικής/μαθηματικών

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Σου έχω μια πολύ εύκολη ερώτηση αν μπορείς (;) να απαντήσεις.

Αγόρασα πριν λίγα χρόνια το Switch OLED περίπου 350€. Τώρα παρήγγειλα το Switch2 και θα πουλήσω το OLED με όλα τα updates και μαζί με 2 παιχνίδια δώρο (τα οποία είχα αγοράσει μεταχειρισμένα) γύρω στα 250€ (το οποίο θα φύγει day 1). Έχασα 100€ από τα οποία όμως έλαβα τεράστιο entertainment value (because Nintendo). Με τα 250€ που θα πάρω θα πάω σουπερ μάρκετ και θα βγάλω το μισό μήνα. 

Και τώρα σκέψου καθαρά (;). Σε ποιο σημείο σε αυτά που διάβασες υπάρχει κάτι που δεν μου ανήκει; Πάρε το χρόνο σου. Εδώ είμαστε. 

Ξαναδιάβασε σε ποιον απάντησα και τι, γιατί πραγματικά δεν βγάζει νόημα αυτό που έγραψες… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24 λεπτά πριν, antirix024 είπε

2. Δεν είπα πουθενά τη λέξη native. Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα πιο αργά. Συγκεντρώσου

Το ξαναδιάβασα, ορίστε 

1 ώρα πριν, antirix024 είπε

Αφού λοιπόν το Switch Θα δουλεύει σαν 4Κ PC με 500 euros όλα καλά. Όταν μιλάμε για 4K pc σημαίνει ότι παίζει σε 4K native ανάλυση. Εκτός και αν άλλα λέμε και άλλα εννοούμε. 

Επεξ/σία από Mr.Calavera
Δημοσ.

για την ωρα απλα σου κοβει το Online Κομματι αν εισαι hack console και δεν πειραζει αφου δουλευει κανονικα σαν κονσολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...